xania4ever Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν είμαι αρχάριος στο Linux.Εχω δοκιμάσει διάφορες διανομές και βάζοντας xubuntu έχω κάποια προβλήματα.Δεν μου δείχνει τα partition των windows και κάτι άλλα για αρχεία που έχω παρά μονο το δικό του.Πώς διορθώνεται αυτό?Επίσης πως μπορώ να δώ αρχεία στο δίκτυο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό το άρθρο μάλλον θα σε βοηθήσει, από αυτά που λες μάλλον απλά δεν κάνει mount τους δίσκους/partitions. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xania4ever Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ανοίγει η σελίδα γαμώτο.ΤΙ εννωείς mount?(ΚΑι γιατί στα ubuntu/kubuntu δεν είχα προβλήματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Τα drives - εκτός από αυτό όπου είναι εγκατεστημένο το linux - δεν είναι ενεργοποιημένα - mounted. Πηγαίνεις ο υπολογιστής μου και με δεξί κλικ κάνεις Mount όποιο drive θες να χρησιμοποιήσεις. http://www.linuxforums.org/forum/ubuntu-help/90513-how-mount-windows-hard-drive-ubuntu.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 ubuntu/kubuntu/xubuntu είναι ακριβώς η ίδια διανομή με άλλο γραφικό περιβάλλον. Μάλλον γίνεται κι απλά όπως είπε ο danaos, αλλιώς στο link του είναι πάνω κάτω αυτά που είχε το link που σου δωσα, κατι θα χει το site τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xania4ever Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Πώς το κάνω αυτό ρε συ danae? Τέλος πάτνως τα partition Που έχω είναι αυτά > Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 5099 40957686 7 HPFS/NTFS /dev/sda2 5100 8746 29294527+ 83 Linux /dev/sda3 8747 9111 2931862+ 5 Extended /dev/sda4 9112 46718 302078227+ 7 HPFS/NTFS /dev/sda5 8747 9111 2931831 82 Linux swap / Solaris Αυτό που θέλω να κάνω mount είναι το sda4.Με ποιά εντολή θα το κάνω? Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά και συγνώμμη για το πρήξιμο διάβασα ειλικρινά και τα δύο links αλλά δεν έλεγε τι ακριβώς να κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.cyberciti.biz/faq/mounting-windows-partition-onto-ubuntu-linux/ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=885408 ανοίγεις ένα τερματικό και γράφεις πρέπει να είσαι "υπερχρήστης" δηλαδή > root (γιαυτό βάζεις μπροστά το sudo) sudo mkdir /mnt/ntdisk δημιουργεί ένα φάκελο με ονομα ntdisk μέσα στον φάκελο /mnt μετά γράφεις sudo mount /dev/sda4 /mnt/ntdisk που σημαίνει εγώ ο ¨υπερχρήστης¨ δίνω την εντολή να προσαρτηθούν τα αρχεία της συσκευής /dev/sda4 στον φάκελο /mnt/ntdisk μετά μάλλον τα βλέπεις κανονικά, μέσα στον φάκελο αυτό άν έχεις πρόβλημα δίνεις την εντολή με επιπλέον παραμέτρους, όπως είναι στο πρώτο link, αλλά δεν ξέρω ακριβώς να σου πώ στο link του ntua απο soturin, πρέπει να εξηγείται,καθώς και για αυτόματη προσάρτηση σημείωση:googlάρισε στο google, όχι στο avatar σου ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen: . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xania4ever Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Το έκανα αλλά δεν γίνεται τίποτα απλά μου βγάζει κάτι οδηγίες μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Για δώσε μας την έξοδο της mount. Αρχικά στον φάκελο mnt φτιάξε ένα φάκελο με όνομα windows. mkdir /mnt/windows Μετά μέσα στο αρχείο /etc/fstab βάλε το εξής /dev/sda4 /mnt/windows ntfs ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0 Μετά δώσε sudo mount /mnt/sda4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 πού τα ξέρεις όλα αυτά ρε θρανίο ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Προσέχω στην παράδοση! Δεν κουτσομπολεύω με τον alkisg... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xania4ever Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δεν με αφήνει να γράψω στο fstab ενώ έχω γίνει root. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δεν με αφήνει να γράψω στο fstab ενώ έχω γίνει root. αποκλείεται τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις, αναλυτικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xania4ever Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Οκ λάθος τελικά δεν είχα δεί το edit του grotza.Οκ τώρα δεν έχω πρόβημα.Σας ευχαριστώ όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Προσέχω στην παράδοση! Δεν κουτσομπολεύω με τον alkisg... Εεεε!!! Κουτσομπολιό είναι μεταξύ γυναικών, μεταξύ ανδρών είναι "συζήτηση περί ανέμων και υδάτων"... @gtroza: μάλλον του υποσχέθηκε ο πατέρας του ότι θα του πάρει commodore 64 αν γράψει καλά στο διαγώνισμα και στρώθηκε στο διάβασμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.