Προς το περιεχόμενο

Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

BossDoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και δε θα ήταν απλά υπέροχο αυτό; Γιατί αν υπάρχει ένας πολιτισμός άξιος θαυμασμού, αυτός είναι ο ανατολικός. Άτιμε Αλέξανδρε...

ΥΓ. Αν και ο λόγος που δεν επικράτησε η Ανατολή ήταν η ανακάλυψη της Αμερικής, που ήταν απλά κωλοφαρδία.

Εννοείς αυτόν που όλοι ήταν δούλοι και ο Βασιλειά σκότωνε για πλάκα? ΄Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα? Ποιος ανατολικός πολιτισμός?? Αυτός του Ξέρξη εννοείς?

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ζητούσε δόξα και τιμή. Και΄δόξα δεν έχεις με το να σκοτώνεις αμάχους.

Ετσι λοιπον αποφασισε να σκοτωσει τους μαχωμενους που υπερασπιζονταν τα εδαφη τους.:lol:

Δημοσ.

Βλέπουν το δέντρο μερικοί και χάνουν το δάσος.

Έχοντας καλές προθέσεις, καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα.

Κανείς δε λέει πως οι σφαγές και οι πόλεμοι είναι κάτι το θετικό

ή κάτι το οποίο θα έπρεπε να το επικροτούμε.

Αλλά δεν μπορείς να κρίνεις τον Μ. Αλέξανδρο με σημερινά δεδομένα.

Για την εποχή του, ήταν μια μοναδική προσωπικότητα που άλλαξε τα

παγκόσμια δεδομένα και τελικά, τα άλλαξε προς το καλύτερο.

Δεν ήταν ένας ακόμα σφαγέας τύπου Genkis Khan, "ό,τι κινείται, εκτελείται".

Το ότι πρόσφερε πολιτισμό δεν είναι κάτι που το λέμε για να περάσει η ώρα.

Βαρβαρικές φυλές εκείνης της εποχής πώς θα έπρεπε δηλαδή να τις εκπολιτίσει;

Να κάτσει στο τραπέζι με τον φύλαρχο και να τον πείσει με λογικά επιχειρήματα,

αφού πάρει πρώτα την άδεια από τον ΟΗΕ;

Η διαφορά με έναν σφαγέα, είναι το τι σκοπό είχε.

Σκοπός του δεν ήταν το αίμα και ο πανικός.

Το να λέμε σήμερα "α, βίαιος όμως και αυτός,σφαγέας,να τα λέμε αυτά!"

είναι τελείως υποκριτικό. Εδώ ακόμα και σήμερα δεν γίνεται να μην υπάρχει στρατός,

τότε ήταν ή σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν.

Το δεύτερο που δεν έχουν καταλάβει πολλοί, είναι πως δεν τα βάζουμε με τους Σκοπιανούς γιατί θέλουμε να είμαστε εμείς οι μάγκες οι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου.

Δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουνε μεταξύ τους, δεν θα μας ενδιέφερε καθόλου.

Το θέμα είναι να μην δημιουργηθεί κράτος "Μακεδονία", όχι γιατί θα μας κλέψει την

αίγλη του παρελθόντος, αλλά γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στα Βαλκάνια ΣΗΜΕΡΑ. Γι' αυτό και οι Αμερικανοί είναι μάγκες και υποστηρίζουν τα Σκόπια, γιατί με ένα τέτοιο κράτος μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν την έκρηξη στα Βαλκάνια και να έρθουν να χώσουν την μύτη τους.

Είναι αφελείς αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι το μικρό μέγεθος της FYROM την καθιστά ακίνδυνη. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει μέσα από τα ισχυρά κράτη, όταν κάποιοι θα αρχίσουν ν' αντιλαμβάνονται τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Όταν κάποιος, που σήμερα αισθάνεται Μακεδόνας και απλά διαφοροποιεί τον εαυτό του σε σχέση με τον Θεσσαλό ή τον Ηπειρώτη, θα δημιουργήσει πρόβλημα, όταν αρχίσει αυτό να το αντιλαμβάνεται ως εθνική του ταυτότητα που τον διαφοροποιεί από τους Έλληνες.

Πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν υπάρχει μια Δημοκρατία της Μακεδονίας, η οποία υποτίθεται ότι θα αντιπροσωπεύει τους ελεύθερους Μακεδόνες. Η ύπαρξή της μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να διαλύσει ολόκληρα κράτη. Τι θα πει υπό κάποιες συνθήκες; Το εξής απλό: Τη θέληση των ιμπεριαλιστών.

Με τα χρήματά τους θα διατηρούν αυτά τα κράτη πάντα στο επίπεδο που θα ευνοεί τον εκβιασμό τους. Βάζεις έναν Βούλγαρο να σκοτώσει έναν "Μακεδόνα" της Βουλγαρίας και η Βουλγαρία μπορεί να πάθει "εγκεφαλικό". Βάζεις έναν Έλληνα προσφυγικής καταγωγής να σκοτώσει έναν "Μακεδόνα" και το ίδιο "εγκεφαλικό" παθαίνει και η Ελλάδα. Οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι πολύ εύθραυστες, γιατί λειτουργούν στα όρια της ισορροπίας.

Αυτό είναι το σημαντικό πρόβλημα και όχι ποιοι είναι οι απόγονοι του Μ.Αλέξανδρου και άρα και πιο μάγκες.Το θέμα είναι ΣΗΜΕΡΑ να μην γίνει κανά μπαμ και τρέχουμε. Και με τη δημιουργία τέτοιου κράτους, πλέον τα πάντα είναι πιθανά.

Δημοσ.
Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα αλλά από τη στιγμη που ολοι εχουν κανει σφαγες καλο θα ηταν να τους ακολουθει ειτε ολους το σφαγεας ειτε κανεναν (οχι να βαπτιζουμε σφαγεα επιλεκτικα οποιον θελουμε).

Οσοι σφαζουνε ειναι σφαγεις. Ειτε σφαξανε για επεκτατικους λογους, ειτε για θρησκευτικους, ειτε για πολιτικους και ασχετα με το αν εμεις εχουμε την πολιτικη ή θρησκευτικη πεποιθηση που ακολουθει τον σφαγεα, δεν αναιρειται η ιδιοτητα του.

Τουλαχιστον αυτο λεει η λογικη μου. Εγω οσους σφαξανε τους θεωρω σφαγεις. Αν αναφερεσαι σε διθυραμβους ιστορικων βιβλιων για καποιους απο αυτους, τοτε όντως υπαρχουν αλλα δεν σημαινει οτι τους ασπαζομαι εγω, εσυ και ο καθενας. Άλλωστε το μεγαλυτερο κομματι της ιστοριας ειναι αποδεδειγμενα υποκειμενικο και εξαρταται καθε φορα απο την πηγη που το εγραψε. Σκεψου οτι ακομα και για γεγονοτα που συμβαινουν σημερα και τα βλεπεις με τα ματια σου εσυ ο ιδιος, βλεπεις πολλες να αποτυπωνονται σε γραπτα τελείως διαφορετικα απότι εγιναν γιατι για παραδειγμα υπαρχει πολιτικη σκοπιμοτητα. Αυτα τα γραπτα θα καταληξουν σε 100 χρονια στα χερια καποιον που θα τα επικαλουνται για να αποδειξουν διαφορα. Η διαστρεβλωση της ιστοριας δυστυχως ειναι τετοια που προσωπικα αν κατι δεν το εχω δει με τα ματια μου και θελω οπωσδηποτε να μαθω κατι γιάυτο, κοιταω να βρω οσο το δυνατον περισσοτερες πηγες γινεται....

Εν πασει περιπτωσει....

Δημοσ.
Ειναι σαφες οτι δεν υπάρχει απευθειας απογονος Αρχαιου Ελληνα/Μακεδονα... αλλά σε ποια περιπτωση νομιμοποιούνται οι σκοπιανοι να οικιοποιθουν την ιστορια της Αρχαιας Μακεδονιας; Απο τη στιγμη μαλιστα που δεν κατοικουν στο ιδιο γεωγραφικο χώρο, ουτε η γλωσσα τους εχει κοινη καταγωγη με τη γλώσσα που ηταν κυριαρχη τοτε.

