o_magazatoras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω ένα φιλαράκι Πολωνό,που μου έβαψε το μαγαζί.Μπορώ να σου δώσω το τηλ του αν θες,αλλά τιμολόγια και τέτοια,πρέπει να συννενοηθείς μαζί του. Υπ' όψιν,ΔΕΝ πρόκειται να βγάλω προμήθεια,να βοηθήσω το φιλαράκι μου θέλω. Με p.m. οι ανταλλαγές τηλεφώνων.
platongr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Συνήθως, οι πολυκατοικίες που αποφασίζουν κάτι τέτοιο, παίρνουν λεφτά από το αποθεματικό τους (αν υπάρχει) και φυσικά συνεννοούνται για να πληρώσουν σε δόσεις. Κάποια περίοδο, υπήρχε και επιδότηση από τον Δήμο για να δείχνει πιο όμορφη η πόλη, δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο τώρα. Μεγάλο ρόλο παίζει το τι γράφει το καταστατικό σας. Έχω δει καταστατικά που λένε για το 50%+1 όπως και άλλα που ξεχωρίζουν τα μεγάλα και μικρά ποσά. Μέχρι ένα ποσό που π.χ. ο διαχειριστής δεν ρωτάει κανέναν και αποφασίζει μόνος του, άλλο που θέλει το 50%+1 και άλλο που θέλει μεγαλύτερο ποσοστό. Το σίγουρο είναι πως αν εσύ δεν είσαι σε θέση να πληρώσεις, θα υπάρχουν και άλλοι στην ίδια θέση με εσένα οπότε θα βρείτε άκρη. Εκτός και αν είσαι σε πολυκατοικία που οι μισοί είναι φραγκάτοι και δεν υπολογίζουν τίποτα.
briganta Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Θα σου πρότεινα αν η πολ/κια είναι στο κέντρο της Αθήνας να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα ''ΠΡΟΣΟΨΗ'' του Δήμου Αθηναίουν. Τα πλεονεκτήματα: βγαίνουν πολύ γρήγορα οι απαιτούμενες άδειες, έχετε μια επιδότηση από τον Δήμο (δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά είναι κάτι) και αν δεν κάνω λάθος αν θές σου στέλνουν δικό τους μηχανικό για να εκτιμήσει το τελικό κόστος και να αναλάβει. 60000? είναι υπερβολικό ποσό.
adamakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ειναι σπιτι σου η πολ/κια αλλα ενα μερος της.αν εισουν σε μονοκατοικια θα μπορουσες να κανεις οτι θελεις. κ ακομη πιο απλο παραδειγμα ακομη κ αν χρωστας κοινοχρηστα τα ιδια μπορεις να παθεις... τα κοινοχρηστα ειναι λεφτα για υπηρεσιες που ηδη εχεις χρησιμοποιησει οποτε ειναι κατι τελειως διαφορετικο δηλαδη αν εγω παιρνω 1000 το μηνα οπως ειπε και ενα παληκαρι πιο πανω και εχω και δυο παιδια τι θα κανω? θα παω να παρω δανειο για να βαψω την πολυκατοικια ? δε γουσταρω ρε φιλε. τι θα πει πλειοψηφια και τετοια? αφου δεν εχω απλα τα πραγματα δηλαδη αν θελησει η πλειοψηφια να βαλει πετρα σε ολη την προσοψη εγω πρεπει να χρεωθω για να το κανω? ή μπορει να σου κανουν εξωση επειδη δεν εχεις αρκετα λεφτα στην τραπεζα? το συμβολαιο τι λεει ? αν το διαμερισμα ειναι δικο σου? τοτε τι γινεται?
random Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Τα χρήματα είναι τραγικά πολλά (ασχολούμαι με κατασκευές). Αν υποθέσουμε ότι το ύψος είναι 18 μέτρα (5 όροφοι συν πιλοτή) και το πλάτος 14 βγαίνουν κάπου 250 μέτρα, επί 4 μας κάνει 1000 μέτρα(άσε που η πολυκατοικία 90% δεν θα βαφτεί και από τις 4 πλευρές μιας και από καπου θα έρχεται σε επαφή με γειτονικό κτίριο) 60 ευρώ το μέτρο δηλαδή???ήμαρτον και έλεος μαζί. στο 1ο ποστ, έκανα ενα λάθος, δεν ειναι 2 διαμερ./όροφο, αλλα 3χ5=15, οποτε το μεριδιο μου θα βγει λιγότερο. η πολυκατοικία εχει 2 διαμ. περιπου των 100 τ.μ., και ενα μικρότερο ισως των 60-80 ανα όροφο. δεν ερχεται σε επαφή με άλλη, οποτε αν το θελουν, βάφονται και οι 4 πλευρές. δεν ειναι κέντρο Αθηνας. απ ότι καταλαβα απο τα γραφόμενα, το κοστος μεταβάλλεται τραγικά, αν η δουλειά γίνει με το νόμιμο τρόπο, δηλ. οι σκαλωσιες θελουν αδεια πολεοδομιας, αυτοι θα θελουν καμια υπογραφή μηχανικού, και το ΙΚΑ θελει εισφορες για τους εργάτες . μήπως το ΙΚΑ θελει υπογραφές απο όλους τους ιδιοκτητες; ή μονο του εργολάβου που θα κανει τη δουλεια; λεω να μην υπογράψω να κολλήσει εκει το θεμα με το αποθεματικό, τα εχουνε κάνει σκ... Δεν φτάνει για να τα καλύψει γιατι θα δώσουν πρώτα ενα ποσό για την υποχρεωτικές μεταβολές στο ασανσέρ (ο γνωστός νόμος που απαιτεί πόρτες και κατι άλλα), θα φυγει μινιμουμ ενα 5χίλιαρο εκει. και .. έχουν και ενα διαμερισμα που εδώ και χρόνια δεν πληρώνει τίποτα (αρα δεν θα δώσει ουτε για ασανσερ, βαφές), και βαζουμε δικηγόρο να του κάνει προσημείωση πριν το πουλήσει και εξαφανιστεί.
kfyros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Το πολύ 15000-20000? μαζί με τις σκαλωσιές και ξυσίματα όπου χρειάζεται. Τα παραπάνω θα μπουν σε τσέπες για τέτοια εργασία. Εκτός αν θέλει ξεκόλλημα ο σοβάς και ξανασοβάντισμα, οπότε εκεί την έκατσες... Για τα μεγάλα έξοδα νομίζω απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία (2/3). Τα καταστατικά δεν τα φτιάχνει ο καθένας όπως γουστάρει. Ορίζονται από νόμους και είναι περίπου κοινά για όλες τις πολυκατοικίες. Μόνο Λεπτομέρειες νομίζω ότι μπορείς να προσθέσεις, σχετικά με τη λειτουργία της πολυκατοικίας σε ένα καταστατικό. Και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ώστε να διευκολύνονται όλοι οι ιδιοκτήτες. Δεν είναι λογικό να σου επιβάλει κάποιος ένα έκτακτο έξοδο της τάξης των 5-6000? χωρίς άμεσο λόγο (όπως η βλάβη του ασανσέρ). Και σίγουρα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη σταδιακής αύξησης του αποθεματικού μέσα πχ. σε μια πενταετία για αυτή τη δαπάνη, όπως κάνει όλος ο κόσμος. Αυτά με συζητήσεις λύνονται μεταξύ των συνιδιοκτητών και όχι τσαμπουκαλίδικα από την πλειοψηφία... Αν δηλώσεις αντικειμενική αδυναμία να πληρώσεις εφάπαξ ένα τέτοιο έκτακτο και όχι επείγον έξοδο ΠΡΙΝ γίνει η δαπάνη, και ζητήσεις να διευθετηθεί αλλιώς το θέμα, τότε δε νομίζω ότι κανένας μπορεί να σου πάρει τα λεφτά από την τσέπη. Θα πρέπει να τα δώσεις όμως. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου είναι υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών. Από εκεί και πέρα, αν είναι μλκς οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και έχετε προβλήματα συνεννόησης, δεν την γλυτώνεις .Πούλα το και αγόρασε αλλού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.