Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Mε τη διαφορά ότι δεν σε παρότρυνα επιτιμητικά να διαβάσεις "κανά βιβλίο". Και πρέπει να διαβάσω βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη για να σου πω ευθαρσώς ότι η χριστιανική (και κάθε θρησκεία) είναι αποκρυφιστική και μυστικιστική δοξασία; Απλή λογική χρειάζεται - η οποία, ομολογουμένως, λείπει από τους ορθόδοξους μουτζαχεντίν... Δεν με απασχολούν, στο παρόν topic, οι διαφορές σας με τους άλλους χριστιανούς. Για έναν εξωτερικό παρατηρητή ο οποίος δεν 'χρωματίζει' την άποψή του ιδεολογικά, όλοι στο ίδιο τσουβάλι είστε, είτε σ'αρέσει είτε όχι. Καλά, άσε μην αρχίσουμε τα ευαγγέλια. Τα έχω διαβάσει μία και δύο φορές και σε διαβεβαιώ ότι διαβάζεις ό,τι θες να διαβάσεις. Προσωπικά δεν μου εξήγησαν τίποτα. Δηλαδή η χριστιανική Αγία Τριάδα δεν είναι άγνωστη δύναμη; Τι είναι, γνωστή; Αχά, και μετά αναρωτιόμαστε πού είναι ο μυστικισμός. Ο χωρίς λογική "χρωματισμένος" ορθόδοξος μουτζαχεντίν(ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς) σου λέει ότι δεν είμαστε όλοι στο ίδιο τσουβάλι.Αυτό σε συμφέρει αυτό λες... Πήγαινε διάβασε τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις άλλες θρησκείες και έλα να γράψεις κάτι πιο σοβαρό. Και μην χλευάζεις,γιατί γίνεσαι λίγο... ήρωας του Σπαθάρη.Ούτε καν ένα επιχείρημα δεν έγραψες.Όλα βγήκαν από την "απλή λογική" σου.Βέβαια από ότι κατάλαβα ούτε καν έχεις χριστιανική παιδεία. Τον Θεό τον "βλέπεις" και τον "αισθάνεσαι" κάθε μέρα αν είσαι κοντά Του και με αυτά που γράφεις Αυτόν "βρίζεις".
jimarass Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Mε τη διαφορά ότι δεν σε παρότρυνα επιτιμητικά να διαβάσεις "κανά βιβλίο". 2)Και πρέπει να διαβάσω βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη για να σου πω ευθαρσώς ότι η χριστιανική (και κάθε θρησκεία) είναι αποκρυφιστική και μυστικιστική δοξασία; Απλή λογική χρειάζεται - η οποία, ομολογουμένως, λείπει από τους ορθόδοξους μουτζαχεντίν... 3)Δεν με απασχολούν, στο παρόν topic, οι διαφορές σας με τους άλλους χριστιανούς. Για έναν εξωτερικό παρατηρητή ο οποίος δεν 'χρωματίζει' την άποψή του ιδεολογικά, όλοι στο ίδιο τσουβάλι είστε, είτε σ'αρέσει είτε όχι. 4)Καλά, άσε μην αρχίσουμε τα ευαγγέλια. Τα έχω διαβάσει μία και δύο φορές και σε διαβεβαιώ ότι διαβάζεις ό,τι θες να διαβάσεις. Προσωπικά δεν μου εξήγησαν τίποτα. Έχεις δίκιο!! 5)Δηλαδή η χριστιανική Αγία Τριάδα δεν είναι άγνωστη δύναμη; Τι είναι, γνωστή; 6)Αχά, και μετά αναρωτιόμαστε πού είναι ο μυστικισμός. 1)Ρε παρεδώσε, με παιδάκια τα βάζεις??? Εδώ σε εμένα σε τέτοια θέματα αν θες αξιόλογες απαντήσεις. 2)Λίγο σεβασμό στην άλλη άποψη δε βλάπτει!! Πόσο μάλλον όταν η πρώτη κατανοεί και αποδέχεται μόνο ότι υπάρχει στις 3 από τις 4 διαστάσεις και περιμένει τις εξελίξεις! 