Προς το περιεχόμενο

Εκανα τους δίσκους μου εξωτερικούς,και δεν τους αναγνωρίζει...

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα τρεις δίσκους:

C: Data files

D: Data files

E: Windows (partition 1)

F: Data Files (partition 2)

Αγορασα μια διπλή θήκη για εξωτ.σκληρούς, και έβαλα μέσα τους δίσκους C,D, αφήνοντας μέσα στο πισι, μόνο τον 3ο σκληρό με τα 2 partitions.

Ο υπολογιστής λειτουργούσε μια χαρά (χωρίς restart όμως) όταν τα έκανα όλα αυτά....

Επίσης, πριν να βιδώσω ξανά το κουτί, έβαλα πάνω στο πισι τη θήκη, πρόχειρα,και μου τους αναγνώρισε...

Τη βίδωσα,και από τότε...Αρνείται να μου τους αναγνωρίσει....

Any help?

Δημοσ.

Αυτους που δεν αναγνωριζει τους εβαλες ξανα μεσα στο pc για να δεις αν παιζουν; Μηπως τους έκαψε ή εγινε κάτι; Βεβαιώσου οτι παίζουν μέσα στον υπολογιστη σου ξανα.

Δημοσ.
λειτουργούσε μια χαρά (χωρίς restart όμως) όταν τα έκανα όλα αυτά....

αν καταλαβα καλα εβγαλες τουσ δισκους ενω το pc ηταν ανοιχτο?

αν ισχυει αυτο τοτε μαλλον πρεπει να τους ξανασυνδεσεις στο pc, να κανεις τερματιισμο και μετα να τους βγαλεις (μονο τα server 2003 σου επιτρεπουν να βγαλεις δισκο ενω δουλευει το μηχανημα, απροβληματιστα)

Δημοσ.

elvisjedi,ναι,καλά κατάλαβες....

θα το δοκιμάσω αυριο!!!

-----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 11 : 11 : 37-----

elvisjedi, Απλά να σου πω ότι τους έβγαλα ενώ το pc ¨ηταν σε λειτουργία, συνέδεσα την θήκη με τον υπολογιστή, και τους αναγνώρισε κανονικά.

Οταν τους συνέδεσα για 2η φορά (χωρίς να έχω κλείσει υπολογιστή), δεν τους ξανα-αναγνώρισε!

παρολαυτα,λογικα σημερα θα προσπαθήσω να τους ξανασυνδεσω εσωτερικα!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, τους δίσκους τους ξανασύνεδεσα πάνω στο πισι, και τους έβλεπε κανονικά. Εκλεισα το πισι, έβγαλα τους δίσκους, τους έβαλα στη θήκη, και δεν τους έβλεπε ξανά.

Αλλαξα καλώδιο usb μπας και εφταιγε αυτό, καιξαφνικά τους είδε!

Πάνω που χάρηκα λοιπόν, κάνω τη δοκιμή, βγάζω και ξαναβάζω το καλώδιο, και ανοίγω τους εξωτ., αλλά δυστυχώς, δεν τους ξαναναγνώρισε. Όταν κλείνω την παροχή ρεύματος του κουτιού, το πισί μου βγάζει μήνυμα για unkown usb device, και για κακή εγκ/ση hardware.

Any ideas?

Δημοσ.
... Όταν κλείνω την παροχή ρεύματος του κουτιού, το πισί μου βγάζει μήνυμα για unkown usb device, και για κακή εγκ/ση hardware.

Any ideas?

Απο τη στιγμη που σου βγαζει αυτο το μυνημα, δεν θα ηταν καλη ιδεα να πας πισω

το κουτι απο κει που το πηρες για να το δοκιμασουν στο μαγαζι μπροστα σου ?

Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις καποιο εξωτερικο κουτι ενος

φιλου σου να δεις αν θα δουλεψει χωρις προβλημα...

Κατι ακομη: οι σκληροι θα παιρνουν ρευμα απο την USB συνδεση ή απο εξωτερικη συνδεση

του κουτιου ? 2 σκληροι πανω σε μια USB καλυπτοντε?

Δημοσ.

Θα δοκίμαζα τη θήκη, με το δικο της καλώδιο, και με το ανταλλακτικό, σε άλλο PC.

αν δουλεψει, το προβλημα ειναι στη μητρική/θυρες usb, ή στο λειτουργικό/drivers σου.

Το καλώδιο ειναι μερικές φορές αιτία προβλημάτων. Κανονικά, με το δικό της καλώδιο έπρεπε να παίζει. θα το έχουν δοκιμάσει (εκτος αν σου ετυχε εσενα χαλασμένο).

Σε δική μου θήκη δισκου usb, ειχα χάσει το δικό της καλώδιο, πήρα ενα άλλο (noname απο καλάθι), και ειχε πρόβλημα συνεργασίας με κάποια PC (απο τα 4-5 που εχω σε γραφειο+σπιτι).

με άλλα λειτουργούσε, με άλλα όχι..

(ενώ ως τότε, με το original καλώδιο, η θηκη δουλευε με όλα τα pc μου)

----------------------

Οταν κλεινεις την τροφοδοσία της θήκης, το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει να δουλεύει. η τροφοδοσία μίας usb δεν αρκεί για δισκο 3.5'', πόσο μάλλον για 2 δισκους.

Κανονικά θα πρεπει να απλά να εξαφανίζονται οι δισκοι απο το myu computer, ησυχα. γιατι σου βγαζει μηνυμα σφάλματος δεν καταλαβαινω.

μηπως τα windows τους θεωρουν εσωτερικούς δισκους? (πρεπει να ειναι σεταρισμενοι "for fast removal", όχι "for performance" )

Δημοσ.

ωπα, random, αυτό που αναφέρεις στο τέλος, που το βλέπω? πως είναι σεταρισμένοι δηλαδή?

(τόσο με το δικό της καλώδιο, όσο και με το "ξένο", το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο).

Πρέπει να την δοκιμάσω σε άλλο πισί, συμφωνώ,απλά όλοι μου οι φίλοι είναι στου διαολου τη μάνα! (ή μάλλον, εγώ έχω μετακομίσει στου διαόλου τη μάνα!!)!!!

Είτε με ανοιχτή, είτε με κλειστή την παροχή ρεύματος, οι δίσκοι δεν εμφανίζονται στο My computer... (Εκτός από...1 φορά που έγινε)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...