jimarass Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Πέρα από όλα τα υπόλοιπα -που ανα τρίμηνο ανακυκλώνονται- αυτό μόνο εγώ το διάβασα;Τζιμάρα, είχατε και στο χωριό σου πολιτισμό. Άντε να στο κάνω λιανό: Από την άποψη του επιστήμονα, υπήρξαν πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν αξιοθαύμαστα, αλλά μετά από χρόνια, παρήκμασαν και απέτυχαν να πάνε στο επόμενο βήμα. Απλά χάθηκαν και όχι από κάποιο ανώτερο πολιτισμό. Ο μόνος που επέζησε , αλλά με πολύ μικρό ρυθμό ανάπτυξης ήταν ο Κινέζικος. Τώρα φαντάσου τον κάθε πολιτισμό σαν ένα πύραυλο που προσπαθεί να υπερνικήσει το πεδίο βαρύτητας της γης ώστε να εξέλθει στο διάστημα και να περάσει στο επόμενο βήμα. Ο Ελληνικός είναι ο μόνος που το κατάφερε και πέρασε στο επόμενο βήμα και μας έφερε στο σήμερα.
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ρουκέτες είναι τζιμάρα, όχι πύραυλοι. λολ Απο την εποχη των Βυζαντινων χρονων ζουσαν στην περιοχη της σημερινης Ελλαδας Ελληνες, Βυζαντινοι, Σλαβοι (Σερβοι-Βουλγαροι), Αλβανοι. Με τους Βαλκανικους πολεμους κυριως αλλά και το Β'παγκοσμιο αρχισαν να γινονται ανακαταταξεις και μεταναστευσεις. Καποιοι που μιλουσαν ελληνικα και ζουσαν στο Μοναστηρι π.χ. ηρθαν στην Ελλαδα καποιοι που μιλουσαν Σλαβικα εφυγαν απο την Ελλαδα. Καποιοι Ελληνες να μιλουσαν Σλαβικα και να προτιμησαν να μεινουν ή να πανε στην περιοχη των Σκοπιων και καποιοι Σλαβοι και Ελληνες που μιλουσαν Ελληνικα ηρθαν στην Ελλαδα. ΟΚ, το έχω. Το "περιοχή της σημερινής Ελλάδας" ήθελα να επιβεβαιώσω πως εννοούσες. * Εγω το βλεπω σαν κληρονομικο δικαιωμα παντως αφου και οι ιδιοι οι Αρχαιοι δεχονταν πως Ελληνας ειναι οποιοις φερει την Ελληνικη παιδεια. Μμμ. Διαφωνούμε. No big deal. =ρ
Lighter122 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Please repeat, δε σε βρίσκω!! Ω μα αυτο ειναι πολυ απλο... Οταν τον πολεμο τον ξεκινησε καποιος για να κατακτησει (ή οπως λενε καποιοι να εκπολιτισει) εναν αλλο λαο... Και μπορει ο απλος στρατιωτης να μην θεωρειται φονιας προφανως, αλλα ο ηγετης που τον αναγκασε να σκοτωσει, σιγουρα μπορει να θεωρηθει σφαγεας... Οσο για τις εποχες, δεν ειναι τυχαιο που λεμε οτι η ιστορια επαναλαμβανεται, οτι πρεπει να μαθαινουμε απο τα λαθη του παρελθοντος κτλ κτλ.. ............
