ToroLoco Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν να σας θέσω το πρόβλημα μου. Έχω ένα φύλλο στο excel που είναι φανταστείτε μια φόρμα για παραγγελία. Υπάρχουν περίπου 300 σειρές με προϊόντα. Σε αυτά υπάρχουν μεγέθη που έχει κάθε προιόν (σε στήλες). Επειδή κάθε παραγγελία δεν έχει από όλα τα προϊόντα θέλω όταν γίνετε εκτύπωση να αφαιρούνται (γίνονται hide ίσως) οι σειρές που δεν περιέχουν ποσότητα στα μεγέθη. Φαντάζομαι ότι γίνεται με κάποια μακροεντολή, αλλά δεν κατέχω σχεδόν καθόλου το άθλημα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ή η μακροεντολή είναι μονόδρομος? -----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 03 : 47 : 43----- Βρήκα έναν κώδικα που κάνει περίπου αυτό, μόνο που βλέπει αν είναι κενό το 1ο κελί στην περιοχή. Αν είναι κενό σβήνει την γραμμή χωρίς να δεί τα υπόλοιπα κελιά στην ίδια γραμμή εντός της επιλεγμένης περιοχής. >Sub DelEmptyRow() Rng = Selection.Rows.Count ActiveCell.Offset(0, 0).Select Application.ScreenUpdating = False For i = 1 To Rng If ActiveCell.Value = "" Then 'You can replace "" with 0 to delete rows with 'the value zero Selection.EntireRow.Delete Else ActiveCell.Offset(1, 0).Select End If Next i Application.ScreenUpdating = True End Sub -----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 03 : 05 : 03----- hmmmm Αναρωτιέμαι γιατί δεν δόθηκε καμία απάντηση στο post. Φαινομενικά αυτό που ρώτησα ήταν πολύ εύκολο και δεν χρειαζόταν κάν η χρήση vba. Τέλος πάντων την απάντηση και την λύση την βρήκα από αλλό forum που είχα κάνει post το μήνυμα. Με την χρήση φίλτρων απομόνωσα τις μηδενικές εγγραφές από τα σύνολα και έχω το αποτέλεσμα που θέλω για εκτύπωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.