Προς το περιεχόμενο

Απορίες για High Definition

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες σχετικά με high definition στις τηλεοράσεις και στις οθόνες των PC.

Καταρχήν θέλω να μάθω αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ανάλυση μιας οθόνης και στις πόσες γράμμες απεικονίζει?

π.χ. οι full hd οθόνες 1080 γραμμών απεικονίζουν αυτόν τον αριθμό μόνο στην ανάλυση των 1920x1200 και οι οθόνες 720 γραμμών σε 1680x1050 μόνο?

Τα έχω μπερδέψει λίγο. Η κάρτα γραφικών μου Gecube Radeon X 1650 Agp 8x έχω κοιτάξει στις ιδιότητες και κάπου γράφει για ''προσθήκη 1080 format'' μιλάω για την Samsung syncmaster 206BWσε περίπτωση που η οθόνη το υποστηρίζει. Αυτό τι σημαίνει?

Αυτές είναι οι απορίες που έχω για τα hd monitors.

Κάτι ακόμα ενδιαφέρομαι για αυτήν την οθόνη ---> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168577

Αν υπάρχει κάποιος οδηγός για το hd θα ήταν πολύ καλό.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ένα monitor LCD ή plasma, είτε μιλάμε για οθόνες PC/laptop είτε για τηλεοράσεις, απεικονίζει πάντα αριθμό γραμμών ίσο με την κάθετη διάσταση σε pixels της εγγενούς ανάλυσής της. Όταν προβάλλουν υλικό διαφορετικής ανάλυσης από την εγγενή μπορεί να συμβούν δύο πράγματα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις της συσκευής:

1. Scaling του σήματος εισόδου από τον ενσωματωμένο scaler της συσκευής, ώστε να έρθει στην εγγενή ανάλυσή της και να προβληθεί σε full screen

2. Αν το σήμα εισόδου είναι χαμηλότερης ανάλυσης από την εγγενή της συσκευής, προβολή του χωρίς scaling στην ορατή περιοχή που του αναλογεί, συνήθως με κεντράρισμά του, και με μαύρες ελλειματικές περιοχές πάνω-κάτω και/ή δεξιά-αριστερά

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Κατάλαβα τι παίζει πλέον με high definition.

Πείτε μου τι νομίζετε για αυτήν την οθόνη ---> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168577

Επίσης βρήκα και αυτήν

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1019198&HYOTHONESTVTUNER=%CE%9D%CE%B1%CE%B9&category=69978102&catalog=23

Το μόνο που έχει παραπάνω είναι η hdmi θύρα αλλά δεν έχω κάτι για να βάλω εκεί.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Να παρεις την lg. Εχω την samsung και εχω μεινει απογοητευμενος. (Πληρως)

Επειδή ψήνομαι και γω να πάρω την σαμσουγκ...πες μας σε παρακαλώ λίγες παράπανω πληροφορίες...που ακριβώς υστερεί ?

Δημοσ.
Ένα monitor LCD ή plasma, είτε μιλάμε για οθόνες PC/laptop είτε για τηλεοράσεις, απεικονίζει πάντα αριθμό γραμμών ίσο με την κάθετη διάσταση σε pixels της εγγενούς ανάλυσής της.

Συμπληρώνω: Πέρα από τον αριθμό των γραμμών σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος της σάρωσης τους. Πέπλεγμενη (interlaced) λέγεται η σάρωση μονών και ζυγών αριθμών ξεχωριστά (1η γραμμή, 3η γραμμή κ.ο.κ) και Προοδευτική (Progressive) λέγεται η σάρωση σε πλέγμα (1η γραμμή, 3η γραμμή οριζόντια, 2η, 4η κάθετα σχεδόν ταυτόχρονα)

"Καλύτερη" είναι η προοδευτική σάρωση και η μέγιστη ποιότητα εικόνας αποδίδεται από σήμα προοδευτικής σάρωσης 1080 γραμμών (1920χ1080p)

Τα σήματα υψηλής ευκρίνειας είναι 2: 1280χ720 (720p-HD redy) και 1920χ1080 (1080p Full HD)

Σε πάνελ μικρότερο των 46 ιντσών οι διαφορές μεταξύ HD redy και Full HD είναι αμειλητέες..

Τα παραπάνω HD σήματα απεικονίζονται σε φορμα 16:9. Υπολόγιζε μια πολυ μικρή παραμόρφωση σήματος σε οθόνες Η/Υ που απεικονίζουν φορμα 16:10

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές post μου.

Δημοσ.
Συμπληρώνω: Πέρα από τον αριθμό των γραμμών σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος της σάρωσης τους. Πέπλεγμενη (interlaced) λέγεται η σάρωση μονών και ζυγών αριθμών ξεχωριστά (1η γραμμή, 3η γραμμή κ.ο.κ) και Προοδευτική (Progressive) λέγεται η σάρωση σε πλέγμα (1η γραμμή, 3η γραμμή οριζόντια, 2η, 4η κάθετα σχεδόν ταυτόχρονα)

"Καλύτερη" είναι η προοδευτική σάρωση και η μέγιστη ποιότητα εικόνας αποδίδεται από σήμα προοδευτικής σάρωσης 1080 γραμμών (1920χ1080p)

Τα σήματα υψηλής ευκρίνειας είναι 2: 1280χ720 (720p-HD redy) και 1920χ1080 (1080p Full HD)

Σε πάνελ μικρότερο των 46 ιντσών οι διαφορές μεταξύ HD redy και Full HD είναι αμειλητέες..

Τα παραπάνω HD σήματα απεικονίζονται σε φορμα 16:9. Υπολόγιζε μια πολυ μικρή παραμόρφωση σήματος σε οθόνες Η/Υ που απεικονίζουν φορμα 16:10

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές post μου.

Πλακα μας κανεις αρχηγε και ζητας και συγνωμη ενω ειπες σε 10 γραμμες οτι δεν εχω καταλαβει διαβαζοντας 500...

Αψογος!!

Δημοσ.
Πλακα μας κανεις αρχηγε και ζητας και συγνωμη ενω ειπες σε 10 γραμμες οτι δεν εχω καταλαβει διαβαζοντας 500...

Αψογος!!

+1000000000

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, σαφως!

(αν και ποση διαρκεια ζωης θα εχει η μπαταρια με μεγαλη οθονη ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...