Προς το περιεχόμενο

S.O.S-->Eχασα τα δεδομενα μου απο τον σκληρο δισκο

altiuslak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..oι 17 ώρες δεν είναι καθόλου θετικό γεγονός (...εκτός κι αν ήταν σχήμα λόγου). Καμμιά ώρα θα έπρεπε να πάρει.

Το τεστ που έκανες ήταν το φουλ; Αν όχι τρέξε και το φουλ, κι αν σου βγάλει πρόβλημα πας e-shop.

Στη διαχείριση δίσκων actions/rescan disks.

Δημοσ.

Έχω μια προταση αλλά θα σας ζητήσω συγνώμη για την περιπτωση που επαναλάβω κάτι!

Επειδή έχω καεί με το file recovery, η πρότασή μου είναι GetDataBack for NTFS (υπάρχει και για FAT32)!

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να ανακτήσεις είναι να μην γράψεις νέα δεδομένα στον δίσκο και εννοείτε να έχεις ένα άλλο για να τα μεταφέρεις!

Το ποσοστό επιτυχίας είναι αρκετά καλό!

Πάντως από όσο γνωρίζω η διαδικασία για να γίνει από ειδικούς κοστίζει! Και το κόστος είναι ανάλογο του προβλήματος που έχεις!

Καλή τύχη και ελπίζω να μην επανέλαβα κάτι από τα προλεγόμενα!

Δημοσ.
[...]Επειδή έχω καεί με το file recovery[...]

...με ποιό ακριβώς "file recovery" έχεις "καεί" ;

Και...πώς ;

ΑΝ εννοείς την σουίτα Active@ File Recovery (επιλογές για partition recovery, file recovery, ποικιλία επιλογής file system - FAT12,16,32, NTFS , RAID recovery, disk image, file reconstruct option κ.α. ) , να δηλώσω με τη σειρά μου ότι έχω αποζημιωθεί ως...πυρόπληκτος με τη συγκεκριμένη. Απλά ο,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα (συγκεκριμένα καλό και το GDB, αλλά για 'μένα ένα σκαλί κάτω, για διάφορους λόγους - κυρίως interface/δομή, δυνατότητες ανάκτησης, περιορισμούς)

Δημοσ.

Με file recovery δεν κάηκα washcloud! Αλλά σε παλιότερο post είχα αναφερθεί σε μια απώλεια γύρω στα 200GB και εψαχνα τρόπο για ανάκτηση! Τότε βρήκα και το GetDataBack το οποίο μου έλυσε πραγματικα τα χέρια! Και μου χρειάστηκε ξανά γιατί ο σκληρός που μου δημιούργησε το πρόβλημα το παρουσίασε αρκετές φορές ξανά! Αλλά θα μου πεις και γιατί δεν πήρες έναν άλλο κλπ, κλπ.... Αυτό είναι άλλη ιστορία!

Anyway, έριξα μια ιδέα τώρα από εκεί και πέρα ελπίζω να τα καταφέρει ο φίλος μας γιατί αυτές οι φάσεις πονάνε, και μάλιστα πολύ!

Παίδες καληνύχτα!

Δημοσ.

hello. Επιτελους μετα απο 17 ωρες ολοκληρωθηκε το format και ο δισκος χρησιμοποιηται παλι. ελπιζω να μη το ξανακανει....

Δημοσ.

17 ώρες για να ολοκληρωθεί το format;!? :confused:

Από περιέργεια, αν θες καν του από command prompt ένα chkdsk X: (όπου X το γράμμα του αντίστοιχου partition) και δες αν στο τέλος βγάζει τίποτα για bad sectors.

Δημοσ.

...προς τί να ικανοποιηθεί αυτή η περιέργεια antonl ;

Μετά από 17 ώρες write zeros (κι αν κατάλαβα καλά), και 17 ώρες φορμάτ, ε δεν μπορεί, στάνταρ θα έχει bad sectors.

Aλλά και να μην έχει, so what (άσε που και να του πει το chkdsk ότι βρήκε και δίορθωσε errors in the volume, πάλι δεν λέει τίποτε, ίσως να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το δίσκο για χρόνια....)

Το θέμα είναι ότι εφ' όσον ο δίσκος είναι εντός εγγύησης, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ αφού κάνει τέτοια τσαλίμια. Δεν είναι λογικό να τον κρατήσει έναν δίσκο που κάνει 17 ώρες για φορμάτ, μετά από write zeros. Σε 'σενα το λέω giokspy , κι ελπίζω να το δεις και πάλι το thread, και να μην επαναπαυτείς στη χρήση αυτού του δίσκου, γιατί διακινδυνεύεις να χάσεις αρχεία......

Δημοσ.
hello. Επιτελους μετα απο 17 ωρες ολοκληρωθηκε το format και ο δισκος χρησιμοποιηται παλι. ελπιζω να μη το ξανακανει....

