Mourgolikos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Είμαι κάτοχος της Asus M2N32-WS (αγορασμένη πριν 2 χρόνια περίπου) και πρόσφατα της έβαλα 2x1GB Ram της Team Group (ήταν σε προσφορά από Πλαίσιο ) οι οποίες είναι στα 1066MHz με CL στα 5-5-5-15 και voltage 2.2~2.3 Αφού έβαλα τις ram είδα πως η μητρική τις έβλεπε ως 800MHz 5-5-5-16 και στα 1.8v, όλα τα options του bios είναι στα defaults (δηλαδή όλες οι επιλογές στο auto). Στην συνέχεια αναβάθμισα το bios στην τελευταία έκδοση καθώς έιδα πως υπάρχει νέα υποστήριξη για AM2+ και 1066MHz ram Σχετικά με τα updates της ram: * Modify that use AM2 CPU will disable DDR2 1066 option. * Fixed that use AM2+ CPU and set DDR Frequency to 1066Mhz but memory information still show 800Mhz. Πήγα να τις ρυ8μίσω ως manual αλλά έβλεπα μόνο τις επιλογές: [AUTO] [DDR2 400] [DDR2 533] [DDR2 667] [DDR2 800] Ο επεξεργαστής μου είναι AMD x2 3800+ (σε stock συχνότητα) Παίζει να ανεβάσω τα volts της ram μόνο (υποστηρίζει έως 2.5v) και να μην έχω πρόβλημα; Υπάρχει στον ήλιο μοίρα για 1066; *Ρωτάω γιατί έχω κακιές αναμνήσεις από rams Μερικές εικόνες:
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Η μητρική σου απ ό,τι βλέπω εδώ δεν υποστηρίζει πάνω από 800άρες. Οπότε λογικά μόνο μέσω o/c θα τις ανεβάσεις (και δίνοντας παράλληλα ρεύμα).
Mourgolikos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό που με προβληματίζει είναι πως σύμφωνα με τα τελευταία updates υπάρχει έστω μια σχετική υποστήριξη σε 1066άρες. Μήπως λόγω AM2 (και όχι AM2+) δεν τις αναγνωρίζει; Από την άλλη 1066 θα ήταν καλά με τον τρέχον επεξεργαστή μου (έχει αρκετά μικρότερο fsb) ή θέλει κι αυτός ανέβασμα; Αλλά πόσο να πάει ένας 90nm AMD με stock cooling...
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Τώρα που διαβάζω λίγο καλύτερα το post σου (πριν ήταν πολύ πρωί ), ίσως να ναι κι αυτό πού πες "λόγω AM2 (και όχι AM2+)". Δοκίμασε ν ανεβάσεις τα volts μέχρι 2.2.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι λογω μη υπαρξης ΑΜ2+ επεξεργαστη δε τις αναγνωριζει. Αλλα υπαρχει περιπτωση να τις κανεις εσυ να δουλεψουν σωστα. Θα πρεπει: 1) Να δωσεις τα βολτ τα οποια αναγραφουν οι μνημες (2,3) 2) Να δωσεις τα σωστα timings τα οποια αναγραφουν (5-5-5-15) 3) Να κανεις χειροκινητο overclocking. Κανε overclocking στον επεξεργαστη (εχοντας δωσει ομως τα σωστα βολτ και timings στις μνημες), εχοντας επιλεγμενη τη ρυθμιση για DDR2 800 στο BIOS. Επειτα ανοιγε το Prime95 (maximum heat mode), το CPU-Z στη καρτελα οπου δειχνει τα MHz και τα Timings των μνημων και το Coretemp για να βλεπεις θερμοκρασιες κατα το full load Που θα προκαλει το Prime95. Αν δε βγαζει σφαλματα για αρκετη ωρα και δεν ανεβαινουν οι θερμοκρασιες σε υπερβολικα επιπεδα (70°C), ανεβαζε κι αλλο τον επεξεργαστη, κοιτωντας παραλληλα που δουλευουν οι μνημες μεσω του CPU-Z.
Mourgolikos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ok ευχαριστώ παιδιά! Θα δοκιμάσω με το oc και θα περιμένω τους deneb για να πάρω νέο επεξεργαστη σε καλή τιμή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.