Προς το περιεχόμενο

Overclocking εως 24% στο MSI WIND και τους κλωνους του

kostasfalcon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους λεω να ανοιξω ενα νεο θεμα σχετικα με το overcloking στο MSI WIND και τους κλωνους του. Εδω αν θελετε μπορειτε να γραφετε σχολια αποριες και γενικως οτι αφορα για την νεα δυνατοτητα που μας δινεται απο την (ανεπισημη προς το παρον) εκδοση 1.08 που κυκλοφορει.

Η διαδικασια ειναι απλη. Το πως γινεται αναβαθμιση στο bios εχει αναφερθει ηδη οποτε δεν θα μπω σε αυτο το θεμα. Μπαινουμε στο bios και ενεργοποιουμε την επιλογη της αρεσκειας μας (απο 8 εως 24%), αφηνουμε το speedstep ΕΝΕΡΓΟ. Μολις ολοκληρωθει η φορτωση των Windows παταμε FN +F10 και βλεπουμε οτι το λαμπακι απο μπλε γινεται πορτοκαλι. Η μεγιστη συχνοτητα μπορει να φτασει εως 1984 MHZ (24%). Μετα απο τεστ που εκανα σε sisoft sandra και everst ultimate ο atom ειναι γρηγοροτερος (στο everest) απο τον Pentium Mobile 730 (1.6 GHZ) σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις καθως και απο τους P4 2.4 - 2.6 GHZ οπως επισης και απο Athlon 64 2000 - 3200 και ριχνει αρκετες cpu στο sandra αντιστοιχα.

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 11 : 14 : 53-----

Δεν σας βλεπω ιδιατερα ζεστους για το θεμα.... Ας αρχισω και παλι εγω επειδη καποια παιδια γραψανε κατι στο thread του ht xpress book. Οι μετρησεις που εκανα στο sandra αφορουν την εκδοση Sandra profesional home 2009.1.15.40 και για το everest την ultimate edition 4.50.1330 Η πρωτη μεγαλη διαφορα που παρατηρησα ειναι οτι στην κανονικη του ταχυτητα οταν δοκιμασω να κατεβασω 10 αρχεια μαζι και ταυτοχρονα να βλεπω και ενα xvid - avi με τον kmplayer τα download δεν ανταποκρινονται μετα απο 1 λεπτο.... με το o/c στο 24% ολα μια χαρα!

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 11 : 15 : 47-----

Δημοσ.
Δλδ αφού ενεργοποιήσουμε την επιλογή από το bios, πλέον πατώντας FN+F10 δεν έχουμε το Turbo Battery, αλλά το o/c?

To o/c αφορα σε χρηση με ρευμα. Στο bios θα εχεις παντα ενεργη την επιλογη για το o/c (αναλογα σε τι ποσοστο θελεις απο τις 3 επιλογες που σου δινει) αλλα οπως ειπα με το speedstep ενεργο ΠΑΝΤΑ για να παιρνει καποιες ανασες ο atom εστω και για μικρα διαστηματα οταν δεν κανεις κατι απαιτητικο.Απο τι βλεπω με μπαταρια δεν δουλευει το o/c και πιθανολογω να δουλευει με turbo battery. Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι μπορεις απλα με το FN + F10 να αλλαζεις απο το turbo mode στο normal και το αντιστροφο ακαριαια χωρις να ξανασχοληθεις με το bios. Μπλε normal πορτοκαλι turbo ετσι απλα :-D

Δημοσ.

Πως ενεργοποιείται με την τροφοδοσία ρεύματος?Γιατί πατάω Fn+F10, αλλά δε γίνεται τίποτα και το speedstep είναι ενεργοποιημένο, και δεν έχει τίποτα στο bios.

Δημοσ.
Πως ενεργοποιείται με την τροφοδοσία ρεύματος?Γιατί πατάω Fn+F10, αλλά δε γίνεται τίποτα και το speedstep είναι ενεργοποιημένο, και δεν έχει τίποτα στο bios.

Εχεις κανει αναβαθμιση το bios στην εκδοση 1.08?

Δημοσ.

Εχω έκδοση bios 26/6/08 αλλά δεν ξέρω ποια είναι, δυστυχώς δεν μπορω να κάνω αναβάθμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία, έχω το λογισμικό για bios απο το advent αλλά τα παράτησα.

Δημοσ.
Εχω έκδοση bios 26/6/08 αλλά δεν ξέρω ποια είναι, δυστυχώς δεν μπορω να κάνω αναβάθμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία, έχω το λογισμικό για bios απο το advent αλλά τα παράτησα.

Η ολη διαδικασια δεν ειναι ουτε 10 λεπτα.

-----Προστέθηκε 1/10/2008 στις 09 : 17 : 26-----

Να και ενας οδηγος (δεν ειναι δικος μου αλλα αυτα εκανα για να αναβαθμισω)

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=209314&page=17

Δημοσ.
Ξερετε που μπορουμε να βρουμε το bios 1.08 για το multirama xpress ? ειναι το ιδιο με το advent bios που εχουν οι techguys?

Επειδη δεν θυμαμαι απο που το κατεβασα δωσε μου mail να σου το στειλω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...