Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία εγκατάστασης

makis106

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω απηυδήσει, είμαι ένα βήμα πριν το πετάξω όπως είναι απο το παράθυρο!:shock:

Δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοιο πρόβλημα όσα χρόνια ασχολούμαι με τα pc, διαβάστε και αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.

Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να εγκαταστήσω τα win xp στο pc μου, το οποίο αποφάσισα να κάνω format, μετά απο αλεπάλληλα σφάλματα (πιθανό να είχε φάει και ιο).

Επι τη ευκαιρία λοιπόν παίρνω και έναν καινούργιο σκληρό, τον τοποθετώ και τον αφήνω μόνο του, καταργώ τον παλιό.

Ξεκινα η εγκατάσταση, κάνει format, και στη συνέχεια, όταν αντιγράφει τα αρχεία της εγκατάστασης, μου βγάζει κάθε φορά μήνυμα ότι δεν μπορεί να αντιγράψει διάφορα αρχεία απο το cd, κάθε φορά που δοκιμάζω διαφορετικά.

Έχω δοκιμάσει ότι ήταν δυνατό, εγκατάσταση απο 5 διαφορετικά cd των win, ακόμη και γνήσια, ολοκαίνουργια, πάλι τα ίδια.

Έχω αλλάξει, 3 cd-rom drives, πάλι τα ίδια.

Έχω αλλάξει όλα τα IDE cables, τίποτα.

Έχω τσεκάρει όλα τα καλώδια τροφοδοσίας, τίποτα.

Μήπως τα έφτυσε το motherboard τελικά? Τι άλλο να υποθέσω?

Δημοσ.

Δεν σκέφτηκες ότι μπορεί να φταίει ο καινούριος σκληρός όμως..Το mb δε φαντάζομαι που μπορεί να έχει σχέση. Μάλλον για ελλατωματικός σκληρός μου φαίνεται.

Δημοσ.

Αυτό το απέκλεισα, γιατί μου παρουσίαζε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, και με τον παλιό σκληρό (δεν το ανέφερα στην αρχή), όταν προσπάθησα να κάνω μια επιδιόρθωση στην παλιά εγκατάσταση και τότε θεώρησα ότι ο δίσκος την είχε "ακούσει" απο ιο και γι αυτό δημιουργούταν το πρόβλημα, το ίδιο και με τον καινούργιο όμως?

Δημοσ.

Έχω 3 slots, έκανα αναβάθμιση ram και τα γέμισα και τα 3 πριν λίγες ημέρες, πριν χρησιμοποιούσα 2. Θα το δω. Τι είναι το memtest?

Δημοσ.

Το memtest είναι ένα utility για να ελέγξεις τις μνήμες σου για τυχόν προβλήματα.

Για αρχή πάντως αφαίρεσε το νέο module μνήμης και δες αν επιμένει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Προς το παρόν, δεν μπορώ καν να ξεκινήσω το pc, οπότε και να τρέξω το εν λόγο πρόγραμμα, οπότε θα δοκιμάσω να σφαιρέσω το νέο module...

Δημοσ.

Πάντως το memtest τρέχει από bootable CD, οπότε δε χρειάζεται να χεις εγκατεστημένο λειτουργικό.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα μνήμης όμως.

Καλές δοκιμές :)

Δημοσ.

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα σημερα.

Μου εσπασε τα νευρα πραγματικα.

Με ενα ψαξιμο στο net, βρηκα μια καλη στατιστικη για αιτιες αυτου του προβληματος:

60% μνημη, 30% drive, 10% cd. Προφανως στην περιπτωση σου ειναι η μνημη. Ανεφερθηκε και πιθανο overclocking σαν αιτια, αλλα δεν νομιζω, ε?

Το mem test τρεχει απο δισκετα ή bootable cd-rom( κατεβαζεις iso και καις).

Δημοσ.

Σωστά, δεν είναι το drive από το οποίο το διαβάζει,δεν είναι ο σκληρός στον οποίο πάει..Άρα λογικά είναι το ενδιάμεσο, η ram. Εγκατέστησε τα windows με τη μία ram και μετά θα πρέπει να κοιτάξεις να τις κάνεις να συνεργαστούν σωστά. Μάλλον θα πρέπει να ρυθμίσεις μόνος σου τα timings από bios αν δεν είναι ακριβώς ίδιες οι καινούριες με τις παλιές ram.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν λύθηκε το πρόβλημα, δοκίμασα εγκατάσταση με ένα module, διαφορετικό κάθε φορά, αλλα πάλι το ίδιο, μόνο που τώρα πλέον, τις περισσότερες φορές παίρνω και μπλε οθόνες με τα παρακάτω μηνύματα:

PAGE FAULT IN NONPAGED AREA

IRQL NOT LESS OR EQUAL

BAD POOL HEADER

Και κάθε φορά κωδικούς του τύπου:

STOP: 0X000000000 (0XF9AS92C, ......)

Έιμαι πλέον σχεδόν σίγουρος ότι είναι θέμα μνήμης, απλά επειδή δεν λειτουργεί ούτε με τα παλιά modules, νομίζω ότι το πρόβλημα το δημιουργεί το mb ...

-----Προστέθηκε 27/9/2008 στις 12 : 13 : 13-----

Ξέρετε που μπορούμε να βρούμε το memtest?

Δημοσ.

Κάτι τέτοια "περίεργα" προβλήματα που δε βγάζουν νόημα συνήθως τα προκαλεί το τροφοδοτικό.. Αν μπορείς να δοκιμάσεις με κανενός φίλου καλα θα ήταν.

Το memtest πάντως είναι free, ένα search στο google κάνε απλά "memtest".

Δημοσ.

Λοιπόν, το memtest έδειξε πολλαπλά σφάλματα στη μνήμη, ωστόσο θεωρώ απίθανο να φταίνε τα modules, καθώς έχω 4 και τα δοκίμασα σε αρκετούς συνδιασμούς και το καθένα μόνο του και σε διαφορετικό slot και πάντα υπάρχουν errors, δεν μπορεί να χάλασαν ξαφνικά όλα μαζί. Το πρόβλημα μάλλον είναι στο mb. Θα δοκιμάσω να αλλάξω και ένα τροφοδοτικό σαν τελευταία λύση, μετά αναζήτηση mb.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά ρίξε και μια ματιά στα settings του BIOS για τις μνήμες. Δώσε λίγο παραπάνω ρεύμα, βάλε τα default timings χειροκίνητα αν χρειάζεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...