TziniX Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 ρε παιδια... κλασσικα τα βιβλια που γραφονται με το κιλο??δηλαδη τοσα και τοσα βιβλια τι να πουν? σε λιγο θα λεμε κλασσικο και τον Dan Brown... πάντως το συζητάνε να το δηλώσουν κλασσικό αν σκεφτείς τις πωλήσεις,είναι λογικό
slipknot Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Με τα βιβλία ισχύει το εξής απλό: 'Εκδοση στη πρωτότυπη γλώσσα > Μεταφρασμένες εκδόσεις Το Χάρυ Πότερ έχει βγει στα αρχαία ελληνικά, το πρώτο σίγουρα (δε ξέρω για τα άλλα). Τα Χάρυ Πότερ είναι συμπαθητικά βιβλία φαντασίας αλλά μέχρι εκεί, υπάρχουν πολύ καλύτερα.
Φιλολογίνα Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 γενικά πάντως για μενα αξίζει να το διαβάσεις ξανά και ξανά γιατί είναι από τα πλέον κλασσικά αυτά αυτά.... ] TziniX θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Μπορεί να είναι ωραία σειρά, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Το γεγονός ότι μια καλή σειρά βιβλίων προωθήθηκε τόσο πολύ και έκανε πωλήσεις, δεν τη χαρακτηρίζει κλασική. Κατά τη γνώμη μου πάντα. νομιζω οτι αφου τετοιες ταινιες δεν πανε για oscar αλλα για blockbuster, κατι τετοιο το πετυχαινουν και με το παραπανω. αρα ο σκηνοθετης μια χαρα εκανε τη δουλεια του. οι περισσοτεροι δεν ειναι τοσο απαιτητικοι οσο εσυ αλλιως δεν εξηγουνται ta 800+ εκατομμυρια που εχει κοψει. σεναριακα λαθη σε τετοιες ταινιες οπως harry potter, transformers, klp nobody gives a damn να το πω κοσμια Δεν θα διαφωνήσω. Σαφώς και οι περισσότεροι δεν είναι τόσο απαιτητικοί, γιατί δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, οπότε αυτό που βλέπουν τους φαίνεται μια χαρά για να περάσει το δίωρο στο σινεμά. Όταν διαβάσεις τα βιβλία έχεις παραπάνω προσδοκίες. Plus, ότι εγώ γενικά ζητάω πολλά όταν παρακολουθώ μια οποιαδήποτε ταινία. Περνάω τα πάντα από κόσκινο... Εν ολίγοις, έχεις δίκιο, το ότι το κάνω εγώ δεν λέει τίποτα
TziniX Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 ] TziniX θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Μπορεί να είναι ωραία σειρά, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Το γεγονός ότι μια καλή σειρά βιβλίων προωθήθηκε τόσο πολύ και έκανε πωλήσεις, δεν τη χαρακτηρίζει κλασική. Κατά τη γνώμη μου πάντα. οκ κατά τη γνώμη μου πάντα είναι μια από τις καλύτερες σειρές και σαφώς έχουν βγει και καλύτερες Δεν θα διαφωνήσω. Σαφώς και οι περισσότεροι δεν είναι τόσο απαιτητικοί, γιατί δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, οπότε αυτό που βλέπουν τους φαίνεται μια χαρά για να περάσει το δίωρο στο σινεμά. Όταν διαβάσεις τα βιβλία έχεις παραπάνω προσδοκίες. Plus, ότι εγώ γενικά ζητάω πολλά όταν παρακολουθώ μια οποιαδήποτε ταινία. Περνάω τα πάντα από κόσκινο... Εν ολίγοις, έχεις δίκιο, το ότι το κάνω εγώ δεν λέει τίποτα οκ και κατά τη γνώμη μου πάντα είναι μια από τις καλύτερες σειρές όμως σαφώς έχουν βγει και καλύτερες επίσης όπως λες και ειδικά τον τελευταίο καιρό,οι ταινίες που βγαίνουν είναι είτε άθλιες σε σχέση με τα βιβλία,είτε απλά ανεκτές για να τις δεις μια φορά στο σινεμά και να μην τις ξαναδείς ποτε... μια απο τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων σε ταινία είναι το Lord of the Rings και μερικές αλλες..αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια
Φιλολογίνα Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 μια απο τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων σε ταινία είναι το Lord of the Rings και μερικές αλλες..αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια Συμφωνώ για τον Άρχοντα. Κι ακριβώς επειδή ο Jackson σκηνοθέτησε και τα 3 μέρη, η ταινία έχει συνοχή σε ότι αφορά στη σκηνοθεσία και σε βάζει με πολύ όμορφο τρόπο στον κόσμο του Tolkien. Παρόλα αυτά όμως, έχοντας διαβάσει την τριλογία, δεν μπορώ να πω ότι με μάγεψαν οι ταινίες όπως τα βιβλία. Και για να μη γίνομαι bitch, πιστεύω ότι ο Jackson έκανε το καλύτερο δυνατό γιατί ακριβώς ήταν λάτρης της σειράς πολλά χρόνια πριν τη σκηνοθετήσει - σε αντίθεση φυσικά με τους σκηνοθέτες του HP. Απλά μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκε καμία μεταφορά που να με κάνει να νιώσω ότι ένιωθα διαβάζοντας το αντίστοιχο βιβλίο... Σίγουρα όμως το Lotr ήταν από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες, επαναλαμβάνω. Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι το Lotr ήταν 3 μέρη κι όχι 7. Απλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν πχ να αναλάβουν 2 σκηνοθέτες: Ένας για τα πρώτα 4 βιβλία κι ένας για τα άλλα 3, ώστε να βγει πιο άρτιο το αποτέλεσμα....