3)Ακόμα και αυτός ο παρατηρητής έχει διαλέξει μια άλλη ιδεολογία, αν και το αγνοεί!! Την οποία επίσης πρέπει να αποδείξει (εκτός και έχει απαντήσεις για τα αρχέγονα ερωτήματα!!) 4)Τα ευαγγέλια δεν έχουν σκοπό να εξηγήσουν. Έχουν σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους ανθρώπους του 100μχ. Αγάπη και καλοσύνη. 5)Άνγωστη είναι!! Αλλά με τον ορισμό που δίνεις στο μυστικισμό, τότε και το μποζόνιο του Χιγκζ είναι μυστικισμός, ή οποιαδήποτε κοσμογονική θεωρία της επιστήμης. 6)Παντού, δυστυχώς!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Ρε παρεδώσε, με παιδάκια τα βάζεις??? Εδώ σε εμένα σε τέτοια θέματα αν θες αξιόλογες απαντήσεις. 2)Λίγο σεβασμό στην άλλη άποψη δε βλάπτει!! Πόσο μάλλον όταν η πρώτη κατανοεί και αποδέχεται μόνο ότι υπάρχει στις 3 από τις 4 διαστάσεις!! 3)Ακόμα και αυτός ο παρατηρητής έχει διαλέξει μια άλλη ιδεολογία, αν και το αγνοεί!! Την οποία επίσης πρέπει να αποδείξει (εκτός και έχει απαντήσεις για τα αρχέγονα ερωτήματα!!) 4)Τα ευαγγέλια δεν έχουν σκοπό να εξηγήσουν. Έχουν σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους ανθρώπους του 100μχ. Αγάπη και καλοσύνη. 5)Άνγωστη είναι!! Αλλά με τον ορισμό που δίνεις στο μυστικισμό, τότε και το μποζόνιο του Χιγκζ είναι μυστικισμός, ή οποιαδήποτε κοσμογονική θεωρία της επιστήμης. 6)Παντού, δυστυχώς!!! Σωστά!!! Για πέστα εσύ καλύτερα που είσαι πιο ψαγμένος και αξιόλογος. Τελείως άκυρος...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Ο χωρίς λογική "χρωματισμένος" ορθόδοξος μουτζαχεντίν(ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς) σου λέει ότι δεν είμαστε όλοι στο ίδιο τσουβάλι.Αυτό σε συμφέρει αυτό λες... Ακόμα να αντιληφθείς ότι δεν με συμφέρει τίποτα. Προσωπικά αδιαφορώ για τις δογματικές διαφορές που έχει ο ορθόδοξος από τον καθολικό. Κατά βάση στον ίδιο θεό πιστεύετε και τις ίδιες (πάνω-κάτω) αποκρυφιστικές τελετές κάνετε. Τώρα εάν οι μεν βουτάτε τα βρέφη σε κολυμπήθρα και δίνετε ως μετάληψη λίγο ψωμί ενώ οι δε ραντίζετε τα βρέφη και δίνετε ως μετάληψη μία πλακέτα από αλεύρι, ποσώς με απασχολεί. Και ποσώς διαφοροποιεί ουσιαστικά τη θρησκεία και τις διάφορες αιρέσεις της. Πήγαινε διάβασε τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις άλλες θρησκείες και έλα να γράψεις κάτι πιο σοβαρό. Eπαναλαμβάνω, δεν με απασχολεί. Πήγαινε να πλακωθείς με κανά χριστιανό για τις διαφορές σας. Και μην χλευάζεις,γιατί γίνεσαι λίγο... ήρωας του Σπαθάρη.Ούτε καν ένα επιχείρημα δεν έγραψες.Όλα βγήκαν από την "απλή λογική" σου.Βέβαια από ότι κατάλαβα ούτε καν έχεις χριστιανική παιδεία. Σέβομαι τη θρησκεία σου μέχρι του σημείου που με σέβεται κι αυτή. Πίστεψέ με, δεν χλευάζω. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποκρυφιστική/μυστικιστική, όπως κάθε άλλη θρησκεία. Προσπαθείς να περισώσεις τον χριστιανισμό από αυτούς τους χαρακτηρισμούς αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο. Δεν είναι κάτι κακό, ξέρεις. Βέβαια από ότι κατάλαβα ούτε καν έχεις χριστιανική παιδεία. Κι αυτό τι είναι; Κακό; Αρνητικό; Κατακριτέο; Δικαιούμαι να ομιλώ; Δικαιούμαι να έχω άποψη; Τον Θεό τον "βλέπεις" και τον "αισθάνεσαι" κάθε μέρα αν είσαι κοντά Του και με αυτά που γράφεις Αυτόν "βρίζεις". Δεν με απασχολεί αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω. Η αναγραφή της άποψής μου δεν είναι ύβρις - άσχετο αν οι φανατικοί βλέπουν ως προσβλητική οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από τη δική τους.
jimarass Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Σωστά!!!Για πέστα εσύ καλύτερα που είσαι πιο ψαγμένος και αξιόλογος. Τελείως άκυρος... Του Βατοπεδίου είσαι. Αχ ρε Τούρκο που θέλετε κάποιοι!!! Άντε φτιάξτε καμιά ΑΕ ....ντροπή και αίσχος, που σήμερα η εκκλησία θα έπρεπε να βοηθάει χιλιάδες φτωχούς μόνο με τους τόκους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Ρε παρεδώσε, με παιδάκια τα βάζεις??? Εδώ σε εμένα σε τέτοια θέματα αν θες αξιόλογες απαντήσεις. Δεν τα βάζω με κανέναν. Αναφέρω κάτι που, κατά τη γνώμη μου, είναι απλούστατο και δεδομένο. Δεν φταίω εγώ που όλο και κάποιος χριστιανός θα πεταχτεί να "προσβληθεί". 2)Λίγο σεβασμό στην άλλη άποψη δε βλάπτει!! Πόσο μάλλον όταν η πρώτη κατανοεί και αποδέχεται μόνο ότι υπάρχει στις 3 από τις 4 διαστάσεις και περιμένει τις εξελίξεις! Σέβομαι την άλλη άποψη. Αυτό δεν σημαίνει, όπως έγραψα παραπάνω, ότι δεν θα την χαρακτηρίζω γι'αυτό που είναι: αποκρυφιστική και μυστικιστική. 3)Ακόμα και αυτός ο παρατηρητής έχει διαλέξει μια άλλη ιδεολογία, αν και το αγνοεί!! Την οποία επίσης πρέπει να αποδείξει (εκτός και έχει απαντήσεις για τα αρχέγονα ερωτήματα!!) Ποιά είναι τα αρχέγονα ερωτήματα; Γιατί πρέπει να έχω απαντήσεις για αυτά; Επειδή αμφισβητώ κάτι πρέπει να έχω "αποδείξεις" για κάτι άλλο; (α, ωραία, θα παίξουμε και σήμερα) 4)Τα ευαγγέλια δεν έχουν σκοπό να εξηγήσουν. Έχουν σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους ανθρώπους του 100μχ. Αγάπη και καλοσύνη. Δεν έγραψα εγώ ότι τα ευαγγέλια εξηγούν - ο χριστιανός απολογητής το έγραψε. Σε κάθε περίπτωση, τα ευαγγέλια όντως είχαν σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους ανθρώπους του 100 ΚΕ: αγάπη, καλοσύνη και (φυσικά) υποταγή. 5)Άνγωστη είναι!! Αλλά με τον ορισμό που δίνεις στο μυστικισμό, τότε και το μποζόνιο του Χιγκζ είναι μυστικισμός, ή οποιαδήποτε κοσμογονική θεωρία της επιστήμης. Ε, καλά, ας μην συγκρίνουμε την επιστήμη με απόκρυφες δοξασίες. 6)Παντού, δυστυχώς!!! Ας συμφωνήσω και σε κάτι. Είναι λυπηρό όμως νέα παιδιά, εν έτι 2008, να επικαλούνται την "καθαρότητα της ψυχής" για να δουν τον θεό και να... σωθούν. Απίστευτο, πραγματικά απίστευτο.
