Προς το περιεχόμενο

Disabling onboard graphics

vags76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

θα ηθελα την βοηθεια σας. εχω ενα Pentium Dual Core στα 3,4GHz με μητρικη ASUS P5VD2 MX.

Προσφατα τοποθετησα μια καρτα Γραφικων ATI Radeon X800 GTO. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης:

Συγκεκριμενα στο Device manager εμφανιζει τα εξης:

+Display adapters

- Video controller (vga compatible)- προφανως αυτη είναι η onboard καρτα

- Video controller και προφανως αυτη ειναι η ΑΤΙ καρτα

Απεγκαθιστοντας τους drivers της onboard και εγκαθιστοντας αυτους της ATI αυτο που κανει το pc ειναι το εξης:

(1)+Display adapters

-Video controller (vga compatible) εδω εγκαθιστα τον ATI RADEON X800 GTO driver

-Video controller εδω εγκαθιστα την καρτα της ATI σαν ΑΤΙ RADEON X800 Secondary

που αποτι καταλαβαινω σημαινει οτι δεν απενεργοποιησε την Onboard καρτα και την θεωρησε σαν πρωτευον ΑΤΙ graphics card και την ΑΤΙ καρτα σαν δευτερευον καρτα χωρις ομως να εγκαθιστα οντως καποιους drivers και να δουλευει σαν απλη vga χωρις ουτε 2D graphics.

Βγαζοντας εντελως την ΑΤΙ καρτα εγκαθιστα την onboard η οποια δουλευει μια χαρα

Βαζοντας παλι την ΑΤΙ τοτε καταληγω στο παραπανω (1)την θεωρει secondary.

Υπαρχει καποιος τροπος να απενεργοποιησω εντελως την onboard καρτα γραφικων; Μεσω BIOS το μονο που βρηκα ειναι onboad graphics με τις επιλογες PCI και PCI-E.

Υπάρχει καποιο αλλο σημειο απο οπου μπορω να απενεργοπιησω την onboard καρτα γραφικων;

Καποιος που μπορει να με βοηθησει;

Ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.

Η onboard νομίζω ότι γίνειται disable μόνο απ το BIOS. Όσες φορές είχα Ati, στον device manager έβλεπα πάντα 2 κάρτες γραφικών (χωρίς να χω onboard vga ή Crossfire). Αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα θα λεγα να τ αφήσεις ως έχει.

Δημοσ.

(1)+Display adapters

που αποτι καταλαβαινω σημαινει οτι δεν απενεργοποιησε την Onboard καρτα και την θεωρησε σαν πρωτευον ΑΤΙ graphics card και την ΑΤΙ καρτα σαν δευτερευον καρτα χωρις ομως να εγκαθιστα οντως καποιους drivers και να δουλευει σαν απλη vga χωρις ουτε 2D graphics.

Mια χαρα εισαι...

Δημοσ.
Mια χαρα εισαι...

Το προβλημα ειναι οτι αν το αφησω ως εχει οταν ανοιγει το pc βγαζει το λογοτυπο των windows και μετα μου λεει εξω απο περιοχή.

Οταν απο το device manager κανω disable την

ΑΤΙ RADEON X800 GTO (την πρωτευον δλδ.) τοτε δουλευει η καρτα ανοιγει κανονικα το pc αλλα δεν εχω ουτε καν 2D graphics σαν να μην υπαρχει τπτ.

Καμια ιδεα???

Δημοσ.
Disable απο το bios.

Γιατι να την εχεις ενεργοποιημενη ενω δε θα τη χρησιμοποιεις?

σωστο αυο που λες αλλα αν διαβασες παραπανω οταν πηγα απο BIOS το μονο που βρηκα ηταν Onboard graphics με τισ εξης επιλογες:

PCI kai

PCI-E

δεν βρηκα καπου που να μπορω να απενεργοποιησω την onboard καρτα γραφικων. Εχεις καμια ιδεα που μπορει να βρισκεται αυτη η επιλογη;

Καποιος μου πε να κανω enable το ext PEG και οτι οταν θα κανω restart θα ψαξει να μου βρει πρωτα τις εξωτερικες συσκευες PCI-E (καρτα γραφικων στη συγκεκριμενη περιπτωση)

Εχεις να μου προτεινεις κατι αλλο;;;

Δημοσ.

Aφού έφτασες σε αυτό το σημείο:

(1)+Display adapters

Είναι ήδη όλα εντάξει και όχι δεν απενεργοποιείς τίποτα εδώ. Εμφανίζεται δις γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργούσε για δύο οθόνες ταυτόχρονα.

Αν δεν σου παρουσιάζει κανένα πρόβλημα με αυτήν την εγκατάσταση άστο ως έχει και μην απενεργοποιείς την Radeon γιατί αυτό κάνεις.

Δημοσ.
οκ ailuros

το αφηνω ως εχει αλλα γιατι οταν ανοιγω το pc μου λεει εξω απο περιοχη???

