Προς το περιεχόμενο

Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

BossDoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κλαπ κλαπ κλαπ... <---παλαμακια

Σε 4-5 αιωνες δηλαδη, αν υπαρχει ακομα το ανθρωπινο γενος, καποιοι σαν εσενα θα θεωρησουν απολυτα φυσιολογικη την κατακτηση και αιματοκυλιση αλλων λαων, απο εναν κυριαρχο στρατιωτικα λαο ( πχ Αμερικη, Κινα) στον βωμο της προοδου και της αναπτυξης, σε περιπτωση που συμβει κατι τετοιο.

Γιατι εσυ μπορει να μην το βλεπεις τωρα, αλλα θα ειναι δικαιολογημενο να μας την πεσουν στην Ευρωπη καποιοι αλλοι για να μας εκπολιτισουν συμφωνα με τα δικα τους κριτιρια...

Μην ξεχασεις να τους πεις και ευχαριστω...

Το ίδιο είναι? Ίδια μέτρα και σταθμά? Ίδια η σύγκριση? Ίδιες οι εποχές? Και για να μην το παίζουμε και τρέλα, πότε εσύ ιστορικά θεωρείς ότι το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο σε πόλεμο θεωρείται έγκλημα?

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

* Γι' αυτους που αναφερονται στο Μεγα Αλεξανδρο ως σφαγεα καλο θα ειναι να διαβασουν πρωτα για τις σφαγες που εκαναν οι Αθηναιοι, οι Σπαρτιατες, οι Περσες, οι Ρωμαιοι, οι Αραβες, οι Χριστιανοι, οι Ισπανοι οταν πηγαν στην Αμερικη, οι ιδιοι οι Αμερικανοι και μετα ας χαρακτηρισουυν το Μεγα Αλεξανδρο σφαγεα... Αλλωστε δεν υπαρχει λαος και ηγετης που να εβαψε τα χερια με αιμα...

Οπότε αν εγω ξεκοιλιασω 10 ατομα, δεσω τα αντερα τους στα καγκελα της τεντας και απλωσω πανω τα ρουχα μου, δεν θα ειμαι σφαγεας επειδη ενας συναδελφος στη Γερμανια σκοτωσε 100, τους σουβλισε και τους εφαγε με πατε ελιας?

Ελα μωρε, ο critter? Σφαγειουλης ητανε...Σιγα, 10 ατομα εσφαξε...τι ειναι μπροστα στα 5 δις ανθρωπων που κατοικουν στη Γη? Ενω ο hans ητανε σφαχταρος...

Ορισμενα επιχειρηματα καταριπτουν καθε ιχνος λογικης...

Δημοσ.
Κάπου εδώ τελειώνουν τα επιχειρήματα και ταυτίζεται με τον άνθρωπο στο avatar!!!!

Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για εγκληματίες πολέμου και νεκρούς αμάχους στο 500ΠΧ. Και τι νεκρούς!! Νεκρούς από εκδίκηση επειδή μας μάμησαν πρώτοι!!!

Ποιος ιστορικός δε θα γελάσει με αυτό???

Μα τρέμω να σταθώ στο διάβα σου. Περιορίζομαι στο να παρακολουθώ τη συζήτηση. Και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν αυτό που βλέπω είναι αστείο ή λυπηρό...

ΥΓ: Μπορείς να επεκταθείς λίγο στο παράδειγμα με τους Νέαντερταλ;

Δημοσ.
Ρε παιδια, μονο σε μενα φαινεται περιεργο καποιος να επικροτει σφαγες επειδη κατα τη γνωμη του εκαναν καλο στην ανθρωποτητα (αν ειναι δυνατον) και ταυτοχρονα να συγκρινει τις ενεργειες της φυσης με τις ενεργειες του ανθρώπου?

