Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Κοίτα ,στο σημείο που δεν θα άνοιγες αντιπαράθεση με τον παρεδώσε , θα σου ελέγα οτι κολλάς σε σημειολογίες. Λιτός , μυστικιστικός, αποκρυφυστικός , φωτισμένος ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο ... , η ουσία των τελετών κάθε είδους ακόμα και αυτών που δεν ενέχουν αυτο το υπερφυσικό τέλος πάντων , δεν αφορούν μια θρησκεία δηλαδή , θα πρέπει να μας δίνουν λαβές ώστε να συζητάμε για ειλικρινή στάση απέναντι στο φαινόμενο της ένωσης δυό ανθρώπων ή της ονοματοδοσίας ενός βρέφους. Τώρα αν εσύ έχεις παρακολουθήσει ποτέ ΛΙΤΟ γάμο μεσα σε όλη αυτήν την ψευδο-εμποροπανύρη της ελληνικής πραγματικότητας στο όνομα του θεού και του Χριστού , ΤΟΤΕ μιλάμε για περίπτωση. Στην ταμπακέρα όμως της εξέλιξης του διαλόγου σου με τον παρεδώσε , πολύ απλά διαπίστωσα οτι βρίσκεσαι σε μια σύγχυση. Δεν είναι τίποτα , όλοι τα έχουμε περάσει , είναι απλώς ένα στάδιο όπου η αντίφαση κυριαρχεί μέσα απο την σύγκρουση ανάμεσα σε αυτά που μας φυτεύουν στο κεφάλι σαν ήμασταν μικροί και της ανθρώπινης διαίσθησης που αναδύεται πιο κοντά στην αλήθεια. Δεν είναι θέμα θρησκείας ,δόγματος ή θεισμού ή ξέρω γώ , μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα, στρεσάρεις τον εαυτό σου άδικα. Δεν έχω πέσει θύμα κανενός,δεν είμαι σε σύγχυση,δεν στρεσάρω τον εαυτό μου και δεν είμαι σε αναζήτηση.Ξέρω κάποια πράγματα που όλοι μπορούν να μάθουν.Δεν το παίζω καλός χριστιανός.Απλά έκανα μια παρατήρηση σε ένα πράγμα που είναι λάθος και δεν κολλάω σε σημειολογίες. Όσο για το γάμο... Όπως είπα και πριν μπερδεύετε τους ανθρώπους με αυτά που λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν έχω πέσει θύμα κανενός,δεν είμαι σε σύγχυση,δεν στρεσάρω τον εαυτό μου και δεν είμαι σε αναζήτηση.Ξέρω κάποια πράγματα που όλοι μπορούν να μάθουν.Δεν το παίζω καλός χριστιανός.Απλά έκανα μια παρατήρηση σε ένα πράγμα που είναι λάθος και δεν κολλάω σε σημειολογίες. Δεν είπα οτι είσαι θύμα καταρχάς, επιπλέον : αν δεν κόλλαγες σε λεπτομέρειες ΔΕΝ θα σε ενοχλούσε η έννοια του μυστικισμού, την οποία βρίσκω καλοδιάθετη είτε αφορά ο γάμος χριστιανούς είτε μουλσουμάνους είτε MIX (είναι της μόδας τελευταία ) είτε τους άθρησκους , είτε τους άθεους. (με συγκινει τον ανθρώπινο στοιχείο αν με εννοείς, όταν δεν συμπεριφέρομαι σαν ΜΙΣΑΝΡΘΩΠΟΣ , δηλαδή το 90 % της καθημερινότητάς μου ΛΟΛ ) Μου κάνει εντύπωση ακόμα οτι δεν βρίσκεσαι σε αναζήτηση , δηλαδή τα έχεις βρει όλα ? Γνωρίζεις τα "σωστά" και τα "λάθη" ;
insomniaK Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Pearvalley1986, θέλω να σε ρωτήσω κάτι απλό και περιμένω μία εξίσου απλή απάντηση: Πώς ορίζεις τον αποκρυφισμό και το μυστικισμό; Πιστεύω πως το κύριο πρόβλημα της μη επικοινωνίας είναι πως θεωρείς τις δύο παραπάνω έννοιες συνώνυμες του σατανισμού, για αυτό σε παρακαλώ όρισε αύτες για να να συζητούμε έχοντας κοινή βάση.