Προς το περιεχόμενο

Νέα γραμμή και forthnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακάτω είναι η επικοινωνία μέσω e-mail που είχα με τη Forthnet. Αν κατάλαβα καλά μου λένε να βάλω ΟΤΕ και αριθμό και να πάω μετά σε αυτούς. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Ερώτηση προς Forthnet

Πρόσφατα έβαλαν στην περιοχή που μένω ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet. Στο διαμέρισμα που μένω δεν έχω κάποιον τηλεφωνικό αριθμό, δηλαδή δεν ήμουν συνδρομητής του ΟΤΕ. Ενδιαφέρομαι για το πακέτο ADSL (τιμή εντός δικτύου 19,5 σύμφωνα με το δικό σας site) σε αυτή την περίπτωση πώς θα κάνω ενεργοποίηση αφού μου ζητάνε ήδη τηλεφωνικό αριθμό; Ευχαριστώ.

Απάντηση

Αξιότιμε κύριε,

Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας στην Forthnet και τις υπηρεσίες της.

Σας ενημερώνουμε ότι για να ενεργοποιηθείτε στο πρόγραμμα forthnet adsl, θα πρέπει

να υπάρχει ήδη ενεργή τηλεφωνική γραμμή απο τον ΟΤΕ.

Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Δημοσ.

προταση 1:

παρε και τηλεφωνο

προταση 2:

βαλε πρωτα ΟΤΕ και μετα οποιον παροχο θέλεις (ακομη και αν γινετε να σου δωσει υπηρεσια χωρις να εχεις ΟΤΕ θα σε γλυτώσει απο πολλά πιθανά προβλήματα)

Φιλικα.

Δημοσ.

Επειδή βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση πριν κάτι μήνες. Πρέπει να:

1. Αίτηση στον ΟΤΕ για νέα γραμμή - 65 Ευρουλάκια και 10-15 μέρες(ανάλογα την περιοχή).

2. ή να περιμένεις να σου ρθει ο 1ος λογαριασμός (άσκοπο, θέλει 2 μήνες που θαπληρώσεις τα πάγια) ή καλύτερα πας στον ΟΤΕ και ζητάς μια βεβαίωση (ή κάτι τέτοιο) για το ότι έχεις αυτη την γραμμή

3. Αίτηση στην forthnet για ADSL (ή 2play) και σε κανα 1-2 μήνες είσαι έτοιμος.

κοιτάζοντας λίγο στη σελίδα τους πάντως δεν είδα την προσφορά με 19,5. Για το ιδιόκτητο δίκτυο 24,90 είδα. Όπως και να χει άμα ισχύει η τιμή με 25 και γω ιστεύω ότι συμφέρει το 2play. Εκτός βέβαια αν δε χρησιμοποιείς καθόλου το τηλέφωνο

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τηλέφωνο δεν μπορείς προφανώς να βάλεις μόνο ιντερνετ από καμία εταιρία ούτε και από τον ΟΤΕ. Μπορείς όμως να βάλεις 2play κατευθείαν (εφόσον πράγματι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή σου). Δεν κοίταξα στο site την τιμή που γράφεις, αλλά από τη διατύπωσή σου εγώ θα καταλάβαινα ότι ζητάς Forthnet aDSL και όχι 2play. Σε αυτήν την περίπτωση, καλά σου απάντησαν, πρέπει πρώτα να βάλεις ΟΤΕ. Αν θέλεις 2play πάρε τηλέφωνο και συνεννοήσου.

Δημοσ.

Στο σπίτι έχω καλώδιο και μπρίζα ΟΤΕ. Απλά όταν το ενοικίασα δεν έβαλα τηλέφωνο.

Η προσφορά για τη forthnet είναι η παρακάτω.

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10010643

offtopic on

@arxaggelos

έχεις σχέση με τη Ρόδο;

offtopic off

Δημοσ.

Α καλή φάση η προσφορά με 19,5.

