Αλέκος_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα σας! Προσπαθώ να εγκαταστήσω το pkdata.msi και το pkdata01.cab (προγράμματα τιμολόγησης ασφαλιστικών προγραμμάτων-είμαι ασφαλιστής.Πληροφορίες γι' αυτά θα βρείτε εδώ: http://www.pkdata.gr/Down/Ethniki/Down.htm )σε λογισμικό Linux,αλλά προφανώς κάνω κάτι λάθος και τα αρχεία φαίνονται ως bin και μου ζητά να επιλέξω κάποιο πρόγραμμα από λίστα,με το οποίο θα τρέξουν.Στα windows τρέχουν κανονικά,αλλά αγόρασα ένα notebook Asus,το οποίο έχει Linux και δεν μπορώ να τα δουλέψω.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Έγινε μεταφορά στο αρμόδιο subforum. Το πρόγραμμα αυτό είναι γραμμένο για Λ/Σ Microsoft Windows. Για να το τρέξεις σε Linux, έχεις δύο επιλογές: Μέσω του προγράμματος Wine, που προσφέρει ένα layer για να τρέχεις Win32 εφαρμογές σε Linux. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα του Wine και με μία μηχανή αναζήτησης. Προκαταβολικά αναφέρω ότι αυτός ο τρόπος έχει τις λιγότερες πιθανότητες να δουλέψει σωστά. Εξαρτάται πάρα πολύ από τη συγκεκριμένη εφαρμογή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις Με Virtualization. Δες εδώ: [[VirtualBox HOWTO]] για να πάρεις μία ιδέα περί τίνος πρόκειται. Με λίγα λόγια, με τη βοήθεια ενός προγράμματος όπως το VirtualBox θα πρέπει να στήσεις μία εικονική μηχανή, μέσα στην οποία θα εγκαταστήσεις κανονικά Windows. Εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις Retail άδεια χρήσης για τα Windows, για να το κάνεις αυτό νόμιμα. Στη συνέχεια, εγκαθιστάς το πρόγραμμα που θέλεις στα "εικονικά" Windows. Αν όμως το notebook που αναφέρεις είναι EeePC (αναπόφευκτός συνειρμός διαβάζοντας "Αφαλιστής, Asus, notebook, Linux), αυτή η λύση ίσως να μη σου κάνει δεδομένων των μικρών δυνατοτήτων του notebook σε RAM και αποθηκευτικό χώρο. Αν αγόρασες το notebook για να τρέχεις προγράμματα Windows, έκανες πολύ κακώς που το πήρες με Linux. Θα μπορούσες στην ίδια περίπου τιμή να το πάρεις με προεγκατεστημένα Windows XP, οπότε και θα γλύτωνες το κόστος αγοράς μίας άδειας χρήσης Windows... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέκος_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Έγινε μεταφορά στο αρμόδιο subforum. Αν αγόρασες το notebook για να τρέχεις προγράμματα Windows, έκανες πολύ κακώς που το πήρες με Linux. Θα μπορούσες στην ίδια περίπου τιμή να το πάρεις με προεγκατεστημένα Windows XP, οπότε και θα γλύτωνες το κόστος αγοράς μίας άδειας χρήσης Windows... Το ξέρω,αλλά η αλήθεια είναι ότι μου τον έκαναν δώρο. Σ'ευχαριστώ πολύ!Θα δοκιμάσω τις επιλογές που μου ανέφερες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.