wizzy Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Άντε να στο κάνω λιανό:Από την άποψη του επιστήμονα, υπήρξαν πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν αξιοθαύμαστα, αλλά μετά από χρόνια, παρήκμασαν και απέτυχαν να πάνε στο επόμενο βήμα. Απλά χάθηκαν και όχι από κάποιο ανώτερο πολιτισμό. Ο μόνος που επέζησε , αλλά με πολύ μικρό ρυθμό ανάπτυξης ήταν ο Κινέζικος. Τώρα φαντάσου τον κάθε πολιτισμό σαν ένα πύραυλο που προσπαθεί να υπερνικήσει το πεδίο βαρύτητας της γης ώστε να εξέλθει στο διάστημα και να περάσει στο επόμενο βήμα. Ο Ελληνικός είναι ο μόνος που το κατάφερε και πέρασε στο επόμενο βήμα και μας έφερε στο σήμερα. είπα να απέχω, αλλά δεν άντεξα.... jimarass, διαβάζεις αυτά που γράφεις πριν τα κάνεις post; Να θεωρήσουμε ότι ένας πολιτισμός "πέρασε στο επόμενο βήμα και μας έφερε στο σήμερα" αν υπάρχουν απτά δείγματα αυτού; ΟΚ, ας το θεωρήσουμε. Να σε θυμίσω τότε ότι το χαρτονόμισμα που κρατάς στα χέρια σου είναι εφεύρεση των Κινέζων έτσι (click); Το Σινικό Τείχος; Σου λέει κάτι; Άρα, ναι, σωστά, ο κινεζικός πολιτισμός δεν επέζησε. Μάλιστα. Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν αποτυχημένος. Μάλιστα. Οι πυραμίδες, ας πούμε, φτιάχτηκαν με τουβλάκια lego, οπότε δεν μετράνε. Ούτε ότι άρχισαν να εξελίσσονται τον καιρό που τα φύλα των Δωριέων που κατέβηκαν στη σημερινή Ελλάδα ήταν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν μπανάνες (δεν θα κάνω quote από τη wikipedia, βρες τα μόνος σου). Ευτυχώς που δεν μας είπες ότι επειδή οι Μάγιας, οι Ίνκας και οι Αζτέκοι εξολοθρέφθηκαν από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλλους είναι αποτυχημένοι πολιτισμοί. Ρε παιδιά, κλειδώστε το, δεν μπορώ να διαβάζω άλλα κουραφέξαλα.... Έγινε και Άλεξ.Σε λίγο θα τον φωνάζουμε Άλ. Bundy;
Garnele Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Persians - can't live with them...can't kill them
jimarass Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 1)Να θεωρήσουμε ότι ένας πολιτισμός "πέρασε στο επόμενο βήμα και μας έφερε στο σήμερα" αν υπάρχουν απτά δείγματα αυτού; ΟΚ, ας το θεωρήσουμε. Να σε θυμίσω τότε ότι το χαρτονόμισμα που κρατάς στα χέρια σου είναι εφεύρεση των Κινέζων έτσι (click); Το Σινικό Τείχος; Σου λέει κάτι; Άρα, ναι, σωστά, ο κινεζικός πολιτισμός δεν επέζησε. Μάλιστα. 2)Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν αποτυχημένος. Μάλιστα. Οι πυραμίδες, ας πούμε, φτιάχτηκαν με τουβλάκια lego, οπότε δεν μετράνε. Ούτε ότι άρχισαν να εξελίσσονται τον καιρό που τα φύλα των Δωριέων που κατέβηκαν στη σημερινή Ελλάδα ήταν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν μπανάνες (δεν θα κάνω quote από τη wikipedia, βρες τα μόνος σου). 3)Ευτυχώς που δεν μας είπες ότι επειδή οι Μάγιας, οι Ίνκας και οι Αζτέκοι εξολοθρέφθηκαν από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλλους είναι αποτυχημένοι πολιτισμοί. 4)Ρε παιδιά, κλειδώστε το, δεν μπορώ να διαβάζω άλλα κουραφέξαλα.... Bundy; 1)Όχι , απτά δέιγματα έχεις και από δεινόσαυρους. Αν διάβαζες καλύτερα πριν πετάξεις την ....., θα έβλεπες πως ξεχώρισα τους κινέζουν , απλά επισύμανα πως εξελίσονταν πολύ αργά, για αυτό και τους προσπεράσαμε 2)Εϊπα ότι έφταξαν θαυμάσιο πολιτισμό, από τον οποίο έχουμε πάρει και στοιχεία. Ωστόσο όταν οι έλληνες άκμασαν, ας πούμε το 2000πχ, η Αίγυπτος ήταν ήδη στην παρακμή της. Παρακμή με την ένοια ότι έπαψε πια να οδηγεί τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα. Αν δεν υπήρχαν έλληνες, σίγουρα οι αιγύπτιοι ΔΕΝ θα ανακάλυπταν τη δημοκρατία το 500πχ, ούτε τη θεωρία του χάους. Έδωσαν ότι είχαν και η απόδειξη είναι οι πειραμίδες, που αν τους ρωτούσες το 500πχ πως τις φτάξανε, δεν θα ξέρανε!!! Μιλάμε για πολιτισμό του 4000πχ. 3)Αποτυχημένος δεν είναι ένας πολιτισμός που δεν προσέφερε. Είναι ένας που σταματά δια παντός να οδηγεί τις εξελίξεις. ΊΣως χρησιμοποίησα υποτιμητική λέξη. ΚΑλά πήγαν τα παλικάρια, αλλά μέχρι εκεί. Του ξεπέρασε η ιστορία, όπως οι δεινόσαυροι ένα πράγμα!!! 4)........Μπορείς να αρχίσεις διαβάζοντας ιστορία........ Κανένας πολιτισμός/λαός δεν είναι αυτοδημιουργητος, όλοι καταλήγουμε κάπου στην αφρική πουπρωτοξεκίνησε ο άνθρωπος. Ωστόσο οι κοινωνίες που δημιουργήθηκαν είχαν κατά καιρούς διαφορές, και κάποιες επιβίωσαν για πολύ, άλλες για λίγο, όλες προσέφεραν. Αλλά πως να το κάνουμε, αν δεν ήταν η έλληνες, σήμερα δεν θα οργώναμε στον ΑΡΗ. Χωρίς τους ινκας , του κινέζους και πιθανώς και τους αιγυπτίους θα το κάναμε. Οι έλληνες κληρονόμησαν γνώση και εμεπιρίες από ΠΙΟ αρχαίους λαούς. Τώρα αυτά τα λέω χονδρικά, αλλά you can get the point.....