Captain Nemo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 ΄Εφτασε η μέρα της πρεμιέρας και θα ερθουν και δύο αστέρες της ταινίας στο the mall απο οτι είδα που έγραφε.Περισσότερες πληροφορίες απο το mtv : << Ο Τομ Φέλτον (Ντράκο Μαλφόϊ) και η Ευάννα Λιντς (Λούνα Λάβγουντ), δυο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» («Harry Potter and the Half-Blood Prince») έρχονται στην Ελλάδα, για να γιορτάσουν μαζί μας την πρεμιέρα της νέας – έκτης ταινίας του σημαντικότερου κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών. Οι δυο ηθοποιοί θα υπογράψουν αυτόγραφα και θα φωτογραφηθούν με τους θαυμαστές τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τα Village Cinemas στο The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Θέση Ψαλίδι, Σταθμός Νεραντζιώτισσας). Τo event θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 18.00. To MTV θα είναι εκεί… >> πηγή : mtv-greece http://www.mtv-greece.com/Default.aspx?pid=6&la=1&newid=1249
andreapaog328 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 όποιος το δεί σήμερα ας πεί τίποτα... Το συγκεκριμένο το έδειξαν αρχές αυγούστου σε τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ τώρα που ήμουνα ιταλία τζαπατζίδικο αλλά δυστυχώς δεν πήγα...
TziniX Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 όποιος το δεί σήμερα ας πεί τίποτα... Το συγκεκριμένο το έδειξαν αρχές αυγούστου σε τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ τώρα που ήμουνα ιταλία τζαπατζίδικο αλλά δυστυχώς δεν πήγα... δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν το έχουν δει.... πάντως σαν event με αστέρες και μάλιστα στην Ελλάδα θα τα σπάσει
slipknot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εγώ δυστυχώς δε πήγα και λέω δυστυχώς γιατί θέλω να παντρευτώ την ηθοποιό που παίζει τη Lovegood.
venejo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Επειδή μολις την είδα θα σας πω πως δεν τρελάθηκα. Δεν θυμάμαι πως είναι το βιβλίο αλλά ώς ταινία μου φάνηκε πολύ "ρηχή". Μια ταινία δυόμιση ωρών για τις "ορμόνες" της γνωστής τετράδας. Από "βαβούρα" μάχες και τέτοια λίγα πράγματα. Το είχα διαβάσει παντού ότι έτσι πάνω κάτω ήταν όπως τα είδα, απλά ήλπιζα πως ήταν υπερβολές. Τελικά θα περιμένουμε την τελευταία(ες) εκεί πιστεύω να δικαιωθώ....