The_Judas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Η έννοια της «θείας κοινωνίας» δεν είναι μυστικιστική; Υποτίθεται οτι ο πιστός μεταλαμβάνοντας το σώμα και το αίμα του Ιησού, «ενώνεται» με αυτόν μέσω του μυστηρίου αυτού, τι πιο μυστικιστικό απο αυτό;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Η έννοια της «θείας κοινωνίας» δεν είναι μυστικιστική; Υποτίθεται οτι ο πιστός μεταλαμβάνοντας το σώμα και το αίμα του Ιησού, «ενώνεται» με αυτόν μέσω του μυστηρίου αυτού, τι πιο μυστικιστικό απο αυτό; Έλα ντε. Ή η φώτιση του Αγίου Πνεύματος μέσω του μυστηρίου της βάπτισης στο βαπτιζόμενο βρέφος; Αυτό δεν είναι μυστικισμός; Δεν το κατακρίνω, απλώς το ονομάζω γι'αυτό που είναι.
jimarass Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Δεν τα βάζω με κανέναν. Αναφέρω κάτι που, κατά τη γνώμη μου, είναι απλούστατο και δεδομένο. Δεν φταίω εγώ που όλο και κάποιος χριστιανός θα πεταχτεί να "προσβληθεί". 2)Σέβομαι την άλλη άποψη. Αυτό δεν σημαίνει, όπως έγραψα παραπάνω, ότι δεν θα την χαρακτηρίζω γι'αυτό που είναι: αποκρυφιστική και μυστικιστική. 3)Ποιά είναι τα αρχέγονα ερωτήματα; Γιατί πρέπει να έχω απαντήσεις για αυτά; Επειδή αμφισβητώ κάτι πρέπει να έχω "αποδείξεις" για κάτι άλλο; (α, ωραία, θα παίξουμε και σήμερα) 4)Δεν έγραψα εγώ ότι τα ευαγγέλια εξηγούν - ο χριστιανός απολογητής το έγραψε. 5)Σε κάθε περίπτωση, τα ευαγγέλια όντως είχαν σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους ανθρώπους του 100 ΚΕ: αγάπη, καλοσύνη και (φυσικά) υποταγή. 6)Ε, καλά, ας μην συγκρίνουμε την επιστήμη με απόκρυφες δοξασίες. 7)Ας συμφωνήσω και σε κάτι. Είναι λυπηρό όμως νέα παιδιά, εν έτι 2008, να επικαλούνται την "καθαρότητα της ψυχής" για να δουν τον θεό και να... σωθούν. Απίστευτο, πραγματικά απίστευτο. 1)Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο. Ακόμα και τον εαυτό σου που κοιτάς στον καθρέπτη, βλέπεις μια πλάνη των αισθήσεων. Βλέπεις τον 4στατο εαυτό σου σε προβολή στον τρισδιάστατο. 2)Σε κάποιες της μορφές , λανθασμένες και αποκρουστηκές, ναι , είναι. 3)Καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει. Αλλά όταν πχ κρίνεις μια σχολή/άποψη που πραγματεύεται την κοσμογονία, είτε την αρνείσαι είτε πας με την άλλη σχολή, αλλιώς θα βγουν και οι δύο και θα σου πουν: τι πετάγεσαι σα....δα, αφού δεν προσφέρεις κάτι. Εξαίρεση αποτελεί αν έχεις μια τρίτη πρόταση , αλλά η στείρα άρνηση, δηλαδή η άρνηση χωρίς προσφορά άλλης λύσης , είναι άκυρη. Δε χρειάζόμαστε άτομα να μας που τι δεν είναι σωστό. Χρειαζόμαστε λύσεις πιθανές. Δηλαδή να μπεις στο χωρό. Αν δε σε ενδιαφέρει να έχεις απαντήσεις σε ένα θέμα, απλά δεν ανακατεύεσαι με αυτό διότι απλά δε σε απασχολεί. 4)Λάθος του!! 5)Αγάπη , καλοσύνη και φυσικά ΥΠΟΤΑΓΗ στην αγάπη και καλοσύνη. Όχι ότι καλύτερο αν αναφερθείς τη σημερινή κοινωνία ή την κοινωνία του πλάτωνα, αλλά αν κοιτάξεις τη ζωή του 5 μχ, τότε θα σου φανεί πολύ φιλελεύθερη άποψη. Άλλο αν δεν καλιεργήθηκε περαιτέρω από θρησκόκαυλους!! 