Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών ΑΤΙ για HTPC 1080p

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ. Ένα από τα PC που χρησιμοποιώ για θέαση ταινιών είναι το: CPU Pentium D 2,80 χωρίς overclocking, μνήμη 2GB και VGA GeForce 7300GS 256MB. To μηχανάκι πετάει στις ταινίες με 720p αλλά δεν παίζει 1080p. Παρακαλώ μια δοκιμασμένη και φτηνή πρόταση για καρτούλα ΑΤΙ με το Unified Video Decoder (UVD). Δεν παίζω παιχνίδια. Το λειτουργικό μου είναι Linux. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
...Το λειτουργικό μου είναι Linux. Ευχαριστώ.

Χωρίς να έχω προσωπική άποψη, έχω ακούσει πολλούς να γκρινιάζουν γιά την σχέση linux-ati drivers... Γιά ψάξε το... Ισως πρέπει να πας προς nvidia πλευρά... Αν πρέπει οπωσδήποτε ati, τότε κοίτα αυτήν - χωρίς να ξέρω τι λέει με linux

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1096230&HYKARTAGRAFIKONSINDESI=PCI+Express+16x&category=69977735&catalog=20

Δημοσ.

οποιαδιποτε ατι τις σειρας 3χχχ/4χχχ παιζει χαλαρα 1080π(ειδικα η μικρες 36χχ/34χχ,που βγηκαν κιολας για αυτον το λογο ειναι οτι πρεπει,για να μην δωσεις και πολλα)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις λεφτά για μία 4670 ή ακριβότερη κάρτα μόνο και μόνο για να βλέπεις ταινίες. Ο,τι κάνει η 4670 κλπ σε ταινίες ,το κάνουν χωρίς καμία απολύτως διαφορά και οι 3450 (και 4350, 4550 που θα βγουν τις επόμενες μέρες). Για linux δεν ξέρω τι θα χρειαστείς απο πλευρά προγραμμάτων.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα τσίμπησα την ASUS EAH3450 512MB και την πέρασα στο υπολογιστή κάτω από ΧΡ. Η ΑΤΙΜΗ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ 1080p!!! Τιμούλα 31,70 ευρώ απο e-shop. Ακριβώς ότι έψαχνα. Κανένα σπάσιμο το Last Samurai στα 1080p και τώρα θα βάλω και Braveheart πάλι στα 1080. Τώρα θα δοκιμάσω και το Ubuntu. Την συστήνω ανεπιφύλακτα! Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλορίζικη...

Πάντως είδα ότι στο eshop κυκλοφορεί και μία 3470... Απ'ότι έχω ψάξει, οι 3470 έβγαζαν πολύ συχνά πρόβλημα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να εξαφανιστούν από την αγορά, και στην Ελλάδα μόνο η έκδοση της sapphire με τα 256 mb κυκλοφορεί... Εχει κανείς γνώμη/εμπειρία γι'αυτήν την κάρτα ?

-----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 02 : 37 : 23-----

Σήμερα τσίμπησα την ASUS EAH3450 512MB και την πέρασα στο υπολογιστή κάτω από ΧΡ.

...Τώρα θα δοκιμάσω και το Ubuntu.

<Γκουχ-γκουχ>... Τολμηρέεεεεεεε !!!

Δημοσ.

Να ρωτήσω κ εγώ ρε παίδες δύο πραγματάκια :

1. Αν έχει η κάρτα UVD δεν είναι απαραίτητο να βάλεις όλους τους codecʼs που θέλει μία κάρτα χωρίς UVD;

2. Σε τι είναι καλύτερο το UVD2 και αξίζει να δώσεις λευτά για να πάρεις μια κάρτα που το έχει (θα κερδίσω κάτι αν πάρω μια τέτοια κάρτα γιατί από ότι είδα έχουν 2 φόρες πάνω την αξία των καρτών με UVD ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...