insomniaK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 τι να πω ρε πουστη μηπως απλα δεν ειμαι αρκετα καπατσα και κουνηστρα; Parsifal, εσένα εννοεί με το πούστη ή με το ρε; Να ξέρω τι μου αντιστοιχεί...
parsifal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 @evabb: Αν ήσουν, δε θα ρωτούσες. Θα το ήξερες εκ του/των αποτελέσματος/ων. @insomniaK: το παίρνω όλο απάνω μου. Μη μου ταράζεσαι.
evabb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 το ρε πουστη ηταν σχημα λογου δεν ηταν για κανεναν σας
insomniaK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μεγαλόψυχε. Για να είμαι και εντός θέματος: Εμείς, τα ανίψια μου δε τα βαφτίσαμε αν και ο ένας ονομάζεται Χρήστος, τα υπόλοιπα ονόματα είναι αρχαιοελληνικά. Η αδερφή μου πήρε πάνω της όλο το βάρος της απόφασης και τελικά όλοι πια συμφωνήσαν πως τα παιδιά πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους αν θέλουν να έχουν θρησκεία, όποτε κι αν είναι αυτό και όποια κι αν είναι αυτή και το σίγουρο είναι πως τα παιδιά δε θα υποστούν κανένα θρησκευτικό προσηλυτισμό, έμμεσο ή άμεσο. Δεν πάνε σε ελληνικό σχολείο και σίγουρα δε συμμετέχουν σε οποιουδήποτε είδους θρησκευτική τελετή. Δεν ξέρω αν αυτή η απόφαση των γονιών τους είναι ενάντια στη σφαιρική παιδεία τους, αλλά σίγουρα δεν είναι χειρότερη από το να ακολουθούσαν το ελληνικό θρησκευτικό εκπαιδευτικό σύστημα.
evabb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 πολυ λογικη αποψη. για να μην αναφερω τα λεφτα που εξοικονομισατε απο ολη αυτη την ηλιθια γιορτη που λεγεται βαπτισια
DeathBoy Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 ηλήθια για σένα για μας που πιστεύουμε αυτό που λες μας προσβάλει....να έχεις την άποψη σου αλλά να σέβεσαι και το τι πιστεύω έχει ο άλλος....τοτε κι εγώ να πω οτι ο καθένας που είναι άθεος είναι κοπανος.......γι αυτο προσεχε τι λες...
evabb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 δικαιωμα σου να μας λες κοπανους, αυτη η συζητηση εχει ξαναγινει περι προσβολων λογο διαφορετικης αποψης, αλλα ετσι ειναι, παντα οταν εχεις αλλη αποψη καποιον θα προσβαλεις, οποτε.....
soturin Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 εμείς βαφτίζουμε ανηψιό (δεύτερο τους τελευταίου μήνες την κυριακή) Προφανώς και ουσιαστική σημασία να τον κάνουμε χριστιανό κτλ δεν υπάρχει τουλάχιστον από τη δικιά μου οικογένεια (me-αδερφός-γονείς), ούτε για το show που είναι και που πολλοί θέλουν να το κάνουν. Αλλά βρε αδερφέ τα χαίρεσαι κάποια από αυτά (αναλόγως πάντα). Είναι και το εθιμοτυπικό. Χριστός δεν ανέστη σας λέω έγω, αλλά το Πάσχα γαμάει. Τραπέζια επί τραπεζιών αρνί και τα μυαλά στα κάγκελα. Βέβαια είμαι και μόλις 20 και απλός επισκέπτης. Όταν θα είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει τι γίνεται? Ελπίζω να μην υποκύψω στις "κοινωνικές πιέσεις" "για τα μάτια του κόσμου κτλ". Απλά αν είχα τώρα παιδί θα το βάφτιζα γιατί στη γιαγια δεν πάει να κάνω τέτοιο χουνέρι "Γιαγια, ο μπέμπης θα μεγαλώσει, θα διαβάσει για 27 θρησκείες του κόσμου, κβαντομηχανική, Μαρξ, Κροποτκιν, Νίτσε και μετά θα αποφασίσει αν θα βαφτιστεί" και είναι και του σοσιαλισμού η γιαγια, αλλά αυτό δεν της το κάνω edit: evabb θαμώνας βλέπω
parsifal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Ε, σα να έχει και λίγο δίκιο ο DeathBoy. Ο τρόπος που εκφέρεις την «άλλη άποψη» είναι που προσβάλλει συνήθως, όχι το περιεχόμενο αυτής. Right?
DeathBoy Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 ωραία τοτε να βγαίνω και να λέω εγώ ότι μου κατέβει για τον άλλο χωρις να ξέρω αν προσβάλεται.....και οχι να λέω την άποψη μου αυτη είναι σεβαστή από όλους....
evabb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 οκ παρσιφαλ αυτο εχει διαφορα. ντεθμποι αν καποιον το θεωρεις κοπανο το ξερεις οτι αν του το πεις θα προσβληθει αλλα πως αλλιως να του το πεις αν σε εχει φερει στο αμην;
MsquitoPrincess Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Χριστός δεν ανέστη σας λέω έγω, αλλά το Πάσχα γαμάει.Τίγκα ναι.
Freakster Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Άσε που αν δεν είσαι βαπτισμένος υπάρχει η πιθανότητα να μην δεχτούν να σε θάψουν καν… Γιατί να υποστηρίζουμε μια βιομηχανία που κάποιοι βγάζουν τρελό κέρδος; για πόσο ακόμα...; Ανοίγει σε λίγο το κέντρο καύσης των νεκρών.. Αν αφήσει η εκκλησία δλδ.. Ούτε εγώ θα βάφτιζα το παιδί μου. Αν θέλει, ας διαβάσει τι είναι ο Χριστιανισμός και ας βαφτιστεί όταν αποφασίσει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Από τελείως πρακτική άποψη (και για να επανέλθουμε on-topic): Το όνομα δίνεται στο νεογέννητο μόνο με ονοματοδοσία. Δηλαδή δήλωση των δύο γονέων (ή του ενός γονέα που έχει εξουσιοδότηση κι από τον άλλο γονέα) στο ληξιαρχείο του ονόματος που επιθυμούν να δώσουν. Η βάπτιση δεν δίνει όνομα, δίνει θρήσκευμα. Είναι δεδομένη για όσους επιθυμούν να "μυηθεί" στην χριστιανική πίστη το παιδί τους. Δεν μπορεί να γίνει βάπτιση χωρίς ονοματοδοσία (αφού η βάπτιση δεν δίδει όνομα αλλά θρήσκευμα). Μπορεί να γίνει ονοματοδοσία χωρίς βάπτιση.
Fidelio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Βαφτίσια , ναι είχα γράψει και εγώ την δική μου εμπειρία πριν 10 μέρες στο off topic. Αγαπητό μου ημερολόγιο λολ, 21-09: Βαφτίσια 2008 ..Φαντάζομαι οτι για της τυπολατρικές διαδικασίες θα πρέπει να υπάρχει λόγος που πρέπει να ΥΠΟΦΕΡΕΙ ένα βρέφος κατα την βάφτιση . Ξέρει κανείς να μας πει - όχι οτι έχει καμιά σημασία , αλλά για την ιστορία και μόνο. Προσπάθησα να διακρίνω κάτι το μυστικιστικό σε αυτή την τελετή , αλλά τσου , μόνο λύπηση για την μικρή που σπάραζε στο κλάμα - επίσης οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι χασκογελούσανε σαν χάνοι θεωρώντας όλο αυτό το σκηνικό χαριτωμένο και φυσιολογικό. (πλην το πατέρα της μικρής και της γιαγιάς της )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.