ge0rge007 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Γειά σας! Ένας φίλος μου θα πάει σε μερικές εβδομάδες αμερική και μου είπε αν θέλω να μου πάρει τίποτα.Εγώ θέλω ένα iphone και ξέρω ότι στην αμερική είναι πολύ πιο φτηνό. Η απορία μου είναι η εξής:αν ο φίλος μου τελικά πάρει το iphone όταν γυρίσει Ελλάδα θα περάσει απο τελωνείο????Ξέρω ότι γενικά στο τελωνείο γίνεται ένα μπάχαλο άλλα δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση... Σας ευχαριστώ πολύ!
lary7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Αμα δεν κουβαλήσει 100 Iphone συσκευασμένα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί αμα πάρει πολλά πράγματα να τα αποσυσκευάσει γιαν να φαίνεται οτι είναι δικά του. Παντος οι πιθανότητες να του ανοίξουν βαλίτσες είναι ελαχιστες.
SGP Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως, δεν είναι φθηνά... εκεί το iphone το παίρνεις μόνο με σύμβαση 2 ετών at&t, εκτός αν εννοείς e-bay ξεκλείδωτο. Πάντως, τελωνείο δεν θα περάσει.
kfyros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Νομικά, ότι δεν δηλώσεις κατά την έξοδο σου από τη χώρα, θα στο εκτελωνίσουν επιστρέφοντας.. Μόνο αν πέσει σε πολύ περίεργη φάση θα τον τσεκάρουν. Αλλά όπως είπε και ο φίλος πριν, δεν σε συμφέρει να πάρεις iphone από Αμερική. Θα πρέπει να κάνει σύμβαση διετή, και νομίζω ότι αυτές γίνονται μόνο για μόνιμους κατοίκους (θα μπιφτεκώσει κάποιον άλλον να το πάρει)... Αν είναι να το πάρεις από ebay, γιατί δεν το παίρνεις μέσω internet ? Αν μπορούν να στο στείλουν με απλό ταχυδρομείο (US MAIL) που θα έρθει στα ΕΛΤΑ, κατά 99% δεν θα περάσει τελωνείο. Μόνο όμως με απλό ταχυδρομείο...
DrLo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Νομικά, ότι δεν δηλώσεις κατά την έξοδο σου από τη χώρα, θα στο εκτελωνίσουν επιστρέφοντας.. Πετώ σχετικά συχνά πρως Dubai και κανείς δε με έχει ρωτήσει ποτέ αν έχω να δηλώσω κάτι φεύγοντας από το El. Venizelos, ούτε έχω διακρίνει κάποιο σημείο ελέγχου/τελωνείου. (δε ξέρω μήπως το Dubai έχει κάποιο είδικο status όσον αφορά τον εκτελωνισμό, κάτι σαν ΕΕ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.