Το θεμα ειναι πως θα αποδειξω στο eshop οτι

ο δισκος εχει προβλημα εφοσον φαινεται οτι δουλευει κανονικα.Θα δειξει το test της WD αν εχει bad sectors

(ασε που θα παρει παλι κανα 12ωρο το φουλτεστ). τη προηγουμενη φορα βρηκε 2-3 λαθακια αλλα γενικα εβγαλε PASS. οποτε τι μπορει να γινει ???

Δημοσ.

...απλά θα τους πεις τις "περιπέτειές" σου (17ωρο φορμάτ), αυτή είναι η "απόδειξη", ο λόγος σου, και θα ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ότι δίσκος που κάνει τόσες ώρες να φορμαριστεί, είναι ΓΤΠ(ανηγύρια:-)). Λογικά θα σε γράψουν στα...πανηγύρια τους, αφού σου πούνε "δώστε τον να τον δοκιμάσουμε", και θα στον επιστρέψουν με την "εξήγηση " ότι "ο δίσκος σας δουλεύει", και τότε εσύ θα πεις

"no no no, δεν σας τον έδωσα να τον ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ, να τον ΑΛΛΑΞΕΤΕ τον έδωσα, ξέρω ΠΟΛΥ καλά τί κάνει ο δίσκος, κι αυτό είναι 17 ώρες να φορμαριστεί, κι επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή, θέλω άλλο δίσκο. Δεν ξέρω τί ακριβώς κάνανε στο service, αλλά αν δοκιμάσανε να κάνουνε φορματ και τους πήρε πάνω από μια ώρα, και δεν τον αλλάξανε αλλά τον επιστρέψανε, συγγνώμη αλλά ξαναπάρτε τον πίσω και αν ΔΕΝ τον αλλάξουνε αυτή τη φορά, θα πάω ο ίδιος εκεί και θα τους 1001010110011 τον κώδικα, εκτός κι αν μου στείλουν ΕΓΓΡΑΦΗ βεβαίωση ότι τον φορμάρανε εντός μίας ώρας, οπότε ΜΟΝΟ έτσι τον ξαναπαίρνω και ξαναδοκιμάζω να του κάνω φορμάτ, κι αν ΚΑΝΕΙ 1 ώρα το φουλ φορμάτ, καλώς, αν όχι, θα ξανάρθω ΑΥΡΙΟ, ΑΚΟΜΗ πιο δυσαρεστημένος..."

Κακώς εχόντων των πραγμάτων, έτσι θα πάει. Καλώς, θα στον αλλάξουν με τη μία φορά,σχετικά σύντομα (καμμιά βδομάδα). Μπορεί να μπεις σε διαδικασίες που θα τραβήξουν και παραπάνω πάντως. Μπορεί και να βαρεθείς και να τους "χαρίσεις" τον δίσκο. Αλλά ΓΝΩΜΗ μου, ΕΙΔΙΚΑ τόσο μεγάλο δίσκο, που κάνει 17ωρο φορμάτ, ΜΗΝ τον πολυεμπιστευτείς για ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία (το πολύ να κάνεις εγγραφές που δε σε νοιάζει κι αν καούν, που λέει κι ο Μητροπάνος) . Άλλωστε έχεις την εμπειρία του χασίματος των αρχείων πριν. Να το αναφέρεις ΚΑΙ αυτό btw.

Δημοσ.

thanks. 8a τον παω για αλλαγη. για την ωρα κανω ενα checkdisk και θα μου παρει οπως βλεπω, με την επιλογη ανιχνευση κ επιδιορ8ωση κατεστραμενων τομεων του δισκου, κανα 8ωρο(ηδη ειναι 4 ωρες). επειδη μεχρι να αλλαχτει, αν αλλαχτει, χρειαζομαι χορο λεω να παρω αυτον

http://www.pixmania.com/gr/gr/1394455/art/freecom/oincouo-aiuoaneeuo-oeecnu.html?itag=3894

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για πες κάτι περισσότερο για την περίπτωση, διότι είναι ενδιαφέρον, και κατά πάσα πιθανότητα αφορά πολλούς.

Τί ακριβώς αναλαμβάνουν εκεί ;

"Χτυπημένο" δίσκο ; (δίσκο που είτε "κολλάει", είτε δεν αναγνωρίζεται από το BIOS, δίσκο που του αλλάχθηκαν οι κεφαλές, τί ; ) Ή απλά "ανάκτηση χαμένων/διεγραμμένων αρχείων " όπως αναφέρουν στο site τους ; Διότι αν είναι να κάνουν δουλειά ΜΟΝΟ με software, την κάνει "και ο καθένας μας", και τζάμπα μάλιστα (..ο καθ' ένας....σπίτι του εννοώ:-) ). Αν είναι να κάνουν "φυσικές επεμβάσεις" σε δίσκους, αλλάζει το πράμμα, και να το ξέρουμε.

Και μιας και έπεσε η σπόντα περί "τιμής", τί ακριβώς "σου" κάνανε, και πόσο σε χρεώσανε ;

(..αν μιλάμε για "data recovery" α-λα Πλαίσιο, του τύπου 40 ? τα 4 Gb, μέσω SOFTWARE παρακαλώ, να μην το λάβουμε υπ' όψιν)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...