Προς το περιεχόμενο

Vob σε h264

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ξεκινάω κατευθείαν. Έχω ripάρει ένα dvd με το dvd decrypter και έχω πάρει τα γνωστά vob, ifo και bup files. Πρόκειται για μια συναυλία. Αυτό τώρα θέλω να το μετατρέψω σε matroska video (έτσι λογικά θα έχω την καλύτερη ποιότητα). Θέλω να χρησιμοποιήσω λοιπόν για codek τον h264 και για ήχο να πάρω αυτούσιο αυτό που έχω ripάρει. Είναι 6κάναλος ac3. Έχω φάει μέρες και πολλές ώρες με πολλές δοκιμές για να προσπαθήσω να το κάνω αλλά no luck. Έχω δοκιμάσει ένα κάρο προγράμματα αλλά τίποτα. Διάβασα και τον οδηγό του parsifal για το megui αλλά ξεκινάει λάθος από την αρχή, αφού ripαρει τον ήχο σε 2κάναλο. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πού δυσκολεύτηκες με το Wiki άρθρο; Απλά:

• Θα αγνοήσεις την παρ.2-2β
  • Στην παρ.2-3, εκεί που κάνεις υπολογισμό bitrate, θα πρέπει ως bitrate του Audiotrack 1 να εισάγεις το bitrate που έχει το αρχείο AC3 που προέκυψε από την παρ.1-5
  • Στην παρ.3-4β, στο mkvmerge GUI θα κάνεις Add αυτό το αρχείο AC3, αντί για το MP4 που θα έπαιρνες με κατά γράμμα εφαρμογή του άρθρου

Αυτές είναι και οι μόνες αλλαγές για να κρατήσεις αυτούσιο τον ήχο του DVD.

Δημοσ.

Οπ, sorry parsifal. Τώρα το πρόσεξα καλύτερα ότι ο ήχος τελικά είναι αυτούσιος. Μου το έβγαζε έτσι

>VTS_01_1 T81 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.ac3

και νόμιζα πως έλεγε 2 channels αλλά λέει 3_2 channels. OK, συνεχίζω. Μάλλον θα σε ξαναχρειαστώ. :-)

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 01 : 55 : 50-----

Μόλις τέλειωσα. Πολλές φορές τον είχα δει τον οδηγό σου, αλλά μου φαινόταν πολύ δύσκολος και μπελαλίδικος τρόπος, γιατί χρησιμοποιούσα το AutoGK. Να που χρειάστηκε να κάνω ένα πιο καλό αντίγραφο και έπρεπε να πάω σε κάτι ποιοτικότερο (h264). Να σου πω ότι λίγο δυσκολεύτηκα αλλά αν τα πάρεις όλα τα βήματα με προσοχή, βγαίνει άκρη και δεν είναι πολύ δύσκολα. Τέλος να σου πω πως ανατρίχιασα από τις γνώσεις σου. Ειλικρινά συγχαρητήρια για τον οδηγό σου και σε ευχαριστώ πολύ.

Έκανα ένα αρχείο με τελικό μέγεθος 2100 mb και η εικόνα τολμώ να πω πως φαίνεται καλύτερα και απο το dvd, ίσως τα φίλτρα, τι να πω.

Μια τελευταία βοήθεια.

Το αρχικό dvd αρχείο, είχε μέσα εκτός από τη συναυλία και 3 κομμάτια εξτρά. Αυτά δεν είναι σε 6κάναλο αλλά 2κάναλο ήχο, τον οποίο έχω επίσης ripάρει όπως ακριβώς αναφερεις (είχες πει demuxe all). Όλη η συναυλία λοιπόν ακούγεται κανονικά, εκτός από τα κομμάτια που ήταν γραμμένα σε 2κάναλο ήχο. Αυτά δε παίζουν. Τώρα τι γίνεται. Τον έχω βάλει και τον 2κάναλο μέσα στο αρχείο που φτιάχνω με το mkvmerge, όταν τον επιλέγω ακούγονται όλα καλά και στη συναυλία και στα εξτρά, αλλά χαλάει η εικόνα. Δε παίζει τίποτα. Βγάζει πολύχρωμες γραμμές. Γιατί? Διορθώνεται?

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί λες και τί ρωτάς. Τα 3 έξτρα κομμάτια που αναφέρεις είναι διαφορετικά Titles στο DVD με δικό τους video stream; Ή εναλλακτικά audio tracks για την κυρίως ταινία;

Δημοσ.

Δε ξέρω να σου πω αν είναι διαφορετικά titles, αλλά η ταινία που ripαρα βγήκε ένα αρχείο κανονικά με αυτλα μέσα. Το έχει σαν συνέχεια της συναυλίας. Ξέρεις τι είδα τώρα? Μήπως φταίει ότι ο δεύτερος ήχος που βάζω είναι 224 kbits αντί 448 που ήταν ο πρώτος?

Δημοσ.

Μόνο αυτό έχω γιατί την έχω ripαρει πολύ παλιά. δε ξέρω άμα κάνει.

<a href=dvdth0.jpg' alt='dvdth0.jpg'>

και τελικά δε φταει το 224-448 γιατί μετέτρεψα το ac3 224 αρχείο σε 448 και μου κάνει τα ίδια.

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 02 : 42 : 27-----

Άκου και το άλλο. Δοκίμασα να βάλω μόνο τον 2κάναλο και παίζει ρολόι, άρα κάτι γίνεται όταν μπαίνουν και οι 2 ήχοι στο αρχείο. Σκέφτεσαι κάτι?

Δημοσ.

Αν το 2ο audio stream έχει ίδιο playtime με το 1ο, θα έπρεπε να παίζει κανονικά. Το Matroska container υποστηρίζει από την αρχή που δημιουργήθηκε πολλαπλά audio streams σε ένα αρχείο, δεν χρειάζεται "hacks" όπως στα AVI.

Ίσως έχει πρόβλημα το πρόγραμμα/codecs με τα οποία κάνεις αναπαραγωγή. Τσέκαρε εδώ: [[Video playback σε περιβάλλον Windows]].

Δημοσ.

Διορθώθηκε, με αρκετή τύχη. Έβαλα πρώτα το ένα αρχείο ήχου και έκανα demuxe και αφού τέλειωσε, μετά έβαλα το άλλο. Όλα τώρα παίζουν ρολόι. Ξανά σε ευχαριστώ parsifal. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...