Δεχομαι οτι ενα 10% Σκοπιανων κατοικουσαν στην Ελλαδα (με βαση τα σημερινα συνορα), το κρατος των Σκοπιων ομως αποτελειται απο ενα μεγαλο ποσοστο Σλαβων (οχι ΕλληνοΣλαβων) και ενα επισης μεγαλο ποσοστο Αλβανόφωνων ειναι και αυτοι Μακεδονες; απευθειας απογονοι του Φιλιππου;

Αν καποιος εχει το νομιμο δικαιωμα να οικιοποιηθει τον ΑρχαιοΕλληνικο πολιτισμο ειναι οι Ελληνες λογω κοινης καταγωγης της γλωσσας.

Αλλωστε και οι Αιγυπτιοι οικιοποιουνται τον ΑρχαιοΑιγυπτιακο πολιτισμο αλλά δεν εχουν καμια σχεση μαζι του.

Εξήγησέ μου λίγο αν θες τα μπολντ, δεν έπιασα τι ακριβώς θες να πεις και για πότε.

Σε γενικές γραμμές, δεν πιστεύω στο δικαίωμα κανενός να οικειοποιηθεί τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Ούτε των Φυρομέζων, ούτε των Ελλήνων, ούτε των Περουβιανών. Όταν μιλάμε για διεθνή πολιτική, δε μιλάμε για δίκαιο, μιλάμε για συμφέρον. Θυμάμαι τη γκαρνέλε να μου λέει κάποτε για το πως ονομάστηκε η χώρα Ελλάδα μετά το 1821 και μου έμεινε μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει: "στην τελική, είναι ποιος θα προλάβει το copyright προς όφελός του". Αυτό ακριβώς παίζει εδώ, συμφέρον, δίκαιο δεν έχουμε. Το ότι μιλάμε Ελληνικά και έχουμε και εμείς ένα κομμάτι της παλιάς Μακεδονίας, δε μας δίνει δίκιο, μας δίνει αβαντάζ.

Ποιος το εγραψε αυτό το χαριτωμένο; Απο περιεργεια ρωταω.

Ο Bertrand Russel.

Δημοσ.
αποτυχημένες προσπάθειες πολιτισμού (πχ Αίγυπτος)

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα -που ανα τρίμηνο ανακυκλώνονται- αυτό μόνο εγώ το διάβασα;

Τζιμάρα, είχατε και στο χωριό σου πολιτισμό.

Δημοσ.
Πέρα από όλα τα υπόλοιπα -που ανα τρίμηνο ανακυκλώνονται- αυτό μόνο εγώ το διάβασα;

Τζιμάρα, είχατε και στο χωριό σου πολιτισμό.

Η αληθεια ειναι οτι δεν το ειδα αυτο...:confused:

Μπορει να ηταν μηχανισμος αμυνας βεβαια και να σβηστηκε κατ'ευθειαν μολις το ειδα, για να προφυλαχτουν τα οποια εγκεφαλικα κυταρα μου εχουν απομεινει :lol:

Δημοσ.
Οσοι σφαζουνε ειναι σφαγεις. Ειτε σφαξανε για επεκτατικους λογους, ειτε για θρησκευτικους, ειτε για πολιτικους και ασχετα με το αν εμεις εχουμε την πολιτικη ή θρησκευτικη πεποιθηση που ακολουθει τον σφαγεα, δεν αναιρειται η ιδιοτητα του.

Τουλαχιστον αυτο λεει η λογικη μου. Εγω οσους σφαξανε τους θεωρω σφαγεις.QUOTE]

Αν κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα έχεις δίκιο. Αλλά πως θα σου φαινόταν αν εσένα σε κρίνανε οι λαοί του 50000 ΜΧ με τα δικά τους. Για αυτούς εσύ που σκοτώνεις το μυργμίγγι, που μολύνεις με τα σκουπίδια σου , που αγοράζεις γούνες , μπορεί να θεωρείσαι καταστροφέα πλανητών, χειρότερος από τον Αλεξ. Πως σου φαίνεται αυτο??

