Προς το περιεχόμενο

Εργαλεία για προγραμματισμό σε JAVA και C.

fountoux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μερικά χρόνια που δεν ασχολήθηκα καν, ήρθε η ώρα να μάθω λίγο προγραμματισμό, για να περάσω και τα αντίστοιχα μαθήματα της σχολής. Οπότε θα ήθελα την πολύτιμη συνεισφορά σας στα εξής:

1) Ποιά είναι τα ποιο κατάλληλα εργαλεία ώστε να αρχίσω να εξασκούμε πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C, C++ και JAVA; (αν είναι συμβατά με Vista ακόμα καλύτερα). Είχα δουλέψει λίγο με Borland, αλλά δεν συνέχισα...

2) Αν έχετε να μου προτείνετε κάποια βοηθήματα ώστε να εξασκηθώ ακόμα περισσότερο και να μη μάθω στο τέλος μόνο το "Hello World"...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. :-)

Δημοσ.

1) Ποιά είναι τα ποιο κατάλληλα εργαλεία ώστε να αρχίσω να εξασκούμε πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C, C++ και JAVA; (αν είναι συμβατά με Vista ακόμα καλύτερα). Είχα δουλέψει λίγο με Borland, αλλά δεν συνέχισα...

Προφανώς θέλεις να σου προτείνουμε κάποιο IDE. Για C/C++ πολύ καλά IDE θεωρούνται τα Code::Blocks και Dev-C++ τα οποία είναι και free. Για Java θα σου πρότεινα το Netbeans ενώ υπάρχει επίσης και το Eclipse. Τα δυο τελευταία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για C++.

2) Αν έχετε να μου προτείνετε κάποια βοηθήματα ώστε να εξασκηθώ ακόμα περισσότερο και να μη μάθω στο τέλος μόνο το "Hello World"...

Για C++ :

The C++ Programming Language by Bjarne Stroustrup

C++ Primer (5th Edition) by Stanley B. Lippman

Effective C++ by Scott Meyers

The C++ Standard Library: A Tutorial and Reference by Nicolai M. Josuttis

Για Java:

Thinking in Java by Bruce Eckel

Δημοσ.

Το NetBeans το έχω ακούσει και μου είπαν ότι είναι και εύκολο στη χρήση. Θα μου τρέχει όμως τα προγράμματα που θα φτιάχνω, ή θα χρειαστώ extra βιβλιοθήκες και compilers;

Δημοσ.
Μετά από μερικά χρόνια που δεν ασχολήθηκα καν, ήρθε η ώρα να μάθω λίγο προγραμματισμό, για να περάσω και τα αντίστοιχα μαθήματα της σχολής. Οπότε θα ήθελα την πολύτιμη συνεισφορά σας στα εξής:

Αν σε ενδιαφέρει η C & C++ και ο γρήγορος προγραμματισμός για Windows ρίξε μια ματιά στον CodeGear (πρώην Borland) C++ Builder.

Εδώ μπορείς να βρεις την free έκδοση του εργαλείου (Turbo C++ 2006): http://cc.codegear.com/free/turbo

Δημοσ.
Το NetBeans το έχω ακούσει και μου είπαν ότι είναι και εύκολο στη χρήση. Θα μου τρέχει όμως τα προγράμματα που θα φτιάχνω, ή θα χρειαστώ extra βιβλιοθήκες και compilers;

Ναι ότι φτιάχνεις θα τρέχει μία χαρά.

Εκτός αν χρησιμοποιείς βιβλιοθήκες που σου παρέχει το netbeans, οπότε θα χρειάζεσαι και τις βιβλιοθήκες για να τρέξεις την εφαρμογή σου.

Κατά την άποψή μου το netbeans είναι μακράν το καλύτερο IDE για Java, και επίσης αν ενδιαφέρεσαι μόνο για εφαρμογές κονσόλας τότε είναι μία χαρά και για C/C++.

Δημοσ.

Θελει java platform αλλα λογικα θα την εχεις ετσι και αλιος.

Και νομιζω πος ειναι καλο να αρχισεις με netbeans για δυο λογους

α) Μπορεις να φτιακσεις προγραμματα και για κινητα τηλεφωνα

β) Και αν τη μαθεις, μπορεις ανετα να πας σε C#, γιατι και στοις δυο δουλεωεις αποκληστικα με classes interfaces & structs

Δημοσ.

Κι εγώ αν κι έχω ακούσει ότι στην Java με το Eclipse μπορείς να κατασκευάσεις πιο εύκολα interfaces για τα προγράμματά σου, χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα NetBeans. Έκανα κανα δυο προσπάθειες να δοκιμάσω το Eclipse αλλά το NetBeans μου φαινοταν μακραν πιο ευκολόχρηστο. Βέβαια όλα είναι υποκειμενικά...;)

Δημοσ.

Η άποψη μου πρώτα κάτι απλό, Jcreator, ή και αν θες δοκίμασε το eclipse.

Παιδιά εμένα το netbeans δε μου "έκατσε" καλά από τη πρώτη φορά που το δοκίμασα.

Δημοσ.

Το netbeans πρέπει να μαθεις καποια πραγματα μετά σου είναι ευκολο.Για τα layout κτλ.Καλύτερα μη κολλάς στο πιο ειναι το καλυτερο απλά ξεκίνα.

Το netbeans ειναι πολυ διαδεδομενο και γνωστο

Δημοσ.

Τελικά άρχισα να χρησιμοποιώ το NetBeans. Και τρέχει άψογα στα Vista και σε βοηθάει τόσο μα τόσο πολύ. Απλώς εκπληκτικό. :-) Thank you guys!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια τελευταία βοήθεια.Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα καλό βιβλίο για C (όχι C++, πήρα ήδη).

Δημοσ.

Καλώς ήρθες στον κόσμο του προγραμματισμού.

The C Programming Language

by Brian W. Kernighan and Dennis M. Ritchie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kernighan_and_Ritchie

μικρό και καλό, χωρίς πολλά πολλά.

Πάντως για αρχή δοκίμασε να γραψεις με editor, όπως σου είπαν ήδη, για να καταλάβεις καλύτερα τι παίζει.

Good luck!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, το NetBeans με βοηθά μέχρι στιγμής πάρα πολύ στη Java. Στη C / C++ έχουμε όμως πρόβλημα. Θέλει να εγκαταστήσω κάποια plug ins, ΑΛΛΑ κολλάει συνέχεια κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοοιήσω text editor. Ποιο εργαλέιο μου προτείνετε και πως θα καταφερώ να τρέχω τα προγράμματα που θα φτιάχνω (με λίγα λόγια χρειάζομαι compilers) ....?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...