antonl Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 [...]3)Αποτυχημένος δεν είναι ένας πολιτισμός που δεν προσέφερε. Είναι ένας που σταματά δια παντός να οδηγεί τις εξελίξεις. [...] Αποτυχημένος είναι σίγουρα ο ορισμός που δίνεις για τους "αποτυχημένους" πολιτισμούς. Κανείς δεν "οδηγεί δια παντός" τις εξελίξεις. Με λίγα λόγια μέσα στο τσουβάλι με τους αποτυχημένους έχεις βάλει όλους όσους έχουν υπάρξει ποτέ στην Γη. Ναι ξέρω είμαστε μίλια μακρυά από το (λήξαν) θέμα.
Lucifer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αν δεν υπήρχαν έλληνες, σίγουρα οι αιγύπτιοι ΔΕΝ θα ανακάλυπταν τη δημοκρατία το 500πχ, ούτε τη θεωρία του χάους. Έδωσαν ότι είχαν και η απόδειξη είναι οι πειραμίδες, που αν τους ρωτούσες το 500πχ πως τις φτάξανε, δεν θα ξέρανε!!! The end complete.
ellilili Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ το είδα πρίν λίγες μέρες και το έκανα forward σε όλες τις επαφές μου. Επίσης έγραψα μειλ διαμαρτυρίας στο κανάλι.:mad::mad:
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 συγχαρητηρια για το τοπικ! μπορει να μιλαμε ελληνικα αλλα σιγουρα δε γραφουμε ελληνικα. lucifer for president!
DIMITRISG Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 δεν μπορω θα κανω εμετο με αυτο το τηλεπαιχνιδι Λυστε μου μια απορια: Γιατι δεν κανουν μήνυση τα Σκόπια στους Iron Maiden ; και ακόμα καλύτερα αν υπάρχει τετοια παραπληροφόρηση και οι υπευθυνοι του τηλεπαιχνιδιου βρηκαν στοιχεια οτι ο Μ.Αλέξανδρος ηταν Σκοπιανός, γιατι οι Maiden γραφουν αυτα στους στοιχους ; Μηπως εχει απαγορευτει να κυκλοφορει το τραγούδι στα σκόπια; "My son ask for thyself another Kingdom, for that which I leave is too small for thee" (King Philip of Macedonia - 339 B.C.) Near to the east In a part of ancient Greece In an ancient land called Macedonia Was born a son To Philip of Macedon The legend his name was Alexander http://www.ironmaiden.com/discography/audio/sit/Alexander the Great.asf
wizzy Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 [...]διότι όλοι οι άλλοι λαοί, είτε ήταν αποτυχημένες προσπάθειες πολιτισμού (πχ Αίγυπτος) 2)Είπα ότι έφταξαν θαυμάσιο πολιτισμό, από τον οποίο έχουμε πάρει και στοιχεία. Ωστόσο όταν οι έλληνες άκμασαν, ας πούμε το 2000πχ, η Αίγυπτος ήταν ήδη στην παρακμή της. Παρακμή με την ένοια ότι έπαψε πια να οδηγεί τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα. Αν δεν υπήρχαν