Προς το περιεχόμενο

Δεν συνδέομαι μέσω thunderbird και pidgin

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Βρίσκομαι στη βιβλιοθηκη του Παν/μίου μου και είμαι συνδεδεμένος στο internet. Ενώ μπορώ να πλοηγηθώ σε όλες τις σελίδες που έχω προσπαθήσει αντιμετωπίζω μερικά προβλήματα:

1) ενώ συνδέομαι με το Thunderbird στο Yahoo mail και κατεβάω τα yahoo mails μου, δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω το ίδιο και με το gmail. Βέβαια το yahoo ακούει στο port 110 ενώ το gmail ακούει στο 995. Αν επιλέξω SSL στο yahoo και δώσει αυτόματα το port 995 ούτε στο yahoo μπορώ να κατεβάσω τα mail μου. Φαντάζομαι λοιπόν ότι φταίει το γεγονός ότι δεν είναι ανοιχτά τα ports από τον server του Παν/μίου, όπως άλλωστε φαίνεται και από το online port scanner που χρησιμοποίησα. Μπορεί να είναι κατι άλλο ή να ζητησω από τον admin να ανοίξει τα ports?

2) δεν μπορώ μα τίποτα να συνδεθώ με το pidgin. Για όσους δεν το ξέρουν είναι το αντίσοτιχο του MSN, yahoo msgr, googletalk κλπ για Linux. Χρησιμοποιεί τα ports 1024-2048. Όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι όσο τα έχω τσεκάρει τουλάχιστον.

Με βάση όσα είπα, πιστεύετε ότι με ένα απλό port forwarding (αν το κάνει αποδεκτό ο admin) θα λυθούν τα προβλήματά μου? Αν ορίσω άλλα ports για τα προγράμματα αυτά πιστεύετε πως θα δουλέψουν?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θεωρώντας ότι βρίσκεσαι στην βιβλιοθηκη του Παν/μίου σου, είναι πιστεύω καθαρά θέμα admin και των προσβάσεων που εκείνος δίνει ..

Δεν νομίζω να μπορείς εσύ να κάνεις κάτι περαιτέρω..εκτός βέβαια απ' το να του το ζητήσεις, να σου δώσει πρόσβαση.

Δημοσ.

Μάλιστα. Μίλησα με τον admin και μου είπε ότι θα το κοιτάξει και θα επικοινωνήσει μαζί μου αύριο.

μέχρι τότε μπορώ να δοκιμάσω να τρέξω τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν ορίζοντας κάποιο άλλο port ή δεν πρόκειται να τρέξουνε?

Δημοσ.

όποια πόρτα και να σου πώ να δοκιμάσεις θα είναι ανούσιο αν είναι κλειστές απο τον admin.

οπότε κάνε λίγο υπομονή μέχρι να σου δώσει πρόσβαση εκείνος.

όσο για το μαιλ σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το βλέπεις μέσα απο την σελίδα του yahoo,gmail, hotmail αναλόγως όπου έχεις .

τώρα για το instant message αν σου το παρέχει η σελίδα όπως το gmail που έχει και το googletalk τότε θα μπορείς να μιλάς προσωρινά αλλιώς υπομονή μέχρι να σου δώσει ο admin πρόσβαση.

Δημοσ.

Λοιπόν, ο admin απάντησε. Παρ' όλα αυτά δε φαίνεται να έγινε τίποτα. Τα προβλήματά μου παραμένουν. Η απάντηση είναι:

You should be able to access your email on the wireless network now. However as you can access your university email via the web we are under no obligation to support email clients using non-standard ports.

As for ports 1024 and 2048 for use with IM, the university does not actively permit IM due to file sharing issues. If Microsoft clients permit the use of IM using certain clients it is because these clients are using advanced protocols and not utilizing standard IM ports.

It is hoped that once we implement our new firewall technology before the end of the semester, these devices will have the intelligence to permit chat services over IM whilst blocking file sharing activities using the same clients.

ΟΚ δικαιολογημένα όλα αυτά για το IM, αλλά έχω κάποια απορία:

Τα POP με SSL λογικά παντού τα ίδια ports χρησιμοποιούν. Επίσης το πρωτόκολλο του MSN είτε συδέεσαι σε αυτό από Live Msgr είτε από Trillian, είτε από Pidgin λογικά θα είναι το ίδιο. Οπότε ΛΟΓΙΚΑ (νομίζω) δεν πρέπει να είναι πρόβλημα port forwarding τη στιγμή που όλοι οι άλλοι μπαίνουν κανονικά.

Τι άλλο μπορεί να φταίει? Έχω αγανακτήσει με τους μ@λ@κες (Β. Ιρλανδία). Δεν μπορώ να μπώ ούτε στο web mail της σχολής με Firefox γιατί λέει ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ......

This browser is either non-validated or unsupported for use with the Learning System.

It appears that you are using Firefox® Version 3.0 browser.

Δημοσ.

This browser is either non-validated or unsupported for use with the Learning System.

It appears that you are using Firefox® Version 3.0 browser.

Αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο .Μήπως εκεί είναι όλα παιδιά της microsoft και δεν θέλουν τέτοια διαβολικά προγράμματα όπως είναι ο firefox & o thunderbird που είναι της ίδιας εταιρίας με σήμα την αλεπού.

δοκίμασε κάποιο άλλο πρόγραμμα όπως το microsoft outlook να δούμε αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.

εαν δεν αντιμετωπίζεις τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν αποκλείσει καποια προγράμματα οι ίδιοι οι admin για λόγο που οι ίδιοι ξέρουν .

πάντως μπορείς να τους ρωτήσεις και για αυτό εαν φταίει που χρησιμοποιείς firefox και thunderbird.

Δημοσ.

Ναι. Μου απαντησαν πως αυτό φταίει.

Είσαι μου είπε ο admin ο 1ος που χρησιμοποιεί Linux εδώ!!!!!!

Δεν νομίζω να είναι αλήθεια. Αν όμως είναι έτσι, υπάρχει τρόπος να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...