evabb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν είναι έθιμο,είναι μυστήριο της εκκλησίας.Τώρα το πως το έχουμε καταντήσει αυτό είναι θέμα. ναι αυτο και το λοστ
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 :lol: Τωρα μου τη λες; Χεχε, παλι καλα που δεν φορεσα γραβατα. :lol: Πραγματι πασαρελα στην εκκλησια απο τις γυναικες. Οχι chris , δεν την λέω σε σένα ρε συ ,γενικά μιλάω χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο έχοντας κάποιες δικές μου εικόνες απο γάμους , βαφτίσια κτλ Η πασαρέλα after all δεν είναι και τόσο κακό damn στους γάμους σκάνε ωραία μου..α, είναι όμως τραγικό για ορισμένες περιπτώσεις "μετάλλαξης" ανθρώπων που γνωρίζεις απο παλιά . Σε ένα γάμο , χωρίς να πεις πολλά πολλά με φίλους που έχεις να δεις καιρό ή χρόνια , βλέπεις να αιωρειται έντονα μια αντίφαση, μόνο απο την εικόνα λολ Επίσης για επαρχιακές πόλεις το γνωστό ρητό "Η πάτρα (ή τρίπολη , η σπάρτη κτλ κτλ ) δεν είναι παρα ένα μεγάλο κρεβάτι" κολάει γάντι στην περίπτωση των γάμων ως το αποφθεγμα της ημέρας ! Χωρίς πλάκα.... Pearvalley1986 , δεκτον όποιος κάνει τον γάμο του με τρόπο μυστικιστικό. Είναι όμως κάτι που δεν το έχω δει ποτέ μου να συμβαίνει απο ΚΑΝΕΝΑ ζευγάρι..λυπηρό όντως.
Chrisxxx Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι chris , δεν την λέω σε σένα ρε συ ,γενικά μιλάω χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο έχοντας κάποιες δικές μου εικόνες απο γάμους , βαφτίσια κτλ Nαι ρε πλακα εκανα (γι αυτο και τα :lol:). Παντως δεν θα απειχα πολυ απο την εικονα που εδωσες...
Fidelio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι , δεν είναι τόσο η εικόνα απο μόνο της που με προκαλεί , όσο ο συνδυασμός του χαρακτήρα ενός ανθρώπου και αυτής της εικόνας που προβάλει. Οπότε δεν έχω κάτι με αυτούς που φοράνε γραβάτες , γελάω μόνο με αυτούς που είπανε οτι ΠΟΤΕ δεν θα τις φορέσουνε! Για το πρακτικό μέρος του παραπάνω - για να μην αφήνω τον εαυτό μου απ' εξω- έχω δοκιμάσει να φορέσω γραβάτα και σακάκι (λολ) ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην ζωή μου , δεν την πάλεψα , με τίποτα όμως ....καλύτερα να φόραγα φουστανέλα ξέρω γω ..
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Pearvalley1986 , δεκτον όποιος κάνει τον γάμο του με τρόπο μυστικιστικό. Κανένα μυστήριο της εκκλησίας δεν γίνεται με τρόπο μυστικιστικό και γενικά δεν υπάρχει μυστικισμός.Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για άλλες τελετές άλλων θρησκειών. Η λέξη λιτός ταιριάζει καλύτερα νομίζω...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Pearvalley1986 , δεκτον όποιος κάνει τον γάμο του με τρόπο μυστικιστικό. Κανένα μυστήριο της εκκλησίας δεν γίνεται με τρόπο μυστικιστικό και γενικά δεν υπάρχει μυστικισμός.Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για άλλες τελετές άλλων θρησκειών. Η λέξη λιτός ταιριάζει καλύτερα νομίζω... Όχι, ορθότατα χρησιμοποιείται ο όρος "μυστικισμός" για τα 'μυστήρια' κάθε θρησκείας. Ήτοι, και του χριστιανισμού. Γιατί δηλαδή ο χριστιανισμός δεν έχει μυστικισμό, είναι καλύτερος από τις άλλες θρησκείες; Ή πιο μάγκας; Ή τίποτε άλλο; Το "λιτός" ελπίζω να μην πηγαίνει στις διάφορες μυστικιστικές/αποκρυφιστικές τελετές του χριστιανισμού (και δη της ανατολικής ορθόδοξης γεύσης του) γιατί θα καγχάσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι, ορθότατα χρησιμοποιείται ο όρος "μυστικισμός" για τα 'μυστήρια' κάθε θρησκείας. Ήτοι, και του χριστιανισμού. Γιατί δηλαδή ο χριστιανισμός δεν έχει μυστικισμό, είναι καλύτερος από τις άλλες θρησκείες; Ή πιο μάγκας; Ή τίποτε άλλο; Το "λιτός" ελπίζω να μην πηγαίνει στις διάφορες μυστικιστικές/αποκρυφιστικές τελετές του χριστιανισμού (και δη της ανατολικής ορθόδοξης γεύσης του) γιατί θα καγχάσω. Δεν υπάρχει μυστικισμός/αποκρυφισμός στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.Αν το πιστεύεις αυτό είσαι τελείως λάθος. Ο χριστιανισμός έχει πολλές αιρέσεις και μην μπερδεύεις τα πράγματα μεταξύ τους. Διάβασε και κανά βιβλίο...