Γιατι πρεπει ολο εγω να τσακωνομαι εδω μεσα?:P

Υ.Γ: Αν ρωτησεις ενα Γερμανο φασιστα θα σου τεκμιριωσει με απολυτα φυσιολογικο γιʼαυτον τροπο το λογο για τον οποιο ο Χιλτερ σκοτωνοντας τους μη αριους, εκανε καλο στην ανθρωποτητα αφου αφηνε να ζησουν αυτους που αποτελουσαν αυτους με τους οποιους θα πηγαινε μπροστα η ανθρωποτητα και δεν θα ειχαμε τα χαλια που εχουμε σημερα.

Hi!

Άντε να σε βοηθήσω και εγώ λίγο κάνοντας τον Κούγια του διαβόλου( όχι του Lucifer).

Περί γλώσσας. Λέει ο Πλούταρχος σε κάποιο σημείο στην βογραφία του Αλεξάνδρου στους Βίους Παράλληλους ότι "..ήθελε να πεί κάτι εμπιστευτικό ο Αλέξανδρος σε κάποιο αξιωματικό του και επειδή παρευρίσκονταν πολλοί Ελληνες για να μην τον καταλάβουν το είπε στα Μακεδονικά.."

Το ότι οι επιγραφές που βρέθηκαν στις Αιγές και αλλού ήταν στα Ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και άλλοι λαοί και γλώσσες στην αρχαία Μακεδονία. Σαν να λέμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ αρβανίτες στην Ελλάδα επειδή δεν βρέθηκε ποτέ καμία επιγραφή.

Απο την άλλη βέβαια ότι ήταν Έλληνες οι μακεδόνες δεν το αμφισβήτησαν ούτε οι πολλοί προσεκτικοί σε αυτά αρχαίοι Ελληνες αφού τους καλούσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους έπαιρναν μέρος ως γνωστό μόνο Έλληνες.

Περί διάδοσης πολιτισμού. Αλήθεια τι πολιτισμό διέδωσε ο Αλέξανδρος? Στην εποχή του τα μεγάλα θαύματα του ελληνικού (αθηναικού κυρίως) πολιτισμού δηλ η δημοκρατία, η ισονομία οι θεσμοί σαν μια συνεχής βελτίωση του ανθρώπου ήταν ήδη μουσειακό είδος, μετά την ήττα των Αθηναίων στον Πελοπ/κό Πόλεμο.

Αντί για δημοκρατία διέδωσε βασιλεία, αντί για νόμους και ελευθερία, το δίκαιο του ηγεμόνα και το σημαντικότερο περιόρισε την ελευθερία της σκέψης αποδεχόμενος και ο ίδιος(?) την θεότητά του.

Αυτό που μπόρεσε ήταν πραγματικά να διαδόσει την ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα την εύκολη εξάπλωση μονοθειστικών θρησκειών (χριστιανισμός, ισλάμ κλπ)

Περί μεγάλου ηγεμόνα. Μόλις 30 χρόνια μετά τον θανατό του η αυτοκρατορία του είχε διαλυθεί σε κομμάτια και περίπου 120 χρόνια αργότερα η Ελλάδα ήταν ήδη ρωμαική επαρχία.

Την προετοιμασία του στρατού,την οργάνωση και όλο το μακεδονικό κράτος ήταν δημιουργία του πατέρα του Φιλίππου Β΄.

Μηπως όμως και η υπόλοιπη Ελλάδα ενώθηκε σε ένα κράτος με την θέλησή της? υποτάχθηκε κάτω απο την μακεδονική φάλαγγα.

Οπως αποδείχτηκε ο ελληνικός πολιτισμός δεν χρειάζεται όπλα για να διαδοθεί, οι Ρωμαίοι μας κατέκτησαν αλλά στην ουσία κατακτήθηκαν, οι Διαφωτιστές τον ξαναανακάλυψαν μετά απο 15 αιώνες απο σκωροφαγωμένα και κακομεταφρασμένα χειρόγραφα και έκαναν την Γαλλική επανάσταση και ετοίμασαν αυτό που σήμερα ζεί ο δυτικός κόσμος.

