Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DTS ήχο στο PC: Τι κάνω λάθος;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα ήχου Creative Gigaworks G550W. Το έχω συνδέσει με το audio output του motherboard (Asus Maximus Formula, HD Audio 7.1 ή 5.1 βέβαια), αλλά όταν βάζω ένα DVD με ήχο DTS, δυστυχώς δεν μπορώ να ακούσω τίποτα. Σημειωτέον ότι το DVD είναι δοκιμασμένο σε Home Cinema σύστημα και παίζει μια χαρά ο DTS ήχος του.

Το motherboard έχει και μια οπτική έξοδο, όχι όμως από τη κάρτα ήχου του αλλά σε άλλο σημείο. Δοκίμασα να συνδέσω οπτικό καλώδιο εκεί μήπως καταφέρω να ακούσω DTS ήχο από τη ταινία αλλά τίποτα. Μετά ανοίγοντας το case παρατήρησα ότι πίσω από την οπτική έξοδο υπάρχει ένα SPDIF Out connector το οποίο είναι φυσικά κενό, δεν έχει τίποτα πάνω. Μάλλον εκεί πρέπει να συνδέσω κάτι σκέφτομαι για να ακούσω DTS ίσως. Στο manual του motherboard λέει ότι το SPDIF Out του πρέπει να συνδεθεί με κάποια είσοδο που βρίσκεται πάνω (στο εσωτερικό προφανώς) HDMI κάρτας γραφικών. Αλλά η κάρτα γραφικών μου (MSI 9800 GX2) δεν έχει εσωτερικό connector για σύνδεση SPDIF (παρά μόνο μια σύνδεση για SLI και εξωτερικά για HDMI καλώδιο).

Επίσης σκέφτηκα μήπως το DVD-ROM/RW, στο οποίο βάζω το DVD με DTS για playback, θα πρέπει να έχει ένα καλωδιάκι SPDIF που να συνδέεται με το SPDIF Out του motherboard ώστε να μεταφέρει τον DTS ήχο από το DVD στο motherboard και από εκεί στην οπτική έξοδο και στο ηχοσύστημά μου (Creative G550W).

Αλλά μετά παρατηρώ ότι θα πρέπει να έχω κάποιο καλώδιο που να βγαίνει από 2 pin (DVD RW) και να πηγαίνει σε 3 pin (Motherboard). Υπάρχει κάτι τέτοιο στην αγορά;; Αν είναι αυτό η λύση θα το βρω εύκολα να το αγοράσω;

Γενικά μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε αν σκέφτομαι σωστά ώστε ίσως να ακούσω ήχο DTS από το PC μου;;; Ή όλα τα παραπάνω είναι λάθος και απλά θα πρέπει να βρω κάποιο software player (π.χ. Power DVD με τα κατάλληλα codecs) ώστε να μπορέσει να παίξει ήχο DTS;;

Αν είναι έτσι τότε προς τι η οπτική έξοδος του motherboard μου;;;;

Έχω μπερδευτεί! Αν γνωρίζετε τη λύση στο θέμα μου, please help!!! Θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστλω πολύ.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει απλά να πάρω άλλη κάρτα ήχου από αυτή που δίνεται μαζί με το motherboard;; Τότε όμως αυτή η οπτική έξοδος του motherboard πότε και σε τι χρησιμεύει;; Έχω μπερδευτεί... :-(

-----Προστέθηκε 26/9/2008 στις 02 : 03 : 14-----

Σε περίπτωση που πάω για αγορά άλλης κάρτας ήχου, ποιά από τις παρακάτω δύο προτείνετε:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540194

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601

Δημοσ.

μια χαρα εισαι για dts..

κατεβασε τα ac3 filter k ffdshow,k στις επιλογες dts τσεκαρε spidf

100% βγαζεις dts παντως,παλεψε το λιγο

Δημοσ.

το dvdr δεν εχει καμια σχεση,τον ηχο τον βγαζεις απ ευθειας απ την mother,optical η coaxial,εμενα βγαζει κ τα 2,κ χρησιμοποιω το coaxial(μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα απλο rca καλωδιο)

συνδεεις το οπτικο η το ομοαξωνικο καλωδιο στον ενυσχυτη σου,κ κατεβαζεις τους 2 codecs.

Δημοσ.

Φίλε μου καλημέρα και σε ευχαριστώ. Με τα 2 codecs που μου πρότεινες έλυσα εν' μέρει το πρόβλημά μου. Μπορώ και ακούω DTS ήχο από το PC μου! Αλλά μόνο από τις κανονικές εξόδους ήχου, όχι από την οπτική έξοδο.

Σε αυτό το σημείο μήπως θα πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στον media player που χρησιμοποιώ;; Με τα Power DVD, Windows Media Player και VLC που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής μόνο με το Power DVD έχω καταφέρει και έχω ήχο DTS από τις κανονικές εξόδους ήχου και (εννοείται) τίποτα από το οπτικό.

Έχεις να με συμβουλέψεις κάτι πάνω σε αυτό;;

Ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στα options του media player classic πάνε στα Options,external filters και κανε add το ac3 filter.

Στις ρυθμίσεις του ac3 filter φρόντισε να διαλέξεις τον τύπο των ηχείων σου (2+1,2+2 3+2 etc) και να τσεκάρεις το SPDIF.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...