elis88 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σας, έχω μια απορία.. το EOF τι τιμή έχει; Δηλαδή για παράδειγμα στο παρακάτω κώδικα: > int c; while((c=getchar())!= EOF) { μπλα μπλα } To while πότε θα σταματίσει να εκτελείται;
_tasos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ο χαρακτήρας EOF αντιστοιχεί στο τέλος του αρχείου. Όταν διαβάζεις από αρχείο έχει νόημα να το χρησιμοποιήσεις. Έτσι όπως έχεις εσύ το παράδειγμα διαβάζει η getchar() από το πληκτρολόγιο και δεν θα σταματήσει ποτέ η εκτέλεση. Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να δώσει τον χαρακτήρα EOF από το πληκτρολόγιο.
Directx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Το EOF είναι ένα defination του stdio.h και ασυνήθως ισούται με -1. Καθώς το EOF μπορεί να είναι implementation specific ρίξτε μια ματιά στο stdio.h του compiler σας αν είσθε περίεργοι (αν και "σχεδόν" πάντα είναι -1).
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να δώσει τον χαρακτήρα EOF από το πληκρεολόγιο. Σε περιβάλλον *nix είναι ο συνδυασμός των πλήκτρων ctrl+d
elis88 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Σε περιβάλλον *nix είναι ο συνδυασμός των πλήκτρων ctrl+d Ναι όντος τελικά το ctrl + d δούλεψε μια χαρά. Ευχαριστω πολύ παιδιά.
khykhy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 .. kai se DOS console Ctrl+Z hhtp://c.bytes.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.