Προς το περιεχόμενο

Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

BossDoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε Liopyr που μάλλον δεν είσαι Έλληνας, όπως και ο Χαν και ο Χίτλερ έτσι και ο Μ. Αλέξανδρος έσφαξε πολλούς. Τράβα στους σφαγμένους των δύο πρώτων και ρώτα τους γι' αυτούς

και οι απαντήσεις που θα πάρεις είναι φονιάς και δολοφόνος. Τράβα μετά και σε αυτούς του Μ. Αλέξανδρου και αυτό που θα ακούσεις είναι πατέρας.

Για να καταλάβω δηλαδή, ο σφαγιασμένος θα αποκαλέσει τον Σφαγέα του Πατέρα Σωτήρα κ.ο.κ.? Πιστεύει οτι η σφαγή του βοήθησε την διάδοση του πολιτισμου? Σε αυτό το σύμπαν, ή σε κάποιο παράλληλο?

Και έχω την περιέργεια, την εκάστοτε φυλή, ο μέγας αλέξανδρος την ρωτούσε αν θέλει τον μακεδονικό πολιτισμό,υπήρχε κάποια συζήτηση πριν υποστούν το εμβόλιο πολιτισμου?

Οι παραπάνω σφαγιασμένοι που αναφέρεις πρέπει να ήταν τα πρώτα θύματα της συζήτησης.. :rolleyes:

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υπάρχει όμως μια αισθητή διαφορά! Οι αμερικάνοι δεν λένε ότι είμαστε Ινκας΄, λένε ότι είμαστε Αμερικάνοι, γεωγραφικά! Αρνούνται κάποια σχέση με τους Ινδιάνους!! Οι γέιτονες λένε (οι περισσότεροι) ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου!!!

Το ίδιο είναι?

Και συμπληρώνω μαζί με αυτά - στα οποία συμφωνώ - ότι οι γείτονες δεν λένε ότι είναι Έλληνες, αλλά λένε ότι ο Αλέξανδρος ήταν Σλάβος.Ε πόσο πια θα κατρακυλήσουμε;Ας δεχτούμε χάριν ευκολίας της συζήτησης ότι ο δικός μας δεν ήταν Έλληνας (παρ'όλο που ήταν).Άς πούμε ότι απλά ήταν Μακεδόνας.Πάει να πει ότι ήταν Σλάβος;

Πότε είπαμε ότι ήρθαν οι Σλάβοι; 6ο - 7ο αιώνα μ.Χ.; 1000 χρόνια μετά από τον Αλέξανδρο;

Καλά συνεχίστε εσείς τα ανθΕλληνικά* σχόλια και μάθετε τα παιδιά σας στο σχολείο να μην ακούνε την παράλογη προπαγάνδα που θα τους μαθαίνουν σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο.Να τους λέτε εσείς όλη την αλήθεια. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σλάβος. Αλεξάντροβιτς, Ματσεντόνια κλπ κλπ.Περαστικά.

*Το τονισμένο κεφαλαίο Ε ήταν για τον liopyr.

Δημοσ.

Εγώ έχω ξανατοποθετηθει επί του θεματος ... και πιστεύω ότι

1 ) το έχουμε κουράσει το θέμα περι μακεδονιας

2 ) Ο Μεγας Αλεξανδρος ήτανε απο τον Πλανητη Ω3 , γείτονας τον Ελωχειμ.

Υγ : αλήθεια , γνωρίζει κανεις για την Cosmote Macedonia?

Τι μου λετε τώρα εσεις για την ιστορια τα έχω ξεπεράσει .........περσινά ξινα σταφύλια.....

Υγ 2 : Παντως οι "Μακεδονιτισες" , "απογονοι του Μ.Αλεξάνδρου" , κανουνε καλα μαμήσια ,απο έγκυρη πηγη . Αν επιθυμείτε να ξαναπάρετε την Ιστορία πίσω,

βάλτε τον Βουκεφάλα και ντου όταν βρείτε καμία.

Δημοσ.

Το θέμα με συγκίνησε …

έχω να πω τα εξής :

με την απεργία των τελωνειακών σα να άδειασαν λίγο οι δρόμοι και βρήκαμε την ησυχία μας , δε νομίζεται…

εγώ φούλαρα το αμαξάκι μου και κινούμε ελεύθερα και άνετα

αυτά…

Δημοσ.