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν είπα οτι είσαι θύμα καταρχάς, επιπλέον : αν δεν κόλλαγες σε λεπτομέρειες ΔΕΝ θα σε ενοχλούσε η έννοια του μυστικισμού, την οποία βρίσκω καλοδιάθετη είτε αφορά ο γάμος χριστιανούς είτε μουλσουμάνους είτε MIX (είναι της μόδας τελευταία ) είτε τους άθρησκους , είτε τους άθεους. (με συγκινει τον ανθρώπινο στοιχείο αν με εννοείς, όταν δεν συμπεριφέρομαι σαν ΜΙΣΑΝΡΘΩΠΟΣ , δηλαδή το 90 % της καθημερινότητάς μου ΛΟΛ ) Μου κάνει εντύπωση ακόμα οτι δεν βρίσκεσαι σε αναζήτηση , δηλαδή τα έχεις βρει όλα ? Γνωρίζεις τα "σωστά" και τα "λάθη" ; Αν διαβάσεις ευαγγέλιο,κάποια βιβλία Αγίων και γενικά το λόγο του Θεού,δεν νομίζω να έχεις πολλές απορίες και αναζητήσεις.
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Αν διαβάσεις ευαγγέλιο,κάποια βιβλία Αγίων και γενικά το λόγο του Θεού,δεν νομίζω να έχεις πολλές απορίες και αναζητήσεις. Μιλάς λες και είσαι συνεπής απέναντι στον λόγο του θεού, ενώ πριν λίγο ομολόγησες και μόνος σου οτι δεν είσαι καλός χριστιανός. Αυτό απο μόνο του μου λέει οτι δεν έχεις βρεί τίποτα ... ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσεις το ευαγγέλιο απο την αρχή ή να αλλάξεις ρότα αν δεν σε πηγαίνει. Διαφορετικά ας μιλήσουμε χωρίς να προφασιζόμαστε τα ευαγγέλια , τις διατάξεις και τον μπαμπινιώτη :- p
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Pearvalley1986, θέλω να σε ρωτήσω κάτι απλό και περιμένω μία εξίσου απλή απάντηση: Πώς ορίζεις τον αποκρυφισμό και το μυστικισμό; Πιστεύω πως το κύριο πρόβλημα της μη επικοινωνίας είναι πως θεωρείς τις δύο παραπάνω έννοιες συνώνυμες του σατανισμού, για αυτό σε παρακαλώ όρισε αύτες για να να συζητούμε έχοντας κοινή βάση. Δεν νομίζω να υπάρχει προβλημά επικοινωνίας. Δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα ο ορισμός.Οι λέξεις αποκρυφισμός και μυστικισμός παραπέμπουν σε τελετές θρησκειών πριν τον Χριστό.Δηλαδή ο Χριστός όταν ήρθε τί καινούριο έφερε;Πάλι αποκρυφισμό και μυστικισμό; Δεν νομίζω... -----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 11 : 10 : 50----- Μιλάς λες και είσαι συνεπής απέναντι στον λόγο του θεού, ενώ πριν λίγο ομολόγησες και μόνος σου οτι δεν είσαι καλός χριστιανός. Αυτό απο μόνο του μου λέει οτι δεν έχεις βρεί τίποτα ... ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσεις το ευαγγέλιο απο την αρχή ή να αλλάξεις ρότα αν δεν σε πηγαίνει. Διαφορετικά ας μιλήσουμε χωρίς να προφασιζόμαστε τα ευαγγέλια , τις διατάξεις και τον μπαμπινιώτη :- p Μέσα από τον λόγο Του προσπαθείς να γίνεις καλύτερος.Κανείς δεν είναι ούτε γίνεται τέλειος.Δηλαδή πας εκκλησία για να αγιάσεις;;;
The_Judas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Pearvalley1986: Αυτό που κάνεις συνέχεια είναι να αναφέρεις οτι πρέπει να διαβάσουμε τα ευαγγέλια. Δεν αναφέρεις καν ένα δικό σου επιχείρημα ή έστω κάτι απο τα ευαγγέλια Δεν βγάζει κανένα νόημα η συζήτηση με αυτό τον τρόπο. Συνέχεια επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα σαν να είσαι υπνωτισμένος.