Βέβαια το κατά πόσο ήταν Έλληνας ο Αλέξανδρος δεν νομίζω να μπορεί να τίθεται σαν θέμα αλλά μάλλον το κατά πόσο είμαστε Έλληνες εμείς σήμερα.:-)

Δημοσ.
Προσθεσε στην λιστα και οσους εσφαξαν κοσμακη για την Α ή Β θρησκεια και εχεις μια λιστα με ανθρωπους που τους χαρακτηριζουμε ετσι...

Τα παραδειγματα αυτα τα ειπες για να δικαιολογησεις τον Αλεξανδρο?

Γιατι ολοι αυτοι στην ιδια λιστα ανηκουν...

Τώρα κρίνεις ιδεολογικά ή ιστορικά. Αν κρίνεις ιστορικά, πες μας ένα πιθανό μοντέλο ανρθωπότητας όπου στα αρχικά στάδια κοινωνικοποίησης να μην υπήρχε το στοιχείο του πολέμου. Δηλαδή ως άνθρωποι, θα ήταν εφικτό να βγούμε από τη ζούγκλα, καπάκι στο Ζάπειο!!! Δίχως πολέμους, δίχως τίποτα!!

Δημοσ.
Το ίδιο είναι? Ίδια μέτρα και σταθμά? Ίδια η σύγκριση? Ίδιες οι εποχές? Και για να μην το παίζουμε και τρέλα, πότε εσύ ιστορικά θεωρείς ότι το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο σε πόλεμο θεωρείται έγκλημα?

Ω μα αυτο ειναι πολυ απλο...

Οταν τον πολεμο τον ξεκινησε καποιος για να κατακτησει (ή οπως λενε καποιοι να εκπολιτισει) εναν αλλο λαο...

Και μπορει ο απλος στρατιωτης να μην θεωρειται φονιας προφανως, αλλα ο ηγετης που τον αναγκασε να σκοτωσει, σιγουρα μπορει να θεωρηθει σφαγεας... :-(

Οσο για τις εποχες, δεν ειναι τυχαιο που λεμε οτι η ιστορια επαναλαμβανεται, οτι πρεπει να μαθαινουμε απο τα λαθη του παρελθοντος κτλ κτλ..

Δημοσ.
Μα τρέμω να σταθώ στο διάβα σου. Περιορίζομαι στο να παρακολουθώ τη συζήτηση. Και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν αυτό που βλέπω είναι αστείο ή λυπηρό...

ΥΓ: Μπορείς να επεκταθείς λίγο στο παράδειγμα με τους Νέαντερταλ;

Εσύ μπορείς να μου επις ιστορικά πότε άρχισε να αποτελεί΄έγκλημα πολέμου οι πόλεμοι μεταξύ λαών/φυλών? Για να σου πω ποιος είναι σφαγέα ή όχι!!

Δημοσ.
Εσύ μπορείς να μου επις ιστορικά πότε άρχισε να αποτελεί΄έγκλημα πολέμου οι πόλεμοι μεταξύ λαών/φυλών? Για να σου πω ποιος είναι σφαγέα ή όχι!!

Εγκλημα πολεμου?

Τι σχεση εχει αυτο?

Εχεις καν ιδεα ποιος θεωρειται εγκληματιας πολεμου?

Δημοσ.
Οπότε αν εγω ξεκοιλιασω 10 ατομα, δεσω τα αντερα τους στα καγκελα της τεντας και απλωσω πανω τα ρουχα μου, δεν θα ειμαι σφαγεας επειδη ενας συναδελφος στη Γερμανια σκοτωσε 100, τους σουβλισε και τους εφαγε με πατε ελιας?

Ελα μωρε, ο critter? Σφαγειουλης ητανε...Σιγα, 10 ατομα εσφαξε...τι ειναι μπροστα στα 5 δις ανθρωπων που κατοικουν στη Γη? Ενω ο hans ητανε σφαχταρος...

