Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά στο Ubuntu

wild__king

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Sinxoreste me gia tin xrisi greeklish alla prosfata egatestisa ta ubuntu kai den mporo na ta giriso se ellinika. Exo kanei oles tis aparaitites rithmiseis oste na iparxei i glossa stis epiloges (ALT+SHIFT) , to thema einai pos molis allazo tin glossa , auto pou grafo sigoura den einai ellinika , kai ektos ton allon , den antistoixoun se ola ta pliktra xaraktires , alla se poli periorismeno arithmo auton . plz help :shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Sinxoreste me gia tin xrisi greeklish alla prosfata egatestisa ta ubuntu kai den mporo na ta giriso se ellinika. Exo kanei oles tis aparaitites rithmiseis oste na iparxei i glossa stis epiloges (ALT+SHIFT) , to thema einai pos molis allazo tin glossa , auto pou grafo sigoura den einai ellinika , kai ektos ton allon , den antistoixoun se ola ta pliktra xaraktires , alla se poli periorismeno arithmo auton . plz help :shock:

Και μετα σου λεει το ubuntu ειναι φιλκο στον χρηστη.Μαλιστα...

Κατ'αρχας έχεις σίγουρα εγκαταστήσει τα ελληνικά? Πήγαινε system-->administration-->language support επίλεξε greek modern και εγκατέστησέ τη. Για να έχεις την επιλογή με alt+shift να αλλάζει η γλώσσα με κάθε επανεκκίνηση, εκτός από τις ρυθμίσεις που λες ότι έκανες, πήγαινε system-->preferences-->sessions-->startup programs-->new και πρόσθεσε τα εξής:

>Name: keyboard layout
Command: [b]setxkbmap[/b]
Comment: Set Keyboard Layouts

Η εντολή που σε ενδιαφέρει είναι η setxkbmap η οποία ενεργοποιεί με κάθε επανεκκίνηση τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας με το συνδυασμό πλήκτρων που επέλεξες. Τα name , comment είναι διακοσμητικά και μπορείς να βάλεις ό,τι θες για δική σου ευκολία. Τέλος για να καταλάβεις, σε αυτή την καρτέλα περιέχονται όλα τα προγράμματα που ξεκινούν με το που ανοίγει ο υπολογιστής.

Ελπίζω να έχεις gnome γιατί σε kde δεν ξέρω τα αντίστοιχα paths...

Και μετα σου λεει το ubuntu ειναι φιλκο στον χρηστη.Μαλιστα...

Καθαρά υποκειμενικό το θέμα ;)

ola auta exoun ginei . to provlima den egitai sto oti den mporo na alla xo glossa me ton sindiasmo pou exo valei. to provlima einai oti afou kano tin allagi kai pao na grapso ellinika , mou grafei allabournezika kai malista , apo ola ta pliktra pou patao liga antistoixoun se allabournezika , ta ipoloipa den kanoun tpta

Δυστυχώς στο *Ubuntu δεν υπάρχει η δυνατότητα να γράφεις Ελληνικά. Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να αλλάξεις διανομή.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=115928

Εγώ ρε παιδιά γιατι σας γράφω σ'αυτη τη γλωσσα μέσα απο το ubuntu; Μήπως εχω κάποια εξωγήινη διανομη όπου το alt+shift δουλεύει κανονικά και το ubuntu μου έχει ελληνικά?

Εγώ ρε παιδιά γιατι σας γράφω σ'αυτη τη γλωσσα μέσα απο το ubuntu; Μήπως εχω κάποια εξωγήινη διανομη όπου το alt+shift δουλεύει κανονικά και το ubuntu μου έχει ελληνικά?

Αλήθεια; Δεν το ήξερα. Μπράβο στο Ubuntu.

Τότε μήπως παρουσιάζουν πρόβλημα τα fonts που έχεις.

-----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 12 : 10 : 20-----

Αλήθεια; Δεν το ήξερα. Μπράβο στο Ubuntu.

Έλα τώρα, γίνεσαι κακός :P

Τότε μήπως παρουσιάζουν πρόβλημα τα fonts που έχεις.

-----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 12 : 10 : 20-----

Έλα τώρα, γίνεσαι κακός :P

Λίγο, λίγο... Όσο χρειάζεται.

Αν σου βγάζει σε λίγα μόνο πλήκτρα αλαμπουρνέζικα, τότε δε νομίζω να φταίνε τα fonts (γιατί θα σου έβγαζε σε όλα τα πλήκτρα αλαμπουρνέζικα), μάλλον εγκαταστάθηκε λάθος γλώσσα. Π.χ. language-pack-he που είναι για εβραϊκά; :P

1. Βλέπεις ελληνικά;

2. Όταν πατάς alt+shift, τι γλώσσα σου γράφει ότι διάλεξες στο panel;

(αν δεν έχεις προσθέσει ένδειξη γλώσσας, δεξί κλικ στο panel, προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών, ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου).

3. Πάτα τα πλήκτρα για να γράψεις "ΑΒΓΔ αβγδ Καλημέρα σε όλους" (ή κάποιο παρόμοιο κείμενο που να φαίνονται τα αλαμπουρνέζικα) και κάνε copy/paste εδώ ό,τι βγει.

loipon to apotelesma apo auto pou zitises man :

ÁÄ áä áëá ó ïëï

opos tha deis ta grammata einai ligotera apo auta tis protaseis sou mia kai opos eipa den antistoixoun grammata se ola ta pliktra.

episis to periergo einai oti ellinika vlepo opote tou erthei. Dldi otan giriso sto language support kai balo san vasiki glossa ta ellinika , oi diafores epiloges fainontai mia xara sta ellinika alla kai pali den mporo na grapso ellinika , i px na do ta ID3v2 (Tonizo oti einai v2 - Unicode) tags ellinikon tragoudion! :cry:

Δες στα keyboard preferences, ποια layouts εμφανίζονται; Επίσης στο language support, ποιες γλώσσες έχεις τσεκάρει;

Κάνε ένα κόπο, boot-αρε με το Live cd (με επιλογή ελληνικών) και πες μας αν γράφεις κανονικά ελληνικά.

wild__king:

Άνοιξε ένα terminal και δώσε τις παρακάτω εντολές μια-μία και κάνε εδώ paste αυτά που θα σου γράψουν:

>
locale
locale -a
setxkbmap -print
dpkg -l ttf-\*

(στην 4η εντολή το -l είναι L μικρό)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...