The_Judas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Οπως τα λέει ο παρεδωσε... απλά το ζήτημα είναι οτι οι πιο πολλοί έχουν ταυτίσει στο μυαλό τους τον μυστικισμό με την μαύρη μαγεία και τα βουντού Ολες οι θρησκείες ενέχουν την έννοια του μυστικισμού και του μεταφυσικού.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν υπάρχει μυστικισμός/αποκρυφισμός στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.Αν το πιστεύεις αυτό είσαι τελείως λάθος. Ο χριστιανισμός έχει πολλές αιρέσεις και μην μπερδεύεις τα πράγματα μεταξύ τους. Διάβασε και κανά βιβλίο... Kατ'αρχήν καλό θα ήταν να μάθεις να συζητάς. Η προτροπή "διάβασε και κανά βιβλίο" δεν είναι ούτε ευγενική ούτε φανερώνει σοβαρότητα - ιδίως όταν δεν γνωρίζεις τον άνθρωπο με τον οποίο "συνομιλείς". Για τις αιρέσεις το προσπερνάω προς το παρόν. Επί της ουσίας του μηνύματός σου: Δεν είναι αποκρυφιστική η χριστιανική θρησκεία; Τότε τι είναι τα περί του Αγίου Πνεύματος που ευλογεί το νεοφώτιστο βαπτισμένο (αφού λέγαμε για την βάπτιση); Τα περί ψυχών; Τα περί επόμενης ζωής; Αναρωτιέμαι μήπως χρειάζεται να δούμε το λεξικό: αποκρυφισμός, ο [apokrifizmós] O17 : σύνολο θεωριών, πρακτικών ή τελετουργιών που βασίζονται στην ύπαρξη και στην υποτιθέμενη γνώση του κόσμου των πνευμάτων και των άγνωστων και υπεραισθητών δυνάμεων του σύμπαντος
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Kατ'αρχήν καλό θα ήταν να μάθεις να συζητάς. Η προτροπή "διάβασε και κανά βιβλίο" δεν είναι ούτε ευγενική ούτε φανερώνει σοβαρότητα - ιδίως όταν δεν γνωρίζεις τον άνθρωπο με τον οποίο "συνομιλείς". Για τις αιρέσεις το προσπερνάω προς το παρόν. Επί της ουσίας του μηνύματός σου: Δεν είναι αποκρυφιστική η χριστιανική θρησκεία; Τότε τι είναι τα περί του Αγίου Πνεύματος που ευλογεί το νεοφώτιστο βαπτισμένο (αφού λέγαμε για την βάπτιση); Τα περί ψυχών; Τα περί επόμενης ζωής; Αναρωτιέμαι μήπως χρειάζεται να δούμε το λεξικό: Διάλογο ξέρω να κάνω. Φυσικά δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά ούτε και εσύ ξέρεις ποιός είμαι εγώ.Έτσι όπως γράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις διάβασει βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη. Επίσης υπάρχει και ένα σχίσμα Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας(1054),αν το έχεις ακουστά... Οπότε όταν λες χριστιανισμός πρέπει να διαχωρίζεις μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας.Όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι επειδή μας συμφέρει... Αν διαβάσεις κανένα Ευαγγέλιο θα δεις πως όλα εξηγούνται τόσο ωραία,που δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για την ύπαρξη και την υποτιθέμενη γνώση του κόσμου των πνευμάτων και των άγνωστων και υπεραισθητών δυνάμεων του σύμπαντος. Ποιά άγνωστα πνεύματα και δυνάμεις;;; Υπάρχει η Αγία Τριάδα.Ανέφερες και εσύ το Άγιο Πνέυμα. Όλα είναι ξεκάθαρα.
