altiuslak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια βοηθεια!!!!Μετεφερα ολα μου τα δεδομενα απο τον σκληρο του υπολογιστη στον καινουργιο μου εξωτερικο και μετα απο 2 μερες μου ζητουσε να κανω διαμορφωση δισκου...Αναγκαστικα να κανω γιατι δεν μου διαβαζε τπτ.Εκανα και απο 500GB σκληρο μου τον διαβαζει 32GB και τα δεδομενα μου χαμμενα!Θα τρελαθω....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!
EvilEyes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια βοηθεια!!!!Μετεφερα ολα μου τα δεδομενα απο τον σκληρο του υπολογιστη στον καινουργιο μου εξωτερικο και μετα απο 2 μερες μου ζητουσε να κανω διαμορφωση δισκου...Αναγκαστικα να κανω γιατι δεν μου διαβαζε τπτ.Εκανα και απο 500GB σκληρο μου τον διαβαζει 32GB και τα δεδομενα μου χαμμενα!Θα τρελαθω....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!! Διαμόρφωση = Format Όταν πήρες τον εξωτερικό δίσκο δεν του έκανες format την πρώτη φορά πριν του βάλεις οτιδήποτε;
thinlizzy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Αν έχεις σβήσει τα αρχεία από τον εσωτερικό σκληρό του υπολογιστή σου, τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν όμως όχι, τότε κάνε ένα format τον εξωτερικό και ξαναβάλε τα αρχεία που θέλεις από τον εσωτερικό.
giokspy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 SOS και απο μενα... επαθα το ιδιο με εναν WD elements 1TB μετα απο 2 βδομαδες χρησης. χθες ολα καλα και ωραια. σημερα μου ζηταει διαμορφωση και δεν διαβαζει τιποτα. δεν εκανα ακομα τιποτα. εχει κανεις καμια ιδεα???? σκευτομαι να κανω quick format και μετα format recovery, αλλα θα κανει τιποτα??? αν τον παω σε καταστημα για επαναφορα? ενημερωτικα του ειχα κανει στην αρχη που τον πηρα κανονικο format σε NTFS
thinlizzy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 oxi den tou ekana...Paizei rolo?? Απλά αν δεν τα είχες σβήσεις, θα μπορούσες να μεταφέρεις εκ νέου τα αρχεία σου στον εξωτερικό. Δοκίμασε να κάνεις πάλι format για να δεις αν σου εμφανίζει πάλι χωρητικότητα 32GB. ΥΓ: Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί μπορεί να σου σβήσουν το μήνυμα..
EvilEyes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα πάλι αν μπορείς να τον βγάλεις από τη θήκη του και να τον δοκιμάσεις να τον φορμάρεις ως εσωτερικό.
giokspy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια βοηθεια!!!!Μετεφερα ολα μου τα δεδομενα απο τον σκληρο του υπολογιστη στον καινουργιο μου εξωτερικο και μετα απο 2 μερες μου ζητουσε να κανω διαμορφωση δισκου...Αναγκαστικα να κανω γιατι δεν μου διαβαζε τπτ.Εκανα και απο 500GB σκληρο μου τον διαβαζει 32GB και τα δεδομενα μου χαμμενα!Θα τρελαθω....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!! αν εκανες γρηγορη διαμορφωση δοκιμασε να τα επαναφερεις με το O&O \format recovery να δεις τι 8α γινει
