Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και φυσικά οι συγκρίσεις που κάνεις είναι εντελώς αυθαίρετες και αβάσιμες.

Γιατι ΦΥΣΙΚΑ οι διαφορά των Calvin Klein και των "Kalvin Clein" δεν είναι απλώς στο όνομα, αλλά στην ποιότητα κατασκευής και στο σχέδιο. Αν δεν το αποδέχεσαι, προφανώς άλλος ψωνίζει τα ενδύματά σου. :rolleyes:

Και ακόμα περισσότερο, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση τα iPod με τα ChiPod (Chinese ipod) που τα συγκρίνεις. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, τα ChiPods μικρή σχέση έχουν με mp3 player... ;)

Εσύ όχι μόνο είσαι ένα πρόβατο της Apple αλλά έχεις μπει και στο τριπακι (όπως οι περισσότεροι fan της Apple) να την υποστηρίζεις σε ότι σου πουλάει και ας σου πιάνει τον κώλο.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ CALVIN CLEIN ΜΕ CALVIN KLAIN ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΤΑ NIKE ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΔΩ 200 EURO ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ 2 EURO ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ?

ΘΥΜΑ!!! ΕΜ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΜ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΙ@@@ΚΙΑ!!!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

Δημοσ.
ΤΑ NIKE ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΔΩ 200 EURO ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ 2 EURO ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ?

Βασικά, η αλήθεια είναι ότι τα υποτιθέμενα nike που θα αγοράσεις εδώ με 5-10 ευρώ θα είναι πιθανότατα επίσης φτιαγμένα στην κίνα αλλά σε άλλο εργοστάσιο με 40 λεπτά κόστος παραγωγής. Γι'αυτό ναι υπάρχει συνήθως διαφορά στην ποιότητα, μου έχει τύχει βέβαια πολλές φορές να μου βγαίνει καλό κάτι φτηνό αλλά συνήθως είναι μούφα. Από αυτά που λες φαίνεται ότι είσαι μάλλον μικρός και δεν ψωνίζεις για τον εαυτό σου.

Δημοσ.

απο αυτά που λέτε όλοι οι υπόλοιποι αποδεικνύεται περίτρανα πόσο fanboys είστε...

αυτο με τα καλβιν κλαιν μαιν κτλ παραδειγμα ειναι χαρακτηριστικο του κοσμου που σκαει 200 ευρα (και πολυ καλα κανει) σαν νταβατζηλικη στα μαγαζια-βιτρινες για ρουχα που κανονικα κοστιζουν 400% λιγοτερο απο την τιμη πωλησης τους και αυτο ειναι λογικοτατο. πρεπει να πληρωθει νοικι, υπαλληλοι, ο "αερας" του μαγαζιου εαν ανηκε παλαιοτερα σε αλλο ιδιοκτητη κτλ.

το ζητημα εδω, γιατι βγηκαμε ξανα λιγακι οφτοπικ, είναι πως αν και γουστάρω πολύ τα μακ, και οντως το πιστευω πως τα λεφτα που δινεις δεν τα μετανοιώνεις, παρόλα αυτά όμως δε μπορώ να μη θεωρήσω λιγάκι μούφα και περιοριστικό (αλλά καθόλα νόμιμότατο κ κατανοητό) το σκηνικό, να μην μου επιτρέπει η apple να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένο hardware, ανάλογα με την τσέπη μου και το κόστος προς την επιθυμητή απόδοση που επιθυμώ για τη δουλειά μου.

αυτό το "φλασάκι" γιατι φλασάκι δεν είναι όπως πολύ σωστά επισυμάνθηκε και προηγουμένως, απο τη στιγμή που σου επιβάλει να το αγοράσεις αυθεντικό το software (άσχετα αν στη πορεία "παρακαμφθεί" και αυτό απο τρίτους), δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να ενοχλήσει την apple (δεν με ενδιαφέρει αν τη συμφέρει ή όχι απο τη στιγμή που δεν τη ζημιώνει), και γιατί μπορεί να θεωρηθεί παράνομο.

anyway, ας ελπίσουμε να καταφέρουν να διευρύνουν το υποστηριζόμενο hardware...

Δημοσ.

What the FFFFFFF????

Intel D945GCLF (ATOM CPU)

Only with EFiX™ Deluxe, EFiX™ Ultimate

or any compatible external SoundCard

NETBOOKS ME OSX

LALALALALLALA ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΩΩΩΩΩ :-D

Δημοσ.

