Προς το περιεχόμενο

Dual boot win xp pro και Linux

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(π.χ. το guide για τα mandriva ειναι ο dimitrisg xaxaxaxa) απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις,για μενα κατεβασε και κανα live cd να δεις τι παιζει...

Ξερεις τι έπαθα; αφου εμπλεξα με την μεταφραση , αναγκαστικά διαβασα για να μεταφρασω πολλά --help και πληθωρα μενου και λειτουργιών και ηταν ενας τρόπος να μαθω καλυτερα να διαχειριζομαι το λειτουργικό (linux) και την διανομη ειδικότερα.

Οτι απεκτησα υποσχομαι να το μοιραστω (ορκιζομαι να τα ξερασω όλα! :-D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον παιδια...

κατεβαζω τελικα αυτο εδω http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

εχει οπως ειπατε live cd (το οποιο δεν εχω καταλαβει τι ειναι ακριβως...)???

πιστευω να μην βρω δυσκολια κατα την εγκατασταση... μονο το κομματι του διαχωρισμου του δισκου με δυσκολευει λιγακι...

Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!

βαζεις το live cd,ρυθμιζεις το pc(bios) να bootarei απο το cd-rom και τοτε ξεκιναει το pc με το linux χωρις να αλλαξει τιποτα...οταν βγαλεις το cd εχεις παλι τα win οπως και πριν...

ωραια, αυτο που κατεβασα (εχω link παραπανω) εχει αυτη την δυνατοτητα σωστα??

μια ερωτηση... τωρα που το εχω "καψει" μου λεει οτι μπορω να κανω εγκατασταση μεσα απο τα windows, συμφερει αυτο ή ειναι χαζομαρα???

ΥΣ σορρυ για τις πολλες και ισως χαζες ερωτησεις...:o

Για δοκιμή είναι καλό. Για κανονική χρήση όχι, η εγκατάστση θα γίνει μέσα σε εικονικό δίσκο -σαν πρόγραμμα των Windows- στο ήδη υπάρχον NTFS Partition σου με επιπτώσεις στη ταχύτητα του Ubuntu και κατακερματισμό του virtual disk.

οποτε θα προσπαθησω να τα εγκαταστησω σε ενα αλλο "κομματι" του δισκου...

αν βρεθω μπροστα σε προβλημα (που πολυ πιθανο το βλεπω!!) θα postarv ξανα...

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 02 : 47 : 49-----

με αφορμή αυτό εδώ τον οδηγό λέω σήμερα επιτέλους να τα βάλω!:P

λοιπόν ακούστε με τι θέλω να κάνω:

έχω τα win τωρα μέσα, λέω να τα στείλω όλα τα αρχεία μου στον εξ. σκληρό δίσκο και να αφήσω μόνο τα προγράμματά μου... με αποτελεσμα τώρα να κάνω αυτό:

θα μπω με το ubuntu και συμφωνα με τον οδηγό θα φτιάξω 4 κομματια (ενα για τα win και τα προγράμματα τους 10GB, ένα για τα linux και τα προγράμματά τους άλλα 10GB, ένα για τα αρχεια μου 50GB το οποίο θέλω να το βλέπουν και τα δυο λειτουργικά και τέλος ένα για τα swap των linux των 2GB. Ο δίσκος είναι των 80GB οπότε πιστέυω να τα έβαλα καλά τα πράγματα...:o

Τώρα τι θέλω απο εσάς? λοιπόν, να μου πείτε σας παρακαλώ αν θέλετε τι "μορφα" (ntfs ή κάπως έτσι είναι δεν το θυμάμαι τώρα:o) πρέπει να κάνω το κάθε κομμάτι ώστε να μην έχω κανένα πρόβλημα μετά...

Σας ευχαριστώ πολύ...

παιδια εχω προβλημα!! δεν μου ξεκιναει με εικονικη εκκινηση! οταν παταω να ξεκινησει χωρις καμια αλλαγη τοτε μου λεει οτι φωρτωνει ο πυρηνας και μετα......μαυρη οθονη με μια παυλιτσα να αναβοσβηνει!... τι κανουμε εδω???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...