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 @ altiuslak : Φυσικά και μπορείς να κάνεις κάτι. Τα αρχεία σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι στη θέση τους. Αν δηλαδή απλά έγινε χωριάτικη το file system του δίσκου, και δεν έχει πάθει καμμιά ζημιά η επιφάνειά του. Δοκίμασε κάποιο recovery πρόγραμμα. ΕΤΣΙ όπως είναι ο δίσκος (να τον "δείχνει" 32Gb), τρέξε πχ το Active File Recovery (not tzampeware however). Yπ' όψιν, η ανάκτηση, όταν θα σου ζητήσει να ορίσεις πού θα την κάνει, πρέπει να γίνει στον εσωτερικό σου. Εν ολίγοις να αντιγράψει τα αρχεία σου σ' αυτόν. Τέλος, ο σκληρός πρέπει να σου ήρθε με κάποιο πρόγραμμα για την διαμόρφωσή του. Αφού εκτελέσεις την recovery, δοκίμασε να τον διαμορφώσεις (με την -πιθανή- write zeros option του προγράμματος) και στη συνέχεια initialize και format από το disk management των windows. Το βγάλσιμο από το κουτί του που προτάθηκε, ΣΥΝΗΘΩΣ συνεπάγεται την ακύρωση της εγγύησης του, οπότε έχε τον νου σου να μην τραβάς τα μαλλιά σου μετά (το βγάλσιμο "υποχρεώνεται" να γίνει μάλλον μόνο όταν τα έχει φτύσει ο controller του κουτιού, και ο μόνος τρόπος να πάρει κανείς τ' αρχεία είναι να συνδέσεις τον δίσκο εσωτερικά). @ giokspy : Πάνω-κάτω τα ίδια και προς εσένα. Με τη διαφορά του ότι αν εσύ δεν έχεις ισομεγέθη δίσκο για την επαναφορά των αρχείων (τί το θέλετε το 1Τ, Τρομάρα σας; Περιπτώσεις όπως αυτήν δεν την σκέφτεστε; "Κανονικά", όποτε παίρνει κάποιος ένα δίσκο, πρέπει να παίρνει ΑΚΟΜΗ έναν ίδιας χωρητικότητας, για την περίπτωση παρόμοιας στραβής, μην πω δηλαδή ότι έτσι όπως το βλέπω, με τις σημερινές χωρητικότητες, δεν έχει νόημα η ύπαρξη ενός και μόνο δίσκου "αποθήκης", παρα μόνο μια συστοιχία RAID-1...) έχεις ψιλομπλέξει... Θα χρειαστεί να "φορτωθείς" σε κανένα φίλο που έχει "μεγάλο" δίσκο, γιατί το να τον δώσεις σε μαγαζί για recovery θα σου κοστίσει μαλλιοκέφαλα (το Πλαίσιο πχ νομίζω χρεώνει, άκουσον-άκουσον, με τα GIGA, και όχι με την ώρα, και μάλιστα "τρελλά" ποσά...). Active File Recovery KAI για 'σενα, και στην περίπτωσή σου δοκίμασε ΠΡΩΤΑ το Active Partition Recovery της σουίτας, και παίζει να την γλυτώσεις με μόνο αυτό (να μη χρειαστεί δλδ να κάνεις ανάκτηση των αρχείων σε άλλο δίσκο). Εναλλακτικά, υπάρχει γι' αυτή τη δουλειά ΚΑΙ το ΤestDisk http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891&highlight=testdisk&page=3
altiuslak Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 @ altiuslak :Φυσικά και μπορείς να κάνεις κάτι. Τα αρχεία σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι στη θέση τους. Αν δηλαδή απλά έγινε χωριάτικη το file system του δίσκου, και δεν έχει πάθει καμμιά ζημιά η επιφάνειά του. Δοκίμασε κάποιο recovery πρόγραμμα. ΕΤΣΙ όπως είναι ο δίσκος (να τον "δείχνει" 32Gb), τρέξε πχ το Active File Recovery (not tzampeware however). Yπ' όψιν, η ανάκτηση, όταν θα σου ζητήσει να ορίσεις πού θα την κάνει, πρέπει να γίνει στον εσωτερικό σου. Εν ολίγοις να αντιγράψει τα αρχεία σου σ' αυτόν. Τέλος, ο σκληρός πρέπει να σου ήρθε με κάποιο πρόγραμμα για την διαμόρφωσή του. Αφού εκτελέσεις την recovery, δοκίμασε