kostaz8 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά μόλις άρχισα να μαθαίνω την visual basic και στο πρώτο πρόγραμμα που δημιούργησα με τις οδηγίες του βιβλίου βρήκα ένα πρόβλημα .Το βιβλίο γράφει πως να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα που θα έχει μια λάμπα και θα την ανοιγοκλείνει όλα πάνε μια χαρά μέχρι το σημείο του τρεξίματος η λάμπα ανάβει αλλά μου βγάζει να κανό debug μια και είμαι noob στον προγραμματισμό δεν κατάλαβα και πολλά πολλά και είπα μπας και μπορεί να με βοηθήσει κανείς από το insomnia .Να και ο κώδικας. Private Sub cmdSwitch_Click() If ImgLight.Picture = Imgon.Picture Then ImgLight.Picture = Imgoff.Picture frmlight.BackColor = &H0 Else ImgLight.Picture = Imgon.Picture frmlight.BackColor = &H80FFFF End If Και μου βγαζει ενα κιτρινο βελάκη στη γραμμη που γραφη frmlight.BackColor = &H80FFFF Ευχάριστο.
_tasos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Mπορείς να γράψεις ακριβώς τι σου εμφανίζει; Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει αρχικοποίηση το αντικείμενο frmlight. Θα πρέπει κάπου στο κώδικα σου να έχεις μία δήλωση κάπως έτσι frmlight = New ... Μία άλλη ιδέα είναι η μεταβλητή frmlight να μην πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να μπει στη θέση της η ImgLight. Αυτό ενδεχομένως να ισχύει αν έκανες copy paste τον κώδικα και ξέχασες να το αλλάξεις. Αν είναι κάτι άλλο εδώ είμαστε
_tasos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δοκίμασε να γράψεις: frmlight.BackColor = &H80FFFF&
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ανεβασε το project σου να σου πουμε αν ειναι
dt008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 γιατί ασχολείσαι ακόμη με VB6; ελάχιστοι πλέον την χρησιμοποιούνε. Τσέκαρε την Visual Basic Express edition (είναι δωρεάν) http://www.microsoft.com/express/vb/
kostaz8 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 http://rapidshare.com/files/148268837/Project1.vbp.html:-)
ntaryl Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 καλησπερα Φιλε κανε zip το project και ανεβασε το το συγκεκριμενο Link απλα δινει ενα vbp file τα λεμε
gtroza Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δοκίμασε να γράψεις:frmlight.BackColor = &H80FFFF& μάλλον frmlight.BackColor = &H80FFFF .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.