plokami Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Προσπαθώ να επεκτείνω ένα το δίκτυο του σπιτιού μου. Μέχρι στιγμής είναι 2 υπολογιστές (ένας στο δωμάτιο με καλώδιο δικτύου και ένας στο σαλόνι ασύρματα με το router).Το δίκτυο δουλεύει κανονικά και έχω internet και στους 2. (αντιγραφή αρχείων κ.λ.π.) Προσπάθησα να συνδέσω στην ελεύθερη κάρτα δικτύου του σαλονιού με ανάστροφο καλώδιο το xbox (και υπολογιστής να ήταν το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν). Δίνω ip στην ενσύρματη κάρτα κάνω και τις ρυθμίσεις στο xbox και όλα καλά στη μεταξύ τους σύνδεση αλλά χάθηκε η επικοινωνία με το router άρα και το δίκτυο και το internet. Με λίγη προσπάθεια (άφησα κενό το gateway στην ενσύρματη κάρτα) κατάφερα να έχω internet στο σαλόνι επικοινωνία με to xbox αλλά όχι δίκτυο με τον υπολογιστή του δωματίου. Έχει να προτείνει κανείς κάποια λύση; Υπολογιστής δωματίου Ip 192.168.1.5 Subnet 255.255.255.0 Default gateway 192.168.1.1 Υπολογιστής σαλονιού (ασύρματη κάρτα) Ip 192.168.1.8 Subnet 255.255.255.0 Default gateway 192.168.1.1 Υπολογιστής σαλονιού (ενσύρματη κάρτα) Ip 192.168.1.8 Subnet 255.255.255.0 Default gateway (με κενό έχω internet)
nske Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Είτε θα κάνεις bridge τα δύο interfaces (της ασύρματης και της ενσύρματης κάρτας) του PC' date=' οπότε θα φαίνονται σαν ένα interface με μια διεύθυνση και οι hosts του ασύρματου δικτύου θα βλέπονται με τους hosts του ενσύρματου σα να ήταν πάνω στο ίδιο φυσικό δίκτυο, είτε θα τα κρατήσεις χωριστά και θα τους βάλεις διευθύνσεις σε διαφορετικά subnets, ορίζοντας να γίνεται δρομολόγηση IP. Είναι λάθος να έχεις δύο διαφορετικά interfaces προς διαφορετικά φυσικά δίκτυα με διευθύνσεις στο ίδιο subnet. Θα βρεις πληροφορίες κάνοντας αναζήτηση για συνδυασμούς λέξεων όπως: [i']bridge,interfaces,bridging,[λειτουργικό],howto,tutorial,wireless, ethernet, routing[/i] Π.χ. αν θέλεις να κάνεις το πρώτο σε windows XP, δίνοντας στο google >bridge "ethernet and wireless" windows XP θα βρεις στην πρώτη σελίδα αυτό το αναλυτικό άρθρο. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2010212
plokami Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σκέφτομαι να ακολουθήσω την 1η λύση καθώς το να κάνω δρομολόγηση ip μου φαίνεται περίπλοκο. Αν κατάλαβα καλά κάνοντας bridge τις 2 κάρτες (ασύρματη και ενσύρματη) θα πρέπει να δωσω μόνο μία ip σωστα?
tsakonas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Και γιατι δε βαζεις το χβοχ πανω στο ρουτερ?
plokami Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Κάτι κατάφερα αν και δε δούλεψε. Εφτιαξα τη bridge έδωσε μόνο του ip, έψαξα βρήκα το ασύρματο δίκτυο μου συνδέθηκα (wep key κλπ) και ενώ με έδειχνε συνδεδεμένο δεν είχα ούτε ιντερνετ ούτε δίκτυο. Η σύνδεση με το ανάστροφο δούλευε πάντοτε κανονικά. Κάνω κάτι λάθος? Αφού έβλεπα ότι το ασύρματο ήταν συνδεδεμένο μήπως υπάρχει ασυμβατότητα της κάρτας μου? -----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 02 : 01 : 02----- Και γιατι δε βαζεις το χβοχ πανω στο ρουτερ? Το είχα παλιότερα και όλα δούλευαν μια χαρά αλλά το θέλω στο σαλόνι στη μεγάλη τηλέοραση. Άσε που πείσμωσα κιόλας που δεν τα καταφερα.
GeorgeKatz Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Υπολογιστής σαλονιού (ασύρματη κάρτα)Ip 192.168.1.8 Υπολογιστής σαλονιού (ενσύρματη κάρτα) Ip 192.168.1.8 Αρχίκά δίνεις ίδια ΙΡ σε 2 NICs στο ίδιο δίκτυο. Fatal error!
jamespr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Κάθε υπολογιστής (ή xbox) σε ένα δίκτυο πρέπει να έχει δική του ΙΡ και την ίδια default gateway για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν έχεις router σαν default gateway βάζεις του router στους υπολογιστές. Καλή επιτυχία
plokami Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Αρχίκά δίνεις ίδια ΙΡ σε 2 NICs στο ίδιο δίκτυο. Fatal errorouter.r! Τυπογραφικό η μία από τις 2 είναι 18 και η άλλη 8. Το έψαξα brigde θέλει αλλά το θέμα είναι ότι δε δουλεύει. Κάπου διάβασα ότι ίσως υπάρχει ασυμβατότητα της ασύρματης κάρτας και του -----Προστέθηκε 3/10/2008 στις 03 : 52 : 51----- Κάθε υπολογιστής (ή xbox) σε ένα δίκτυο πρέπει να έχει δική του ΙΡ και την ίδια default gateway για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν έχεις router σαν default gateway βάζεις του router στους υπολογιστές.Καλή επιτυχία Αυτό που λες για την deafault gateway δεν ισχύει. Μόνο για το internet παίζει ρόλο ή οποιοδήποτε δίκτυο έξω από το δικό σου. Άλλωστε είναι ένας τρόπος (χωρίς να βάλω gateway στην ενσυρματη κάρτα που πάει στο xbox) να έχω internet και στους 2, ο ένας να επικοινωνεί με xbox αλλά να μην έχω δίκτυο.
nske Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τις ρυθμίσεις σου αυτή τη στιγμή και τι δουλεύει/τι δε δουλεύει. Προς το παρόν άσε το internet, πρώτα πρέπει να τακτοποιηθεί η εσωτερική επικοινωνία. Δυστυχώς το έχω κάνει μόνο σε Linux με τα bridge-utils και δεν ξέρω αν πρέπει να προσεχθεί κάτι ιδιαίτερο στα Windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.