Προς το περιεχόμενο

Digital8 to pc

devilaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Γνωρίζει κάποιος να μου πει με ποιο πρόγραμμα (και να μου δώσει και τα φώτα του αν χρειαστεί στην συνέχεια) μπορώ να μεταφέρω βιντεο από κασέτες digital8 στο pc μου με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ;

Δεν θα γράψω προς το παρόν τα αρχεία σε DVD, ίσως το κάνω αργότερα όταν θα φτυνήνουν τα Blu-Ray.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω τα βιντεο από τις κασέτες digital8 στο pc σε όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση. Θέλω να μεταφέρω το υλικό από τις κασέτες ατόφιο χωρίς να ασχοληθώ προς το παρόν με μονταζ, δεν θα κόψω - ράψω τίποτα. Μόνο μεταφορά στο pc.

Tο μέγεθος δεν με απασχολέι μιας και δεν θα γράψω τα βίντεο, απλά θέλω να γίνεται η μεταφορά τους από την κασέτα στο pc όσο γίνεται πιο εύκολα και με την καλύτερη δυνατόν ποιότητα. Θα σας παρακαλούσα να μου προτείνεται προγράμματα τα οποία να γνωρίζεται πως λειτουργούν μιας και ίσως χρειαστώ κάποιες οδηγίες από εσάς.

Η κάμερα που έχω είναι η SONY TRV340 (έχει ilink) και το pc που θα μεταφερθούν τα βίντεο έχει firewire.

Είχα σκοπό να δοκιμάσω την τύχη μου με το windows movie maker αλλά κάπου διάβασα ότι παράλληλα με την μεταφορά, σου κάνει υποχρεωτικά και encoding μειώνωντας την ποιότητα έστω και ελάχιστα όταν το αποτέλεσμα είναι .avi

Ευχαριστώ προκαταβολικά ......

Δημοσ.

Η καλύτερη δυνατή ποιότητα είναι DV δηλαδή χωρίς καθόλου συμπίεση. Φυσικά θα σου πιάσει πολύ χώρο, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, νομίζω περίπου 4Mb/sec. Εγώ χρησιμοποιώ το Pinnacle Studio, αλλά είναι αρκετά βαρύ για το pc μου. Αν δεν έχεις καλό pc και σε καλή κατάσταση μπορεί να έχεις dropped frames κατά την διάρκεια του capture. Υποθέτω ότι υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ελφαριά προγράμματα για capture. Δοκίμασε το Virtual Dub που είναι και free.

Δημοσ.

Το pc είναι σχετικά παλιό (Ρ4 - 3.2Ghz - 2GB ram) οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσω κάποιο ελαφρύ πρόγραμμα εφόσον δεν θα χρησιμοποιήσω και τις επιπλέον δυνατότητες που πιθανόν θα διαθέτει κάποιο βαρύ πρόγραμμα σαν το Pinacle.

To Virtual dub είναι εύχρηστο κι απλό εκτός από free ;

Γνωρίζεις τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω αν χρειαστώ βοήθεια ;

Το ξέρω ότι θα χρειαστώ πολύ χώρο στο pc αλλά αυτό είναι κάτι που δεν με πειράζει, αυτό που με απασχολεί είναι αν αν το format που θα έχει κατά την μεταφορά στο pc το βίντεο, θα μπορεί μελλοντικά να γραφτεί σε .... bluRay ίσως και να αναπαραχθεί σε κάποιο BluRay μηχάνημα με την απαραίτητη βέβαια μετατροπή - encoding ....

Δημοσ.

Δες αυτό το GUIDE. Χρησιμοποιεί ένα δωρεάν utility που λέγεται WinDV για capturing και είναι πολύ αναλυτικό.

Σαν bonus, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το DV Processor της Enosoft, το οποίο λέει ότι είναι free for personal use και μπορείς να ακολουθήσεις το GUIDE για νακαταγράψεις, να καθαρίσεις και να βελτιώσεις την εικόνα του βίντεο που έκανες capture.

Το 2ο δεν το δοκίμασα ακόμα για να πω εντυπώσεις.

Όσον αφορά για το φορμά, το DV είναι ένας πολύ καλός τρόπος συμπίεσης για ταχύτητα, ποιότητα και μέγεθος αρχείου. Μετά πας σε h264 encoding.

EDIT:

Μόλις έπεσα κατά λάθος σε ένα πρόγραμμα που κάνει μοντάζ σε dv αρχεία βίντεο.

Λέγεται Vivia και είναι s Free Software with a GPL license.

Δημοσ.
Η καλύτερη δυνατή ποιότητα είναι DV δηλαδή χωρίς καθόλου συμπίεση.

To DV format εν γένει δεν είναι μη απωλεστικό, αν αυτό εννοείς. Αυτό ισχύει μόνο όταν μεταφέρουμε στο PC μας υλικό από DV camcorder μέσω Firewire, όπως μπορεί να κάνει ο φίλος που ρωτάει μέσω της θύρας iLink (έτσι ονομάζει η Sony την DV-in/out θύρα).

Γενικά, αν και με σχετικά μεγάλες απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο, το DV είναι μία καλή επιλογή ως format αρχειοθέτησης γιατί προσφέρει εύκολο, frame-based editing.

Δημοσ.

Δεν θέλω να κάνω μοντάζ! μεταφορά μόνο από τις digital κασέτες στο pc μου όσο γίνεται πιο εύκολα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στην ποιότητα.

Το πρόγραμμα που θα χρειαστεί (όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και εύχρηστο) εφόσον θα κάνω μόνο μεταφορά ολόκληρης της κασέτας Digital8, και όσο γίνεται πιο εύκολα μιας και δεν με ενδιαφέρει το μοντάζ. Έχω βρει διάφορους οδηγούς για δύσκολα προγράμματα αλλά αυτά με μπερδεύουν δεν με βοηθούν.

Μόνο μεταφορά από κασέτα στο pc.

Aν υπάρχει κάποιο απλό πρόγραμμα που θα κάνει την μεταφορά χωρίς να χρειάζεται ένα σωρό ρυθμίσεις θα ήμουν μια χαρά.

Δοκίμασα το windows movie maker αλλά ακόμα και σε avi που έσωσα .... δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα .......

Αν δεν βρω κάτι άλλο όμως θα χρησιμοποιήσω αυτό μιας και είναι σχετικά απλό στην μεταφορά.

Μόνο μεταφορά από την κάμερα στο pc, και ολόκληρης της κασέτας θέλω να κάνω ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...