Προς το περιεχόμενο

Tεχνολογία Α' Λυκείου - Εργασία

*D@Rk P-yChO*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χρειαζομε κατι ευκολο....εχω μεχρι την πεμπτη προθεσμια....για τα 5 πρωτα βηματα.....οποτε pls μια βοηθια...ενα απλο θεμα...pls

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ίσα ίσα, θα λεγα ότι είναι αρκετά απλό. Αν πχ μπλέξεις με ηλεκτρολογία ή πληροφορική τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα.

Θα μπορούσες να ασχοληθείς με κάποια αρχαία τεχνολογία, πχ την "έλιξ του Αρχιμήδους".

Ίσως πάλι με κάτι που να χει σχέση με οικολογία. Ο ηλιακός συλλέκτης είναι κάτι απλό (ο θερμοσίφωνας είναι απ τα πλέον δημοφιλή θέματα στο insomnia :P). Οι ανεμογεννήτριες παράγουν ενέργεια επίσης χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Δε μας λες όμως και ποιος τομέας σε ενδιαφέρει;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω κάποιες πειραματικές για ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με τη γωνία προσπτωσης. Εξηγει και για τα οργανα και τα πάντα μέσα. Απλώς θα πρέπει να τον πείσεις με κάποιο τρόπο οτι βρήκες πυρανόμετρο, πυρηλιόμετρο και data logger και το έκανες :P

---------- Προσθήκη στις 17:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:26 ----------

α, μπορείτε επίσης να φτιάξετε κάτι σαν ηλιακό σπίτι. Με μερικά μικρά φθηνα panel απο ebay μερικά led και κολλητήρι κάνετε φοβερά πραγματα...

Δημοσ.

Μία από τις καλύτερες που έχω δει ήταν μία που περιέγραφε τον τρόπο που λιώνει ένα παγόβουνο.

Είχαν τοποθετήσει ένα κομμάτι πάγο 15x15x15 cm σε ένα ενυδρείο και ανά 5 λεπτά έβγαζαν μία φωτογραφία.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, περιέχει αρκετή Φυσική και είναι εύκολο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...