Προς το περιεχόμενο

lag οτάν είναι host ο wireless client

thanosaek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.....Έχω το wag200g στο σπίτι μου και ο αδελφός μου είναι συνδεδεμένος ασύρματα.....Επείδή παίζουμε dota online όταν κάνω εγώ host δεν υπάρχει Lag.....Όταν όμως κάνει αυτός όλοι οι παίκτες έχουν τρομερό ping....Ακόμα και όταν ενεργοποιώ το QoS και βάζω μόνο την πόρτα του να είναι high υπάρχει lag ...Παρατηρείται lag και όταν παίζουμε lan dota.....Το σήμα του wireless είναι άριστο στο pc του....Μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει..??

Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Δημοσ.

(υποθέτω ότι χρησιμοποιείς Windows)

Αν μπορείς άνοιξε ένα command prompt από το μηχάνημα του αδελφού σου (start -> run -> "cmd") και γράψε:

>ping -n 20 ftp.ntua.gr
ping -n 20 x.x.x.x
// όπου χ.χ.χ.χ η διεύθυνση του wag200g

- Υπάρχουν χαμένα πακέτα με κάποιον από τους 2 προορισμούς;

- Οι χρόνοι είναι φυσιολογικοί (κάτω 90ms για τον 1ο προορισμό και κάτω από 10ms για τον 2ο) και, το σημαντικότερο, σταθεροί;

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις, με wireless host αυτό θα γίνεται πάντα.

Μπορεί η ποσοτητα των δεδομένων να χωράνε άνετα στο κανάλι μετάδοσης (αέρας - Η/Μ κύματα) αλλά ο χρόνος απόκρισης (client - server & server - client) θα είναι πάντα μεγαλύτερος από ότι αν ο host ήταν ενσύρματος.

Στη περίπτωση εκείνη ο αδερφός σου θα καταλαβαίνει ότι lagarei αλλά όχι τόσο έντονα αφού η μόνη επικοινωνία που θα έχει είναι με το pc σου (ασύρματα + μέσω modem).

Δημοσ.

Εντάξει.. Στο πρώτο έχεις 15% loss (με 27μs καθυστέρηση) και στο 2ο καθόλου (με 1μs καθυστέρηση).

Αναμενόμενο. Δυστυχώς το ασύρματο δεν έχει γρηγορότερους χρόνους απόκρισης σε σχέση με το ενσύρματο λόγω της αρχιτεκτονικής του.

Δημοσ.

Εμένα πάντως δε μου φαίνεται και τόσο φυσιολογικό, από τη δοκιμή η ασύρματη επικοινωνία με τον router φαίνεται μια χαρά και σταθερότατη, ενώ η επικοινωνία με το internet έχει 15% packet loss.

Αν δεν πρόκειται για σύμπτωση το ότι δεν φάνηκαν χαμένα πακέτα στη δεύτερη περίπτωση, το οποίο μπορεί να διαπιστωθεί αν επαναλάβεις τη δοκιμή και δεις να υπάρχουν χαμένα πακέτα και προς το 192.168.1.1, τότε κάτι άλλο δεν πάει καλά!

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι σε κάθε δοκιμή μου χάνει πακέτα....Μια φορά συνέβει να χάσει και από το desktop 15% ,αλλά μόνο μια φορά.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...