wolfakisevag Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 γεία σας χρησιμοποιω php και mysql για να κανω μια ιστοσελίδα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η mysql δεν δέχεται ελληνικούσ χαρακτήρες οταν κάνω εισαγωγή σε πίνακες. Η κωδικοποίηση είναι utf-8 και τις εισαγωγές τις κάνω από το mysql tools 5.0.έχετε καθόλου ιδέα πωσ θα γράψω με ελληνικούς χαρακτήρες και να μην τα εμφανίζει με τετραγωνάκιά;θα ήθελα να με ενημερώσει οποιος γνωρίζει γι αυτό το θέμα γιατι είναι ανάγκη η σελίδα που φτιάχνω είναι πτυχιακή εργασία.ευχαριστώ!
kaci Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί δεν χρησιμοποιείς το phpMyAdmin; Δεν μου είχε βγάλει ποτέ πρόβλημα με ελληνικά! PS: Για ποια σχολή γράφεις τέτοια πτυχιακή;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά κάτι μπορει να πάει στραβά πάντα. 1)Πες μας με ποιο εργαλείο πας να τα εισάγεις 2)Πιστεύω πως αν στο κανει την ωρα που πατας τα πληκτρα ειναι θεμα γραμματοσειράς.Αλλιώς κωδικοποιησης.Προς το παρων διευκρύνησε αυτά. Υποψην οτι ο mysql δεν υποστηρίζει windows1253 αρα σε console δεν μπορεις να εχεις 100% συμβατότητα παρα μονο με καποια mods.
_tasos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Τα τετραγωνάκια που τα βλέπεις; Σε ένα δικό μου project τα ελληνικά δεν τα έβλεπα από γραμμή ετνολών, όπου έτρεχα SQL ερωτήσεις, αλλά στη σελίδα όλα έπαιζαν κανονικά! Βέβαια πρέπει να βάλεις κωδικοποίηση για ελληνικά και στην HTML σελίδα.
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Τα γράφω στο σημειωματάριο και τα εισάγω σαν scripts από το mysql query browser 1.2.12.Μόλις τα εισάγω από το script στον browser ότι είναι γραμμένο σε ελληνικά μου το βγάζει σε τετραγωνάκια ή σαν να μην είναι γραμμένο τίποτα και μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει η εισαγωγή δεδομένων γιατί είναι καποια κενά .Υπάρχει άλλος τρόπος να εισάγω τα δεδομένα με άλλο τρόπο μήπως φταίει το mysql query browser ;σε greeklish δουλεύουν κανονικά όμως. Την πτυχιακή την κάνω για την Βιομηχανική Πληροφορική Τει Καβάλας!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον κάνε αυτά πρώτα απο όλα 1)Το query browser επιλέγει κακή γραμματοσειρα ως default.Πας tools > options > general options και επιλέγεις μια σοβαρη γραμματοσειρα εγώ εχω verdana για παραδειγμα -----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 04 : 29 : 18----- Λοιπον κάνε αυτά πρώτα απο όλα 1)Το query browser επιλέγει κακή γραμματοσειρα ως default.Πας tools > options > general options και επιλέγεις μια σοβαρη γραμματοσειρα εγώ εχω verdana για παραδειγμα 2)Γραψε το κειμενο σου notepad και οταν πας να το κανεις αποθηκευση επελεξε κατω δεξια UTF-8.Οταν πας να το ανοιξεις απο το query browser πάλι επελεγε UTF-8. Ειμαι σιγουρος πως πρεπει να δουλέψει
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 όχι δεν είναι το βάζω να είναι utf_8 unicode και μου βγάζει σφάλμα ότι δεν μπορεί να το αλλάξει και το κάνει αυτόματα σε latin1_swedish_ci πως θα λυθεί αυτό;
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Το έκανα αυτό και μου βγάζει το insert κανονικά με ελληνικά γράμματα αλλα στο select μου βγάζει ερωτηματικά και στην σελίδα δεν το αναγνωρίζει καν. Δοκίμασα να το περάσω και από το php myadmin και το collation μου το αλλάζει αυτόματα μόνο του σε latin1_swedish_ci και πάω να το αλλάξω και βγάζει σφάλμα << #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci' at line 1>>΄.άλλη ιδέα μήπωσ φταίει ο xampp server που χρησημοποιώ?
Z3R@tuL Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Θα έπρεπε το collation της βάσης που έχει τους πίνακες να το 'χες κάνεις από latin1_swedish σε utf8_general_ci. Πρέπει τώρα να φτιάξεις μία νέα βάση με το collation που σου 'πα, να κάνεις export πίνακες και δεδομένα από την παλιά και μετά import πάλι στη νέα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Πρεπει να επιλέξεις αλλη γραμματοσειρα για όλα.Ελεγξε την κωδικοποιηση στο table σου.Properties.
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Το έκανα αυτό σε νέα βάση και μου έβγαλε αυτό το σφάλμα στην νέα βάση που πήγα να δημιουργήσω!γι αυτό το λόγο λέω μήπως φταίει ο xampp server? -----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 05 : 43 : 22----- αλλαξα γραμματοσειρά για default_font ,data font,code _font σε διάφορα στυλ κάνει το ίδιο.οταν λες να ελέ γξω την κωδικοποίηση του table μου τί ακριβώσ εννωείς? μήπωσ να αλλάξω τίποτα άλλο;
Z3R@tuL Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Στο PHPMyAdmin ΠΡΙΝ φτιάξεις μία βάση έχει ένα drop down list που του λες η νέα βάση που θα κάνεις σε τι collation θα 'ναι. Κάντο πριν, όχι αφού τη φτιάξεις τη βάση.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 αν λες για phpmyadmin δεν το εχω χρησιμοποιήσει να σου πω.Απο query browser δεν έχω κανένα πρόβλημα πάντως.Δεν ξέρω καν πως εχεις ρυθμίσει τον Apache κτλ.
wolfakisevag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 για τον query browser εννοώ πωσ να ελέγξω την κωδικοποίηση του table? στο query που έχω δεν έχει ιδιότητες κάπου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.