Ορισμενα επιχειρηματα καταριπτουν καθε ιχνος λογικης...

Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα αλλά από τη στιγμη που ολοι εχουν κανει σφαγες καλο θα ηταν να τους ακολουθει ειτε ολους το σφαγεας ειτε κανεναν (οχι να βαπτιζουμε σφαγεα επιλεκτικα οποιον θελουμε).

Δημοσ.

Και για να καταλάβω ρε Τζιμαρα, προσπαθεις να πεισεις οτι ο Αλεξανδρος, ο οποιος εκανε κατακτητικους πολεμους το εκανε για να επεκτεινει τον ελληνικο πολιτισμο?

Μηπως πηγαμε και στην Τροια για την ωραια Ελενη?

Μηπως και τα χριστουγεννα τα δωρα τα φερνει ο Αγιος Βασιλης?

PS Σφαγεας, σφαγεας, σφαγεας...

Δημοσ.

Δεν μιλώ με την ιστορία των νικητών αλλά για πήγαινε και δες τα ρεπορτάζ των πολεμικών ανταποκριτών σε Ιρακ, Αφγανιστάν κλπ. όταν λένε την λέξη Γιουνάν ποιες οι αντιδράσεις των υπολοίπων. Όσο για το Cosmote Macedonia, ναι όλοι ξέρουμε ότι το παιχνίδι το άρχισαν οι επιχειρηματίες και γι' αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί ο μεγαλύτερος σφαγέας όλων είναι το χρήματα. Εσάς για τα νέα νομοσχέδια που περνούν οι κυβερνήσεις σας πέρνουν έναν έναν τηλέφωνο και σας ρωτάνε πρώτα φαντάζομαι. Και τέλος εφόσον όσοι επιμένετε τόσο στο σφαγέας που δεν διαφωνώ πως ήταν και σφαγέας θα σας πώ ότι γράφετε σε λάθος γλώσσα. Αρχίστε να γράφετε στα Τούρκικα γιατί οι αλήτες του '21 έσφαξαν κόσμο για να μας υποχρεώσουν να μιλάμε Ελληνικά. Με ρώτησαν εμένα τον γλύφτη που ήμουν κολλητός του Πασά τότε αν θέλω να είμαι κάτω από τον Τουρκικό ζυγό; Και μην που πείτε ότι αυτοί δεν έσφαξαν. Το έκαναν στο όνομα της Ελευθερίας που για μένα είναι ιερή και όχι στο όνομα της επέκτασης. Και στην τελική ο μόνος λαός στην ιστορία που σφάζει για πλάκα και χωρίς κανέναν λόγο είναι οι Αμερικάνοι.

Δημοσ.

Περί διάδοσης πολιτισμού. Αλήθεια τι πολιτισμό διέδωσε ο Αλέξανδρος? Στην εποχή του τα μεγάλα θαύματα του ελληνικού (αθηναικού κυρίως) πολιτισμού δηλ η δημοκρατία, η ισονομία οι θεσμοί σαν μια συνεχής βελτίωση του ανθρώπου ήταν ήδη μουσειακό είδος, μετά την ήττα των Αθηναίων στον Πελοπ/κό Πόλεμο.

Δε λέω να διαβάσεις Έλληνες ιστορικούς, διάβασε αμερικανούς, για να μάθεις τι έκανε και τι προσέφερε. Ενδεικτικά:

1)Προσέφερε γνώση στις μάχες, το οποίο αργότερα αφομοίωσαν οι ρωμαίοι και διέσωσαν το δυτικό πολιτισμό, αλλιώς είμαστε καμμένοι από ανατολάς.

2)Επέκτηνε το ερμητικά κλειστό στα σύνορα της Αθήνας ελληνικό πνεύμα.

3)Επέκτηνε τη γνώση της ανθρωπότητας για νέους λαούς

4)Προσέφερε ανάπτυξη με νέους εμπορικούς δρόμους

5)Έχτισε πόλεις , αναβάθμισε πολεοδομική τεχνολογία.