Πάντως επεισή πριν 3 μήνες νοίκιασε σπίτι φίλος μου που δεν είχε τηλέφωνο (δλδ νούμερο, πρίζες κλπ προφανώς είχε) για να βάλει 2play του πανε να κάνει τη διαδικασία που είπα πριν. Δεν μπορούσε κατευθείαν 2play. Τώρα δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει, αλλά σε 3 μήνες χλωμό το κόβω. :rolleyes:

βέβαια δεν χάνεις τπτ να πάρεις να τους ρωτήσεις.. (μόνο κανα 10λεπτο αναμονής :mad:)

Δημοσ.

Έστειλα e-mail στα κεντρικά και μου απάντησαν σε λιγότερο από 10 λεπτά και μου είπαν ότι θα πρέπει να έχω τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο όμως τεχνικά δε χρειάζεται, αυτοί το μόνο που θέλουν είναι ποιο ζεύγος αγωγού πηγαίνει στο σπίτι μου. Θα ρωτήσω αν βρω κάποιον τεχνικό της Forthnet γιατί αυτοί του γραφείο δε γνώριζαν καν για την προσφορά των 20 ευρώ :)

Οι του γραφείου πάντως μου είπαν να πάω ένα γειτονικό λογαριασμό και θα μου ενεργοποιήσουν 2play, απλά ήθελα να γλυτώσω και τα 5 ευρώ και να μη δίνω 25 αλλά 20. Πολλά θέλω έ; :)

Δημοσ.
Επειδή βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση πριν κάτι μήνες. Πρέπει να:

1. Αίτηση στον ΟΤΕ για νέα γραμμή - 65 Ευρουλάκια και 10-15 μέρες(ανάλογα την περιοχή).

2. ή να περιμένεις να σου ρθει ο 1ος λογαριασμός (άσκοπο, θέλει 2 μήνες που θαπληρώσεις τα πάγια) ή καλύτερα πας στον ΟΤΕ και ζητάς μια βεβαίωση (ή κάτι τέτοιο) για το ότι έχεις αυτη την γραμμή

3. Αίτηση στην forthnet για ADSL (ή 2play) και σε κανα 1-2 μήνες είσαι έτοιμος.

Ακριβώς ότι λέει ο φίλος remalis. Είναι όπως σου τα λένε. Πρέπει πρώτα να βάλεις γραμμή ΟΤΕ. Νομίζω η TELLAS κάποτε ήταν η μόνη που μπορούσε να σου βάλει χωρίς να έχεις βάλει πρώτα εσύγραμμή ΟΤΕ, αλλά πρώτον ήταν πολύ παλιά, δε ξέρω αν ισχύει ακόμα και δεύτερον ακόμη και να ισχύει, πάλι θα πρότεινα τη forthnet και ας μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Edit Κάτι ακόμα. Η "προσφορά" που λες στα 19 δεν ισχύει. Αυτή η σύνδεση είναι 19 + πάγια ΟΤΕ, θα σου βγαίνει δηλαδή στα 35 το μήνα + τη ταλαιπωρία ΟΤΕ. Βάλε την economy με 25 το μήνα και καθάρισες.

Δημοσ.
απλά ήθελα να γλυτώσω και τα 5 ευρώ και να μη δίνω 25 αλλά 20. Πολλά θέλω έ; :)

Θα πληρώνεις όμως και το πάγιο ΟΤΕ ...

Έκανα τον Αύγουστο αίτηση στη Forthnet για double play economy (25,00€ το μήνα χωρίς πάγιο ΟΤΕ) και για νέα τηλεφωνική γραμμή.

Υπήρχε ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή μου.

Προχθές ενεργοποιήθηκε και το τηλέφωνο και το Internet.

