Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα USB stick αρκεί για να εγκαταστήσετε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα [Leopard] της Apple σε ένα σύνηθες PC. Η χρήση του εν λόγω stick, που φέρει την ονομασία EFiX, είναι πολύ απλή: το συνδέετε σε μια εσωτερική USB θύρα και τρέχετε το αρχείο εγκατάστασης του Mac OS X από το DVD, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε patches ή εκτέλεση άλλων αρχείων. Και όπως αναφέρει το Gizmodo, που το δοκίμασε, η εγκατάσταση γίνεται κανονικά και χωρίς απρόοπτα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι το stick υποστηρίζεται, προς το παρόν, μόνο από συστήματα με συγκεκριμένους επεξεργαστές της Intel, μερικές κάρτες γραφικών της Nvidia και της ATI όπως και από μερικά motherboards της Gigabyte. Όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα θα τα βρείτε στη σελίδα του κατασκευαστή.

Επιπλέον το USB πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε μια αντίστοιχη θύρα του motherboard και όχι σε μια USB θύρα στην εξωτερική πλευρά του case. Στη συνέχεια, με μια επανεκκίνηση, θα πρέπει να οριστεί ως boot device. Τέλος, θα πρέπει να επιλεγεί το drive στο οποίο βρίσκεται το DVD εγκατάστασης του Leopard.

H εκκίνηση του συστήματος θα διαρκέσει περί τα δύο λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το EFiX και να φορτωθεί το Leopard. Μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε κανονικά όλα τα updates και τα προγράμματα της Apple.

To EFiX φαίνεται να αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τους χρήστες του PC, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Mac OS X χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν το πανάκριβο hardware των Macs. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 80 ευρώ περίπου. Η συσκευή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας, μπορείτε όμως να την βρείτε στο eBay αλλά και σε διάφορα online καταστήματα.

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...και επίσης πολύ γρήγορα θα βγει στην πειρατική αγορά, ως ένα διαθέσιμο software που μπορεί να μπει σε ένα οποιοδήποτε stick.

Δημοσ.
...και επίσης πολύ γρήγορα θα βγει στην πειρατική αγορά, ως ένα διαθέσιμο software που μπορεί να μπει σε ένα οποιοδήποτε stick.

ακριβως αυτο.τι παραπανω δλδ θα εχει απο τα usb keys που "προστατευουν" διαφορα software για να μην αντιγραφονται - και τα σπανε μεσα σε μια βδομάδα απο την κυκλοφορια τους?

οπως επισης δεν νομιζω να επιτρεψει και για πολυ την κυκλοφορια του η apple (δεν εκλεισε πριν λιγο καιρο μια εταιρια που πουλουσε στημενα μηχανηματα hackintosh?)

Δημοσ.
Αν έχει κανείς το παρόμοιο stick για το anadelta 4, PM me! No wait..Δεν υπάρχει Lol!

το οτι δεν υπαρχει δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να το σπασουν, αλλα οτι δεν ασχολουνται με το συγκεκριμενο προγραμμα (δεν ειναι λογικο το autocad να σπαει πριν καλα καλα κυκλοφορησει κ να μην μπορουν να σπασουν αυτο το προγραμα...)

--το προγραμα που λες ειναι αποτι καταλαβα ελληνικο κ γιαυτο δεν ασχολειτε καποιος ωστε να το σπασει, καμμια σχεση με την δημοτικοτητα που θα εχει το στικ που θα κανει εγκατασταση osx--

Δημοσ.

Κατι αναφέρει για δισκάκι dvd που απλά θα σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις το λειτουριγκό ή ότι η διανομή του θα είναι εγκατεστημένη απλά στο φλασάκι και θα τρέχει απο εκει?

Δημοσ.

Εγώ νομίζω οτι η apple το έχει λατρέψει ήδη το stickακι αυτό και θα κάνει τα πάντα για να υπάρχει και μη σας πω οτι θα κάνει και τα στραβά μάτια για hacked εκδόσεις. Είναι εμφανές οτι δεν φοβούνται τη σύγκριση με οποιοδήποτε λειτουργικό των windows πια και κατάλαβαν (αν και λίγο αργά) οτι αυτό που τους εμποδίζει απο το να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά είναι οτι οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο να δοκιμάσουν το λειτουργικό της και να το αξιοποιήσουν λόγω της hardware υλοποίησης που διαθέτουν και διέθεταν πάντα (PC).

Δημοσ.

προφανέστατα θα ναι image με μια Hacked εκδοση του OS X 10.5..

Μεγαλο ερωτηματικο ειναι τι Hardware θα υποστηριζει,κ η τιμη του...

αλλα πως γινεται να κανει κανονικα update τον πυρηνα του λειτουργικου, αφου δεν τον δινει patched η Apple.. κατι μου βρωμαει! κ αυτο δεν ειναι το Aftershave του Μάνθου..

μου θυμιζει παντως την εταιρεια με τους κλώνους Mac που τους εκλεισε η Apple πριν κανα 4μηνο, αλλα αυτη η κινηση ειναι σιγουρα πιο διακριτικη..

Δημοσ.
προφανέστατα θα ναι image με μια Hacked εκδοση του OS X 10.5..

Δεν ειναι image.

Το mac os x με αυτο το usb stick το εγκαθιστας κανονικα απο το αυθεντικο dvd του leopard και απλα το usb stick αναλαμβανει το efi emulation και την εγκατασταση των απαραιτητων drivers.(εχει τους drivers για συνηθισμενο hardware)

Παιζει κυριως με gigabyte μητρικες και η τιμη του νομιζω ειναι στην Αμερικη $175.

αλλα πως γινεται να κανει κανονικα update τον πυρηνα του λειτουργικου, αφου δεν τον δινει patched η Apple.. κατι μου βρωμαει! κ αυτο δεν ειναι το Aftershave του Μάνθου..

Δεν χρειαζεται να ειναι patched ο πυρηνας εδω και καιρο...

Δημοσ.
Εγώ νομίζω οτι η apple το έχει λατρέψει ήδη το stickακι αυτό και θα κάνει τα πάντα για να υπάρχει και μη σας πω οτι θα κάνει και τα στραβά μάτια για hacked εκδόσεις. Είναι εμφανές οτι δεν φοβούνται τη σύγκριση με οποιοδήποτε λειτουργικό των windows πια και κατάλαβαν (αν και λίγο αργά) οτι αυτό που τους εμποδίζει απο το να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά είναι οτι οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο να δοκιμάσουν το λειτουργικό της και να το αξιοποιήσουν λόγω της hardware υλοποίησης που διαθέτουν και διέθεταν πάντα (PC).

Μακαρι να το δουν ετσι... να το αφησουν να δουλεψει/επεκταθει λιγα χρονια και να σταματησει επιτελους το μονοπωλιο των WIN στα wintel PC...

Δημοσ.

Δύο σχόλια:

α) Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (ο νοών νοείτω)

β) Δεν δίνω 80 ζεστά με την καμία. Αν χακευτεί όμως και για άλλα stickάκια θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Δημοσ.

Μη σου πω ότι τελεί ήδη και υπό την (ανεπίσημη) υποστήριξή της...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...