Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ενεργοποιηση των 3d γραφικων σε kubuntu

E@rendil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Drivers της καρτας γραφικων σου για να εχεις επιταχυνση 3d ειχες βαλει πιο πριν? Αν ναι, πως?

ps Νομιζω οτι ηρθε πλεον ο καιρος οι devs του ubuntu να φτιαξουν κατι σαν Readme και να το εχουν hardcoded να μενει στην επιφανεια εργασιας και να μην σβηνεται. Να λεει τα βασικα τουλαχιστον πχ "εχετε το compiz εγκατεστημενο αλλα δεν εχετε την υποδομη για να το τρεξετε >> βαλτε drivers για την καρτα γραφικων σας". (το ειπα οσο πιο κοσμια μπορω, μην φαω κανενα ban)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου μπόρεσε να ενεργοποιησει τα 3D μαλλον εχει εγκατεστημενους τους drivers αλλα θα εχει ati και θα εβαλε native support.

δοκιμασε xgl, μονο που στο kubuntu δεν εχω ιδεα πως γινονται αυτα

Drivers της καρτας γραφικων σου για να εχεις επιταχυνση 3d ειχες βαλει πιο πριν? Αν ναι, πως?

ps Νομιζω οτι ηρθε πλεον ο καιρος οι devs του ubuntu να φτιαξουν κατι σαν Readme και να το εχουν hardcoded να μενει στην επιφανεια εργασιας και να μην σβηνεται. Να λεει τα βασικα τουλαχιστον πχ "εχετε το compiz εγκατεστημενο αλλα δεν εχετε την υποδομη για να το τρεξετε >> βαλτε drivers για την καρτα γραφικων σας". (το ειπα οσο πιο κοσμια μπορω, μην φαω κανενα ban)

Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός οι devs τις κάθε linux διανομής, να υπάρχει ένα readme που να έχει όλα τα βήματα για να κάνεις την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών και ενεργοποίησης του 3D ή κάρτας ήχου και λοιπές κάρτες.

Και να μην περιμένει από τον κάθε χρήστη να ψάχνει στο internet να βρει πληροφορίες ή να ρωτάει σε φόρουμς πως θα κάνει εγκατάσταση την κάρτα γραφικών, και τις περισσότερες φορές αντί για την λύση στο πρόβλημά του να του λένε διάφορα...

-----

Edit:

Το παραπάνω πρόβλημα το είχα κι εγώ, αφού έβαλα τους drivers της κάρτας γραφικών (ATI), την επέλεξα κατά το update που έκανα στην αρχή μετά την εγκατάσταση του ubuntu, μετά ενεργοποίησα κι εγώ το 3D και κατέβασε κάτι από το internet με αποτέλεσμα την μαύρη οθόνη μετά την επανεκκίνηση.

Επειδή δεν είχα το κουράγιο να ξανακάνω εγκατάσταση πάλι το ubuntu γιατί είχε παγώσει το σύμπαν, έβαλα το ghost με τα xp. Στο μέλλον ίσως ξαναπροσπαθήσω με το Linux.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...