giostau Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα, έχω pda με windows Mobile και θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιώ το internet sharing με το ubuntu μου... κοινώς να συνδέω το pda με το laptop και το laptop να έχει Internet μέσω του 3G του pda... σε win παίζει μια χαρά, σε linux έχει κανείς κάτι να προτείνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Τα windows mobile σε pda + Linux = no go Θα ταλαιπωρηθείς πολύ αν το ψάξεις το θέμα και θα πετύχεις ελάχιστα πράγματα. Γενικά το Linux + κινητά, pda κτλ. δεν ταιριάζουν. Φυσικά η ρίζα του κακού είναι οι κατασκευαστές που δεν ασχολούνται με drivers και λογισμικό για Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Χωρις να θελω να σε επηρεασω, επειδη εχω βλεπω αρκετο διαστημα στα forums του mandriva τοπικς με windows mobile synchronization, ριξε μια ματια, προσωπικα δεν εχω ασχοληθει ποτέ. Δουλευει με gnome και kde3 http://wiki.mandriva.com/en/2009.0_Synchronization Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giostau Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Απ' ότι είδα στο λινκ σου, αυτό είναι για sync... εγώ ουσιαστικά θέλω να χρησιμοποιήσω το pda ως μόντεμ για το laptop.... πάντως και αυτό χρήσιμο είναι.... θα το κοιτάξω αναλυτικότερα... δε με χαλάει να διώξω έναν από τους ελάχιστους λόγους που έχω ακόμα windows στο pc μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ποια συσκευή έχεις; Πως συνδέεσαι από windows; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giostau Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 το diamond έχω... στα windows απλά συνδέω το pda με usb και από το pda ανοίγω το "μοίρασμα σύνδεσης" (internet sharing πρέπει να είναι στα αγγλικά) και ενεργοποιώ τη data σύνδεση του pda (3G ή GPRS)... και το laptop παίρνει internet από το pda.... όσο τρέχει το "μοίρασμα σύνδεσης" το active sync δεν είναι συνδεδεμένο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος ο τρόπος με τον οποίο ουσιαστικα συνδέεται κάποιος υπολογιστής με windows με ένα pda που έχει windows-mobile είναι με το να δημιουργηθεί στον υπολογιστή μια "εικονική" κάρτα δικτύου κατά τη σύνδεση του usb, η οποία λειτουργεί όπως και μια οποιαδήποτε άλλη κάρτα. Αυτό γίνεται με τη χρήση του πρωτοκόλλου RNDIS. Υπάρχει υποστήριξη σε kernel 2.6 στο linux για μια τέτοια διασύνδεση μόνο που για ευνόητους λόγους είναι σε πρώιμο στάδιο και κάπως πειραματική http://www.linux-usb.org/usbnet/ Recent Linux kernels (2.6.14 and later) include experimental support for the RNDIS protocol. Since that's the only USB networking protocol built into MS-Windows, it's interesting even though it's a proprietary protocol with only incomplete public documentation. The driver is young, but it seems to work with at least some Nokia cell phones. Στην περιγραφή που υπάρχει στην παραπάνω σελίδα, το πράγμα δουλεύει ως εξής: Με το που βάζεις το pda στο usb φορτώνονται τα απαραίτητα modules (δεν ξέρω ποια ακριβώς, αλλά σίγουρα το usbnet) και στη συνέχεια δημιουργείται κάρτα δικτύου σαν usb0 (τουλάχιστον έτσι γράφει στο linux-usb.org η οποία ρυθμίζεται για να πάρει ip > ifconfig usb0 10.0.2.5 usb0 Link encap:Ethernet HWaddr 3C:13:AF:8C:03:9D inet addr:10.0.2.5 Bcast:10.255.255.255 Mask:255.0.0.0 UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:100 RX bytes:0 (0.0 TX bytes:0 (0.0 To δίκτυο πρέπει να είναι 10.0.1.0/255.255.255.0 με gateway to 10.0.1.1 αν και δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να παίζει και dhcp server από το pda. Αυτά πάνω κάτω. Βρήκα κι έναν άλλο τρόπο για να συνδεθείς, χρησιμοποιώντας το pda/τηλέφωνο σαν modem και δημιουργώντας dial-up account στον υπολογιστή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολικό είναι κάτι τέτοιο κι αν δουλεύει σωστά. http://blog.gwright.org.uk/articles/2006/11/22/using-a-windows-mobile-phone-to-connect-to-the-internet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.