έλληνες, σίγουρα οι αιγύπτιοι ΔΕΝ θα ανακάλυπταν τη δημοκρατία το 500πχ, ούτε τη θεωρία του χάους. Έδωσαν ότι είχαν και η απόδειξη είναι οι πειραμίδες, που αν τους ρωτούσες το 500πχ πως τις φτάξανε, δεν θα ξέρανε!!! Μιλάμε για πολιτισμό του 4000πχ. Από πότε το "αποτυχημένος" εξισώνεται με το "θαυμάσιος"; Αν σε ρωτήσουν σήμερα πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας θα παρουσιάσεις την απάντησή σου στο AutoCAD; Ανακάλυψαν οι Αιγύπτιοι την δημοκρατία; Έλα! Πότε έγινε αυτό; είτε απλά βάρβαροι-εχθροί της ανθρώπινης εξέλιξης. Μάλιστα. Πας μη Έλλην, βάρβαρος. Ωραία. Τέλεια. Καταπληκτικά. Τι να πω άλλο.... 1)Όχι , απτά δέιγματα έχεις και από δεινόσαυρους. Αν διάβαζες καλύτερα πριν πετάξεις την ....., θα έβλεπες πως ξεχώρισα τους κινέζουν , απλά επισύμανα πως εξελίσονταν πολύ αργά, για αυτό και τους προσπεράσαμε Τι ακριβώς εννοείς "εξελίσσόντουσαν πολύ αργά"; Πώς ακριβώς τους ξεπεράσαμε και πότε έγινε αυτό; 3)Αποτυχημένος δεν είναι ένας πολιτισμός που δεν προσέφερε. Είναι ένας που σταματά δια παντός να οδηγεί τις εξελίξεις. ΊΣως χρησιμοποίησα υποτιμητική λέξη. Καλά πήγαν τα παλικάρια, αλλά μέχρι εκεί. Του ξεπέρασε η ιστορία, όπως οι δεινόσαυροι ένα πράγμα!!! Θύμισέ μου την τελευταία φορά που ο Ελληνικός πολιτισμός οδήγησε τις εξελίξεις. Να στο κάνω πιο εύκολο: Πες μου ποιος πολιτισμός οδηγεί τις εξελίξεις της ανθρωπότητας εσαεί. Με παραδείγματα παρακαλώ. 4)........Μπορείς να αρχίσεις διαβάζοντας ιστορία........ Ευτυχώς που μου προτείνεις να διαβάσω ιστορία, διότι αν περίμενα να μάθω από σένα... Κανένας πολιτισμός/λαός δεν είναι αυτοδημιουργητος, όλοι καταλήγουμε κάπου στην αφρική πουπρωτοξεκίνησε ο άνθρωπος. Ωστόσο οι κοινωνίες που δημιουργήθηκαν είχαν κατά καιρούς διαφορές, και κάποιες επιβίωσαν για πολύ, άλλες για λίγο, όλες προσέφεραν. Αλλά πως να το κάνουμε, αν δεν ήταν η έλληνες, σήμερα δεν θα οργώναμε στον ΑΡΗ. Χωρίς τους ινκας , του κινέζους και πιθανώς και τους αιγυπτίους θα το κάναμε. Οι έλληνες κληρονόμησαν γνώση και εμεπιρίες από ΠΙΟ αρχαίους λαούς. Τώρα αυτά τα λέω χονδρικά, αλλά you can get the point..... Τέλος, θέλω να μου πεις τι σχέση έχουν οι Αζτέκοι, οι Ίνκας, οι Κινέζοι με τους Έλληνες και πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες δεν θα φτάναμε στον Άρη, ενώ αν έλειπαν αυτοί, μικρό το κακό; Μήπως επειδή οι γνώσεις τους περί αστρονομίας ήταν τεράστιες; Edit: DIMITRISG: Up The Irons!