να τον διαμορφώσεις (με την -πιθανή- write zeros option του προγράμματος) και στη συνέχεια initialize και format από το disk management των windows. Το βγάλσιμο από το κουτί του που προτάθηκε, ΣΥΝΗΘΩΣ συνεπάγεται την ακύρωση της εγγύησης του, οπότε έχε τον νου σου να μην τραβάς τα μαλλιά σου μετά (το βγάλσιμο "υποχρεώνεται" να γίνει μάλλον μόνο όταν τα έχει φτύσει ο controller του κουτιού, και ο μόνος τρόπος να πάρει κανείς τ' αρχεία είναι να συνδέσεις τον δίσκο εσωτερικά). @ giokspy : Πάνω-κάτω τα ίδια και προς εσένα. Με τη διαφορά του ότι αν εσύ δεν έχεις ισομεγέθη δίσκο για την επαναφορά των αρχείων (τί το θέλετε το 1Τ, Τρομάρα σας; Περιπτώσεις όπως αυτήν δεν την σκέφτεστε; "Κανονικά", όποτε παίρνει κάποιος ένα δίσκο, πρέπει να παίρνει ΑΚΟΜΗ έναν ίδιας χωρητικότητας, για την περίπτωση παρόμοιας στραβής, μην πω δηλαδή ότι έτσι όπως το βλέπω, με τις σημερινές χωρητικότητες, δεν έχει νόημα η ύπαρξη ενός και μόνο δίσκου "αποθήκης", παρα μόνο μια συστοιχία RAID-1...) έχεις ψιλομπλέξει... Θα χρειαστεί να "φορτωθείς" σε κανένα φίλο που έχει "μεγάλο" δίσκο, γιατί το να τον δώσεις σε μαγαζί για recovery θα σου κοστίσει μαλλιοκέφαλα (το Πλαίσιο πχ νομίζω χρεώνει, άκουσον-άκουσον, με τα GIGA, και όχι με την ώρα, και μάλιστα "τρελλά" ποσά...). Active File Recovery KAI για 'σενα, και στην περίπτωσή σου δοκίμασε ΠΡΩΤΑ το Active Partition Recovery της σουίτας, και παίζει να την γλυτώσεις με μόνο αυτό (να μη χρειαστεί δλδ να κάνεις ανάκτηση των αρχείων σε άλλο δίσκο). Εναλλακτικά, υπάρχει γι' αυτή τη δουλειά ΚΑΙ το ΤestDisk http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891&highlight=testdisk&page=3 Δυστυχως φιλος δεν ειχε οδηγιες το κοθυτι του.Θα δοκιμασω να τα κανω ολα τα παραπανω.Σε ευχαριστω πολυ!!!!
giokspy Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 @ altiuslak :Φυσικά και μπορείς να κάνεις κάτι. Τα αρχεία σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι στη θέση τους. Αν δηλαδή απλά έγινε χωριάτικη το file system του δίσκου, και δεν έχει πάθει καμμιά ζημιά η επιφάνειά του. Δοκίμασε κάποιο recovery πρόγραμμα. ΕΤΣΙ όπως είναι ο δίσκος (να τον "δείχνει" 32Gb), τρέξε πχ το Active File Recovery (not tzampeware however). Yπ' όψιν, η ανάκτηση, όταν θα σου ζητήσει να ορίσεις πού θα την κάνει, πρέπει να γίνει στον εσωτερικό σου. Εν ολίγοις να αντιγράψει τα αρχεία σου σ' αυτόν. Τέλος, ο σκληρός πρέπει να σου ήρθε με κάποιο πρόγραμμα για την διαμόρφωσή του. Αφού εκτελέσεις την recovery, δοκίμασε να τον διαμορφώσεις (με την -πιθανή- write zeros option του προγράμματος) και στη συνέχεια initialize και format από το disk management των windows. Το βγάλσιμο από το κουτί του που προτάθηκε, ΣΥΝΗΘΩΣ συνεπάγεται την ακύρωση της εγγύησης του, οπότε έχε τον νου σου να μην τραβάς τα μαλλιά σου μετά (το βγάλσιμο "υποχρεώνεται" να γίνει μάλλον μόνο όταν τα έχει φτύσει ο controller του κουτιού, και ο μόνος τρόπος να πάρει κανείς τ' αρχεία είναι να συνδέσεις