Προς το περιεχόμενο

σχετικά με δίπλωμα οδήγησης

evansdr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Το θεμα που με απασχολει ειναι το εξης:κλεινω στις 23/10 τα 18 μου και θελω να βγαλω διπλωμα αυτοκινητου και αργοτερα μηχανης.

Ομως,επειδη τωρα καθομαι και δεν εχει αρχισει ακομα η σχολη,μπορω:

1)να ξεκινησω απο τωρα θεωρητικα μαθηματα;

2)να ξεκινησω απο τωρα πρακτικα μαθηματα;

3)να διαβασω τα σηματα-μηχανολογικα μονος μου και να παω να δωσω σε 10-15 μερες ωστε να τελειωνω με αυτα;

Εχω διαβασει καποια threads απο το insomnia αλλα υπαρχουν πολλες αντικρουομενες αποψεις και δεν βρισκω απαντηση σε αυτο που θελω.

Παρακαλω,δωστε μου απαντησεις σε αυτα τα ζητηματα ωστε να μπορεσω να ξεκινησω τις διαδικασιες.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Μπορεις να διαβασεις τα σηματα μονος σου. Πηγαινε σε μια σχολη να σου δωσουν το βιβλιο και βρες τα τεστακια που κυκλοφορουν (φανταζομαι) στο νετ.

Οταν εδινα εγω δεν ειχε υποχρεωτικη παρακολουθηση μαθηματων για σηματα και πηγαινες να δωσεις κατευθειαν.

Δημοσ.

Προσωπικα ειχα ξεκινησει θεωρητικα και πρακτικα μαθηματα πριν κλεισω τα 18, για λιγους μηνες οπως και εσυ.. Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι ηταν γνωστος μου ο δασκαλος οδηγησης ομως.. Δεν νομιζω πως θα εχεις προβλημα. Μολις κλεισεις τα 18, δινεις μετα απο μερικες μερες και καλα για να φαινεται οτι εχεις κανει μερικα μαθηματα μετα τα 18 σου. Να δωσεις πριν κλεισεις τα 18 το αποκλειω :-)

Δημοσ.

Για να βγάλεις καρτέλα εκπαιδευόμενου και συνάμα για να ξεκινήσεις μαθήματα, πρέπει να έχεις κλείσει τα 18.

Στην περίπτωση του foufoutios o δάσκαλος πήρε τεράστιο ρίσκο, τουλάχιστον για τα πρακτικά.

Δημοσ.

Μωρε οδηγάρα η μη αν σταματήσουν για τυπικό έλεγχο δάσκαλο με μαθητή χωρίς καρτέλα θα του αλλάξουν τα πετρέλαια :P

Δημοσ.

Είδες άμα το έχει μεράκι ο άλλος.... Δεν έχει κλείσει τα 18 και τον τρώει ο κ@λος του. Εγώ έφτασα 27 και το πήρα τον προηγούμενο μήνα με το ΤΣΙΓΚΕΛΙ.

Δημοσ.
Είδες άμα το έχει μεράκι ο άλλος.... Δεν έχει κλείσει τα 18 και τον τρώει ο κ@λος του. Εγώ έφτασα 27 και το πήρα τον προηγούμενο μήνα με το ΤΣΙΓΚΕΛΙ.

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου αυτό. 18 + 1 μέρα είχα έτοιμη την καρτ'ελα μου!!!:devil:

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα (κατά τη γνώμη μου) από την οδήγηση. 1η δευτέρα, 1η δευτέρα, και τα νεύρα μου κορδόνια μετά από 10 λεπτά. Απλά είναι αναγκαίο κακό και επαγγελματικά και για τις ηλίθιες τις γκόμενες που δε μπορούνε αλλιώς (άλλο θέμα αυτό αλλά ισχύει στο 99% των περιπτώσεων).

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ρε παιδια γτ σημερα το συζηταγα με τους φιλους μου και δεν κατεληξα καπου. ειναι απαραιτητο να εχεις διπλωμα οδηγισης; βλεπω πολλους που παιρνουν το διπλωμα χωρις να εχουν αμαξι.... τοτε τι το κανουν το χαζευουν; αφου αμα δεν οδηγεις θα τα ξεχασεις ολα γτ το παιρνουν και καλα για να το εχουν;

• Moderators
Δημοσ.

1)Ναι αν και εγω 2 μερες διαβασα και περασα θεωρια με 0 λαθη.

2)Οχι, 18+1 μερα να ξεκινησεις.

3)Ναι αν ξερεις κατι τις απο αυτοκινητα (μηχανη, πως δουλευει κτλ, πως συμπεριφερεται το αμαξι πανω κατω κτλ, π.χ. αμα εχεις 5η με 40 χιλιομετρα και 5η με 140 ποια ειναι η διαφορα κτλ κτλ κτλ ή π.χ. τι γινεται αμα δεν εχεις κανει ζυγοσταθμιση), αλλιως οχι.

Εγω εγινα τον απριλη 18, αρχισα μαθηματα με το που τελειωσαν τα σχολεια τελη ιουνη, τελος ιουλη ειχα διπλωμα χωρις λαδακια και αλλα συμπαραμαρτυρουντα.

Διακοπες 1,5 μηνα, και τωρα 20 μερες εδω εχω κανει καμια 120χιλιομετρα. Μπορω να πω οτι το εχω μαθει το αυτοκινητο αρκετα καλα,ενω ουτε κατα διανοια δε παω σα κοτα οπως στα μαθηματα οδηγησης.

Πλεον ειναι 21 ωρες υποχρεωτικα θεωρητικα μαθηματα (σηματα, διασταυρωσεις κτλ). Εμενα με καλεσαν να κανω 3-4 ωρες απο τη σχολη, να μου εξηγησουν τυχον αποριες κτλ. Αλλα καλλιστα μπορεις να μη κανεις και καθολου (αν και τις πληρωνεις).

Και σημειωνω ξανα: Απο μηχανολογια, αν ξερεις τα βασικα κι εχεις κατσει λιγο καιρο στη θεση του συνοδηγου κι εχεις παρακολουθησει πως γινεται η οδηγηση ή πως συμπεριφερεται στις διαφορες καταστασεις το αυτοκινητο κι εχεις λιγο ασχοληθει με το τι κρυβεται κατω αποτο καπω τοτε με 2-3 μερες διαβασμα θα εισαι οκ.

Σημειωση 2: Το πρωτο ακουμπημα με δικο σου αμαξι θα ειναι οδυνηρο. Μετα θα μαθεις να μη στριμωχνεσαι πολυ :P Ενα ακουμπημα ειχα ολο κι ολο με 2 km/h ταχυτητα σε μια κατασταση που με ειχε κλεισει ενας φορτηγατζης... Ευτυχως 15? ζημια (σπασμενο μπροστινο φλασακι).

• Moderators
Δημοσ.

Ναι η καρτελα ειναι υποχρεωτικη (αυτη κοιτανε εκει που δινεις), οπως επισης και το να εχεις ΑΦΜ.

Και για να εχεις καρτελα πρεπει να εχεις κλεισει τα 18.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...