[singin']I'm a little bit country,

And I'm a little bit rock 'n' roll...[/singin']

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 12 : 55 : 30-----

Το θέμα με συγκίνησε …

έχω να πω τα εξής :

με την απεργία των τελωνειακών σα να άδειασαν λίγο οι δρόμοι και βρήκαμε την ησυχία μας , δε νομίζεται…

εγώ φούλαρα το αμαξάκι μου και κινούμε ελεύθερα και άνετα

αυτά…

Μάλλον δεν πέρασες από ποτάμι σήμερα... :cry::cry:

Δημοσ.

1)Η αλήθεια είναι ότι είχε ένα επίπεδο ο Άλεξ, μία κλάση, πως να το κάνουμε. Αφού έσφαζε όσους ήταν απαραίτητο, άφηνε στους υπόλοιπους την ελευθερία να λατρεύουν όποιον θεό θέλουν και να διατηρούν τα πολιτιστικά τους στοιχεία εφόσον είχαν αποδεχθεί την υποταγή τους. Δεν ήταν δηλαδή βάρβαρος σαν κάτι άλλους σφάχτες, αυτός έσφαζε με το γάντι. Ακόμα και στους σφάχτες ρε φούστη μου είχαμε τους καλύτερους ναμ!

2)Το μόνο σίγουρο για μένα για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι ότι ήταν κατακτητής με ότι αυτό συνεπάγεται, και επειδή την ιστορία την γράφουν οι νικητές όπως πολύ εύστοχα σχολίασε κάποιος πιο πάνω, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ήταν και τόσο καλό παιδί όσο λένε.

1)Αν και χύμα, τα λες σωστά. Αλλά όπως είπα και πριν, αυτό το σφάξιμο οφέλησε την ανθρωπότητα τα μέγιστα. Όπως άλλωστε και οι παγετώνες που κατέστρεφαν το 90% της φύσης αλλά βοήθησαν στην εξέλιξη!!

2)Το θέμα είναι ΠΩΣ κρίνουμε κάποιον. Σήμερα, αν σκοτώσεις κάποιον είναι δεδομένο ότι είσαι εγκληματίας και αν κάνεις το καλό, θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΤΟΤΕ το να προσφέρεις ήταν πρωτόγνωρο και το να σκοτώσεις στο όνομα της εξουσίας ΝΟΡΜΑΛ.

Δημοσ.
Για να καταλάβω δηλαδή, ο σφαγιασμένος θα αποκαλέσει τον Σφαγέα του Πατέρα Σωτήρα κ.ο.κ.? Πιστεύει οτι η σφαγή του βοήθησε την διάδοση του πολιτισμου? Σε αυτό το σύμπαν, ή σε κάποιο παράλληλο?

Και έχω την περιέργεια, την εκάστοτε φυλή, ο μέγας αλέξανδρος την ρωτούσε αν θέλει τον μακεδονικό πολιτισμό,υπήρχε κάποια συζήτηση πριν υποστούν το εμβόλιο πολιτισμου?

Οι παραπάνω σφαγιασμένοι που αναφέρεις πρέπει να ήταν τα πρώτα θύματα της συζήτησης.. :rolleyes:

Αύριο ανακαλύπτεις ένα πλανήτη με νεάτερνταλ. Θα τους ρωτήσεις αν σε θέλουν για εγκατάσταση? Εσύ όμως θα πας χωρίς τύψεις αφού θα προσφέρεις φοβερή ανάπτυξη και πολιτισμό. Ξέρεις πολλούς λαούς όπου οι ηγέτες να πριμοδοτούν με λεφτά γάμους μεταξύ κατακτητών και κατακτημένων???

Και αν πολλοί Έλληνες το έκαναν κλέφτικο, ο Αλεξ είχε όραμα παγκοσμιοποίησης. Μπροστά από όλους......και από Μπερνάκι και από όλους τους φλώρους του σήμερα....

Δημοσ.

Οπως εχει ειπωθει και απο αλλους στον Αρχαιο-Ελληνικο κοσμο καθε πολη ηταν ανεξαρτητη και αποτελουσε αυτονομο κρατος. Ελληνες θεωρουνταν αυτοι που εφεραν τον Ελληνικο πολιτισμο.