τον δίσκο εσωτερικά). @ giokspy : Πάνω-κάτω τα ίδια και προς εσένα. Με τη διαφορά του ότι αν εσύ δεν έχεις ισομεγέθη δίσκο για την επαναφορά των αρχείων (τί το θέλετε το 1Τ, Τρομάρα σας; Περιπτώσεις όπως αυτήν δεν την σκέφτεστε; "Κανονικά", όποτε παίρνει κάποιος ένα δίσκο, πρέπει να παίρνει ΑΚΟΜΗ έναν ίδιας χωρητικότητας, για την περίπτωση παρόμοιας στραβής, μην πω δηλαδή ότι έτσι όπως το βλέπω, με τις σημερινές χωρητικότητες, δεν έχει νόημα η ύπαρξη ενός και μόνο δίσκου "αποθήκης", παρα μόνο μια συστοιχία RAID-1...) έχεις ψιλομπλέξει... Θα χρειαστεί να "φορτωθείς" σε κανένα φίλο που έχει "μεγάλο" δίσκο, γιατί το να τον δώσεις σε μαγαζί για recovery θα σου κοστίσει μαλλιοκέφαλα (το Πλαίσιο πχ νομίζω χρεώνει, άκουσον-άκουσον, με τα GIGA, και όχι με την ώρα, και μάλιστα "τρελλά" ποσά...). Active File Recovery KAI για 'σενα, και στην περίπτωσή σου δοκίμασε ΠΡΩΤΑ το Active Partition Recovery της σουίτας, και παίζει να την γλυτώσεις με μόνο αυτό (να μη χρειαστεί δλδ να κάνεις ανάκτηση των αρχείων σε άλλο δίσκο). Εναλλακτικά, υπάρχει γι' αυτή τη δουλειά ΚΑΙ το ΤestDisk http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891&highlight=testdisk&page=3 thanks. δοκιμασα το Testdisc αλλα τιποτα! πηγα να δοκιμασω και το Active Partition Recovery αλλα μπερδευτηκα. πως κανει επαναφορα στον ιδιο σκληρο? επειδη στο δισκο ειχα γυρω στα 200GB δεν αρκει ενας δισκος 500GB για το Active File Recovery??
washcloud Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 thanks. δοκιμασα το Testdisc αλλα τιποτα! ...αυτό δεν είναι καλό δείγμα. Ίσως να μην μπορεί να ανακτηθεί το partition table...πηγα να δοκιμασω και το Active Partition Recovery αλλα μπερδευτηκα. πως κανει επαναφορα στον ιδιο σκληρο? ...δεν κάνει "επαναφορά" "στον ίδιο σκληρό". Αυτό που κάνει, είναι ανακτά το partition table (πληροφορίες που "χάθηκαν", σχετικά με τη μορφή των partition του δίσκου, γι' αυτό και τα windows σου ζητάνε να τον διαμορφώσεις...). ΟΤΑΝ βεβαίως μπορεί να γίνει αυτό (και δεν έχουν χαθεί δια παντός αυτές οι πληροφορίες). Και ο τρόπος για να γίνει, είναι "σχετικά" εύκολος, διάβασε τις οδηγίες στο help του προγράμματος. (σε γενικές γραμμές, επιλέγεις τον δίσκο, και από το μενού διαγράφεις το invalid partition, και μετά τον σκανάρεις -full scan, θα πάρει ώρα, αλλά μπορεί να γλιτώσεις έτσι το file recovery που παίρνει περισσότερο- κι αν και όταν σου βρει partion(s) το(τα) ανακτάς με το κουμπί recover που θα είναι ενεργοποιημένο πλέον. Κι αν είσαι τυχερός, θα σου ανοίξει κανονικά στα Windows) επειδη στο δισκο ειχα γυρω στα 200GB δεν αρκει ενας δισκος 500GB για το Active File Recovery?? ...το AFR είναι "η άλλη ιστορία" της σουίτας, με την οποία ανακτάς τα δεδομένα σου σε ΑΛΛΟΝ δίσκο. Και φυσικά, για 200 Gb, 200 Gb απ' τα 500 είναι αρκετά. Εφ' όσον λοιπόν, δεν μπορείς να ανακτήσεις το partition table του δίσκου, ανάκτησε τα αρχεία σου, μιας και έχεις 500άρη δίσκο πρόχειρο για να το κάνεις....
