kotsos_licious Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 καλησπέρα σε όλους.... έχω μία απορία...: τα μηχανήματα ελέγχου των χειραποσκευών στα αεροδρόμια δεν επηρεάζουν έναν φορητό υπολογιστή όταν αυτός περνάει μέσα από αυτά...??? νομίζω ότι δουλεύουν με ακτίνες (κάτι) και μου φαίνεται παράξενο να μην υπάρχει καμία επίπτωση στους φορητούς.... προτείνετε άφοβα τον έλεγχο της τσάντας του notebook από αυτά τα μηχανήματα??? thanks in advance... <<< b e a UTIFUL!!! >>>
cosmos000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Σαν τί να πειράξουν δηλαδή?Και να πείραζαν....αφού το χεις κλειστό..no ρεύμα-no ζημιά!!Με την ίδια λογική θα αχρήστευαν και τα κινητά τηλέφωνα και θα έτρεχαν να δίνουν αποζημιώσεις!!Απλές ακτίνες είναι....όχι ραδιενέργεια!!!
alex2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από τον ανιχνευτή δεν είναι ικανό για να δημιουργήσει πρόβλημα στον δίσκο. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι κατασκευαστές, και εγώ ουδέποτε είχα πρόβλημα μετά από αρκετά ταξίδια που έχω κάνει. Σαν τί να πειράξουν δηλαδή?Και να πείραζαν....αφού το χεις κλειστό..no ρεύμα-no ζημιά!!Με την ίδια λογική θα αχρήστευαν και τα κινητά τηλέφωνα και θα έτρεχαν να δίνουν αποζημιώσεις!!Απλές ακτίνες είναι....όχι ραδιενέργεια!!! Αυτό δεν είναι απόλυτο που λες. Για τα περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτό που λες ισχύει. Όμως ένας σκληρός δίσκος μπορεί να επηρεαστεί από ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο δεν θα χαλάσει τον δίσκο απλά θα καταστρέψει τα δεδομένα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι ανιχνευτές μετάλλων μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στον σκληρό δίσκο. Φυσικά αυτό που είπες για τα κινητά είναι άλλο θέμα καθώς δεν περιέχουν κανένα μαγνητικό μέσο και κατά συνέπεια δεν έχουν πρόβλημα.
Orfeus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Στην Αγγλια μου ζητησαν και εβγαλαν απο τη χειραποσκευη το φορητο,το ελεγαν προτου φτασουν στις ακτινες!Και τον περασα απο τον ελεγχο στα χερια.
alex2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Στην Αγγλια μου ζητησαν και εβγαλαν απο τη χειραποσκευη το φορητο,το ελεγαν προτου φτασουν στις ακτινες!Και τον περασα απο τον ελεγχο στα χερια. Έχοντας κάνει 5 ταξίδια Αγγλία - Ελλάδα αυτήν την χρονιά δεν μου έχει ζητηθεί ούτε μία φορά κάτι τέτοιο. Συνήθως βγάζεις το laptop από την τσάντα και το περνάς από το μηχάνημα.Είναι πολύ χειρότερο να το περάσεις στα χέρια καθώς περνάς από ανιχνευτή μετάλλων που είναι χειρότερος από άποψη μαγνητικού πεδίου. Σε ποιο αεροδρόμιο στο ζήτησαν αυτό? Εγώ έχω ταξιδέψει από Manchester,Luton,Gatwick και Stansted και δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
gdp77 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Όσες φορές το έχω περάσει από το μηχάνημα που ελέγχει με ακτίνες Χ ( ; ) δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.
arxaggelos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Ούτε κι εγώ είχα πρόβλημα ποτέ. Από τις ακτίνες μαλλον δεν κινδυνεύει, περισσότερο φοβάμαι τους άγαρμπους ελεγκτές (ένας βιαστικός στη Βουδαπέστη το ακούμπησε κάπως απότομα στο καλάθι και πήρα ανάποδες)
Orfeus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Έχοντας κάνει 5 ταξίδια Αγγλία - Ελλάδα αυτήν την χρονιά δεν μου έχει ζητηθεί ούτε μία φορά κάτι τέτοιο. Συνήθως βγάζεις το laptop από την τσάντα και το περνάς από το μηχάνημα.Είναι πολύ χειρότερο να το περάσεις στα χέρια καθώς περνάς από ανιχνευτή μετάλλων που είναι χειρότερος από άποψη μαγνητικού πεδίου. Σε ποιο αεροδρόμιο στο ζήτησαν αυτό? Εγώ έχω ταξιδέψει από Manchester,Luton,Gatwick και Stansted και δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Τα Χριστουγεννα που εφευγα απο Gatwick....Ναι τον ανιχνευτη μεταλλων τον ξεχασα οτι τον περασα...προς στιγμην χρονο που κλεινει το μηλο δε δειχνει να επηρεαστηκε...(κωλοφαρδια μαλλον?)Κατα βαση τον ανιχνευτη τον περασα 3-4 φορες μεχρι να θυμηθω το σταυρο που ειχα(αν και το λαπτοπ περασε μονο τη μια)Πιο πολυ αγχος ειχα για το αν θα παθαιε τπτ απο την πιεση και την αποσυμπιεση της καμπινας παρα απο τις ακτινες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.