udt71 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αγόρασα το πολυμηχάνημα Laser OKI C5550 MFP To μηχάνημα έχει μνήμη 256 ΜΒ και έχει παραγωγικότητα 60.000 σελίδες/μήνα. Λοιπόν το μηχάνημα που αγόρασα με απογοήτευσε γιατί: Κάτι δεν πάει καλά γιατί τού έδωσα να τυπώσει ένα αρχείο word 950kb 20 σελίδες και τύπωνε 3 σελίδες σταμάταγε μετά τύπωνε ξανά 3 σελίδες κλπ. Πήρα τηλέφωνο το μαγαζί που το αγόρασα και μου είπαν ότι δεν είναι φυσιολογικό. Δοκίμασα με άλλο υπολογιστή που έχω μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτα το ίδιο πρόβλημα. Μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι κάτι γίνεται με τους drivers, και να δοκιμάσω τους PS drivers. Αφού πέρασα τους PS τα πράγματα χειροτέρεψαν και τύπωνε μόνο μία –μία σελίδα. Σε PDF αρχείο τύπωνε κανονικά. Μου είπανε ότι μπορεί να έφταιγε το αρχείο επειδή είχε υδατογράφημα. (αρχείο word 950 kb). Τους έστειλα με e-mail το αρχείο που τύπωνα να το δοκιμάσουνε και πήγα στο μαγαζί που αγόρασα το μηχάνημα και ζήτησα να τυπώσουμε το ίδιο αρχείο με κάποιον παρόμοιο εκτυπωτή. Τελικά τυπώθηκε από OKI C5510 MFP (3 ετών πολυμηχάνημα) κανονικά. Από την αντιπροσωπεία υπήρχε ενδιαφέρον (με παίρνανε τηλέφωνο συνέχεια) και τελικά αποφασίστηκε να στείλουνε τεχνικό. Ο τεχνικός ήρθε σήμερα και αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και αφού μίλησε με τα κεντρικά του είπαν να δοκιμάσει PCL 6 drivers. Όταν πέρασε τους PCL 6 το μηχάνημα τύπωνε κανονικά. Ο τεχνικός μου είπε ότι θα στείλει e-mail στην OKI Ιαπωνία και θα αναφέρει το πρόβλημα που υπάρχει με τους PCL & PS drivers και ότι θα μου απαντήσει. Ρωτάω εγώ τώρα, θα έχω μελλοντικά κάποιο πρόβλημα με το μηχάνημα; Θα έχω πρόβλημα στην εκτύπωση φωτογραφιών; Ποια η διαφορά μεταξύ των PCL, PCL 6, PS. Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει. Ευχαριστώ.
madsc Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Drivers => Διαφορετικός τρόπος που χειρίζονται το αρχείο εκτύπωσης οι εκτυπωτές. PCL drivers θες, όποια έκδοση δουλεύει καλύτερα στο μηχάνημα σου. Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα μελλοντικά από αυτό σε εκτύπωση φωτογραφιών. Αν τα pdf σου τυπώνονται οκ, παρόμοια συμπεριφορά θα έχεις και με photo normal αναλύσεων 72 dpi. Αν υπάρχει η δυνατότητα για πρόσθεση μνήμης στον εκτυπωτή θα βοηθήσει αρκετά στην εκτύπωση μεγάλων σε μέγεθος pdf/photo. /sc
thanocaster Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Συγνώμη, αλλά δε θα έπρεπε να απογοητευτείς. Με τέτοια εξυπηρέτηση δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πρόκειται για ελληνική αντιπροσωπία...
udt71 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά για της απαντήσεις. Η κατάσταση έχει ως εξής. Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα έρθουν να πάρουν το μηχάνημα την Δευτέρα να περάσουν καινούργιο firmware και γενικά να το τσεκάρουνε. Ο εκτυπωτής έχει δυνατότητα να πάρει extra μνήμη και σκληρό.
opts Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Πως σου φαίνεται το μηχάνημα κατα τα άλλα ? Χρώματα, κόστος ανα σελίδα, scanning ? Αν θυμάμαι καλά είναι της τάξης των 1200+ ευρώ Σκέφτομαι να πάρω τον C3530 MFP (το μικρότερο μοντέλο) που είναι περίπου τα μισά ο ADF δουλεύει εντάξει, κολλάει κανα χαρτί .... ?
udt71 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το μηχάνημα κατά τα άλλα είναι πολύ καλό. Μάλλον έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι. Με πήραν από την εταιρεία και μου είπαν ότι θα μου φέρουν καινούργιο μηχάνημα. Μέχρι στιγμής η αντιπροσωπεία έχει φερθεί άψογα και έτσι θα έπρεπε να συμπεριφέρονται όλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.