αυτό το "φλασάκι" γιατι φλασάκι δεν είναι όπως πολύ σωστά επισυμάνθηκε και προηγουμένως, απο τη στιγμή που σου επιβάλει να το αγοράσεις αυθεντικό το software (άσχετα αν στη πορεία "παρακαμφθεί" και αυτό απο τρίτους), δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να ενοχλήσει την apple (δεν με ενδιαφέρει αν τη συμφέρει ή όχι απο τη στιγμή που δεν τη ζημιώνει), και γιατί μπορεί να θεωρηθεί παράνομο.

Πρωτον , η apple στην αδεια χρησης του λειτουργικου γραφει ξεκαθαρα οτι απαγορευεται η εεγκατασταση του σε μη apple μηχανηματα..

Ακομα και αν το αγορασεις αυθεντικο το dvd, δεν επιτρεπεται να το βαλεις στο pc σου..

Και η apple προφανως και ζημιωνεται,γιατι μπορει να εδωσες λεφτα για να αγορασεις το λειτουργικο της, αλλα δεν εδωσες λεφτα για να αγορασεις το ακριβο της hardware..

Η apple ειναι πρωτιστως εταιρια κατασκευης-πωλησης hardware (και οχι software) και απο εκει βγαζει τα περισσοτερα χρηματα..

Δευτερον, εχουν βρεθει τροποι εδω και καιρο που κανουν παρομοια λειτουργια με το στικακι αυτο..

Δηλαδη να βαλεις το αυθεντικο dvd του leopard και να εγκατασταθει στο pc σου (με αρχεια που εχεις αντιγραψει σε ενα στικακι και ειναι δωρεαν ολο το σκηνικο)..

Δημοσ.
@Mercyful_Fate

Δηλαδή τα MP3 Players πχ της Creative ή όποιας άλλης εταιρίας που φτιάχνει απλά MP3 Players (χωρίς "i" στο όνομα τους) έχουν την ίδια ποιότητα με τους κινέζικούς κλώνους του iPod? Γιατί αυτό φαντάζομαι ήθελε να πει ο NemeSis.

Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν έχουν "κινέζικη" ποιότητα. Είναι και αυτά πολύ ποιοτικά, και είναι θέμα του εκάστοτε χρήστη ποιο θα επιλέξει. Αλλά για τα αμιγώς κινέζικα είμαι κατηγορηματικός. Έχω αγοράσει, έχω χρησιμοποιήσει, έχω ταλαιπωρηθεί. Εκτός και αν δεν είναι μέρος της ποιότητας του player τα παράσιτα που κάνουν στον ήχο, η κακή ηλεκτρομαγνητική μόνωση που έχουν, η μικρή μπαταρία και κυρίως το κακό software που δημιουργεί ασυμβατότητες με ένα σωρό mp3s. Γιατί τέτοια είναι τα mp3 players των 15-30 ευρώ.

σχετικα με τα κινεζικα ipod-like mp3s οσα εχω δει ειναι πολυ καλης ποιοτητας και πολυ ανετα θα αλαζα το ipod 80gb που εχω με καποιο κινεζικο που να εχει ομως 80gb δισκο να απαλαγω επιτελους και απο το καταραμενο itunes....

συμφωνω 1000% με την αποψη οτι δεν παιρνεις οτι πληρωνεις

Εγώ πάλι δεν συμμερίζομαι την άποψή σου. Δεν μπορώ να πω πως έχω δει πολλά (τι εννοείς έχεις δει? εξωτερικά?). 2 τέτοια είχα, ένα παλιό με 256MB και ένα πιο πρόσφατο με 2GB, και είναι και τα 2 κάκιστα.

Εσύ όχι μόνο είσαι ένα πρόβατο της Apple αλλά έχεις μπει και στο τριπακι (όπως οι περισσότεροι fan της Apple) να την υποστηρίζεις σε ότι σου πουλάει και ας σου πιάνει τον κώλο.

Ναι αγαπητέ, ότι πεις.

Είμαι τόσο fanboy και τυφλός οπαδός, που έφτιαξα κομμάτι κομμάτι το δικό μου hackintosh και έχω ένα μηχάνημα πολύ δυνατό, που τρέχει το Mac OS X (με αντιστάθμισμα τις πολλές ώρες ταλαιπωρίας που απλόχερα μου προσφέρει κάθε φορά που κάνω ένα software update :P).

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ CALVIN CLEIN ΜΕ CALVIN KLAIN ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

Αλήθεια πρώτη: όλα τα προϊόντα πλέον γίνονται manufactured in China. ΟΛΑ. Και τα iPods στην Κίνα κατασκευάζονται, και τα Playstations, και τα panels των γνωστών εταιριών LCD/Plasma τηλεοράσεων, και τα ραδιοφωνάκια και τα mp3 players που πουλάνε στο Μοναστηράκι.

