Προς το περιεχόμενο

Clone Booting HDD για Laptop

OXTROS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να με βοηθήσετε, όσοι πραγματικά ξέρετε, πως να κάνω ένα 60GB clone σε έναν άλλον 160GB για να το χρησιμοποιήσω σε ένα Table της IBM. Το tablet δεν έχει Cd-Rom οποτε και το clean install δεν είναι επιλογή.

θέλω να βγάλω τον 60ari από το Table και με το να τον συνδέσω στο Desktop μου να του κάνω ένα clone στον καινούργιο 160ari HD έτσι ώστε όταν βάλω τον τελευταίο πάλι μέσα στο Table αυτό να λειτουργήσει σαν να μην έγινε τίποτα αλλα με +100GB ακόμα στον HD του.

Ευχαριστω

Δημοσ.

το εχω κανει απειρες φορες τελευτεα φορα σε ενα msi wind για να του βαλω μεγαλυτερο δισκο.ειτε χρησημοπιεις το norton ghost που εγω το τρεχω με boot δισκεττα στο μεγαλο Pc ειτε χρησιμοποιεις το acronis το οποιο ειναι το ιδιο.

Δημοσ.

Με το Acronis v11 που το έκανα, αν και έκανε clone και τα 2 partition του Tablet στον καινουργιο HD δεν μπόρεσε να bootari :(

Μόλις τελειωνε η οθόνη της mobo μετά σταμάταγε το "βοοταρισμα" και ο κέρσορας απλά αναβόσβηνε πάνω αριστερά :(

Αν και μετά τσέκαρα τους 2 δίσκους και ήταν και οι 2 identical, κάτι γίνετε και δεν bootari,

καμια άποψη ?

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα Clone τελικά ΜΈΣΑ από το ίδιο το tablet χωρίς να βγάλω το HD του καθόλου, απλά σύνδεσα USB τον άλλον HD(160gb) επάνω και ένωσα τα 2 partition του σε 1 και το Acronis v11 τελικά δούλεψε μια χαρά.

Το ghost δεν μπόρεσε να το κάνει καθόλου αυτό αφού πήγε να κάνει το disk το disk επιλογή ΜΈΣΑ από τα windows.. δηλαδή προσπαθήσε να κάνει clone τον HD του λειτουργικού, τρεχοντας μέσα από το ίδιο το λειτουργικό :S

Δημοσ.

Και την πρώτη φορά είχες κάνει το clone.. το πρόβλημα ήταν ότι το πρώτο partition με τα windows δεν ήταν active..γι αυτό και δεν μπούταρε.θα μπρορούσες να το κάνεις και voila boot! Λοιπόν αν το ξανακάνεις τώρα ξέρεις ;)

Δημοσ.

ναι ο δισκος του φορητοθ ειναι sata παιζει κανονικα.αλλιως ανταπτορα απο δισκο 2,5 Inches ειτε σε 3,5 Ιnches ειτε σε Usb.οτι σε βολευει.πιο ευκολο μαλον ειναι το Usb απλα τα προγραμματα θα παιξουν πιο ευκολα με τον ide converter.εχει το eshop με 10 ευρω περιπου.δεν θυμαμε σε ποια κατηγορια αλλα θα το βρεις.

Δημοσ.

-----Προστέθηκε 7/10/2008 στις 04 : 23 : 25-----

Και την πρώτη φορά είχες κάνει το clone.. το πρόβλημα ήταν ότι το πρώτο partition με τα windows δεν ήταν active..γι αυτό και δεν μπούταρε.θα μπρορούσες να το κάνεις και voila boot! Λοιπόν αν το ξανακάνεις τώρα ξέρεις ;)

Το partition ήταν active.. ΤΟ Acronis αντιμετώπισε πρόβλημα γενικά στο γεγονός των 2 partition, όταν ένωσα τα 2 partition(λειτουργικό+Storage) τότε το acronis έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει εξαρχής.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.. :)

Πως συνδέεται τον δίσκο από το notebook στο μεγάλο pc ??

Έχει κάποιο ειδικό adaptor ?

Από πού το αγοράσατε ??

Υπάρχουν παρα πολλά προϊόντα για να κανεις κάτι τέτοιο και ανάλογα με το τι επιθυμείς. Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν είστε και τόσο σχετικός προτείνω να πάρεις ένα external Case USB για 2.5" HardDisk είτε με ide σύνδεση είτε με Sata σύνδεση(αυτό πάει ανάλογα τον δίσκο που έχει το laptop σου) και να το συνδέσεις με αυτόν τον τρόπο.

Μερικά προϊόντα για αυτό που θες να κανεις είναι αυτά:

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?THIKIMEGETHOS=%ce%b3%ce%b9%ce%b1+2%2c5+inches+%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c+%ce%b4%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf&category=69978200&catalog=23

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3%2520%C8%C7%CA%C5%D3

P.S. Ένα πολύ καλο προϊόν σχετικά με την πολύ καλή συνδεσμολογία του είναι και αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569675

θα σου συνιστούσα προσοχή στο τι θα κανεις όμως όταν το συνδέσεις στο PC σου, γιατί κατά 99% ο δίσκος που θα βγάλεις από το Laptop σου θα έχει και το λειτουργικό του μέσα και κάποιο μικρό λάθος σε κάποιο copy/paste ίσως μετά σε κάνει να ψάχνεις πως θα ξανανοίξεις το laptop σου :D

Δημοσ.
-----Προστέθηκε 7/10/2008 στις 04 : 23 : 25-----

P.S. Ένα πολύ καλο προϊόν σχετικά με την πολύ καλή συνδεσμολογία του είναι και αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569675

Σε ευχαριστώ.

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα θα με καλύψει .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...