jason_rethymno Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε με τον pareswse μιλας Τον μεγαλύτερο Supermoderator
The_Judas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Διάλογο ξέρω να κάνω. Φυσικά δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά ούτε και εσύ ξέρεις ποιός είμαι εγώ.Έτσι όπως γράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις διάβασει βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη. Επίσης υπάρχει και ένα σχίσμα Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας(1054),αν το έχεις ακουστά... Οπότε όταν λες χριστιανισμός πρέπει να διαχωρίζεις μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας.Όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι επειδή μας συμφέρει... Αν διαβάσεις κανένα Ευαγγέλιο θα δεις πως όλα εξηγούνται τόσο ωραία,που δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για την ύπαρξη και την υποτιθέμενη γνώση του κόσμου των πνευμάτων και των άγνωστων και υπεραισθητών δυνάμεων του σύμπαντος. Ποιά άγνωστα πνεύματα και δυνάμεις;;; Υπάρχει η Αγία Τριάδα.Ανέφερες και εσύ το Άγιο Πνέυμα. Όλα είναι ξεκάθαρα. Πως έρχεται ο πιστός σε επαφή με τον Θεό και πως λαμβάνει την επιφοίτηση του Α.Πνεύματος? Διαβάζοντας βιβλία? Ή μήπως χρειάζεται άσκηση, προσευχή, πίστη και εφαρμογή των διδασκαλιών? Ολη αυτή η διαδικασία είναι καθαρά μυστικιστική. Εκτός και αν εσυ βλέπεις τον Θεο και μιλάς μαζί του σε φυσικό επίπεδο και οχι σε πνευματικό, οπότε ξεφεύγουμε τελείως...
jimarass Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Διάλογο ξέρω να κάνω. Φυσικά δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά ούτε και εσύ ξέρεις ποιός είμαι εγώ.Έτσι όπως γράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις διάβασει βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη. Επίσης υπάρχει και ένα σχίσμα Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας(1054),αν το έχεις ακουστά... Οπότε όταν λες χριστιανισμός πρέπει να διαχωρίζεις μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας.Όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι επειδή μας συμφέρει... Αν διαβάσεις κανένα Ευαγγέλιο θα δεις πως όλα εξηγούνται τόσο ωραία,που δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για την ύπαρξη και την υποτιθέμενη γνώση του κόσμου των πνευμάτων και των άγνωστων και υπεραισθητών δυνάμεων του σύμπαντος. Ποιά άγνωστα πνεύματα και δυνάμεις;;; Υπάρχει η Αγία Τριάδα.Ανέφερες και εσύ το Άγιο Πνέυμα. Όλα είναι ξεκάθαρα. Φίλε είμαι χριστιανός. Πιστεύεις ότι με αυτά που λες υποστηρίζεις σωστά το δόγμα? Για να το επιβεβαιώσω, σίγουρα θεωρείς ότι πχ οι Καθολικοί δεν είναι καν χριστιανοί? Α.. έχεις και τον ορισμό του Αγίου Πνεύματος? δηλαδή μπορείς και το περιγράφεις?? -----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 07 : 06 : 09----- Kατ'αρχήν καλό θα ήταν να μάθεις να συζητάς. Η προτροπή "διάβασε και κανά βιβλίο" δεν είναι ούτε ευγενική ούτε φανερώνει σοβαρότητα - ιδίως όταν δεν γνωρίζεις τον άνθρωπο με τον οποίο "συνομιλείς". Για τις αιρέσεις το προσπερνάω προς το παρόν. Επί της ουσίας του μηνύματός σου: Δεν είναι αποκρυφιστική η χριστιανική θρησκεία; Τότε τι είναι τα περί του Αγίου Πνεύματος που ευλογεί το νεοφώτιστο βαπτισμένο (αφού λέγαμε για την βάπτιση); Τα περί ψυχών; Τα περί επόμενης ζωής; Αναρωτιέμαι μήπως χρειάζεται να δούμε το λεξικό: Φαντάζομαι μετά την ανακάλυψη της τέταρτης διάστασης από τον Einstein, όπου πια η αισθητική/αλληλεπιδραστική αντίληψή μας για τον κόσμο περιορίζεται στο 0.000001% , ο ορισμός αυτός πρέπει να αλλάξει λιγάκι. Όταν δε μπορείς να αντιληφθείς ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο μέσω των μαθηματικών, τότε πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς. Πχ που ξέρεις τι βρίσκεται στη τέταρτη διάσταση. Δηλαδή δε μιλάμε καν για κόσμο πνευματικό ή ψυχών. Μιλάμε καθαρά για φυσικό κόσμο. Το μικρόβιο που θεωρητικά ζει σε 2 διαστάσεις τι γνωρίζει για τον άνθρωπο?? Ζει μέσα του, τρέφεται από αυτόν και όμως αυτό το κάτι είναι έμβυο ον, με νόηση!! -----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 07 : 11 : 06----- Πως έρχεται ο πιστός σε επαφή με τον Θεό και πως λαμβάνει την επιφοίτηση του Α.