Αλήθεια δεύτερη: σημασία δεν έχει που γίνονται manufactured, αλλά που γίνονται designed.

Αλήθεια τρίτη: όταν αγοράζεις ένα ακριβό προϊόν έναντι ενός ψευδο-υποκατάστατου, αυτό που πραγματικά αγοράζεις δεν είναι τόσο η ποιότητα υλικών (είναι ΚΑΙ αυτό), αλλά τη δουλιά που έχει γίνει στον σχεδιασμό και στον αυστηρό ορισμό της διαδικασίας παραγωγής (βλέπε ISΟ πιστοποιήσεις κλπ. που δεν πιστοποιούν το προϊόν - αυτό είναι διαφημιστικό τρικ, δεν είναι τα προϊόντα που πιστοποιούνται με ISO - αλλά τις διαδικασίες οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα το προϊόν).

Αλήθεια τέταρτη: όντως branded προϊόντα μπορεί αν είναι κάπως υπερτιμημένα, αλλά αυτό δεν τα κάνει σε καμιά περίπτωση ίδιας ποιότητας με τα unbranded. Όταν μεγαλώσεις και αρχίσεις να βλέπεις πιο σοβαρά τις αγορές σου, γιατί θα σε πονάνε όταν τα κάνεις με τα λεφτά που βγάζεις από τη δουλιά σου, τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει "ότι πληρώνεις παίρνεις". ;)

Φυσικά. Μπορεί τα Nike των 200 ευρώ να έχουν κόστος 25-30 ευρώ (αν νομίζεις ότι όντως έχουν κόστος 2 ευρώ, είτε είσαι πολύ αφελής, είτε δεν κατανοείς την όλη αλυσίδα παραγωγής και διανομής/προώθησης που χρειάζεται ένα τέτοιο προϊόν), και μια πιο λογική τιμή να ήταν τα 100 ευρώ, αλλά αυτό δεν τα κάνει σε καμιά περίπτωση ισάξια με τα Pike των 15 ευρώ, τα οποία φτιάχνονται απόα αμφιβολης σύνθεσης λάστιχα, ψεύτικα δέρματα, πιθανόν τοξικές βαφές, χωρίς επαρκή αερισμό (και άρα επικίνδυνο για την υγεία των ποδιών) - γι' αυτό τα πόδια βρωμάνε με τέτοια παπούτσια - και με ραφή α-λα-Τσάκι-Τσαν, και σε καμιά περίπτωση με τη ραφή που επιβάλλει ο εκάστοτε σχεδιαστής της Nike.

ΘΥΜΑ!!! ΕΜ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΜ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΙ@@@ΚΙΑ!!!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

Και γαμώ το επίπεδο έχεις στη κουβέντα σου. ;)

Ρε μπας και είσαι κανένας ΠΚΣ-ιτης? :P

Δημοσ.
...Η apple ειναι πρωτιστως εταιρια κατασκευης-πωλησης hardware (και οχι software) και απο εκει βγαζει τα περισσοτερα χρηματα...

Εδώ νομίζω πως είσαι λάθος. Η Apple είναι κατ'εξοχήν εταιρία δημιουργίας-κατασκευής software, η οποία είναι κ η μόνη που φτιάχνει δικό της hardware για να το υποστηρίξει.

Π.χ. iTunes: περνάνε όλα μέσα απο αυτό, συν τα δικαιώματα πώλησης των mp3 απο τις δισκογραφικές(μη κοιτάς μόνο την Ελλάδα), γι'αυτο κ οι αντίστοιχοι περιορισμοί.

Mobile.me ... software! Κ φυσικά Mac OS X που μετά έρχεται το hardware για να το υποστηρίξει!

Δημοσ.
Εδώ νομίζω πως είσαι λάθος. Η Apple είναι κατ'εξοχήν εταιρία δημιουργίας-κατασκευής software, η οποία είναι κ η μόνη που φτιάχνει δικό της hardware για να το υποστηρίξει.

Π.χ. iTunes: περνάνε όλα μέσα απο αυτό, συν τα δικαιώματα πώλησης των mp3 απο τις δισκογραφικές(μη κοιτάς μόνο την Ελλάδα), γι'αυτο κ οι αντίστοιχοι περιορισμοί.

Mobile.me ... software! Κ φυσικά Mac OS X που μετά έρχεται το hardware για να το υποστηρίξει!

Απλα θεωρω οτι πρωτιστως ειναι εταιρια hardware , γιατι αυτη ειναι η κυρια πηγη των εσοδων της...

• Super Moderators
Δημοσ.

