Προς το περιεχόμενο

Παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο

Diablos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε χρειάζεται να πώ πολλά λόγια για το καραγκιοζιλίκι με τους οδηγούς που παρκάρουν τα οχήματά τους πάνω στο πεζοδρόμιο. Όλοι γνωρίζουμε τι παίζει.

Έχω μόνο μια απορία/ερώτηση: Αν εγώ σαν πεζός που προχωράω πάνω στο πεζοδρόμιο, κρατήσω σταθερή την πορεία μου και αρχίσω να περνάω πάνω από τα παρκαρισμένα αμάξια (Από το καπώ, μέχρι τον ουρανό του αυτοκινήτου και πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, όλο περπατητό), μπορεί να μου πεί κανείς κάτι;

Ποιός είναι σωστός ή ποιός θα έχει δίκιο/άδικο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ξέρεις στη Θεσ/νίκη είχαν κυκλοφορήσει αυτοκόλλητα που έλεγαν:

Είμαι γαϊδαρος παρκάρω όπου βρω..(κάτι τέτοιο έγραφαν και τα είχαν οι διερχόμενοι και τα κολλούσαν στο όχημα)

[...] Αν εγώ σαν πεζός που προχωράω πάνω στο πεζοδρόμιο, κρατήσω σταθερή την πορεία μου και αρχίσω να περνάω πάνω από τα παρκαρισμένα αμάξια (Από το καπώ, μέχρι τον ουρανό του αυτοκινήτου και πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, όλο περπατητό), μπορεί να μου πεί κανείς κάτι;[...]

καραlol

Θα θελα να το δω αυτό :P

Πέρα απ την πλάκα, φαντάζομαι πως σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα αν προκαλέσεις ζημιές, με την ίδια λογική που θα υπάρχει πρόβλημα αν ποδοπατήσεις τα εμπορεύματα του εκάστοτε καταστήματος που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Μπορεί να πληρώσεις εσύ για τις ζημιές που θα προκαλέσεις κι ο άλλος για την παράβαση που θα χει υποπέσει. Αυτά φυσικά με την κοινή λογική καθώς δεν έχω αντίστοιχες νομικές γνώσεις.

Αν εγώ σαν πεζός που προχωράω πάνω στο πεζοδρόμιο, κρατήσω σταθερή την πορεία μου και αρχίσω να περνάω πάνω από τα παρκαρισμένα αμάξια (Από το καπώ, μέχρι τον ουρανό του αυτοκινήτου και πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, όλο περπατητό), μπορεί να μου πεί κανείς κάτι;

Μπορείς να κάνεις οτι δεν το είδες και να πέσεις κάπως ατσούμπαλα πάνω του, π.χ. με κλωτσιά στην πόρτα, ή με το κλειδί προτεταμένο για γρατζουνιά. Αν σου πουν τίποτα θα πείς "Ε, σκόνταψα...σορι"

Δε χρειάζεται να πώ πολλά λόγια για το καραγκιοζιλίκι με τους οδηγούς που παρκάρουν τα οχήματά τους πάνω στο πεζοδρόμιο. Όλοι γνωρίζουμε τι παίζει.

Έχω μόνο μια απορία/ερώτηση: Αν εγώ σαν πεζός που προχωράω πάνω στο πεζοδρόμιο, κρατήσω σταθερή την πορεία μου και αρχίσω να περνάω πάνω από τα παρκαρισμένα αμάξια (Από το καπώ, μέχρι τον ουρανό του αυτοκινήτου και πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, όλο περπατητό), μπορεί να μου πεί κανείς κάτι;

Ποιός είναι σωστός ή ποιός θα έχει δίκιο/άδικο;

Το έχει επιχειρήσει κι άλλος, ο Τάσος Πουλιάσης, αλλά με δυσάρεστη κατάληξη για τον ίδιον. Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης του τζιπ που πάρκαρε παράνομα την έβγαλε "καθαρή".