Πνεύματος? Διαβάζοντας βιβλία?Ή μήπως χρειάζεται άσκηση, προσευχή, πίστη και εφαρμογή των διδασκαλιών? Ολη αυτή η διαδικασία είναι καθαρά μυστικιστική. Εκτός και αν εσυ βλέπεις τον Θεο και μιλάς μαζί του σε φυσικό επίπεδο και οχι σε πνευματικό, οπότε ξεφεύγουμε τελείως... Μυστικιστικός είναι ο τρόπος που κάποιοι επιλέγουν να προσεγκίσουν το σωκρατικό/πλατωνικό , αν θες, "θείο". Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό το θείο είναι μυστικισμός.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Πως έρχεται ο πιστός σε επαφή με τον Θεό και πως λαμβάνει την επιφοίτηση του Α.Πνεύματος? Διαβάζοντας βιβλία?Ή μήπως χρειάζεται άσκηση, προσευχή, πίστη και εφαρμογή των διδασκαλιών? Ολη αυτή η διαδικασία είναι καθαρά μυστικιστική. Εκτός και αν εσυ βλέπεις τον Θεο και μιλάς μαζί του σε φυσικό επίπεδο και οχι σε πνευματικό, οπότε ξεφεύγουμε τελείως... Και βέβαια έρχεσαι σε επαφή με το Θεό μέσω της προσευχής,της Θείας Κοινωνίας και τα άλλα μυστήρια της εκκλησίας. Ανέφερα βιβλία γιατί από εκεί μαθαίνεις κάποια πράγματα. Όλα τα μυστήρια γίνονται φανερά,δεν κρύβεται απολύτως τιποτα.Ακόμη και η εξομολόγηση παλαιότερα γινόταν δημόσια στην ωραία πύλη.Εμείς αργότερα το κάναμε όπως είναι σήμερα. Ο Χριστός δεν ανέφερε κάτι για αποκρυφισμό/μυστικισμό,γιατί απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Τον Θεό δεν μπορείς να τον δεις σε φυσικό επίπεδο.Όσο καθαρή είναι η καρδιά σου τόσο τον "βλέπεις". jimarass δεν ανέφερα ορισμό του Αγίου Πνεύματος.Το Άγιο Πνεύμα δεν περιγράφεται. Όσο για τους καθολικούς είναι χριστιανοί,αλλά δεν πιστευουν στο Άγιο Πνεύμα.Δηλαδή το βασικότερο.Και η βάπτισή τους γίνεται με ραντισμό και όχι όπως εμάς.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Διάλογο ξέρω να κάνω. Φυσικά δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά ούτε και εσύ ξέρεις ποιός είμαι εγώ. Mε τη διαφορά ότι δεν σε παρότρυνα επιτιμητικά να διαβάσεις "κανά βιβλίο". Έτσι όπως γράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις διάβασει βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη. Και πρέπει να διαβάσω βιβλία που αναλύουν την ορθόδοξη πίστη για να σου πω ευθαρσώς ότι η χριστιανική (και κάθε θρησκεία) είναι αποκρυφιστική και μυστικιστική δοξασία; Απλή λογική χρειάζεται - η οποία, ομολογουμένως, λείπει από τους ορθόδοξους μουτζαχεντίν... Επίσης υπάρχει και ένα σχίσμα Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας(1054),αν το έχεις ακουστά...Οπότε όταν λες χριστιανισμός πρέπει να διαχωρίζεις μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας.Όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι επειδή μας συμφέρει... Δεν με απασχολούν, στο παρόν topic, οι διαφορές σας με τους άλλους χριστιανούς. Για έναν εξωτερικό παρατηρητή ο οποίος δεν 'χρωματίζει' την άποψή του ιδεολογικά, όλοι στο ίδιο τσουβάλι είστε, είτε σ'αρέσει είτε όχι. Αν διαβάσεις κανένα Ευαγγέλιο θα δεις πως όλα εξηγούνται τόσο ωραία,που δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για την ύπαρξη και την υποτιθέμενη γνώση του κόσμου των πνευμάτων και των άγνωστων και υπεραισθητών δυνάμεων του σύμπαντος. Καλά, άσε μην αρχίσουμε τα ευαγγέλια. Τα έχω διαβάσει μία και δύο φορές και σε διαβεβαιώ ότι διαβάζεις ό,τι θες να διαβάσεις. Προσωπικά δεν μου εξήγησαν τίποτα. Ποιά άγνωστα πνεύματα και δυνάμεις;;;Υπάρχει η Αγία Τριάδα.Ανέφερες και εσύ το Άγιο Πνέυμα. Όλα είναι ξεκάθαρα. Δηλαδή η χριστιανική Αγία Τριάδα δεν είναι άγνωστη δύναμη; Τι είναι, γνωστή; [...]Τον Θεό δεν μπορείς να τον δεις σε φυσικό επίπεδο.[...] [...] Το Άγιο Πνεύμα δεν περιγράφεται. [...] Αχά, και μετά αναρωτιόμαστε πού είναι ο μυστικισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.