Δημοσ.
[...]Να διαδόσει αυτό που παθολογικά αγαπουσε, το πνεύμα/τιμή της ηλιάδας και του αριστοτέλη σε όλους.

Αυτό που παθολογικά αγαπούσε ο Αλέξανδρος ήταν να σφάζει κόσμο. Πολεμοχαρής ήταν, μια αρχαία εκδοχή του George W. Bush. Και έτσι τον βλέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος πλην των Ελλήνων.

Δε μου πες, οι Νεάντερταλ πως εξαφανίστηκαν; Αναλυτικά. Τους την πέσαν οι Homo;:lol:

Δημοσ.
Σου απαντησα στο συγκεκριμενο πιο πανω αλλα μαλλον δεν το ειδες...

Please repeat, δε σε βρίσκω!!

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 04 : 48 : 49-----

Βλέπουν το δέντρο μερικοί και χάνουν το δάσος.

Έχοντας καλές προθέσεις, καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα.

..............................................................................................

Αυτό είναι το σημαντικό πρόβλημα και όχι ποιοι είναι οι απόγονοι του Μ.Αλέξανδρου και άρα και πιο μάγκες.Το θέμα είναι ΣΗΜΕΡΑ να μην γίνει κανά μπαμ και τρέχουμε. Και με τη δημιουργία τέτοιου κράτους, πλέον τα πάντα είναι πιθανά.

Πολλοί εδώ κάνουν και χαβαλέ, μη ψαρώνεις!!!

Δημοσ.
Εξήγησέ μου λίγο αν θες τα μπολντ, δεν έπιασα τι ακριβώς θες να πεις και για πότε.

Απο την εποχη των Βυζαντινων χρονων ζουσαν στην περιοχη της σημερινης Ελλαδας Ελληνες, Βυζαντινοι, Σλαβοι (Σερβοι-Βουλγαροι), Αλβανοι. Με τους Βαλκανικους πολεμους κυριως αλλά και το Β'παγκοσμιο αρχισαν να γινονται ανακαταταξεις και μεταναστευσεις. Καποιοι που μιλουσαν ελληνικα και ζουσαν στο Μοναστηρι π.χ. ηρθαν στην Ελλαδα καποιοι που μιλουσαν Σλαβικα εφυγαν απο την Ελλαδα. Καποιοι Ελληνες να μιλουσαν Σλαβικα και να προτιμησαν να μεινουν ή να πανε στην περιοχη των Σκοπιων και καποιοι Σλαβοι και Ελληνες που μιλουσαν Ελληνικα ηρθαν στην Ελλαδα.

Το ότι μιλάμε Ελληνικά και έχουμε και εμείς ένα κομμάτι της παλιάς Μακεδονίας, δε μας δίνει δίκιο, μας δίνει αβαντάζ.

* Εγω το βλεπω σαν κληρονομικο δικαιωμα παντως αφου και οι ιδιοι οι Αρχαιοι δεχονταν πως Ελληνας ειναι οποιοις φερει την Ελληνικη παιδεια.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δε μου πες, οι Νεάντερταλ πως εξαφανίστηκαν; Αναλυτικά. Τους την πέσαν οι Homo;:lol:

god damn fags...

Δημοσ.

Πάντως από την συζύτηση ένα κατάλαβα. Όλοι ξεφύγαμε από το θέμα. Ναι ήταν λάθος να παίξουν με τέτοια ερώτηση παγίδα στο τηλεπαιχνίδι.

Επίσης, αφού δεν πρόκειται και πάλι καλά κιόλας, να πείσει κάποιος από εδώ κάποιον άλλον για το αν ήταν ή όχι σφαγέας. Στην τελική αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη δεν θα υπήρχε νόημα. Όμως αυτό που με εξόργισε είναι τα σχόλια τύπου Liopyr. Όλοι οι υπόλοιποι με τους οποίους δεν έχω την ίδια άποψη μιλούν με επιχειρήματα.

Αυτά από εμένα γιατί έχουμε ξεφύγει πολύ από την ΚΟΣΜΙΑ κουβέντα αυτού του τοπικ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...