Προς το περιεχόμενο

AMD 4400X2 γιατί δεν παει παραπάνω;;;

mihalakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνάδελφοι έχω τον 4400Χ2 με default clock 2300 (11.5*200) και ειναι ο brisbane 65nm. Θεωρητικά αυτά τα κομμάτια πρέπει να έχουν δυνατότητες να πάνε ψηλά λόγω της κατασκευής τους σε σχέση με τους windsor των 90nm.H Μητρική είναι η asus m2n-e με nforce570ultra με 2γβ πάμφθηνων μνημών 667 kingston. Mε την κανονική του ψύκτρα ανέβαινε μέχρι 2730 σταθερά ενώ με μια coolermaster hyper 212 πηγαίνει στα 2955 (11.5*257) με 1.4v από 1.35. Το θέμα μου είναι οτι απο εκεί και πάνω αρχίζει η αστάθεια... Θα πάει παραπάνω με περισσότερο ρεύμα;Αν ναι ποσο μπορω να δωσω πριν τον πάρω ανα χείρας; Έχω κατεβάσει το hypertransport sto X4 (1020mhz) και τις μνήμες τις έχω στα 660 αρα απο εκει ειμαι σταθερός. Με hypertransport δοκιμαστικα στα Χ3 (750mhz) πάλι κολλάει.

Το άλλο μου προβλημα που με περιορίζει ειναι οι θερμοκρασίες οι οποίες πρέπει να είναι λάθος και παίρνω ίδια αποτελέσματα και απο lavalys,coretemp,asus probe,speedfan. δεν μπορει με full load kai stock ψυξη να λεει 105 βαθμοί κελσίου για cpu (θα ειχε λιωσει), ούτε με την coolermaster στο idle να έχω core 1 12βαθμούς, και core2 8 με θερμοκρασια δωματιου 25 (αέρας είναι η ψύξη των 25ευρω, όχι ύδωρ, έλεος)...Βέβαια για αθλον τα 2300@2955 είναι πολύ καλά μιας και φτάνει το 25% οπότε και εκει να μείνω καλά είμαι, αλλά θα ήθελα τα 3γηζ (η και παραπανω)...Τι προτείνετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτινουμε να σταματισεις γιατι μαλλον επιασες ορια!

στο κατω κατω εχεις +25% πανω. και τα 3γηζ να ξεπερασεις ποσο θα φτασεις απο τι στιγμη που εισαι ειδη οριακα και ποσο τα % διαφορα θα δεις που να αξιζει το ρισκο? 2-3%? ...

ψυχολογικο ειναι το οριο και μονο!

Μα εννοείται οτι είναι ψυχολογικό το θέμα, αυτή δεν είναι εξάλλου και η μαγεία του o/c; Ποιον (και πόσο) ενδιαφέρουν τα 2-5 frames στα παιχνίδια (οκ μπορεί και παραπάνω ανάλογα με τη σύνθεση και την εφαρμογή);

"Μιχαλακηηηηη, οχι στα βαθια παιδι μου" LOL :lol:

Συγκρατησου -κι επιβεβαιωσε θερμοκρασιες :shock:

Δεν πιανουν, οι "μικροι" ΑΜ2, 3 GHz ευκολα :shifty:

Μη ξεχνιεσαι, Αmd User: εχμ, δεν εχεις Intel :-D

Έχεις πιάσει στο περίπου το όριο του πυρήνα και σταμάτα γιατί ένας αργός επεξεργαστής είναι πολύ καλύτερος από ένα καμμένο...:lol:

Μα εννοείται οτι είναι ψυχολογικό το θέμα, αυτή δεν είναι εξάλλου και η μαγεία του o/c; Ποιον (και πόσο) ενδιαφέρουν τα 2-5 frames στα παιχνίδια (οκ μπορεί και παραπάνω ανάλογα με τη σύνθεση και την εφαρμογή);

φυσικα και εχει μαγεια το overclocκ...οπως επισεις και ορεια!

το 25% πανω δεν ειναι καθολου ψυχολογικο. ειναι εμφανεστατο.

το να δωσεις 2-3% πανω επιπλεον κατω απο αυξημενες θερμοκρασιες και μπολικa volt με ενδεχομενει ασταθια η και τελιωτικο ψησιμο εκτος απο το καθαρα "ψυχολογικο οφελος" ειναι και ανουσιο και επικυνδινο.