Αυτό συμβαίνει όταν έχεις δώσει μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης από ότι υποστηρίζει η οθόνη. Κάπου έχει μπερδευτεί το λογισμικό και δεν μπορώ να ξέρω τι αναγνωρίζει πλέον.

Κάνε την εξής προσπάθεια (και ξέρω είναι χρονοβόρα):

1. Aπεγκατέστησε τους οδηγούς της Radeon εντελώς και μην κάνεις reboot όταν στο ζητήσει αλλά κλείσε τον υπολογιστή εντελώς.

2. Αφαίρεσε την Radeon εντελώς απ'το κουτί, άνοιξε τον υπολογιστή και όταν στο ζητήσει άσε να μπει στα winblows και εγκατέστησε τους οδηγούς της onboard μόλις στο ζητήσει. Λογικά τώρα θα πρέπει να είσαι κανονικά στα winblows.

3. Ξαναβγάλε τους οδηγούς της onboard και κλείσε το μηχάνημα. Βάλε την κάρτα γραφικών και μπες κατευθείαν στο BIOS και δώσε PCI = disabled (στην δίνει αυτή την επιλογή φαντάζομαι) για να μείνει ενεργοποιημένο μόνο το PCI-e.

4. Mπαίνοντας στα winblows ξαναβάλε τώρα τους οδηγούς της Radeon και σταυρώνω δάχτυλα χεριών και ποδιών να πάνε όλα κατ΄ευχήν.

Καλή επιτυχία :)

Δημοσ.

MERCI ailuros

θα το δοκιμασω κ σου λεω. Ελπιζω να παει καλα.

θα σου πω αποτελεσματα.

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 08 : 50 : 37-----

Αυτό συμβαίνει όταν έχεις δώσει μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης από ότι υποστηρίζει η οθόνη. Κάπου έχει μπερδευτεί το λογισμικό και δεν μπορώ να ξέρω τι αναγνωρίζει πλέον.

Κάνε την εξής προσπάθεια (και ξέρω είναι χρονοβόρα):

1. Aπεγκατέστησε τους οδηγούς της Radeon εντελώς και μην κάνεις reboot όταν στο ζητήσει αλλά κλείσε τον υπολογιστή εντελώς.

2. Αφαίρεσε την Radeon εντελώς απ'το κουτί, άνοιξε τον υπολογιστή και όταν στο ζητήσει άσε να μπει στα winblows και εγκατέστησε τους οδηγούς της onboard μόλις στο ζητήσει. Λογικά τώρα θα πρέπει να είσαι κανονικά στα winblows.

3. Ξαναβγάλε τους οδηγούς της onboard και κλείσε το μηχάνημα. Βάλε την κάρτα γραφικών και μπες κατευθείαν στο BIOS και δώσε PCI = disabled (στην δίνει αυτή την επιλογή φαντάζομαι) για να μείνει ενεργοποιημένο μόνο το PCI-e.

4. Mπαίνοντας στα winblows ξαναβάλε τώρα τους οδηγούς της Radeon και σταυρώνω δάχτυλα χεριών και ποδιών να πάνε όλα κατ΄ευχήν.

Καλή επιτυχία :)

Ailure

ολα πηγαν σουπερ. εκανα οτι μου ειπεσ αλλα τελικα οταν εφτασα στο bios ειδα οτι βαζοντασ τον primary video controller σε pci εβγαζε επιλογη απο κατω που ελεγε

vga shared memory και ναι βαζοντας αυτο σε disabled καταφερα να απενεργοποιησω την onboard καρτα γραφικων εβαλα παλι την ΑΤΙ γυρισα το primary video controller σε PCI-e εγκατεστησα τουσ ΑΤΙ drivers και ολα δουλεουν ρολοι εκτοσ απο την DVI εξοδο που μαλλον δεν δουλευει??θελει καποια ρυθμιση??

anyway μπορω να παιξω επιτελους παιχνιδακια

thanks mate i owe you a round!!!!!cheers

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 08 : 53 : 00-----

Δημοσ.

Το γιατί δεν λειτουργεί η DVI έξοδο δεν μπορώ να ξέρω το γιατί. Στείλε ένα e-mail στον κατασκευαστή της κάρτας για το θέμα αυτό και αν δεν πάρεις απάντηση ή σου δώσουν ηλίθια απάντηση προώθησε την όλη ιστορία στο support των γραφικών της AMD (θα το βρεις στην ιστοσελίδα τους).

΄Οσων αφορά τα υπόλοιπα χαίρομαι που τα κατάφερες και δεν τίθεται λόγος. Η ρουτίνα εγκατάστασης αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη όταν συνυπάρχει σε ένα σύστημα ενσωματωμένη μονάδα και πρόσθετη μονάδα ήχου ή γραφικών. Σπάνια να μην έχει αποτέλεσμα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...