Στη Θεσσαλονίκη είχα πετύχει live ξύλο, 3 ντερέκια χτυπούσαν σα χταπόδι ένα πάνθηρα του δρόμου...τον έπιασαν εν ψυχρώ και τον φερμάρισαν κανονικά...νομίζω τους είχε κάνει και γρατζουνιά εκτός από αυτοκόλλητο.

απλα κανε οτι κανω και εγω: σπρωξε τον καθρεφτη του προς την αντιθετη πλευρα ( οχι απο εκει που κλεινει) ή τελειως τυχαια ασε το κλειδι λιγο παρατεταμενο οσο χρειαζετε για μαθει ο μ@λ@κ@ς.

Τι να πώ, κρίμα ρε παιδιά.

Τελικά μάλλον στην Ελλάδα δεν αλλάζει ποτέ τίποτα (παρά μόνο προς το χειρότερο). Έχω σιχαθεί πια τη νοοτροπία που έχουν οι περισσότεροι εδώ πέρα...

Δηλαδή βγάζω το συμπέρασμα ότι θα πρέπει να συμβιβαστώ με την όλη κατάσταση, και να το παίζω μαλάκας - Ειδικά και με το περιστατικό που πόσταρε ο accipio, φρικάρισα τελείως.

Μπράβο chrisxxx.:-):-):-). όταν το συνάντησα μου άρεσε για το χιούμορ του αλλά νομίζω ότι είναι και αποτελεσματικό.

Αποτελεσματικο δεν ξερω αν ειναι γιατι η οδηγικη συμπεριφορα των Ελληνων οδηγων ειναι ανυπαρκτη. Οποτε ακομα και αν αλλαξει σταση καποιος ως προς το να παρκαρει οπου βρει καποιος αλλος θα παρει τη θεση του.:-(

Τι λέει η Θεσ/νικη?

Ολα καλα! Χαρηκε που ρωτησες. :-)

* Τωρα με το μετρο φανταζομαι να λυθει και το προβλημα του παρκινγκ εδω πανω... Οποτε δεν θα χρειαζομαστε τους streetpanthers.

Και εγώ οδηγώ και είμαι κατά του παρκαρίσματος στο πεζοδρόμιο και σιχτιρίζω όταν βλέπω κλειστές διαβάσεις για αμέα και πήγα να μαλλιοτραβηχτώ με έναν της δημοτικής αστυνομίας εδώ στην πετρούπολη που έκοβε κλήση σε έναν του σιναφιού και όταν είδε ότι ήταν γνωστός την μάσησε, αλλά ρε παιδιά, μαγκαιβερ την έχετε δει..; Εσείς θα απονείμετε τη δικαιοσύνη; Υπάρχουν όργανα του νόμου για αυτό, βρίσκω την αυτοδικία απαράδεκτη, σόρυ, χειρότερη και από το βλάκα που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο.

Έχεις δίκιο ρε συ, νομίζεις ότι και εμένα μου αρέσει να εκνευρίζομαι και να μαλώνω με τον κάθε καραγκιόζη...

Απλά θέλω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι που να μην μπορεί να μου την πει ο άλλος. Στο κάτω κάτω αυτός είναι παράνομος. Πρέπει εγώ δηλαδή να βγώ και να περπατήσω πάνω στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και να έχω το νου μου μη με πατήσει κανένας βρομόγκαζος;

Καλά, τώρα τα παραείπα λίγο, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.

, αλλά ρε παιδιά, μαγκαιβερ την έχετε δει..; Εσείς θα απονείμετε τη δικαιοσύνη; Υπάρχουν όργανα του νόμου για αυτό, βρίσκω την αυτοδικία απαράδεκτη, σόρυ, χειρότερη και από το βλάκα που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο.

Λαθος μεγαλο λαθος σκεψου οτι εσυ εχεις και τα 2 ποδια σου φαντασου εναν αλλο που δεν μπορει να κανει τα ακροβατικα που εισαι αναγκασμενος να κανεις γιατι καποιος βαριοταν να ψαξει για παρκιν!!!!!! Αμα περιμενεις απο την αστυνομια φεξε μου και γλυστρισα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...