Προς το περιεχόμενο

Βάφτιση

VitamineQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ να σε ρωτήσω κανά 2 ερωτησούλες vitamineQ

Αφού δεν τα γουστάρεις έπιασες ποτέ τον νονό σου ή τους γονεις σου να σε εξηγήσουν αν ήθελες να δεχτείς;

Έκανες καμιά ενέργεια π.χ. να αλλάξεις το όνομά σου γιατί δεν σε ρώτησαν και μπορεί να μην σου άρεσε;

Γιατί πήρες Ελληνική ιθαγένεια από πιτσιρικάς.Σου άρεσε;

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού δεν τα γουστάρεις έπιασες ποτέ τον νονό σου ή τους γονεις σου να σε εξηγήσουν αν ήθελες να δεχτείς;

Εκλαιγε στην κολυμβήθρα αλλά κανένας δεν σταμάτησε την τελετή :devil:

Δημοσ.

KaizerSoze δεν έχω κολλήσει ότι η βάπτιση σε κάνει χριστιανό.

Απλά λέω ότι δε χρειάζεται να γίνεται μια τέτοια τελετή, μιας και όλο αυτό τα πανηγύρι γίνεται για να πλουτίσουν κάποιοι άνθρωποι, και ότι αν δε το κάνεις τότε έρχεται η κοινωνική κατακραυγή

palawiaris να πιάσω τον νονό μου να του πω τι; Να μη με βαπτισει; Πότε να του το πω; όταν με βάφτιζε η μερικά χρόνια αργότερα. Όταν πήγαινα στο νήπιο;

Πιο λογικό δεν είναι να φτάσει κάποιος σε μια ηλικία που να έχει διαλέξει τη θρησκεία που του ταιριάζει και μετά να πάει να βαπτιστεί , παρά να του κολλήσουν μια στάμπα από πιτσιρίκι;

εγώ ξέρω αν είμαι χριστιανός η όχι, αλά αυτό δεν αλλάζει το ότι κάποιοι άλλοι το διάλεξαν πριν από μένα για μένα.

Αν ερχόταν το παιδί σου και σου έλεγε ότι ο Χρήστος (ειρωνεία ), ο φίλος του στο νηπιαγωγείο, δεν έχει βαπτιστεί και δε δηλώνει χριστιανός αλά άθρησκος, πως θα αντιδρούσες; (ρωτώντας εσένα βάζω –εννοώ δεν είναι προσωπικό- γενικά την πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου).

πληροφορίες λένε ότι στη βάπτιση μου αντιστάθηκα με όλες μου τις δυνάμεις (πολύ κλάμα) αλά τελικά ο παπάς είχε μεγάλο level και τελικά νίκησε

Δημοσ.
KaizerSoze δεν έχω κολλήσει ότι η βάπτιση σε κάνει χριστιανό.

Απλά λέω ότι δε χρειάζεται να γίνεται μια τέτοια τελετή, μιας και όλο αυτό τα πανηγύρι γίνεται για να πλουτίσουν κάποιοι άνθρωποι, και ότι αν δε το κάνεις τότε έρχεται η κοινωνική κατακραυγή

Βασικα οταν λες οτι "με ρωτησαν αν θελω να γινω Χριστιανος" το πας και στο φιλοσοφικο και πνευματικο του πραγματος. Γιαυτο λοιπον συμφωνεις μαζι μου, οτι και να σε βαφτισουν, σιγα το πραγμα, ανετα το γυρνας στην Καμπαλα