Micre Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Guys ακουστε με προσεκτικα: ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΝΕΜΑ. ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΤΕ 8-10 ΕΥΡΩ. ΜΟΝΟ ΣΕ DVD ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ/ΚΟΛΛΗΤΗ/ΓΚΟΜΕΝΑ/ΓΚΟΜΕΝΟΣ γιατι: 1) Αν και ολες οι προηγουμενες μου αρεσαν (αν και ποτε δεν το παραδεχομαι) σε αυτη - κυριολεκτικα - ηθελα να την κανω γυρω στη μεση. Τετοια βαρεμαρα ποτε ξανα. Η πλοκη ειναι παγωμενη και προς το τελος μονο κατι γινεται. 2) Δεν υπαρχει τιποτα καινουργιο, νεο, απροσμενο να σου προσφερει η ταινια. Οπως ειναι λογικο οι τοιχοι συνεχιζουν να "ανοιγουν" με ενα μαγικο, προδοσιες, ιδια ξορκια, ιδιες κοντρες κλπ κλπ. 3) Απο εκει που πηγα να δω μια περιπετεια (λεμε τωρα) καταντησα να δω μια εφηβικη ρομαντικη κομεντι. Η "Προταση" (Σαντρα Μπουλοκ) με κρατησε πιο πολυ σε εγρηγορση σε σχεση με αυτο για να καταλαβετε. Ο Ρον γουσταρει Ερμιονη, η Ερμιονη Ρον ομως τα φτιαχνουν με αλλους, το ιδιο γινεται με Χαρυ και Τζιν κλπ κλπ. 4) Οπως προανεφερα η περιπετεια γινεται κομεντι εχοντας ομως αρκετα σημεια που οντως ΓΕΛΑΣΑ. Αυτο δεν ειναι κακο αλλα...εκαστος στο ειδος του. Δεν νομιζω να παει να το δει καποιος για να γελασει, σωστα? 5) Οπως ηταν αναμενομενο οι ερμηνειες ειναι τρομακτικα (οι περισσοτερες!) χαμηλου επιπεδου. Ο Ντανιελ Ραντκλιφ (Χ.Ποττερ) ειναι καλος μονο σε μερικες χιουμοριστικες σκηνες οπως και ο Ρουπερτ Γκριν (Ρ. Ουσλει). Ο ρολος της Εμα Ουατσον (Ε.Γκρειντζερ) μου φαινεται πως εχει μειωθει αισθητα οχι μονο σε διαρκεια αλλα και σε αξια - αν με πιανετε. Ευχαριστηθηκα ομως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον Τζιμ Μπροντμπεντ (καθηγητης Χ. Σλαγκχορν) - εξοχη επιλογη και φυσικα τις κλασικες αξιες στους ρολους Α.Νταμπλντορ, Μακ-γκοναγκαλ, Σ.Σνειπ και πολυ καλη αν και μικρος ο ρολος της η γυναικα του Τιμ Μπαρτον, Ελενα Μποναμ Καρτερ. Γενικα, η ταινια φανηκε να εστιαζει στα προσωπικα του καθενος και δεν εχει καμια σχεση με τις αποκαλυψεις και τα γεγονοτα της 5ης. Απο θεμα ποιοτητας ειναι σιγουρα πολυ καλη (κοστισε περιπου 100.000.000 ευρω). Προφανως, η εντονη πικρα μου (οπως θα καταλαβατε απο τα οσα εγραψα παραπανω) δεν προερχεται τοσο απο την ποιοτητα της ταινιας οσο απο το τι περιμενα να δω εξαρχης. Η http://www.imdb.com της εχει δωσει - μεχρι στιγμης- 7,6 αστερακια στα 10. Εγω δινω λαμβανοντας υποψιν τις προσδοκιες μου αλλα φυσικα και ολο το στυσιμο της ταινιας, το οποιο και θεωρω ανωτατου επιπεδου 6,5 - 7 (εχοντας δωσει σε ολες τις προηγουμενες υψηλοτερη βαθμολογια). Περιμενω απαντησεις, σχολια και ερωτησεις. PS: Venejo πιστευω να συμφωνεις - νομιζω κινουμαστε στο ιδιο νημα.
nikos21aek Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Υπάρχει άνθρωπος που τον ηθοποιό που παίζει τον harry θα θυμάται το όνομα του σε όποια ταινία και αν παίξει μετά και δεν θα τον λέει harry potter; Όλοι συμφωνούν από ότι κατάλαβες...Τι 7 και 6,5 ρε παιδιά; 7 παίρνει η προηγούμενη ταινία που ήταν η καλύτερη από όλες...Χαλαρά ένα 5αράκι σε αυτή και αυτό χαριστικά επειδή είναι ο harry potter!Αν η ταινία δεν ήταν μέρος της 7λογίας θα πήγαινε και για τγία άνετα όμως
Micre Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 O Ντανιελ Ραντκλιφ πιστευω κατα 99% δεν προκειται να κανει καριερα αλλα με τα λεφτα που εχει βγαλει απο τις ταινιες και θα βγαλει και απο τις επομενες συν αλλα τοσα και διπλασια απο διαφημισεις κλπ εχει ταισει και τα εγγονια του που λεει ο λογος.
nikos21aek Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μπα μια χαρά καριέρα θα κάνει. Το χρήμα πολλοί εμίσησαν.Το περισσότερο χρήμα κανείς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.