6)ΚΑι τα δύο όμως είναι διαφορετικός ορισμός της άγνοιας. Επιστήμη =ΔΕΝ ξέρω και ψάχνω με Α μέσα. Θρησκεία/φιλοσοφία΄δεν ξέρω αλλά ψάχνω με Β μέσα. Θρησκόλιπτοι και Βατοπέδιο είναι εκτός game!!Άκυροι εξ ορισμού. Σουμάχερ που κόλλησε στο πιτ στοπ!! 7)Η ένοια καθαρότητα ψυχής έχει πολλές ερμηνείες και το ερέθισμα για κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι διαφορετικό, ώστε να αναγκαστεί να ασχοληθεί μαζί της. Άλλος πάει σε μοναστήρι, άλλος μαζεύει τα σκουπίδια από παραλία, άλλος αγοράζει τα vista νόμιμα, άλλος υιοθετεί φτωχό αραπάκι. Αν το αποτέλεσμα είναι προς το καλό όλων, τότε είναι ευπρόσδεκτο. Ωστόσο θα ήταν προτιμότερο αυτή η αναζήτηση να γινόταν με το σωστό τρόπο, και φυσικά δεν μπορείς πάντα να παίρνεις τον πολίτη από το χέρι. Πρέπει να ελευθερωθεί από το χέρι της καθοδήγησης και να αναζητήσει την καθαρότητα ψυχής/πνεύματος, όχι γιατί κάποια θρησκεία/αθεία του το επιβάλει ,αλλά επειδή ο ίδιος το θέλει!!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Ακόμα να αντιληφθείς ότι δεν με συμφέρει τίποτα. Προσωπικά αδιαφορώ για τις δογματικές διαφορές που έχει ο ορθόδοξος από τον καθολικό. Κατά βάση στον ίδιο θεό πιστεύετε και τις ίδιες (πάνω-κάτω) αποκρυφιστικές τελετές κάνετε. Τώρα εάν οι μεν βουτάτε τα βρέφη σε κολυμπήθρα και δίνετε ως μετάληψη λίγο ψωμί ενώ οι δε ραντίζετε τα βρέφη και δίνετε ως μετάληψη μία πλακέτα από αλεύρι, ποσώς με απασχολεί. Και ποσώς διαφοροποιεί ουσιαστικά τη θρησκεία και τις διάφορες αιρέσεις της. Eπαναλαμβάνω, δεν με απασχολεί. Πήγαινε να πλακωθείς με κανά χριστιανό για τις διαφορές σας. Σέβομαι τη θρησκεία σου μέχρι του σημείου που με σέβεται κι αυτή. Πίστεψέ με, δεν χλευάζω. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποκρυφιστική/μυστικιστική, όπως κάθε άλλη θρησκεία. Προσπαθείς να περισώσεις τον χριστιανισμό από αυτούς τους χαρακτηρισμούς αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο. Δεν είναι κάτι κακό, ξέρεις. Κι αυτό τι είναι; Κακό; Αρνητικό; Κατακριτέο; Δικαιούμαι να ομιλώ; Δικαιούμε να έχω άποψη; Δεν με απασχολεί αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω. Η αναγραφή της άποψής μου δεν είναι ύβρις - άσχετο αν οι φανατικοί βλέπουν ως προσβλητική οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από τη δική τους. Γράφεις ότι σε συμφέρει,γιατί πρέπει να υποστηρίξεις την άποψη σου,για την οποία δεν ανέφερες ούτε ένα επιχείρημα. Δεν έχω την τάση να πλακωθώ ούτε να προσυλιτίσω κανέναν.Εγώ μία παρατήρηση έκανα πάνω στα μυστήρια της εκκλησίας και αρχίσατε να κάνετε ερωτήσεις και παρατηρήσεις.Αν ήθελα αυτό πραγματικά θα άνοιγα άλλο θέμα. Να περισώσω;;;Πίστεψε με δεν έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο.Έχει ανάγκη να φύγουν κάποια άτομα(βλέπε Βατοπέδι).Νομίζω αυτούς βλέπετε και είστε αρνητικοί. Δεν είναι κακό.Εννοώ πως δεν υπάρχει βάση να συζητήσουμε. Μάθαμε τώρα:όποιοι υποστηρίζουν λίγο την Ορθόδοξη πίστη γίνονται φανατικοί και γραφικοί.Εσύ νομίζω είσαι φανατικός με την άποψή σου. jimarass δεν είμαι του Βατοπεδίου.Αυτά τα άτομα δυστυχώς έχουν εισχωρήσει στην εκκλησία και απομακρύνουν τον κόσμο. The_JudasΑν τα ταυτίζεις με άλλες θρησκείες σίγουρα είναι... Δεν τα λέω εγώ αυτά που γράφω. Για το ευαγγέλιο τα έχει πει ο Χριστός.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο. Ακόμα και τον εαυτό σου που κοιτάς στον καθρέπτη, βλέπεις μια πλάνη των αισθήσεων. Βλέπεις τον 4στατο εαυτό σου σε προβολή στον τρισδιάστατο. Speak for yourself. Προσωπικά δεν χρειάζομαι δοξασίες και πίστη σε πνεύματα για να δω τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου. 3)Καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει. Αλλά όταν πχ κρίνεις μια σχολή/άποψη που πραγματεύεται την κοσμογονία, είτε την αρνείσαι είτε πας με την άλλη σχολή, [...] Nομίζω ότι μέχρι τώρα θα ήταν ξεκάθαρο ότι πάω με την "άλλη σχολή" - αυτή που δεν πιστεύει σε θεούς. [...] αλλά η στείρα άρνηση, δηλαδή η άρνηση χωρίς προσφορά άλλης λύσης , είναι άκυρη. Δε χρειάζόμαστε άτομα να μας που τι δεν είναι σωστό. Χρειαζόμαστε λύσεις πιθανές. Δεν κατάλαβα, έχουμε πρόβλημα για να πρέπει να "προσφέρω" λύσεις; Κι από πότε είναι υποχρεωτική η "προσφορά λύσης"; Δηλαδή εάν μου λες ότι είσαι ελέφαντας και σου πω ότι δεν είσαι, πρέπει να σου πω και τι είσαι; Από ποιόν κανόνα της λογικής προκύπτει αυτό; 5)Αγάπη , καλοσύνη και φυσικά ΥΠΟΤΑΓΗ στην αγάπη και καλοσύνη. Υποταγή σκέτο. Αν θες, μπορώ να σου παραθέσω και χωρία στην Καινή Διαθήκη που αναφέρει για την υποταγή στους βασιλείς - δεν θυμάμαι ποιός τα έγραψε αλλά υποψιάζομαι τον "συνήθη ύποπτο" για τέτοιες συνεισφορές στον χριστιανισμό: τον εκ Ταρσού Σαούλ, τον λεγόμενο και Παύλο. 6)ΚΑι τα δύο όμως είναι διαφορετικός ορισμός της άγνοιας. Επιστήμη =ΔΕΝ ξέρω και ψάχνω με Α μέσα. Θρησκεία/φιλοσοφία´δεν ξέρω αλλά ψάχνω με Β μέσα. Θρησκόλιπτοι και Βατοπέδιο είναι εκτός game!!Άκυροι εξ ορισμού. Σουμάχερ που κόλλησε στο πιτ στοπ!! Η θρησκεία δεν λέει "ψάχνω με Β μέσα". Η θρησκεία σου προσφέρει έτοιμη λύση, λύση πακέτο: "Πάρτο, δεν χρειάζεται να ψάξεις, το'χουμε ψάξει εμείς για σένα, χαλάρωσε και άνοιξε την καρδιά σου (την καθαρή καρδιά σου!) και θα δεις τον θεό. " Για μένα είναι απλό: ψάξιμο versus έτοιμο πακέτο. Δεν υπάρχει καν δίλημμα. Γράφεις ότι σε συμφέρει,γιατί πρέπει να υποστηρίξεις την άποψη σου,για την οποία δεν ανέφερες ούτε ένα επιχείρημα. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν με συμφέρει κάτι, δεν έχω τίποτα να κερδίσω. Εκεί εσύ, επιμένεις. Για πες μου, τι έχω να κερδίσω ταυτίζοντας τις διαφορετικές αιρέσεις του χριστιανισμού; Όσο για τα επιχειρήματα, αλήθεια τι επιχείρημα χρειάζομαι; Η βάπτιση και η μετάληψη είναι δύο κλασσικά παραδείγματα μυστικισμού. Πώς αποκρούεις αυτό; [...] Δεν τα λέω εγώ αυτά που γράφω. Για το ευαγγέλιο τα έχει πει ο Χριστός. Αν είχες διαβάσει ευαγγέλια, θα είχες τουλάχιστον αντιληφθεί ότι ο Ιησούς δεν είπε τίποτα. Μεταγενέστεροι τα έγραψαν όλα. Τουλάχιστον αυτό περίμενα να το γνωρίζει ακόμα κι ένας χριστιανός.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν είναι να κερδίσεις κάτι ή όχι,απλά θες να υποστηρίξεις την άποψη σου. Ο Χριστός τα είπε στους μαθητές του και αυτοί έγραψαν τα ευαγγέλια και διέδωσαν και το λόγο Του. Δεν υπάρχει μυστικισμός/αποκρυφισμός.Αν εσύ τον βλέπεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία,τότε πρόβλημά σου...Σύγνώμη που στο λέω έτσι,αλλά έτσι είναι. Όσο για την υποταγή: Ο Θεός σε άφησε ελεύθερο.Διαλέγεις και παίρνεις...Αν διαλέξεις να είσαι μακριά Του,απλά σου αναφέρει τι συνέπειες που θα έχεις στην μετά θάνατον ζωή. Στο ευαγγέλιο λέει ο Χριστός όποιος θέλει ας με ακολουθήσει. Θες να είσαι μακριά Του και να έχεις αυτές τις αντιλήψεις; Μαγκιά σου.Κανείς δε σε πιέζει. Επίσης μην κρίνεις από τους ανθρώπους που είναι στην εκκλησία.Πολύ λίγοι πάνε εκεί γιατί πιστεύουν πραγματικά.
jimarass Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 1)Speak for yourself. Προσωπικά δεν χρειάζομαι δοξασίες και πίστη σε πνεύματα για να δω τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου. 2)Nομίζω ότι μέχρι τώρα θα ήταν ξεκάθαρο ότι πάω με την "άλλη σχολή" - αυτή που δεν πιστεύει σε θεούς. 3)Δεν κατάλαβα, έχουμε πρόβλημα για να πρέπει να "προσφέρω" λύσεις; 4)Κι από πότε είναι υποχρεωτική η "προσφορά λύσης"; 5)Δηλαδή εάν μου λες ότι είσαι ελέφαντας και σου πω ότι δεν είσαι, πρέπει να σου πω και τι είσαι; Από ποιόν κανόνα της λογικής προκύπτει αυτό; 6)Υποταγή σκέτο. Αν θες, μπορώ να σου παραθέσω και χωρία στην Καινή Διαθήκη που αναφέρει για την υποταγή στους βασιλείς - δεν θυμάμαι ποιός τα έγραψε αλλά υποψιάζομαι τον "συνήθη ύποπτο" για τέτοιες συνεισφορές στον χριστιανισμό: τον εκ Ταρσού Σαούλ, τον λεγόμενο και Παύλο. 7)Η θρησκεία δεν λέει "ψάχνω με Β μέσα". Η θρησκεία σου προσφέρει έτοιμη λύση, λύση πακέτο: "Πάρτο, δεν χρειάζεται να ψάξεις, το'χουμε ψάξει εμείς για σένα, χαλάρωσε και άνοιξε την καρδιά σου (την καθαρή καρδιά σου!) και θα δεις τον θεό. " 8)Για μένα είναι απλό: ψάξιμο versus έτοιμο πακέτο. Δεν υπάρχει καν δίλημμα. 1)Δε λέω τη γνώμη μου. Λέω ότι λέει η επιστήμη. Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας πνεύμα είναι άλλη συζήτηση. Πνεύμα εγώ μπορεί να θεωρώ έναν άνθρωπο που ζει στην 4η διάσταση μόνο. Επιστημονικά είμαι ορθός. 