Θα μπορουσαμε να πουμε οτι Ελληνες με την εννοια του κοινου τροπου ζωης ηταν αυτοι που ζουσαν στα νησια του Αιγαιου, στα παραλια της Μικρας Ασιας, στην Στερεα Ελλαδα και την Πελοπονησο. Θεσσαλοι, Μακεδονες, Ηπειροτες (δεν βαζω τη Θρακη γιατι αποτελει αλλη φυλη) παρουσιαζαν αρκετες διαφορες με τους υπολοιπους αλλά πολλες περισσοτερες ομοιοτητες.

Το θεμα δεν ειναι αν οι Μακεδονες ηταν Ελληνες (οι Μακεδονες ηταν Μακεδονες, οι Θεσσαλοι ηταν Θεσσαλοι, οι Σπαρτιατες ηταν Σπαρτιατες κλπ) αλλά οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ!

Αυτη την ιστορικη ανακριβεια που προσπαθουν να περασουν οι Σκοπιανοι πρεπει να "πολεμησουμε" απο σεβασμο και μονο στην ιστορικη αληθεια.

Ο Αλεξανδρος ηταν Μακεδονας που εφερε και διεδωσε την Ελληνικη παιδεια δεν χρειαζεται να κυνηγαμε χιμαιρες και να ανακαλυπτουμε πραγματα οπως κανουν οι Σκοπιανοι...

Δημοσ.
Εσύ όμως θα πας χωρίς τύψεις αφού θα προσφέρεις φοβερή ανάπτυξη και πολιτισμό.

Charlie Chaplin:

Greed has poisoned men's souls -

has barricaded the world with hate;

has goose-stepped us into misery and bloodshed.

We have developed speed but we have shut ourselves in:

machinery that gives abundance has left us in want.

Our knowledge has made us cynical,

our cleverness hard and unkind.

We think too much and feel too little:

More than machinery we need humanity;

More than cleverness we need kindness and gentleness.

ο Αλεξ είχε όραμα παγκοσμιοποίησης

ΑΠΑΙΣΙΟ!

Δημοσ.
Charlie Chaplin:

Greed has poisoned men's souls -

has barricaded the world with hate;

has goose-stepped us into misery and bloodshed.

We have developed speed but we have shut ourselves in:

machinery that gives abundance has left us in want.

Our knowledge has made us cynical,

our cleverness hard and unkind.

We think too much and feel too little:

More than machinery we need humanity;

More than cleverness we need kindness and gentleness.

ΑΠΑΙΣΙΟ!

Μιλάει φαντάζομαι για τον δυτικό πολιτισμό. Φυσικά και Τεχνολογία δε σημαίνει Πνεύμα. Πες του να διαβάσει Αριστοτέλη και προσωκρατικούς. Να μάθει για ένοιες όπως πολίτης, δημιουργία, ουσία σύμπαντος, συμπαντικές διαστάσεις!! Μη κρίνει από τον πολιτισμό της Βασίλισσας της

Αγγλίας!!!

Στο "more than cleverness we need kindness" Respect!!

Δημοσ.
Αλλά όπως είπα και πριν, αυτό το σφάξιμο οφέλησε την ανθρωπότητα τα μέγιστα. Όπως άλλωστε και οι παγετώνες που κατέστρεφαν το 90% της φύσης αλλά βοήθησαν στην εξέλιξη!!

Ρε παιδια, μονο σε μενα φαινεται περιεργο καποιος να επικροτει σφαγες επειδη κατα τη γνωμη του εκαναν καλο στην ανθρωποτητα (αν ειναι δυνατον) και ταυτοχρονα να συγκρινει τις ενεργειες της φυσης με τις ενεργειες του ανθρώπου?

Γιατι πρεπει ολο εγω να τσακωνομαι εδω μεσα?:P

Υ.Γ: Αν ρωτησεις ενα Γερμανο φασιστα θα σου τεκμιριωσει με απολυτα φυσιολογικο γιʼαυτον τροπο το λογο για τον οποιο ο Χιλτερ σκοτωνοντας τους μη αριους, εκανε καλο στην ανθρωποτητα αφου αφηνε να ζησουν αυτους που αποτελουσαν αυτους με τους οποιους θα πηγαινε μπροστα η ανθρωποτητα και δεν θα ειχαμε τα χαλια που εχουμε σημερα.

Hi!

Δημοσ.