evabb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 .Συνέχεια επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα σαν να είσαι υπνωτισμένος. η θρησκεια ειναι το οποιο των λαων;) ειδες πως παιρνουν νοημα καποιες φρασεις
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 ναι όπιο του λαού είναι και τα μέτρα αλογοσκούφη (κλεμμένο) , βασικά κατεργασμένο σε φάση bad trip .... πω πω δεν μπορώ τα κλισέ με τίποτα ! : -p
evabb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 οντως κλισε αλλα εδω παει γαντι. αλλωστε δεν ειναι κακα παντα τα κλισε. πολλες φορες η υπερπροσπαθεια για να μην ειμαστε κλισε εχει ανεπιθυμητα αποτελεσματα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δεν επαναλαμβάνομαι,εσείς επαναλαμβάνεστε.Αυτά που γράφω βγάζουν νόημα και δεν είμαι υπνωτισμένος.Επίσης ανέφερα κάτι από τα ευαγγέλια.Άλλωστε δεν είδα και κανέναν να αναιρέσει. Όταν πόσταρα για πρώτη φορά δεν πίστευα ότι θα μου την "πέφτατε" έτσι.
evabb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δεν επαναλαμβάνομαι,εσείς επαναλαμβάνεστε.Αυτά που γράφω βγάζουν νόημα και δεν είμαι υπνωτισμένος.Επίσης ανέφερα κάτι από τα ευαγγέλια.Άλλωστε δεν είδα και κανέναν να αναιρέσει. Όταν πόσταρα για πρώτη φορά δεν πίστευα ότι θα μου την "πέφτατε" έτσι. καλα παιδι μου ειναι δυνατον να εισαι σε φορουμ κομπιουτεραδων και να εχεις την θλιβερη ψευδαισθηση οτι πιστευουν στον θεο σου; ο θεος των κομπιουτεραδων ειναι ο η/υ :lol::lol:
Fidelio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Επίσης ανέφερα κάτι από τα ευαγγέλια.Άλλωστε δεν είδα και κανέναν να αναιρέσει. Ενώ εσύ σπευδεις ταχέως να αναιρεσεις τις καταχωρήσεις των άλλων άλλωστε γνωρίζεις το λάθος και το σωστό. Δεν σου περνάει καθόλου απο το μυαλό οτι πολύ απλά μπορεί να προσπαθούν σε σεβαστούν το δόγμα σου και πως προσπαθούν να σε φέρουν σε γνωριμία με την αντιφατική πλευρά της θέσης σου; Όταν πόσταρα για πρώτη φορά δεν πίστευα ότι θα μου την "πέφτατε" έτσι. λολ , ΕΣΥ την πέφτεις στον εαυτό σου αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα !
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ενώ εσύ σπευδεις ταχέως να αναιρεσεις τις καταχωρήσεις των άλλων άλλωστε γνωρίζεις το λάθος και το σωστό. Δεν σου περνάει καθόλου απο το μυαλό οτι πολύ απλά μπορεί να προσπαθούν σε σεβαστούν το δόγμα σου και πως προσπαθούν να σε φέρουν σε γνωριμία με την αντιφατική πλευρά της θέσης σου; λολ , ΕΣΥ την πέφτεις στον εαυτό σου αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα ! Αντί να αναιρέσεις κάτι,αφού δεν συμφωνείς,εσύ κάθεσαι και με χαρακτηρίζεις(με λες κριτή).Μόνο χαρακτηρισμούς βλέπω. Ποιά είναι η αντίφαση;
Αδμιν Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Pearvalley1986 μου φαίνεσαι πολύ μπερδεμένος. ΥΓ. Πως κατεβάζουμε αυτό το θρεντ, ολόκληρο σε pdf? Όπως στο IP.Board, ή δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από το vBulletin?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.