2)Άρα δεν έχει νόημα αυτό που είπες, δηλαδή ότι δε σε ενδιαφέρει να δώσεις απαντήσεις. Θεωρείς απλά ότι όλα έχουν δημιουργηθεί από τη φύση και ότι αυτή προυπήρχε αιωνίως, δίχως να υπάρχει άλλο επίπεδο/διάσταση πάνω από αυτή που να καθορίζει καταστάσεις. 3)Αυτό που απασχολεί φιλοσόφους εδώ και αιώνες. Τι είμαστε, που πάμε, γιατί ύπάρχουμε! ring any bells?? 4)Από τότε που υπάρχει η ερώτηση, υπάρχει και η αναζήτηση λύσης, αλλιώς θα είμασταν ακόμα μαιμούδες!!Αυτό δε σημαίνει ότι θα καταφέρουμε λύση σε όλα!! 5)Ναι γιατί πως αλλιώς ξέρεις ότι δεν είμαι ελέφαντας? Ο ελέφαντας ονομάστηκε για να διαχωριστεί από τη τίγρη. Αν το μόνο ζώο στον πλανήτη ήταν ο ελέφαντας, απλά θα το λέγαμε ζώο ή πανίδα!! 6)Please do!! 7)H θρησκεία με την ευρύτερη ένοια (εγώ δε διάλεξα σχολή αθειστών, τους βάζω όλους μαζί) περιλαμβάνει και εν μέρει τη φιλοσοφία. Μη κολλάς στην ορθόδοξη ανατολική εκκλησία. Το ότι δίνεται λύση σε κάτι και μετά αναζητάς το γιατί, δεν είναι άγνωστο φαινόμενο. Υπάρχει και στα μαθηματικα: Έστω ότι......." ή προφανής λύση αν θες. Τις εξισώσεις 3 ,4 ου βαθμού νομίζω αν θυμάμαι καλά τις λύνουμε με προφανείς λύσεις!! 8)Αυτό είναι το λάθος σου. Είναι ψάξιμο vs έπιβεβαίωση (με ψάξιμο) της εξ 'επαγωγής δοθήσας λύσης ή οποία φιλοσοφικά είναι αποδεκτή 9)Ρε συ , πως απαντώ κατευθείαν στα posts σου, έχω βαρεθεί να βάζω νούμερα!!!
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Κανένα μυστήριο της εκκλησίας δεν γίνεται με τρόπο μυστικιστικό και γενικά δεν υπάρχει μυστικισμός.Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για άλλες τελετές άλλων θρησκειών. Η λέξη λιτός ταιριάζει καλύτερα νομίζω... Κοίτα ,στο σημείο που δεν θα άνοιγες αντιπαράθεση με τον παρεδώσε , θα σου ελέγα οτι κολλάς σε σημειολογίες. Λιτός , μυστικιστικός, αποκρυφυστικός , φωτισμένος ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο ... , η ουσία των τελετών κάθε είδους ακόμα και αυτών που δεν ενέχουν αυτο το υπερφυσικό τέλος πάντων , δεν αφορούν μια θρησκεία δηλαδή , θα πρέπει να μας δίνουν λαβές ώστε να συζητάμε για ειλικρινή στάση απέναντι στο φαινόμενο της ένωσης δυό ανθρώπων ή της ονοματοδοσίας ενός βρέφους. Τώρα αν εσύ έχεις παρακολουθήσει ποτέ ΛΙΤΟ γάμο μεσα σε όλη αυτήν την ψευδο-εμποροπανύρη της ελληνικής πραγματικότητας στο όνομα του θεού και του Χριστού , ΤΟΤΕ μιλάμε για περίπτωση. Στην ταμπακέρα όμως της εξέλιξης του διαλόγου σου με τον παρεδώσε , πολύ απλά διαπίστωσα οτι βρίσκεσαι σε μια σύγχυση. Δεν είναι τίποτα , όλοι τα έχουμε περάσει , είναι απλώς ένα στάδιο όπου η αντίφαση κυριαρχεί μέσα απο την σύγκρουση ανάμεσα σε αυτά που μας φυτεύουν στο κεφάλι σαν ήμασταν μικροί και της ανθρώπινης διαίσθησης που αναδύεται πιο κοντά στην αλήθεια. Δεν είναι θέμα θρησκείας ,δόγματος ή θεισμού ή ξέρω γώ , μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα, στρεσάρεις τον εαυτό σου άδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.