jimarass Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 1)Από πότε το "αποτυχημένος" εξισώνεται με το "θαυμάσιος"; Αν σε ρωτήσουν σήμερα πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας θα παρουσιάσεις την απάντησή σου στο AutoCAD; Ανακάλυψαν οι Αιγύπτιοι την δημοκρατία; Έλα! Πότε έγινε αυτό; 2)Τι ακριβώς εννοείς "εξελίσσόντουσαν πολύ αργά"; Πώς ακριβώς τους ξεπεράσαμε και πότε έγινε αυτό; 3)Θύμισέ μου την τελευταία φορά που ο Ελληνικός πολιτισμός οδήγησε τις εξελίξεις. Να στο κάνω πιο εύκολο: Πες μου ποιος πολιτισμός οδηγεί τις εξελίξεις της ανθρωπότητας εσαεί. Με παραδείγματα παρακαλώ. 4)Ευτυχώς που μου προτείνεις να διαβάσω ιστορία, διότι αν περίμενα να μάθω από σένα... 5)Τέλος, θέλω να μου πεις τι σχέση έχουν οι Αζτέκοι, οι Ίνκας, οι Κινέζοι με τους Έλληνες και πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες δεν θα φτάναμε στον Άρη, ενώ αν έλειπαν αυτοί, μικρό το κακό; Μήπως επειδή οι γνώσεις τους περί αστρονομίας ήταν τεράστιες; Edit: DIMITRISG: Up The Irons! 1)Διάβασε πάλι, δεν είπα ότι ανακάλυψαν τη δημοκρατία. Είπα ότι δεν θα την ανακαλυπταν ποτέ, ή πάρα πολύ αργότερα από τους έλληνες. Διαφωνείς ότι ήταν θαυμάσιος πολιτισμός? Επιτυχημένοςπολιτισμός είναι αυτός που μια μέρα θα μας πάει στους γαλαξίες και προς στιγμήν ο μόνος υποψήφιος είναι ο ελληνικός. ΜΕ αυτήν την ένοια λέω επιτυχημένος. Το ότι κάποιος πολιτισμός απέτυχε να προχωρήσει, δε σημαίνει ότι δεν προσέφερε ,ούτε ότι δεν ήταν σπουδαίος. 2)Αν θυμάμαι καλά, οι Κινέζοι μείνανε μείνει πολύ πίσω τεχνολογικά, ενώ ο δυτικός πολιτισμός, άμμεσο παιδί του ελληνικού, προχώρησε πολύ..... 3)Ο ελληνικός πολιτισμός ,οδηγεί μέχρι σήμερα!! Πες μου ότι διαφωνείς και σε αυτό!! Εκτός και αν στην ολυμπιάδα, στη βουλή, στο δικαστήριο, στο χημείο , στο ιατρείο, στη φιλοσοφική , ο τρόπος ζωής είναι βαβυλώνιος ή αιγυπτιακός!!! 4)Δε λέω ότι είμαι ιστορικός, αλλά εσύ αγνοείς τα αυτονόητα!!! -----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 10 : 18 : 25----- Αποτυχημένος είναι σίγουρα ο ορισμός που δίνεις για τους "αποτυχημένους" πολιτισμούς. Κανείς δεν "οδηγεί δια παντός" τις εξελίξεις. Με λίγα λόγια μέσα στο τσουβάλι με τους αποτυχημένους έχεις βάλει όλους όσους έχουν υπάρξει ποτέ στην Γη. Ναι ξέρω είμαστε μίλια μακρυά από το (λήξαν) θέμα. "Αποτυχημένος" ίσως είναι λάθος ο όρος που διάλεξα. Αλλά ο ελληνικός οδηγεί ακόμα και σήμερα τις εξελίξεις Από wiki: Greece is the birthplace of democracy,Western philosophy, the Olympic Games, Western literature and historiography, political science, major scientific and mathematical principles, and Western drama including both tragedy and comedy. Εδώ μιλάει για birthplace. Τώρα σε επιστήμες όπως πχ αστρονομία που λέει και ο φίλος πιο πάνω, οι ανατολικοί λαοί και πχ οι Ινκας είχαν και αυτοί γνώσεις, αλλά ακόμα και εκεί οι έλληνες πρωτοπόρησαν πχ με την ανακάλυψη από τον Αρίσταρχο, του ηλιοκεντρικού συστήματος!! Εμπρός όλοι στο δημοτικό πάλι!!!
antonl Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 [...]3)Ο ελληνικός πολιτισμός ,οδηγεί μέχρι σήμερα!! Πες μου ότι διαφωνείς και σε αυτό!! Εκτός και αν στην ολυμπιάδα, στη βουλή, στο δικαστήριο, στο χημείο , στο ιατρείο, στη φιλοσοφική , ο τρόπος ζωής είναι βαβυλώνιος ή αιγυπτιακός!!! [...] Διαφωνώ εγώ. Μπορώ; Πιστεύω πως ο κόσμος οφείλει τα πάντα στον αιγυπτιακό ή σινικό πολιτισμό. Αυτοί ανακάλυψαν το χαρτί που χωρίς αυτό δε θα είχαμε γνώσεις για τους αρχαίους Έλληνες. Απλά προσπάθησα να βρω ένα επιχείρημα αντίστοιχα πετυχημένο... edit: Πώς πάει εκείνο με το facepalm;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.