Mάλλον κάνεις λάθος. Η Apple κατασκευάζει hardware και συμπληρωματικά κατασκευάζει/πουλάει software.

Απλή λογική: το 80% του software της Apple τρέχει στο hardware... της Apple. Άλλωστε οι πωλήσεις της αυτό αποδεικνύουν: το κύριο προϊόν είναι το hardware.

To δε iTunes Store δεν βγάζει κέρδος - είναι μια υπηρεσία που, στην ουσία, ζει από τις πωλήσεις iPod. Από τα 99 σεντς που κοστίζει η αγορά ενός μουσικού κομματιού, τα 70 πηγαίνουν στη δισκογραφική εταιρεία και τα υπόλοιπα για συντήρηση των servers και των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας (διαφήμιση, προώθηση κλπ).

Η Apple είναι κλασσικό παράδειγμα intergrated τεχνολογικής εταιρείας: κατασκευάζει hardware και το software για να λειτουργήσει το hardware της.

Η κλασσική και μεγαλύτερη εταιρεία software είναι φυσικά η... Microsoft.

Δημοσ.
Απλα θεωρω οτι πρωτιστως ειναι εταιρια hardware , γιατι αυτη ειναι η κυρια πηγη των εσοδων της...

Mάλλον κάνεις λάθος. Η Apple κατασκευάζει hardware και συμπληρωματικά κατασκευάζει/πουλάει software.

Επαυξάνω.

Μπορεί η Apple να ρίχνει πολύ δουλιά στο software, αλλά εμπορικά το hardware είναι το προϊόν της. Φτιάχνει software για να δώσει προστιθέμενη αξία στο hardware της.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλη η συζήτηση έχει βγεί off topic :lol:

Πάντως το stickακι αυτό δεν νομίζω ότι κάνει κάτι παραπάνω από ένα από τα πολλά distros που κυκλοφορουν για OSX. Απλά μπορείς να κάνεις εγκατάσταση από το original DVD του Leopard και μόνο. Γιατί όπως γράφτηκε ήδη δεν χρειάζεται να γίνει patch ο kernel ποιά, όπως και στα περισσότερα intel μηχανήματα όλα δουλεύουν ρολόι.

Δημοσ.

Η κλασσική και μεγαλύτερη εταιρεία software είναι φυσικά η... Microsoft.

Μεγαλυτερη και πολυ καλυτερη σε ολα.Δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να βαλει mac os στο pc του(εκτως απο γραφιστες που μαλλον εχουν ηδη mac)??Για desktop pc τα windows ειναι οτι καλυτερο.Γιαυτους που λενε για αξιοπιστια αν το βαλουν στο pcaki τους mac os και περασουν drivers και εφαρμογες απο αλλους κατασκευαστες πλην της apple θα καταλαβουν οτι οι πωλησεις της microsoft μονο τυχαιες δεν ειναι:devil:.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μεγαλυτερη και πολυ καλυτερη σε ολα.Δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να βαλει mac os στο pc του(εκτως απο γραφιστες που μαλλον εχουν ηδη mac)??Για desktop pc τα windows ειναι οτι καλυτερο.Γιαυτους που λενε για αξιοπιστια αν το βαλουν στο pcaki τους mac os και περασουν drivers και εφαρμογες απο αλλους κατασκευαστες πλην της apple θα καταλαβουν οτι οι πωλησεις της microsoft μονο τυχαιες δεν ειναι:devil:.

To καλύτερη πέστο σε όσους χρήστες Windows ουρλιάζουν για τα Vista... :lol:

Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια, μάλλον μόνο ακουστά έχεις για τα Macintosh. Δεν έχουν και πολύ σχέση με την πραγματικότητα.

Δημοσ.

Εγω δουλευω με xp και δεν εχω σκοπο να τα αλλαξω συντομα οποτε για τα vista δεν εχω αποψη.Καθε εταιρια εχει τα δικα της προβληματα π.χ η ms παντα τα νεα λειτουργικα της ειναι γεματα bugs τα οποια τα εντοπιζουν απο τους χρηστες και τα διωρθονουν αργοτερα σωστο η λαθος ετσι παει οποτε αυτος που τα εβαλε νωρις ας τα λουστει.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν καποιος χρηστης χρησειμοποιει μονο microsoft authorized products δεν θα εχει ποτε κανενα προβλημα.Μονο η microsoft προσφερει συμβατοτητα με σχεδον τα παντα.Οσο για τα macintosh μπορεις να γινεις πιο σαφης ???Τι εννοεις "Δεν έχουν και πολύ σχέση με την πραγματικότητα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...