και ενας αλλος κανονας του overclock (ναι εχει και απο αυτο) λεει να μην εισαι και πολυ ενθουσιωδεις ;)

H αλήθεια είναι οτι πράγματι το κακόμοιρο έχει φτάσει πολύ ψηλά ειδικά για ΑΜΔ. 700μηζ δεν είναι και λίγα, είναι απλά ψυχολογικό το θέμα, η χαρά της αναζήτησης του ορίου (και της αγοράς νέου επεξεργαστή όταν πάρεις τον υπάρχον στο χέρι).50μηζ πάνω 50 κάτω δεν πρόκειται να κάνουν διαφορά πέρα κάποιων δεκάτων στο σουπερ πι παράδειγμα, ή μισό δευτερόλεπτο σε γουινραρ....Απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει ας πούμε κάποιο όριο ασφαλείας στο ρεύμα...Δεν πρόκειται να τον κρατήσω τόσο ψηλά τον επεξεργαστή γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κάνω συγκλονιστικές δουλειές σε αυτόν.Θα τον αφήσω να δουλεύει γύρω στα 2.8-2.9 για όταν θέλω να παίξω κανένα παιχνίδι και τέτοια (σκέφτομαι να πάρω 4850 και να αλλάξω την 7900γς, οπότε ένας λόγος που τον ανέβασα είναι για να μειώσω το bottleneck, γιατί είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει με τέτοιον επεξεργαστή). Ανέφερα και για τις θερμοκρασίες νωρίτερα, οπότε πάρτε ένα screenshot για του λόγου το αληθές 10 και 17 βαθμοί(idle) μάλλον είναι λάθος έτσι;

idletj2.th.jpgthpix.gif

Οι Brisbane έχουν πρόβλημα. Τίποτα δε μπορεί να διαβάσει τις εσωτερικές διόδους τους. Ούτε το AMD OverDrive της ίδιας της εταιρίας :devil:

Οι Brisbane έχουν πρόβλημα. Τίποτα δε μπορεί να διαβάσει τις εσωτερικές διόδους τους. Ούτε το AMD OverDrive της ίδιας της εταιρίας :devil:

Κάτι τέτοιο θα παίζει γιατί ποτέ δεν είδα νορμαλ θερμοκρασίες. To ίδιο ισχύει και για τα ρεύματα, οπότε πάω στα τυφλά. Το οτι δεν διαβάζονται οι εσωτερικές δίοδοι σωστά σημαίνει οτι ο επεξεργαστης μπορεί να υπερθερμανθεί και να μην κλείσει ο υπολογιστής την έσχατη ώρα; Χρησιμοποιούμε τον σένσορα της μύτης μας για αυτές τις περιπτώσεις;;

Πάντως τα κατάφερα να μπουταρω στα 3047μηζ αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή έννοια σταθερότητας. Θα τον αφήσω στα 2900 που δουλεύει θαυμάσια (μεχρι να καεί να πάρουμε core2 μετά από 7 συνεχόμενους amd).

Ορίστε και άλλο ένα εντυπωσιακό ευφύημα ενός σένσορα που θεωρεί οτι δουλεύει στους 104βαθμούς

temperaturerecordgm7.th.jpgthpix.gif

.....Όχι παίζουμε

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας παιδιά ξέρω ότι είναι παλιό αυτό το post αλλά έχω κι εγώ τον ίδιο επεξεργαστή και τον έχω πάρει στα όρια 3,2ghz. Και ναι οι AMD αντέχουν :P

Εδώ είναι οι ρυθμίσεις για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει αν έχει τον ίδιο cpu

clocksbc8.jpg

memoryqj9.jpg

• 3 μήνες μετά...

Ξέρω και γω οτι είναι παλιό το post ,αλλά φίλε εσυ που έπιασες 3.2 Ghz με ενθουσίασες.:-D

Δουλεύει καλά σε αυτήν την συχνότητα; Και φυσικά να ρωτήσω πως τα κατάφερες γιατί εγώ πάνω απο 2.67 Ghz δεν πάω..

Οι θερμοκρασίες πάντως είναι καλές(33 βαθμούς)οπότε δεν ξέρω γιατί αρχίζει τα κολλήματα μετά.

Οι μνήμη είναι στα 667 mhz και με το o/c πάει 754(333 κ 377 αντίστοιχα).

Επίσης δεν έχω πειράξει καθόλου τα volt, αλλά κ που τα είχα πειράξει είχα παει στα 2.75 για λίγο γιατί μετά ξανα άρχισε τα κολλήματα.

Καταρχάς 33C προφανώς θα έχεις σε κατάσταση ηρεμίας. Στο overclocking μας ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες κάτω από φόρτο.

Κατα δέυτερον, είναι πολύ πιθανό να σε κόβουν οι μνήμες. Παίξε με άλλο διαιρέτη και δοκίμασε ξανά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...