Δεν ξέρω αν η Forthnet είναι η καλύτερη ή η φθηνότερη, αλλά αφού δεν έχεις τηλέφωνο, από οικονομικής άποψης, συμφέρει καλύτερα να έχεις τηλέφωνο και Internet με 25,00€ παρά με 20,00€ + πάγιο ΟΤΕ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
Ακριβώς ότι λέει ο φίλος remalis. Είναι όπως σου τα λένε. Πρέπει πρώτα να βάλεις γραμμή ΟΤΕ. Νομίζω η TELLAS κάποτε ήταν η μόνη που μπορούσε να σου βάλει χωρίς να έχεις βάλει πρώτα εσύγραμμή ΟΤΕ, αλλά πρώτον ήταν πολύ παλιά, δε ξέρω αν ισχύει ακόμα και δεύτερον ακόμη και να ισχύει, πάλι θα πρότεινα τη forthnet και ας μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Edit Κάτι ακόμα. Η "προσφορά" που λες στα 19 δεν ισχύει. Αυτή η σύνδεση είναι 19 + πάγια ΟΤΕ, θα σου βγαίνει δηλαδή στα 35 το μήνα + τη ταλαιπωρία ΟΤΕ. Βάλε την economy με 25 το μήνα και καθάρισες.

Από τη σελίδα της προσφοράς.

"'Εως 24Mbps από το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet μόνο 19,50?/ μήνα!"

και επίσης το έχει και στο γραπτό φυλλάδιο.

Εσύ γιατί λες ότι δεν ισχύει;

Επαναλαμβάνω ότι στα γραφεία τους εδώ μου είπαν για 25 το μήνα και αποφεύγω εντελώς τον ΟΤΕ. Ελπίζω να μάθω σήμερα τι ισχύει.

Δημοσ.

Βρε, δεν ισχύει από την άποψη προσφορά. Είναι όντως στα 19 ευρώ αλλά θα πληρώνεις και πάγιο του ΟΤΕ. Το θεωρείς προσφορά? Σου ξαναλέω, καλύτερα το economy.

Δημοσ.

έβγαλα άκρη μάλλον.

Η προσφορά είναι μόνο για το ϊντερνετ την υπηρεσία. Αν είσαι εντός ΟΤΕ θα πάρεις 4 και θα πληρώνεις και τη σύνδεση ΟΤΕ, αν είσαι εντός 4net θα πάρεις 24 και θα πληρώσεις και τη σύνδεση 4net σύνολο 25. Προφανώς τα 5 διαφορά είναι εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μίσθωση του χάλκινο καλωδίου μόνο που νομίζω είναι 6 ευρώ. Επίσης από το site λέει

*στην περίπτωση ενεργοποίησης της υπηρεσίας σε νέα τηλεφωνική γραμμή το τέλος ενεργοποίησης είναι χρεώσιμο και ισούται με 34,90?.

άρα αφού είναι νέα γραμμή θα δώσω συν 34,90

(τόσο θα ήταν και τα τέλη ενεργοποίησης του ΟΤΕ)

τελικά από τον ΟΤΕ δε γλυτώνεις εντελώς πΟΤΕ :)

Δημοσ.
Και 2play να βάλεις πάλι πρέπει να έχεις υπάρχουσα γραμμή (δηλαδή νούμερο) ΟΤΕ

Όχι απαραίτητα, εκτός κι αν έτσι δουλεύει η Forthnet. Εμένα η Hol με συνέδεσε κατευθείαν στο δίκτυό της, μόνη της, χωρίς να έχω γραμμή OTE και πληρώνω 21,90 το μήνα, όσο λέει η προσφορά τους, και τίποτε άλλο. Και φυσικά τίποτε στον ΟΤΕ, έχω 6/1 και τηλέφωνο και ο ΟΤΕ έχει να δει φράγκο από εμένα 2,5 χρόνια τώρα που τον έκοψα. Δεν πλήρωσα ούτε τέλη ενεργοποίησης (δεν ξέρω βέβαια αν ήταν δώρο εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο). Το μόνο τηλέφωνο που μου ζήτησαν ήταν κάποιο από την ίδια οικοδομή μόνο για να ελέγξουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών.

Δημοσ.

Όντως, η HOL δεν θέλει γραμμή ΟΤΕ. Μπορεί να σου κάνει σύνδεση. Αν υπάρχει χαλκός, κάνει περίπου έναν μήνα ενώ αν δεν υπάρχει, κάνει περίπου τρεις μήνες, μιας και τον χαλκό τον περνάει το συνεργείο του ΟΤΕ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...