loukas77 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία λίγο κουλή μάλον απορία που όμως η απάντηση θα με βοηθήσει πάρα πολύ Μπορώ με κάποιον τρόπο να κάνω το PC μου να ανοίγει αυτόματα κάποια συγκεκριμένη ώρα και μέρα ενώ εγώ ας πούμε ότι δεν είμαι στο σπίτι... (πχ. φεύγω στις 8 το πρωί και θέλω το PC να ανάβει μόνο του στις 10 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή). Έχω Windows XP και desktop PC. Περιμένω τις απαντήσεις σας
antonl Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δες μήπως υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση στο BIOS. Αλλιώς μάλλον μόνο με το wake on lan αν βγάλεις καμιά άκρη (δεν το χω δοκιμάσει ποτέ).
loukas77 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δες μήπως υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση στο BIOS. Αλλιώς μάλλον μόνο με το wake on lan αν βγάλεις καμιά άκρη (δεν το χω δοκιμάσει ποτέ). Κάτι έχω ακούσει με το BIOS... Μήπω ξέρει κανείς που είναι ηή να μου δώσει καμια οδηγία(γιατί δεν πολυξέρω BIOS) Το wake on lan δεν θα με βολέψει γιατί δεν θα έχω άλλο pc μαζί μου ή σε LAN με το PC μου. Απλά θέλω να ανοίξει μόνο του, να μπει στα Windows (δεν έχω κωδικό ), να ανοίξει το μTorrent και να κατεβάζει...(το έχω ρυθμίσει αυτό ) Ευχαριστώ.
antonl Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Στο BIOS μπαίνεις αν πατήσεις Del (ή F2 ή όποιο άλλο πλήκτρο αντιστοιχεί για τη μητρική σου) όταν ξεκινά ο υπολογιστής. Λογικά θα βγάζει και κάποιο σχετικό μήνυμα (press X button to enter BIOS setup). Από κει και πέρα είχα πετύχει κάποια BIOS που χαν επιλογή "άνοιξε την τάδε ώρα". Για το wake on lan -αν δεν κάνω λάθος- δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση σε LAN όπως λέει και το link που παρέθεσα: Wake-on-LAN is not restricted to LAN (Local area network) traffic. It works with all network traffic, including Internet traffic.
loukas77 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Στο BIOS μπαίνεις αν πατήσεις Del (ή F2 ή όποιο άλλο πλήκτρο αντιστοιχεί για τη μητρική σου) όταν ξεκινά ο υπολογιστής. Λογικά θα βγάζει και κάποιο σχετικό μήνυμα (press X button to enter BIOS setup). Από κει και πέρα είχα πετύχει κάποια BIOS που χαν επιλογή "άνοιξε την τάδε ώρα". Για το wake on lan -αν δεν κάνω λάθος- δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση σε LAN όπως λέει και το link που παρέθεσα: ΟΚ σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω αύριο
washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 ...όλα καλά, μόνο που το ΑΥΤΟΜΑΤΟ δεν θα επιτυγχάνεται (..νομίζω). Θα χρειαστεί να συνδέεσαι με remote connection, το οποίο είμαι της αίσθησης πως είναι τουρλουμπούκι για να επιτευχθεί. Δεν είναι a few windows clicks ιστορία...
kfyros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Πιο απλή λύση. Πάρε τηλέφωνο κάποιον που είναι στο σπίτι και πες του να σου ανοίξει τον υπολογιστή :lol: Το wake on lan το έχω δοκιμάσει και δεν παίζει... Αν δεν υποστηρίζει το BIOS τέτοια λειτουργία (εγώ δεν το έχω δει πάντως), θα πρέπει να το ψάξεις με ένα πολύπριζο ή πρίζα με timer που θα δίνει ρεύμα στο PC σε συγκεκριμένες ώρες. Στο BIOS υπάρχει σίγουρα μια επιλογή που ορίζεις τι να κάνει μετά από διακοπή ρεύματος (after power failure ή κάτι τέτοιο) , και σε αυτή θα βάλεις την επιλογή ON (δηλαδή μετά από διακοπή ρεύματος να ξεκινάει ο υπολογιστής). Έτσι , όταν δίνει το timer ρεύμα θα ξεκινάει ο υπολογιστής... Τα υπόλοιπα με το torrent κλπ. θα πρέπει να το κάνεις μέσα από το PC. Αν το torrent απλά πρέπει να ξεκινάει , τότε αρκεί να το βάλεις στο μενού startup. Αν όμως πρέπει να του δίνεις και παραμέτρους , τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το torrent τρέχει και από command line με παραμέτρους... Αλλιώς πρέπει να βρεις κάποιο πρόγραμμα GUI Robot που καταγράφει και αναπαράγει κινήσεις στο GUI των windows, στο οποίο να κάνεις record ένα macro (να καταγράψει τι κάνεις όταν ανοίγεις το torrent και τι παραμέτρους επιλέγεις για να ξεκινήσει να δουλεύει). Αυτό το macro μπορείς να το βάλεις να τρέχει στο startup και θα κάνει ότι κατέγραψε το macro για να ανοίξει το torrent και να αρχίσει να κατεβάζει. Τσάμπα δεν ξέρω αν θα βρεις τέτοια προγράμματα. -----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 01 : 46 : 29----- Ένα super δωρεάν προγραμματάκι είναι το AUTOit http://www.autoitscript.com/cgi-bin/getfile.pl?autoit3/autoit-v3-setup.exe και αφού εγκατασταθεί βάζεις και το SCITE http://www.autoitscript.com/cgi-bin/getfile.pl?../autoit3/scite/download/SciTE4AutoIt3.exe To Scite έχει και το ScriptWriter στο οποίο μπορείς να καταγράψεις οποιαδήποτε κίνηση κάνεις στα windows και να το σώσει σε αρχείο script. Το script αυτό το εκτελείς και επαναλαμβάνει τις κινήσεις που έκανες (όχι σε video αλλά πραγματικά κάνει τις ίδιες κινήσεις και ανοίγει τις ίδιες εφαρμογές που έκανες κατά την καταγραφή).. Super...
loukas77 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στο BIOS μου έχει μία επιλογή Wake on alarm και μπορώ να του ρυθμίσω την ώρα και ημερομινία (βέβαια κάθε μέρα θα πρέπει να πηγαίνω να αλλάζω την μέρα αλλά δεν πειράζει ) Θα δοκιμάσω σήμερα αν δουλεύει!
phadomas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικα το ποτε να ανοιγει θα το επιτυγχανεις μεσα απο το Bios οπως σου ειπανε κ τα αλλα παιδια.Για να κλεινει ομως αυτοματα θα χρειαστεις καποιο προγραμμα οπως πχ το PC Auto shutdown.φυσικα υπαρχουν και αλλα αντιστοιχα προγραμματα.δοκιμασε τα κ πες μας αν κανουν οντος δουλεια
loukas77 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικα το ποτε να ανοιγει θα το επιτυγχανεις μεσα απο το Bios οπως σου ειπανε κ τα αλλα παιδια.Για να κλεινει ομως αυτοματα θα χρειαστεις καποιο προγραμμα οπως πχ το PC Auto shutdown.φυσικα υπαρχουν και αλλα αντιστοιχα προγραμματα.δοκιμασε τα κ πες μας αν κανουν οντος δουλεια Δεν θέλω να κλίνει αυτόματα Ευχαριστώ πάντως. Για το κλίσιμο έχω το DShutdown
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.