Οσο για τον πλουτσιμο κτλ...Ο γαμος να δεις που εχει και ενα καρο μαλακιες.Ασε τα ζω, θα μας φυγουν 2 αμαξια σε λεφτα για να φτιαξουμε το σπιτι που θα το χαρουμε και αλλα 2 για την ιδια την μερα του γαμου που θα χαρουν ολοι οι αλλοι. Και ολα αυτα παροτι νομικα με καμια 100 χιλιαρικα δραχμες και πολλα λεω θαμασταν καλυμμενοι. Απλα ειναι εθιμα που κανεις για τους αλλους. Ζεις σε ενα συνολο και αναγκαστικα υπαρχουν παραδοσεις

btw σιγα την κατακραυγη και που θα σου κλασουν τα @@ αν δεν παντρευτεις ή αν δεν βαφτισεις το παιδι. Κουτσομπολιο και μουρμουρα θα εχεις απο μερικους αλλα ετσι ειναι, αμα θες να ξεφυγεις απο την γραμμη τοτε πρεπει να εχεις στομαχι να αντεξεις και 5 κακες κουβεντες

Δημοσ.

Καλά ο γάμος είναι άλλο μεγάλο θέμα. Άλλη επιχείρηση για να τα κονομάμε οι παπάδες κλπ.

Απλά η σημερινή βάπτιση ήταν η αφορμή και είπα να μοιραστώ τις σκέψεις μου .

Όσο ναναι το κουτσομπολιό κλπ και να το αντέξεις εσύ, θα είναι και ένα φορτίο για το ίδιο το παιδί και είναι κρίμα να το επωμιστεί.

Δημοσ.

Μισό λεπτό εγώ πχ δεν έχω κανένα πρόβλημα που βαφτίστηκα στην κολυμπήθρα γιατί δεν με επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο στο τι πιστεύω. Αλλά από την άλλη δεν είναι απάντηση το "και τι έγινε, σιγά το πράγμα". Δηλαδή αν οι γονείς κάποιου ήταν σατανιστές και σε βάφτιζαν όπως εκείνοι νομίζουν σωστό σου έλεγαν όταν μεγαλώσεις κάνε ότι θες αλλά από μικρό παιδί σε τρέχανε να προσκυνάς σκύλους θα ήταν οκ?

Δεν έχω τίποτα με αυτούς που πιστεύουν και καλά κάνουν στο κάτω κάτω όμως δεν είναι ότι "μόλις μεγαλώσεις πάρε το δρόμο σου" γιατί απο τότε που θα βαφτιστείς μέχρι να αρχίσεις να νοιώθεις τι γίνεται γύρω σου από το πιπίλισμα στο μυαλό μπορεί να μην έχεις σωστή κρίση.

Δημοσ.

Α μπράβο. Σε συνδυασμό και με το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο που δε λέει τίποτα άλλο παρά για τον χριστιανισμό (μέχρι τη δευτέρα λυκείου όσο θυμάμαι που το βιβλίο έχει και άλλες θρησκείες ) σου διαμορφώνουν ένα δικό τους πιστεύω.

Γιατί να μην επιλέξεις από μόνος σου αν θα βαπτιστείς ή όχι;

Δημοσ.

το θεμα ειναι εσυ δεν θες να βαπτισεις το παιδι σου και η να παντρευτεις σε εκκλησια. κι ο συντροφος σου θελει τοτε τι κανεις;

Δημοσ.

ναι αλλα η μικρη μου πειρα λεει οτι συνηθως στο τελος γινεται αυτο που θελει ο αντρας ειδικα αν ειναι ξεροκεφαλος

Δημοσ.

Πλακα κανεις ετσι;;; Δεν υπαρχει αντρας που να μην υποκυψει σε γυναικα αν αυτη θελει κατι πολυ, απλα δεν υπαρχει.

Δημοσ.

σε ποιο συμπαν κι εγω κατοικο σε αλλο; πρεπει να γινει τελειως σκυλα μια γυναικα για να γινει τελικα το δικο της γτ απλα ειναι γυναικα

Δημοσ.

evabb, αν δεις τον Μπακαρού Μπανζάι εκεί στην 8η Διάσταση, πες του να μου φέρει πίσω τον overthruster που του δάνεισα πριν κάτι χρόνια σε παρακαλώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...