giokspy Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 thank a lot again. ξεκινησα το superscan και περιμενω να δω. ελπιζω να βγαλω ακρη -----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 08 : 45 : 02----- εδω και 10 ωρες κανει scan και εναι ακομα στο 46% ασε που βρηκε 4 partition kai 0 files. ειναι φυσιολογικο??? -----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 06 : 32 : 58----- μετα απο 20 ωρες ολοκληρωθηκε το scan και βρηκε 16 partition kai 0 files. εκανα recovery το πρωτο που ελεγε 953GB (τα υπολοιπα ελεγαν 0 bytes) αλλα τιποτα. ετσι ξεκινησα επιλεκτικη επαναφορα με το AFR αλλα εκτος οτι ειναι ολα ανω κατω μερικα δεν επαναφερονται κανονικα. τωρα μπορει να γινει format στο δισκο και να λειτουργει κανονικα ως αδειος??? η εγγυηση απο τα eshop δεν το καλυπτει?παντως μετα απο αυτο φοβαμαι να ξαναχρησιμοποιησω το δισκο κ πρεπει να παρω αλλο -----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 06 : 37 : 03----- και κατι τελευταιο. με ποιο προγραμμα μπορω να κανω διαμορφωση δισκου??
washcloud Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 ...overlapping των αρχείων μάλλον. Ήσουν άτυχος. Η εγγύση αν τον καλύπτει; Αν είσαι εντός χρόνου εγγύησης τους τον δίνεις, τον "ελέγχουν"...() κι αν κρίνουν ότι είναι γι' αλλαγή, καλώς. Όσον αφορά τη διαμόρφωσή του, κατέβασε από την εταιρία του σχετικό utility που υπάρχει, κάνε έναν διαγνωστικό έλεγχο να δεις τί θα σου πει (να έχεις να πεις και του e-shop), και στη συνέχεια Write zeros. Μετά, στα windows, initialize από το disk management, και φορμάτ.
giokspy Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 ...overlapping των αρχείων μάλλον. Ήσουν άτυχος.Η εγγύση αν τον καλύπτει; Αν είσαι εντός χρόνου εγγύησης τους τον δίνεις, τον "ελέγχουν"...() κι αν κρίνουν ότι είναι γι' αλλαγή, καλώς. Όσον αφορά τη διαμόρφωσή του, κατέβασε από την εταιρία του σχετικό utility που υπάρχει, κάνε έναν διαγνωστικό έλεγχο να δεις τί θα σου πει (να έχεις να πεις και του e-shop), και στη συνέχεια Write zeros. Μετά, στα windows, initialize από το disk management, και φορμάτ. thanks. θα το ελεγξω
giokspy Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Όσον αφορά τη διαμόρφωσή του, κατέβασε από την εταιρία του σχετικό utility που υπάρχει, κάνε έναν διαγνωστικό έλεγχο να δεις τί θα σου πει (να έχεις να πεις και του e-shop), και στη συνέχεια Write zeros. Μετά, στα windows, initialize από το disk management, και φορμάτ. Help again. εκανα το test αι εβγαλε pass.μετα write zeros (πηρε 17 ωρες). τωρα τα windows δεν τον διαβαζουν ουτε μετα απο επανεκινηση. πως γινεται το initialize από το disk management αφου δεν βλεπει το δισκο? επισης και με ενα προγραμματακι για format fat32 που κατεβασα απο τη WD μου βγαζει error. ελεος πια μερες ειμαι πανω απο τον υπολογιστη κ παιδευομαι κ ακρη δε βγαζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.