Προς το περιεχόμενο

Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

BossDoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ωστόσο όταν οι έλληνες άκμασαν, ας πούμε το 2000πχ, η Αίγυπτος ήταν ήδη στην παρακμή της. Παρακμή με την ένοια ότι έπαψε πια να οδηγεί τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα. Αν δεν υπήρχαν έλληνες, σίγουρα οι αιγύπτιοι ΔΕΝ θα ανακάλυπταν τη δημοκρατία το 500πχ

1)Διάβασε πάλι, δεν είπα ότι ανακάλυψαν τη δημοκρατία. Είπα ότι δεν θα την ανακαλυπταν ποτέ, ή πάρα πολύ αργότερα από τους έλληνες.

Μωρέ, εγώ κατάλαβα μια χαρά τι εννοείς. Απλά, θέλω να μου πεις πότε η Αίγυπτος είχε δημοκρατία. Με στοιχεία, ημερομηνίες κτλ

Διαφωνείς ότι ήταν θαυμάσιος πολιτισμός? Επιτυχημένος πολιτισμός είναι αυτός που μια μέρα θα μας πάει στους γαλαξίες και προς στιγμήν ο μόνος υποψήφιος είναι ο ελληνικός. Με αυτήν την ένοια λέω επιτυχημένος. Το ότι κάποιος πολιτισμός απέτυχε να προχωρήσει, δε σημαίνει ότι δεν προσέφερε ,ούτε ότι δεν ήταν σπουδαίος.

Προς το παρόν, οι μόνοι που στέλνουν αποστολές στο διάστημα είναι οι Αμερικανοί και δεν είμαι τόσο σίγουρος για τον πολιτισμό τους (τον ποιον; )

2)Αν θυμάμαι καλά, οι Κινέζοι μείνανε μείνει πολύ πίσω τεχνολογικά, ενώ ο δυτικός πολιτισμός, άμμεσο παιδί του ελληνικού, προχώρησε πολύ.....

Με ποιον τρόπο ο δυτικός πολιτισμός είναι άμεσο παιδί του ελληνικού, θες να μου εξηγήσεις;

3)Ο ελληνικός πολιτισμός ,οδηγεί μέχρι σήμερα!! Πες μου ότι διαφωνείς και σε αυτό!! Εκτός και αν στην ολυμπιάδα, στη βουλή, στο δικαστήριο, στο χημείο , στο ιατρείο, στη φιλοσοφική , ο τρόπος ζωής είναι βαβυλώνιος ή αιγυπτιακός!!!

Ώπα ώπα! Με μπερδεύεις! Μιλάμε για πολιτισμό ή για τρόπο ζωής; Αποφάσισε!Για ποιας χώρας δικαστήρια μιλάς; διότι τα αγγλικά από τα αμερικάνικα και τα ελληνικά διαφέρουν παρασάγγας. Όσον αφορά στους Ολυμπιακούς, αν έχεις την παραμικρή εντύπωση ότι το γλέντι της ντόπας που γίνεται κάθε 4 χρόνια έχει την παραμικρή σύνδεση με αυτό που ονειρεύτηκε ο αναβιωτής τους (για να μην σου πω με τους αρχαίους Ολυμπιακούς), I rest my case....

4)Δε λέω ότι είμαι ιστορικός, αλλά εσύ αγνοείς τα αυτονόητα!!!

no comment....

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Διαφωνώ εγώ. Μπορώ;

Πιστεύω πως ο κόσμος οφείλει τα πάντα στον αιγυπτιακό ή σινικό πολιτισμό. Αυτοί ανακάλυψαν το χαρτί που χωρίς αυτό δε θα είχαμε γνώσεις για τους αρχαίους Έλληνες.

Απλά προσπάθησα να βρω ένα επιχείρημα αντίστοιχα πετυχημένο...

edit:

Πώς πάει εκείνο με το facepalm;

Εγώ δεν είπα πως ο κόσμος οφείλει τα πάντα στους έλληνες. Είπα πως ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο μόνος από τους "παλιους" , ιδρυτικούς πολιτισμούς που ακόμα επιδρά τόσο πολύ στην ανρθωπότητα και η προσφορά του σε αυτή ήταν συνολικά καταλυτική όσο κανένας!

Δημοσ.
Εγώ δεν είπα πως ο κόσμος οφείλει τα πάντα στους έλληνες. Είπα πως ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο μόνος από τους "παλιους" , ιδρυτικούς πολιτισμούς που ακόμα επιδρά τόσο πολύ στην ανρθωπότητα και η προσφορά του σε αυτή ήταν συνολικά καταλυτική όσο κανένας!

Τι να πω,δεν καταλαβαίνω τι κόμπλεξ έχουν κάποια άτομα και δεν συφωνούν με το αυτονόητο και το ιστορικά ορθό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν Έλληνες που είναι υπέρ των σκοπίων.

Δεν τους νοιάζει το εθνικο συμφέρον που είναι και δικό τους?

Δημοσ.

οτι ναναι .... εδω ο κοσμος χάνεται και το νινι χτενιζετε και βαζει ζελε : " O μακεδονας Αλεξ".

Αιντε ξεκωλατε μάγκες έχουμε συγχρονα προβλήματα........

Δημοσ.
οτι ναναι .... εδω ο κοσμος χάνεται και το νινι χτενιζετε και βαζει ζελε : " O μακεδονας Αλεξ".

Τι να λες ρε μεγάλε.Προβλήματα υπάρχουν πολλά και σημαντικά, αναμφισβήτητα.

Το συγκεκριμένο δεν είναι ασήμαντο και αθώο όπως σου φαίνεται.

Για να ασχολείται η ελληνική εξωτερική πολιτική τόσα χρόνια με το θέμα και να έχει πάρει διεθνώς τόση έκταση θα είναι σημαντικό μάλλον.Εκτός αν εσύ ξέρεις καλύτερα από αυτά.

Δημοσ.

ρε γιατι το χαλάς ?

εβαλα κοκα κόλα και πατατάκια

Δημοσ.
Τι να λες ρε μεγάλε.Προβλήματα υπάρχουν πολλά και σημαντικά, αναμφισβήτητα.

Το συγκεκριμένο δεν είναι ασήμαντο και αθώο όπως σου φαίνεται.

Για να ασχολείται η ελληνική εξωτερική πολιτική τόσα χρόνια με το θέμα και να έχει πάρει διεθνώς τόση έκταση θα είναι σημαντικό μάλλον.Εκτός αν εσύ ξέρεις καλύτερα από αυτά.

δίκιο έχεις με το ότι είναι σημαντικό θέμα, φυσικά όμως δεν πρέπει να είναι υστερικό θέμα που γεννά γελοιότητες και μισαλλόδοξες ενέργειες (βλέπε συγκεντρώσεις στη θεσσαλονίκη με καρατζαφερικους ντυμένους στρατιώτες και φυσικά τα καραγκιοζιλίκια των άνωθεν γειτόνων)

αλλά το επιχείρημα που έβαλα σε bold δεν είναι και πολύ ισχυρό αν λάβεις υπόψη το πώς λειτουργεί η πολιτική γενικότερα

Δημοσ.
Τι να πω,δεν καταλαβαίνω τι κόμπλεξ έχουν κάποια άτομα και δεν συφωνούν με το αυτονόητο και το ιστορικά ορθό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν Έλληνες που είναι υπέρ των σκοπίων.

Δεν τους νοιάζει το εθνικο συμφέρον που είναι και δικό τους?

...ΗΡΘΕ

nuclear-bomb-badger.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...