Υ.Γ: Αν ρωτησεις ενα Γερμανο φασιστα θα σου τεκμιριωσει με απολυτα φυσιολογικο γιʼαυτον τροπο το λογο για τον οποιο ο Χιλτερ σκοτωνοντας τους μη αριους, εκανε καλο στην ανθρωποτητα αφου αφηνε να ζησουν αυτους που αποτελουσαν αυτους με τους οποιους θα πηγαινε μπροστα η ανθρωποτητα και δεν θα ειχαμε τα χαλια που εχουμε σημερα.

Hi!

Αμφιβάλλεις ακομα?Δεν θα μας έσωζε ενα Auswitz σημερον B) ?

Στους φουρνους όσοι κάνουνε χυλό τα μυαλα και την ψυχή μας.

Δεν τα λέω εγώ ε...η κοπέλα απο το Avatar μου τα λέει.....:o:o

Heil και σε σενα.

Δημοσ.
Ρε παιδια, μονο σε μενα φαινεται περιεργο καποιος να επικροτει σφαγες επειδη κατα τη γνωμη του εκαναν καλο στην ανθρωποτητα (αν ειναι δυνατον) και ταυτοχρονα να συγκρινει τις ενεργειες της φυσης με τις ενεργειες του ανθρώπου?

Γιατι πρεπει ολο εγω να τσακωνομαι εδω μεσα?:P

Hi!

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου , ο homo sapiens ήταν δολοφόνος και φασίστας που εξαφάνησε το νεάτερνταλ και σήμερα υπάρχουμε εμείς!!

ΜΗ κρίνουμε ανθρώπους του 500ΠΧ με σημερινά δεδομένα!!! Οι περισσότεροι λαοί που "κατέκτησε" τον αποδέχτηκαν ως ελευθερωτή και οι υπόλοιποι που τον πολέμησαν σκληρά, όταν έμαθαν να ζουν κοντά του, τον αγάπησαν. Εδώ λέμε αυτοκτόνησε η μανα του Δαρείου όταν πέθανε ο Αλεξ.

Δε λέμε ότι ο Αλεξ ήταν ο καλύτερος ηγέτης που θα μπορούσαμε να έχουμε, λέμε ότι ήταν ο καλύτερος ever από αυτούς που είχαμε!!

Δημοσ.

Θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου εδώ!

Τζιμάρα! Μην προσποιείσαι πως έχεις διαβάσει προσωκρατικούς!

Σε όσους αναφέρθηκαν στους Σλάβους και αποφεύγοντας να ξαναμιλήσω για τις Σλάβες: όπως και εμείς φάγαμε ένα χ μπαστάρδεμα ποσοστιαία από τους εκάστοτε πληθυσμούς κατοχής, ήτοι Ρωμαίους, Φράγκους, Οθωμανούς, Νεφελίμ και αυτό εεχμ, αποδυναμώνει (να το θέσω ευαίσθητα) οποιαδήποτε διακήρυξή μας περί κληρονομιάς και απογονίλας από τους αρχαίους, με τον ίδιο τρόπο τα Σλάβικα φύλα στην περιοχή της μακεδονίας (της περιοχής) αφαίρεσαν πολύ περισσότερο και πιο αποτελεσματικά τη δυνατότητα στους εκεί πληθυσμούς να αποκαλούνται και αυτοί απόγονοι.

Γενικά, δείτε το έτσι, χωρίζουμε μια περιοχή στα 2, οι πάνω χάνουνε τη γλώσσα, οι κάτω χάνουνε τους υπέροχους κώλους. Ω διάολε, το ξανάκανα ε.

Και θα σας αφήσω με κάτι χαριτωμένο:

Oι Έλληνες αν και αξιόλογοι μαχητές δεν έκαναν κατακτήσεις γιατί εξαντλούσαν την στρατιωτική τους μήνι κυρίως αναμεταξύ τους. Aφέθηκε στον ημιβάρβαρο Aλέξανδρο η εξάπλωση του ελληνισμού ως τη μέση ανατολή και το να κάνει τα ελληνικά την λόγια γλώσσα στην Αίγυπτο τη Συρία και τα έσω μέρη της Μικράς Ασίας. Oι Έλληνες δε θα μπορούσαν ποτέ να καταφέρουν κάτι τέτοιο, όχι από έλλειψη στρατιωτικής υπεροχής, αλλά εξ αιτίας της ανικανότητας τους για πολιτική συνύπαρξη. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αλλά ήταν η ελληνική ιδιοφυΐα που ενέπνευσε ξένα έθνη και προκάλεσε την διασπορά και εξάπλωση της κουλτούρας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...