6)Προσπάθησε να επιβάλει ακόμα καισοτυς έλληνες ότι πρέπει να σεβόμαστε τις συνήθειες και τα ήθη όλων των λαών και πως όλοι μπορούμε να ζούμε κάτω από ένα κράτος και με την ασφάλεια του ελληνικού πολιτισμού, του μοναδικού που επέζησε μέχρι το 2008΄.

7)Σε αντίθεση με άλλους κατακτητές , επένδυσε χρήμα και εργατοώρες για την ανάπτυξη όλων των λαών.

8)Είναι ο μόνος ηγέτης που έβαλε σε δέυτερη μοίρα το λαό του και μας έμαθε την ένοια της "ανθρωπότητας", δίχως τα μίση και πάθη των συνόρων

...και μύρια άλλα.

ακόμα και η ταινία του hollywood αναφέρει και συμφωνώ: Τα λάθη του τα θυμούνται μόνο όσοι μισούν αυτό που εκπροσωπούσε!

Δημοσ.
1)Προσέφερε γνώση στις μάχες, το οποίο αργότερα αφομοίωσαν οι ρωμαίοι και διέσωσαν το δυτικό πολιτισμό, αλλιώς είμαστε καμμένοι από ανατολάς.

Και δε θα ήταν απλά υπέροχο αυτό; Γιατί αν υπάρχει ένας πολιτισμός άξιος θαυμασμού, αυτός είναι ο ανατολικός. Άτιμε Αλέξανδρε...

ΥΓ. Αν και ο λόγος που δεν επικράτησε η Ανατολή ήταν η ανακάλυψη της Αμερικής, που ήταν απλά κωλοφαρδία.

Δημοσ.
Εγκλημα πολεμου?

Τι σχεση εχει αυτο?

Εχεις καν ιδεα ποιος θεωρειται εγκληματιας πολεμου?

Έστω σφαγέας. Πες μου ιστορικά από πότε και με ποια κριτήρια κρίνεται κάποιος σφαγέας.

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 04 : 30 : 47-----

Και για να καταλάβω ρε Τζιμαρα, προσπαθεις να πεισεις οτι ο Αλεξανδρος, ο οποιος εκανε κατακτητικους πολεμους το εκανε για να επεκτεινει τον ελληνικο πολιτισμο?

Μηπως πηγαμε και στην Τροια για την ωραια Ελενη?

Μηπως και τα χριστουγεννα τα δωρα τα φερνει ο Αγιος Βασιλης?

PS Σφαγεας, σφαγεας, σφαγεας...

O Αλέξανδρος όταν πήρε την Περσέπολή, ήταν ο ποιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Μπορούσε να σταματήσει εκεί. Αλλά αυτός ήθελε να πάει παντού. Να διαδόσει αυτό που παθολογικά αγαπουσε, το πνεύμα/τιμή της ηλιάδας και του αριστοτέλη σε όλους. Αλλά προχώρησε παραπάνω από τον Αριστοτέλη και σεβάστηκε τα ήθη. Δε θεώρησε κατώτερους τους βάρβαρους.

Αν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για κάτι, είναι πως προσπάθησε να επιβάλει το όραμά του, το οποίοι για την πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου, αποτελεί το καλύτερο όραμα που είχε ποτέ ηγέτης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Τα κίνητρά του ήταν καθαρά η παγκοσμιοποίηση υπό του ελληνικού πολιτισμού. Και το νεαρόν της ηλικίας του ενισχύει αυτήν την άποψη. Ζητούσε δόξα και τιμή. Και΄δόξα δεν έχεις με το να σκοτώνεις αμάχους.

Δημοσ.
Έστω σφαγέας. Πες μου ιστορικά από πότε και με ποια κριτήρια κρίνεται κάποιος σφαγέας.

Σου απαντησα στο συγκεκριμενο πιο πανω αλλα μαλλον δεν το ειδες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...